Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1396
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123108 Üzenet linkje2010-01-11 22:15:30  Re:

doro írta:
Szia Atosz!
Kefalónia tényleg nagyon szép a képek alapján, szívesen megnézném én is élőben.
D.

Szívesen válaszolok mert nagyon szeretjük Kefalóniát és Ithakát és alaposan be is jártuk.Ha még nem jártatok ott akkor feltétlen tegyétek meg egyszer!!!

# 1397
Markikati
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123122 Üzenet linkje2010-01-12 12:07:31 

Semmi gond Doro! Észre sem vettem! icon_smile.gif Atosz! Van beszámolód Kefaloniáról? Mert nem találtam, és nagyon kíváncsi lennék rá! Lenne egy- két kérdésem és nem nagyon van időm lapozgatni, mert az egy éves pici fiam nemigen hagy leülni a gép elé!
# 1398
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123127 Üzenet linkje2010-01-12 13:33:41 

markikati írta:
Atosz! Van beszámolód Kefaloniáról? Mert nem találtam, és nagyon kíváncsi lennék rá! Lenne egy- két kérdésem és nem nagyon van időm lapozgatni, mert az egy éves pici fiam nemigen hagy leülni a gép elé!

Szia Kati! icon_smile.gif Nincs,soha nem írtam beszámolókat.Kérdezz és úgy könnyebb bánnod a csöppséggel icon_biggrin.gif Kajákról és italalokról bulizási lehetőségekről ne mert lakto-vegák és absztinensek vagyunk.Nem karácsony óta... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Ennek megítélését pedig szuverénnek tartom.Különben mindenre válaszolok Kefalóniával kapcsolatban, persze ha tudok. icon_smile.gif

# 1399
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123129 Üzenet linkje2010-01-12 13:43:00 

atosz én kérdeztem..várom a válaszod icon_wink.gif
# 1400
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123141 Üzenet linkje2010-01-12 14:59:29  Kefalonia

Sziasztok!

Örülök, hogy az egyik kedvenc szigetemmel kapcsolatban fellendült a topik. Megunhatatlan a sziget, harmadszor is visszamennék bármikor.

Egy kis kedvcsináló szép képekkel, hasznos infókkal egyrészt a nosztalgiázóknak, másrészt az idén Kefalóniára készülőknek:

http://www.kefalonia.ca/index......&Itemid=63

Bottakati

# 1401
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123142 Üzenet linkje2010-01-12 15:05:46  Válasz a #123122. hsz-ra Előzmény #123122

Markikati!

Beszámolókat Kefalóniáról olvashatsz itt a Hellaszon:

Bagett: Kefalonia, avagy Corelli kapitány szigetén
Jaracs: Kefalonia az ismeretlen görög paradicsom 2009
cicmarek: Utazás Kefalonia szigetére
Szepeva: Kefalónia: az egyik legszebb görög sziget
Anna: Kefalónia
S.nadhazi: Kefalónia, Sarti autóval

(A Beszámoló keresőjébe írd be, hogy Kefalónia és kiadja a fenti írásokat). Jó szórakozást és tervezgetést!

Üdv
Bottakati

# 1402
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123143 Üzenet linkje2010-01-12 15:11:29  Válasz a #123129. hsz-ra Előzmény #123129

Hello!
Bocs Kristi,de nem vettem észre a fotó alján a szöveget mert Kónyuval leveleztél és én átsiklottam rajta valószínűleg.
Erre neked is csak azt írhatom egy az egyben mint neki,hogy az Enos -hegység déli lábánál találhatsz szép aprócska településeket és ezek közel vannak Skalahoz ahova látom te már be is írtad magad.Kateliosból és Porosból is gyorsan elérhető kocsival.A földutakkal pedig vigyázz, ha ilyenre bemész,mert ezek már terepjárókkal járhatok a kis kocsik könnyen felfekszenek és sokba kerülhet a dolog. icon_wink.gif Alváz, kipufogó dob,kerekek sérülése mingyá 3-400€ megvágás...

# 1403
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123145 Üzenet linkje2010-01-12 15:36:24  Válasz a #123143. hsz-ra Előzmény #123143

Köszi atosz. Igen jól látod ,már ki is fizettük az utat így már „csak” ki kell várnunk az indulásunkat…. icon_wink.gif Igazából az érdekelne van –e itt olyan hegyi falu ahol esetleg helyi termékeket készítenek (Zakhyntoson voltak ugye a méz+szőtteseket készítők ,Krétán is találtunk ilyen falvakat) Vagy esetleg olyan mint Thassoson ahol sok elhagyott régi ház volt ,de még így is nagyon hangulatos volt a kis falu. Kónyu te biztosan tudod a nevét is icon_lol.gif
Nézegetem folyamatosan a google earh-ot látom sok a hegyi út, és sajna nagyon vonz egyik másik, mivel jó kis partokhoz vezetnek, remélem, meg tudjuk nézni ezeket is. icon_rolleyes.gif

# 1404
Markikati
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123146 Üzenet linkje2010-01-12 16:37:03 

Bottakati!
Köszönöm a tanácsot!
Atosz! Érdekelne engem, hogy repülővel vagy autóval mentetek- e? Milyen távol volt az apartman a tengerparttól? Milyen Svoronata település? Vannak- e boltok, jó éttermek? Milyen a tengerpart? (homokos, kavicsos, vegyes, hirtelen vagy lassan mélyül). Most ennyi jutott eszembe, meg amúgy is felkelt a főnök! Mennem kell!

