Szia Atosz!
Kefalónia tényleg nagyon szép a képek alapján, szívesen megnézném én is élőben.
D.
Szívesen válaszolok mert nagyon szeretjük Kefalóniát és Ithakát és alaposan be is jártuk.Ha még nem jártatok ott akkor feltétlen tegyétek meg egyszer!!!
Semmi gond Doro! Észre sem vettem! Atosz! Van beszámolód Kefaloniáról? Mert nem találtam, és nagyon kíváncsi lennék rá! Lenne egy- két kérdésem és nem nagyon van időm lapozgatni, mert az egy éves pici fiam nemigen hagy leülni a gép elé!
Atosz! Van beszámolód Kefaloniáról? Mert nem találtam, és nagyon kíváncsi lennék rá! Lenne egy- két kérdésem és nem nagyon van időm lapozgatni, mert az egy éves pici fiam nemigen hagy leülni a gép elé!
Szia Kati! Nincs,soha nem írtam beszámolókat.Kérdezz és úgy könnyebb bánnod a csöppséggel Kajákról és italalokról bulizási lehetőségekről ne mert lakto-vegák és absztinensek vagyunk.Nem karácsony óta... Ennek megítélését pedig szuverénnek tartom.Különben mindenre válaszolok Kefalóniával kapcsolatban, persze ha tudok.
#1231422010-01-12 15:05:46 Válasz a #123122. hsz-ra
Markikati!
Beszámolókat Kefalóniáról olvashatsz itt a Hellaszon:
Bagett: Kefalonia, avagy Corelli kapitány szigetén
Jaracs: Kefalonia az ismeretlen görög paradicsom 2009
cicmarek: Utazás Kefalonia szigetére
Szepeva: Kefalónia: az egyik legszebb görög sziget
Anna: Kefalónia
S.nadhazi: Kefalónia, Sarti autóval
(A Beszámoló keresőjébe írd be, hogy Kefalónia és kiadja a fenti írásokat). Jó szórakozást és tervezgetést!
#1231432010-01-12 15:11:29 Válasz a #123129. hsz-ra
Hello!
Bocs Kristi,de nem vettem észre a fotó alján a szöveget mert Kónyuval leveleztél és én átsiklottam rajta valószínűleg.
Erre neked is csak azt írhatom egy az egyben mint neki,hogy az Enos -hegység déli lábánál találhatsz szép aprócska településeket és ezek közel vannak Skalahoz ahova látom te már be is írtad magad.Kateliosból és Porosból is gyorsan elérhető kocsival.A földutakkal pedig vigyázz, ha ilyenre bemész,mert ezek már terepjárókkal járhatok a kis kocsik könnyen felfekszenek és sokba kerülhet a dolog. Alváz, kipufogó dob,kerekek sérülése mingyá 3-400€ megvágás...
#1231452010-01-12 15:36:24 Válasz a #123143. hsz-ra
Köszi atosz. Igen jól látod ,már ki is fizettük az utat így már „csak” ki kell várnunk az indulásunkat…. Igazából az érdekelne van –e itt olyan hegyi falu ahol esetleg helyi termékeket készítenek (Zakhyntoson voltak ugye a méz+szőtteseket készítők ,Krétán is találtunk ilyen falvakat) Vagy esetleg olyan mint Thassoson ahol sok elhagyott régi ház volt ,de még így is nagyon hangulatos volt a kis falu. Kónyu te biztosan tudod a nevét is
Nézegetem folyamatosan a google earh-ot látom sok a hegyi út, és sajna nagyon vonz egyik másik, mivel jó kis partokhoz vezetnek, remélem, meg tudjuk nézni ezeket is.
Bottakati!
Köszönöm a tanácsot!
Atosz! Érdekelne engem, hogy repülővel vagy autóval mentetek- e? Milyen távol volt az apartman a tengerparttól? Milyen Svoronata település? Vannak- e boltok, jó éttermek? Milyen a tengerpart? (homokos, kavicsos, vegyes, hirtelen vagy lassan mélyül). Most ennyi jutott eszembe, meg amúgy is felkelt a főnök! Mennem kell!
Köszi atosz. Igen jól látod ,már ki is fizettük az utat így már „csak” ki kell várnunk az indulásunkat…. Igazából az érdekelne van –e itt olyan hegyi falu ahol esetleg helyi termékeket készítenek
Nézegetem folyamatosan a google earh-ot látom sok a hegyi út, és sajna nagyon vonz egyik másik, mivel jó kis partokhoz vezetnek, remélem, meg tudjuk nézni ezeket is.
Nem akarok mellébeszélni,hogy hol,melyik településen vásároltunk népművészeti v,egyéb dolgokat mert 2006 óta bővülhetett v szűkülhetett ezek száma,egy biztos, Porosban be fogsz vásárolni ezekből és semmi gagyinak nem leszel az áldozata.Csak győzze az ember suskával...És ez csak a kezdet,mert még hol van Sami,Ag.Efimia,Assos, és fenn az északi csúcson Fiskardo.Vagy Ithakában Vathi a főváros,vagy északon Frikes,Kioni.
Nem sorolom mert ezt még belehetne szorozni 3-al...Ezeket csak fejből mondom,ha előszedném az akkori autós térképemet... És ami nélkül létezni nem lehet, hát az a kocsi!!! Aki nem mozgó típus ,hát azt egy kicsit sajnálom... A fakultatív csak enyhíti a dogokat Hogy 2010-re jobb,vagy rosszabb lett hát azt ki tudja!
Érdekelne engem, hogy repülővel vagy autóval mentetek- e? Milyen távol volt az apartman a tengerparttól? Milyen Svoronata település? Vannak- e boltok, jó éttermek? Milyen a tengerpart? (homokos, kavicsos, vegyes, hirtelen vagy lassan mélyül).
Repülővel mentünk minden Jón-szigetre csak Lefkadára nem,mert oda nem volt repülős út,de abból a 24 órás útból többet nem kérek.És ezt még rontotta az a színtársulat ami azon össze jött...Ez szerencse kérdése is persze.Svoronata szép kis település,de bolt csak kettő,tavernya kettő.Vásárolni Metaxatába jártunk.De ha kocsi már van akkor Lassiba v. evvel egybenölt Argostoliba mentünk.Nagyon szép a tengerpart, homokos, lassan mélyülő, csöndes, nyugis hely.Szóval itt lehetett pihenni is,bár naponta 2-3 gép átzúgott felettünk mert közel a reptér, de mondom nem volt zavaró csak az első két nap.23óra után leállt a reptér.Se ki,se be.Éjjel az tök csendes. Nincs ugri-bugri,részeg vonítás...
Ja a tenger az apartól kb 100-150m lehetett,mármint a strand.
#1231732010-01-12 21:04:51 Válasz a #123108. hsz-ra
Szia Atosz!
Tervben van Kefalónia nálunk is, nem véletlenül lebzselek itt.
Előbb-utóbb megyünk (én inkább előbb szeretnék, de még nem tudom, idén hogy alakul).
Én már tavaly rengeteg fotót néztem erről a szigetről, kigyűjtöttem innen a fórumról is a hasznos információkat, mivel tavaly Ibusz akcióval nyaraltunk és Kefalónia is a lehetséges célpontok között volt. Többek között a te hozzászólásaidból mazsoláztam, amit utólag is köszönök.
(OFF: De végül Korfura mentünk, ahol nagyon jól éreztük magunkat, de igazából a sziget nem fogott meg annyira, bár voltak szép helyek. Engem Thassos ejtett rabul és oda vágyom vissza nagyon, de mivel még rengeteg helyen nem voltunk, így harmadszorra tavaly már nem akartunk visszamenni.)
D.