Ma töltjük itt utolsó napunkat, holnap indulunk haza. Végülis az apartmant leszámítva jó volt a nyaralás.
A motorcsónak kölcsönzéssel kapcsolatban a Cafe Pizza Emmanuel-ben dolgozik a Peti, õ délelõttönként ott dolgozik a motorcsónakosnál. Õ tõle minden meg fogtok tudni kérdezni. Amúgy az árakat nagyjából leírtam, mivel mi nem kölcsönöztünk, ezért többet nem is tudok írni róla.
A fent említett éttermet továbbra is csak ajánlani tudom. Mivel mindig sokan vannak, sejthetitek, hogy EZ A LEGJOBB ÉTTEREM. Aki ezt kihagyja, vessen magára. Christos beszél magyarul, nagyon jó pofa. A kaja pedig isteni finom. Tényleg gyertek ide kajálni, közkedvelt hely. Ha hoztok gépet magatokkal, még lehet internetezni is tudtok majd, én is innen írok most nektek.
Legyetek jók, nyaraljatok jól, mindenkinek utolsó üdvözlet Sartiból.
Sziasztok!
Mi tegnap jöttünk haza Sartiról. Ez volt az elsõ nyaralásunk Görögországba, de valószínû, hogy az utólsó is. Nekünk nem tetszett Sarti. Nem tudom, hogy Titeket nem zavar az a szemétrengeteg és igénytelenség ami ott van? A másik az, hogy csak a port nyeled egyfolytába. Semmi tiszta levegõ, aminek egy tegerparton lennie kellene. Az apartanunk is iszonyat volt. A Stamatisban voltunk. Mikor megérkeztünk legalább 30-40 db légy volt az aprtmanban. De ez nem is változott a teraszunk állandóan tele volt léggyel. Az apartman nem volt kitakarítva. Nekem kellet feltakarítani.A zuhanyzóból visszafolyt a víz. Az autónk olyan koszos lett az udvaron lévõ tetves fáktól, hogy alig tudtuk az szélvédõt letakarítani.
Ja, és persze az apartman az utazási iroda képe szerint elõrõl van lefotózva, de mi a hátuljába voltunk, ami majdnem úgy nézett ki mintha egy istálót újítottak volna fel. A kilátás egy nagy gaztengerre nézett.
Majd teszek fel képeket.
Ha nem voltatok még Horvátországba, nézzétek meg, sokkal szebb! Jó a levegõ!És még sokkal közelebb is van!
A Crikvenica és Krk sziget környékét mindenkinek merem ajánlani.
Bár egy pillanatig sem kívánom lekicsinyelni, kétségbe vonni a negatív érzésidet és sajnálom, hogy így alakult a nyaralásotok, de Görögországot megitélni egy nyaralófalu alapján, véleményem szerint, kissé elhamarkodott dolog.
Sartiban tavaly õsszel voltunk és nekünk sem jött be, de Görögország más tájain remekül érztük magunkat.
BRobert
Ebben igazad lehet. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. De amit lehetett hallani a nagy görög vendégszeretetet sem lehetett érezni. És nem tudom, hogy Görögország más részein igényesebbek-e a helyi lakosok a tisztaságra és a higéniára.
Amikor mi voltunk Sartiban (2003) inagyon szép volt a tengerpart, bár lehet azóta változott, de mi nagyon jól éreztük magunkat. Tetszett nagyon a hely.
Sziasztok!En most is itt vagyok Sartin mar egy hete az erzesek nekem is valtozoak.Az apartmannal kapcsolatban csak annyit ,hogy az Apostolos apartmant nagyon lehuztak,pedig semmi gond nincs vele.Tiszta es bar a szuterenbe van nagyon jo.A part nem is gaz,de a narancspart az egyenesen gyalazat,hogy nez ki.Tomoren gusztustalan.Az utak menten hatalmas szemet ,a gorog nagy baratsagot meg en sem erzekeltem,viszont a magyarok itt osszetartobbak mint otthon.Tehat a szerelem elso latasra nekem sem nagyon jott be pedig nagyon keszultem.Nem mondom,hogy nem jo itt,mert a tarsasag akikkel megismerkedtunk fantasztikus volt ,mivel ok ma hazamentek.MI ket hetre jottunk,de remelem,hogy osszeakadunk meg valami jo fej nepekkel.