# 1405
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123148 Üzenet linkje2010-01-12 16:45:54  Válasz a #123145. hsz-ra Előzmény #123145

Kristi!
OFF: Valszeg Kastrora gondolhatsz Thassoson. De Theologos sem volt csúnya:-)

# 1406
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123157 Üzenet linkje2010-01-12 18:49:12  Re:

Kristi írta:
Köszi atosz. Igen jól látod ,már ki is fizettük az utat így már „csak” ki kell várnunk az indulásunkat…. icon_wink.gif Igazából az érdekelne van –e itt olyan hegyi falu ahol esetleg helyi termékeket készítenek
Nézegetem folyamatosan a google earh-ot látom sok a hegyi út, és sajna nagyon vonz egyik másik, mivel jó kis partokhoz vezetnek, remélem, meg tudjuk nézni ezeket is. icon_rolleyes.gif

Nem akarok mellébeszélni,hogy hol,melyik településen vásároltunk népművészeti v,egyéb dolgokat mert 2006 óta bővülhetett v szűkülhetett ezek száma,egy biztos, Porosban be fogsz vásárolni ezekből és semmi gagyinak nem leszel az áldozata.Csak győzze az ember suskával...És ez csak a kezdet,mert még hol van Sami,Ag.Efimia,Assos, és fenn az északi csúcson Fiskardo.Vagy Ithakában Vathi a főváros,vagy északon Frikes,Kioni.
Nem sorolom mert ezt még belehetne szorozni 3-al...Ezeket csak fejből mondom,ha előszedném az akkori autós térképemet... icon_confused.gif És ami nélkül létezni nem lehet, hát az a kocsi!!! Aki nem mozgó típus ,hát azt egy kicsit sajnálom... A fakultatív csak enyhíti a dogokat icon_wink.gif Hogy 2010-re jobb,vagy rosszabb lett hát azt ki tudja!

# 1407
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123165 Üzenet linkje2010-01-12 20:01:32 

markikati írta:

Érdekelne engem, hogy repülővel vagy autóval mentetek- e? Milyen távol volt az apartman a tengerparttól? Milyen Svoronata település? Vannak- e boltok, jó éttermek? Milyen a tengerpart? (homokos, kavicsos, vegyes, hirtelen vagy lassan mélyül).
Repülővel mentünk minden Jón-szigetre csak Lefkadára nem,mert oda nem volt repülős út,de abból a 24 órás útból többet nem kérek.És ezt még rontotta az a színtársulat ami azon össze jött...Ez szerencse kérdése is persze.Svoronata szép kis település,de bolt csak kettő,tavernya kettő.Vásárolni Metaxatába jártunk.De ha kocsi már van akkor Lassiba v. evvel egybenölt Argostoliba mentünk.Nagyon szép a tengerpart, homokos, lassan mélyülő, csöndes, nyugis hely.Szóval itt lehetett pihenni is,bár naponta 2-3 gép átzúgott felettünk mert közel a reptér, de mondom nem volt zavaró csak az első két nap.23óra után leállt a reptér.Se ki,se be.Éjjel az tök csendes. Nincs ugri-bugri,részeg vonítás... icon_biggrin.gif
Ja a tenger az apartól kb 100-150m lehetett,mármint a strand.

# 1408
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123173 Üzenet linkje2010-01-12 21:04:51  Válasz a #123108. hsz-ra Előzmény #123108

Szia Atosz!
Tervben van Kefalónia nálunk is, nem véletlenül lebzselek itt. icon_biggrin.gif
Előbb-utóbb megyünk (én inkább előbb szeretnék, de még nem tudom, idén hogy alakul).
Én már tavaly rengeteg fotót néztem erről a szigetről, kigyűjtöttem innen a fórumról is a hasznos információkat, mivel tavaly Ibusz akcióval nyaraltunk és Kefalónia is a lehetséges célpontok között volt. Többek között a te hozzászólásaidból mazsoláztam, amit utólag is köszönök. icon_lol.gif
(OFF: De végül Korfura mentünk, ahol nagyon jól éreztük magunkat, de igazából a sziget nem fogott meg annyira, bár voltak szép helyek. Engem Thassos ejtett rabul és oda vágyom vissza nagyon, de mivel még rengeteg helyen nem voltunk, így harmadszorra tavaly már nem akartunk visszamenni.)
D.

# 1409
Minike08
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123176 Üzenet linkje2010-01-12 22:12:07 

Atosz! Te egy kincs vagy nekünk itt a fórumon, egyszerű, tömör és tárgyilagos...
# 1410
Minike08
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123177 Üzenet linkje2010-01-12 22:15:40 

Szia Doro,

Tavaly, mi is az Ibusznak ezzel az akciójával mentünk és nekünk is Korfu jutott. Pedig nagyon bíztam Kefalóniában, no de majd idén, hátha összejön. icon_smile.gif

Először nagyon nem örültem, hogy Korfura megyünk, de kellemesen csalódtam és csodaszép nyaralásunk volt...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 93 94 95 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu