Tud-e nekem valaki szállásügyben segíteni?
A Sarti Beach keresnék szállást a kicsi gyermekem miatt tudtok-e nekem ajánlani?
Autóval a napos partot, merről tudjuk megközelíteni?
Sikerült rossz helyre beírnom.
Megnéztem és nem láttam pénzváltót a macedón határon. Egyébként, ha valahol nem ajánlatos megállni az út folyamán, az pont a szerb-macedón határ macedón oldala. A pálya mellett a benzinkutakon és a fizető kapuknál is normálisan váltják az eurot, akár euroban adják a visszjárót.
Az út hosszával kapcsolatban. Nekem még mindig az a véleményem, hogy a 16 óra nagyon sok. Mi tegnap nem egész 12,5 óra alatt tettük meg a Bp-Katerini távot és elég öreguras volt a tempó. 100-110-nél többet nem igazán mentem, mert egy Felicia Pick Up-al voltam. Sok helyen az időjárási és közlekedési körülményeknek köszönhetően 60-80 volt a max sebesség. Ja és ebben a 12,5 órában benne van a 1,5 óra pihenő 4 részletben. A lényeg, 12-14 órára tervezz.
#2129192014-02-02 09:51:57 Válasz a #212916. hsz-ra
Szia rabolac!
Nagyon szépen köszönöm az újabb tájékoztatást. Tehát azt mondod, hogy hagyjam a fenébe a Dénárt, nyugodtan tudok tankolni és fizetőkapuzni Euróban is... Hát jó Az út hossza remélem, hogy nálunk is rövidebb lesz, több kérdés és ötlet után maradtunk a hajnali indulásnál, így még aznap este megérkezhetünk, ami ugye nem mindey és akkor este alhatok és nem kell nappal átvászelnem az előző éjszakai vezetést, meg aztán anyuékkal meg tudunk még inni egy nagy korsó Mythost a nyaralás örömére Nem tudom nekünk mennyi megllónk lesz, de majd próbálom úgy alakítani hogy rövid pihenőkkel tudjuk le az utat. Úgy tervezem, hogy a Magyar határ környékén tele tankolom az autót és az elvileg kibírja Macedóniáig. A maciknál hol van az első olyan benzinkút ahol érdemes megállni és tankolni? Ahogy hallottam ott a legolcsóbb az üzemanyag és ott szeretném újra teletankolni az autót és ez kitartana egész Görögországig és még ott is tudnánk egy picit tekeregni. hazafelé pedig ismét Macedóniában tankolnám tele az autót és azzal nagyjából a Magyar határig el lehetne jutni. Nem tudom milyen árban van az üzemanyag a maciknál és hogy váltják az Eurot, de bízom benne hogy nem járok rosszul Mégegyszer köszönöm a segítséget... Jaj de messze van még...
#2129212014-02-02 10:04:03 Válasz a #212919. hsz-ra
Mi a macedónoknál a Lukoil kutaknál tankolunk. A pálya mindkét oldalán van egy-egy a mentiránynak megfelelően. Kifele úgy 12 km-re ahatárállomástól, hazafele a kaszinók után. Figyelj mert több nincsen. Ahogy írtam karobban 1 euro 60 dénár. A diesel átszámolva 342 forint körül volt decemberben, a mostani utánnál még nem számoltam ki. Az üzemanyag ára kint csak minimálisan változott az elmúlt fél évben, csak a forint...
#2129232014-02-02 10:32:45 Válasz a #212921. hsz-ra
Nagyon szépen köszönöm Majd figyelek. Nekünk is dízel autónk van, bízom benne hogy a határ utánig kibírja a tele tank. Ha nem akkor minimális gázolajat vételezek a szerbeknél, de az is benne van, hogy vásárolök egy marmon kannát és némi gázolajat viszek is magammal minden eshetőségre számítva Elnézést, hogy picit furán írok, de most egy nagyon pici laptopról írok és nagyon közel vannak a billentyűk Próbálok gyorsan gépelni és ez az eredmény
#2129622014-02-02 20:31:21 Válasz a #212954. hsz-ra
A görög diesel ár nagyon nem jó. 1.30 körül van A szerbeknél ios drágább a gázolaj, csütrötökön 158,9 volt egy EKO kuton, Ennél voltak valamivel drággáb és olcsobb kutak a pálya melett.
#2129692014-02-02 21:42:55 Válasz a #212962. hsz-ra
Szia rabolac!
Igen én is hallottam, és múlt nyáron tapasztaltam is, hogy Göröghonban nem olyan jók az üzemanyagárak, ezért is tervezem Macedóniában a tankolást. A szerbeknél csak akkor szeretnék, ha úgy látom, hogy nagyon nem bírná ki esetleges ácsorgások miatt, vagy más okból a macikig. Akkor esetleg egy pár litert tankolok Szerbiában és azzal átgurulok a macikhoz, ahol tele nyomom az autót
#2129802014-02-03 09:38:32 Válasz a #212969. hsz-ra
Szia Sancho!
Szerintem a tartalék gázolajat felejtsd el, sűrűn vannak kútak a pálya mellett, kár bebüdösíteni az autóba! Itthon és Szerbiában nem túl nagy a különbség az üzemanyag árban, tehát majdnem mindegy hol tankolsz.
Az én taktikám az, hogy Röszkénél állok meg tankolni(ha nem tele tankkal indulok) és Eü. pihenőre. Utána Aleksinacnál az OMV kúton állok meg tankolni (ez kb. 6-700 km itthonról, indulási helytől függően) annyit, hogy kibírja Macedónia végéig. Ott az RT Petrol a kedvenc, mert kifejezetten kulturáltak a körülmények (tiszta, normál WC, mosdó) és nincs tömeg. Ez mindkét irányban kb. 15 km a MAC-GR határtól.
Szerintem a görög határhoz közel érdemes telerakni az autót, mert így a RT Petrol - Sarti oda-vissza úton kívöl még kb. 2-300 km-t tudsz még autózni a környéken. Ha Szerb határ környékén nyomod tele, akkor meg gyakorlatilag semmit!
Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a gázolaj nem annyival drágább Görögországban, mint a benzin! Gázolajnál tavaly nagyjából a hazai árak voltak!
Üdv Sancho!
Ezt az infót egy másik oldalon találtam, de lehet, hogy segít nektek is:
"A Nyugat-magyarországiaknak, Budapestieknek csak ajánlani tudom az M6-ot és a Mohács alatti Udvar átkelőhelyet.
Csendes, gyér forgalmú átkelő, utána nincs a szerbiai rendőrök vegzálása és Eszéktől ott az új autópálya a Zágráb-Belgrád pályáig.
Onnan meg már csak az új belgrádi elkerülő gyűrű - és irány Makedónia.
Jó tanács:
Szalonikit elhagyva a Shitonia félsziget (Sarti) felé van Poligirou és Poligiros, könnyen összetéveszthető olvasatú tábla is. Vigyázat, a Poligirou kell!!"