Nekem nagyon tetszett Sarti. 2005-ben voltunk. Én nem emlékszem arra, hogy szemetes lett volna, meg hogy rossz lett volna a levegõ. Engem csak egyetlen dolog zavart: a rengeteg hangoskodó káromkodó honfitárs. Gondolom most már még több van. Viszont Sarti tengerpartja szerintem fantasztikusan szép.
Az viszont tényleg gáz, ha úgy kap az ember apartmant, hogy nem takarították ki elõtte, ez biztos engem is zavart volna, meg a legyek is.
Vendégszeretet: szerintem ez teljesen változó Görögországban. Eddigi nyaralásaink során mi sem tapasztaltunk olyan hú de nagy vendégszeretetet, az üzletekben, tavernákban legtöbbször csak faarccal kiszolgáltak, de ez engem nem zavart, nem igénylem én, hogy körülugráljanak. Találkoztunk nagyon kedves emberekkel is, pl. a tavalyi szállásadóink Koson nagyon aranyosak voltak és segítõkészek, és a strandon a hölgy, akitõl napozóágyat béreltünk, õ is kedves volt, beszélgetett velünk.
Én Horvátországról hallom azt sokszor, hogy ott nem vendégszeretõek, inkább csak megtûrik a túristákat, és magasak az árak is. Szóval én oda nem vágyom.
Kristin1
Azért nem vágysz Horvátországba, mert gondolom még nem voltál, de mi voltunk már 5-ször és látom a különbséget. Az árak sem magasabbak, sõt nekünk ez a Sartis nyaralás többe került 60 ezer forintal.
A vendégszeretetrõl meg annyit, hogy én sem azt vártam, hogy ugráljanak körül, hanem arról van szó, hogy a tulaj arra nem volt képes, hogy köszönjön, ha az udvaron összefutattunk, csak fapofát vágott. A férjem fel ment elkérni a légkondi távírányítoját, ami 7 euró volt naponta csupán egy 3 személyes apartmanban , és a tulaj úgy ordított ki az ajtón mintha betörõk lennénk.
Nekünk a Horvátokkal soha nem volt semmi problémánk.
Tényleg elég vacakul hangzik a mit írsz. Így örülök, hogy nem kaptunk oda helyet.
Mi Korfunk fogtunk ki egy hihetetlenül vacak szállást, mindezt úgy hogy tudták, nászutasok vagyunk. Penészes volt a szoba, és az esõelvezetõ árok a konyhaszekrény, villanytûzhely, hûtõ!!!!!! mögött nyitott formában volt jelen. A fürdõbõl ott is minden egyes használat után vissza kellett seperni a vizet, mert a konyha és a szoba felé vette az irányt.
A szekrények is penészesek és dohosak voltak, így nem is tudtunk kipakolni. Még jó, hogy "csak" 1 hetet voltunk itt. A második hetünket egy új építésû nagyonszép apartmanban töltöttük.
Sziasztok!
2005-ben voltunk Sartin,nagyon jó volt de ez szerintem relatív dolog.Tudni kell,hogy a "balkánon vagyunk" / szemét,gaz,.../ ez van.Mégis turisták tömtelege válassza ezt az országot évek óta. Görögországban pont az a nagyszerû,hogy változatos,szerintem aki akar talál magának egy szegletet ahol jól érzni magát.Mi az idén visszamegyünk,remélem nem csalódunk bár tartok egy kicsit tõle,de úgy gondolom hogy nyaralni megyek,és nem is hagyom hogy némi kellemetlenség elrontsa egész évi munkám kipihenését.
Horvátország! Valóban szép,de én nem szeretem,sziklák mindenhol amitõl persze kristálytiszta a víz,de akkor hol van az önfeledt fürdõzés.Útáltam hogy állandóan arra kellett figyelnem nehogy belelépjek valamibe.A szemnek szép hely számomra,de strandolásra egyáltalán nem jött be.
Kinek ez kinek az!
Akinek nem jött be Sarti csak ajánlani tudom Lefkadát! Na ez az a hely amire nem lehet rosszat mondani,de ez is csak egy vélemény.
virdzsi1!
Sajnálom,hogy rossz érzésekkel jöttetek haza!Azért csak jártatok valamerre ami szép volt,amire szívesen emlékeztek majd vissza!Annyi gyönyörû képet láttam itt a galériában a környékrõl,hogy csak láttatok valamit belõle ti is.Én egy hét múlva indulok két hétre,és a második hét Sarti lesz.Ez lesz az elsõ tengerparti utam és az itteni lelkes hangulat vezetett oda,hogy ezt válasszam.Mivel nem tehetem meg,hogy olyan helyre menjek mint amiket a filmeken látni,így csak remélni tudom,hogy az apartman rendben lesz annyira,hogy aludni és fürdeni lehessen benne.Azért,ha eszedbe jut valami ami nekünk fontos lehet,vagy még is csak tetszett neked,akkor azt írd meg légyszíves!A tenger azért szép volt?A naplemente?Hajózni voltatok?
Nos, ez tényleg bunkóság, hogy nem köszöntek vissza, meg kiabált a tulaj... Igazad van, hogy ezt sérelmezed. Szerencsére nekünk ilyen tapasztalatunk még nem volt.
OFF
Horvátországban jártam már, de még nagyon kicsi gyerekként, (akkor még Jugoszlávia volt) alig emlékszem valamire. Talán majd egyszer megejtünk egy Horvátországi nyaralást, mert elismerem, nagyon szép helyek vannak ott is.
Cafe-pizza Emanuel: Tényleg szuper hely, mi is ott ettünk minden este, és Christos is iszonyatosan jófej!
Sarti: Mi már párszor voltunk Görögországban, én személy szerint úgy 10szer minimum, és még rengeteg másik helyen, de nekem csak Görögország volt az, ahova szivesen megyek. Velünk még soha nem történt ilyen, amit írtatok néhányan... Mi egy hete jöttünk haza Sartiból, de akkor még gyönyörû volt a Narancspart, nem volt szemét sem... Sartiban tényleg poros minden, de ezt bele kell számolni azért... Ha valaki tiszta levegõre meg szép homokos partra vágyik, tisztasággal, akkor a Maldiv szigetekre kell menni, mert ott az van... Itt nem...Nekünk is retkes lett a kocsi, de egy percig sem zavart minket, hogy rajzolni tudunk a mûszerfalra a porban Apartmannál az valóban zavaró, ha nincs kitakarítva, nekünk szerencsénk volt, mert tiszta volt és minden rendben volt vele... Meleg volt nálunk is, de azért ki lehetett bírni.
Horvátország: Mi is voltunk már párszor, de valahogy nem szeretjük... Szép szép, de nem az az igazi nyaralós hely... Mi szeretünk a homokból besétálni a vizbe, és nem a betonon lemászni, vagy valami sziklán... De persze ettõl még lehet jó, meg akár még vendégszeretõek is lehetnek, bár mi nem tapasztaltuk....
Mindenestre sajnálom, hogy ilyen véleménnyel jöttetek haza...
Szia Andici!
A tengerpart szép volt, homokos a gyerekeknek nagyon tetszett. A víz is jó meleg volt. Csak a narancsparton voltunk, máshol nem. Ott meg a sok sátorozó csinál nagy szemétdombot. Amúgy szép lenne.