Melyik a jobb választás Szombaton este 11 körül Tompa felé?
(Km-ben ugyanannyi mindkettő Szabadka után az autópályáig.)
1. M5-ösön végig és Domaszéknél elmenni Tompa felé?
2. Kecskemétnél elmenni az 54-es és 53-ason Tompa felé?
Én Kecskemétnél mennék le a helyedben.Az 55-öst most dúrják minden irányban, szélesítik, javítják. 3 hete mentem arrafelé Szegednek, de megbántam nagyon, alig lehetett rajta haladni.
Tavaly vasárnap este indultunk és éjfél körül még kb fél óra volt az átjutás Röszkénél.
Holnap Tompa felé megyünk. (az ásotthalmi átkelő sajnos csak este 7-ig van nyitva)
Na megjártuk mi is Lefkadát.............
Én direkt úgy terveztem az utat, h a péntek és a szombat mindenképpen maradjon ki belőle.
Július 20-án vasárnap indultunk úgy, h 5-re érjünk Tompára a határhoz. Kettő darab autó volt talán előttünk, 5 perc alatt átértünk mindkét ellenőrzésen.
A Macedón határ volt kicsit hosszabb, úgy 20 perc kb. A többi helyen a fizetős kapuknál pillanatok alatt mentünk is át, a legkisebb torlódás sem volt sehol! Laza volt, hajnalban már Kastrakiban voltunk a Meteoráknál.
Visszafelé a július 30,szerdáról csütörtök hajnalra virradó éjszakát lőttem be magunknak, megint csak teli találat volt. Szintén csak a Macedón határ volt lassú, ott elment egy fél óránk. De onnantól az összes kapu, beleértve még a görög fizetőkapukat is, laza volt, több helyen egyetlen autó sem volt előttünk.
Természetesen ismét Tompa, ahol sztem abban az órában is én voltam az egyetlen autó, olyan álmosak voltak a hőrök...........Mondjuk az utat megszívtam, mert olyan 700 km-en keresztül kellett szakadó esőben éjszaka hazavezetnem.
Magyarul este-éjszaka Tompa teljesen jó választás, csak figyelni kell egy kicsit a turnusváltások és a törökök elkerülésére.
Melyik a jobb választás Szombaton este 11 körül Tompa felé?
(Km-ben ugyanannyi mindkettő Szabadka után az autópályáig.)
1. M5-ösön végig és Domaszéknél elmenni Tompa felé?
2. Kecskemétnél elmenni az 54-es és 53-ason Tompa felé?
Én Kecskemétnél mennék le a helyedben.Az 55-öst most dúrják minden irányban, szélesítik, javítják. 3 hete mentem arrafelé Szegednek, de megbántam nagyon, alig lehetett rajta haladni.
Mondjuk éjszaka lehet, h ott is lehet haladni. De nappal a máskor 40 perces útra vagy 1,5 órám ment rá.............
Macedóniában tankoltam, még 84 km-re elegendő üzemanyagom volt, de csilingelt az üa. jelző, éppen egy kút felé közeledtem, be hajtottam, megtankoltam. 57.6 l mutatott a kútoszlopon az óra , csak az én kocsim tankja 56 literes. Macoil, (vagy valami ilyesmi) kút volt. Szkopje előtt kb.15 km, hazafelé jövet.
Ma vagy holnap indulóknak ajánlom figyelmébe!
Torlódás Röszkén
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. augusztus 2. 15:05
Valamennyi kilépő oldali sáv üzemel.
Röszke Autópálya-határátkelőhely teljes kapacitással működik, ennek ellenére továbbra is jelentős a várakozás az átkelőn. Az egyenruhások ezért az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél napnyugtáig szakaszosan Tompa felé terelik a forgalmat.
A gyorsabb átlépés érdekében a magyar és a szerbiai állampolgároknak ajánljuk, hogy a tiszaszigeti vagy a bácsalmási határátkelőhely felé kerüljenek. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. A Bács-Kiskun megyei Hercegszántó a nap 24 órájában igénybe vehető.
A rendőrség tájékoztatja az utazókat, hogy Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő oldalán is erős forgalom alakulhat ki.
Útnak indulás előtt célszerű tájékozódni. Az aktuális várakozási idők elérhetők a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén is érdeklődhetnek: +36 30/466-1021.
Sziasztok! Egy is tanácsot szeretnék kérni....
Mivel most megyünk először autóval Sartira, eddig busszal mentünk ezért
nem tudom,hogy az ételeket bátran átvihetjük a határokon?
Semmi különleges dolog nincsen, ásványvizek, lekvárok, vajak, kolbi stb...
hogy ne mindent kint kelljen megvenni...no meg dobozos sörök, energia italok.....
Lehet ezeket vinni?-nehogy lekapcsoljanak a határokon minket....
Köszi előre is a segítséget!
#2224242014-08-02 20:31:21 Válasz a #222422. hsz-ra
Szia! Mivel odafelé tulajdonképpen senki nem néz be az autóba, okafogyott a kérdés, hogy mit lehet és mit nem vinni. De a felsoroltakkal amúgy sincs semmi gond, kivétel az energiaitalt. Nagyon egészségtelen!
Macedóniában tankoltam, még 84 km-re elegendő üzemanyagom volt, de csilingelt az üa. jelző, éppen egy kút felé közeledtem, be hajtottam, megtankoltam. 57.6 l mutatott a kútoszlopon az óra , csak az én kocsim tankja 56 literes. Macoil, (vagy valami ilyesmi) kút volt. Szkopje előtt kb.15 km, hazafelé jövet.
Ezen én nem lepődöm meg, mert az én tankom 70 literes, de simán beletankolok 95 litert.... Tuti hogy nem vertek át...
Sziasztok.
Hajnal kettőre értünk haza Vourvourou-ból.
A határokpn nem volt problem, a legtöbbet egy mac és szerb fizetőkapuknál álltunk (2×30 perc).
Röszkénél kétszer is kinyitatták a csomagtartót (határőr+vámos), miértkell pont a magyarokkal kötekedni?
Két kiskorú gyerekkel voltunk, mit gondoltak, mit hozunk befele?
Annyira gáz volt!
#2224352014-08-03 08:08:20 Válasz a #222326. hsz-ra
Sziasztok! Az este értem haza Neo Poriból, és csak a Görög pályán nem fogadja el a bank kártyát. Végig Szerbiától Macedóniáig kártyával fizettem a pályán, a tankolásoknál,sehol nem volt gond.Sőt valamiért most haza felé az utólsó Macedón kapunál a bankkártyát meglátva tovább intett,és nyitotta a sorompót. Lehet hogy nem volt jó a terminálja.
Megmaradt 2 eu.
Határ. Volt Röszkei telefonos tájékoztatóm egy előttem oda érkező ismerőstől,1óra negyven perc araszolás volt du 3 órakor értek oda. 18:35-kor ráfutottam az Ásotthalmira, 10 perc alatt magyar oldalon voltam. De a kifelé menő kb 1km-s sor és az orruk előtt a szemem láttára próbálták lecsukni az átkelő terület sorompóját. Ez egy nagy szivás ha valaki késő du ér oda.
Sziasztok!Sofőrt vagy utitársakat keresnénk ketten két 30-as vidám nő Görögországba aug22.este vagy aug23. indulással.Bárhova:)email:sandrea80@freemail.hu
#2224512014-08-03 10:49:54 Válasz a #222397. hsz-ra
Csarlsz
Függ ám attól is milyen autó.. A VAG típusokban van a betöltőnyílásnál egy szelep, ami a levegőt engedi ki a rendszerből, ha azt tankolás közben nyomkodod, még simán belemegy egy csomó üzemanyag... Tavasszal Korfu előtt tankoltam itthon kannából, és a 70 literes tankba, úgy hogy még kb volt benne 3-5 liter, 95!!!! liter gázolajat tudtam rátankolni szép lassan.. Kúton csak olyan 10-15 amit beletudok még tölteni....