#2163322014-05-17 16:30:45 Válasz a #216143. hsz-ra
Szia Andi!
Természetesen nem egy nap alatt látogattuk meg az éttermeket Anyu találta ki, hogy mindig máshol együnk, egyszer pedig a Neraidába az utazási iroda hívott meg minket A Georgge's Pub-ba idén is szeretnénk elmenni, majd kiderül összejön-e? Még azért maradtak éttermek ahol nem jártunk, de mivel apukám most először lép Göröghon földjére, így most ő lesz a főszereplő és mivel ő velem ellentétben főleg a röfihúst részesíti előnyben, így meg kell keresni azokat az éttermeket, ahol az ő kívánságának megfelelő étkeket tud enni Sassosról továbbra is azt hallottam, amit már írtam. A Samurai Gyros megszűnt, de a tengerpari éttermek közül megvett egyet és ott lesz majd valami. Én a Renátáról is úgy tudom, hogy nincs már meg, mert amikor én legutoljára ott jártam, akkor nem találtam meg. Még anno nagyon szerettem, mert jópofa hely volt... mindenesetre a képeken és videókon keressük az éttermeket
#2163332014-05-17 16:53:42 Válasz a #216319. hsz-ra
Szia!
Ha Apollonnal mész ha a szoba ki van takarítva elfoglalhatod előbb is.Ha még takarítják megmutatják hova teheted addig le,nem bántja senki.A látszat azt mutatja nem figyelnek de éberen figyelnek.Még soha semmim nem tünt el.A csomagokkal az a helyzet ha kicsit túlléped nem szólnak.lltalában egy nagy táskát,egy hűtőtáskát tehetsz a csomagtartóba a buszra vihetsz egy kicsit,de én tavaly kettőt vittem nem szóltak.
Sokszor voltunk már Görögbe de az idén most élősszőr kocsival megyünk lefoglaltuk a szállásunkat 07.19-26.-ig de 10 éjszakát szeretnénk Sartin tölteni 2 turnust nem foglalhattunk a szabadságok hiánya miatt:(
Segítsetek tudtok-e olyan szállásadót akinél nem csak turnusokat lehet foglalni?KÖSZÖNÖM!
#2163372014-05-17 21:21:02 Válasz a #216314. hsz-ra
Helló Zongora!
Az utazás időtartama előre megjósolhatatlan. Attól függ mennyi busz van előttünk a határokon, illetve legfőképpen attól, hogy mennyire szívóznak a határőrök. Régebben a makedónok szórakoztak állandóan velünk, az utóbbi években inkább a szerb be- és kimenetel miatt szoktunk várakozni.
És egy pár éve már a magyar kilépés sem megy igazán gördülékenyen. Utóbbit nem igazán értem, hogy miért pont saját népével szórakozik. Mert bizony olyan is volt már magyar oldalon, hogy 1 magyar busz volt előttünk, még is ott álltunk több mint 2 órát.
Sartin voltunk már autóval, és busszal is több alkalommal. A legrövidebb idő busszal (szegedi felszállással) 16,40 perc volt (a Grandosokkal), a leghosszabb 10 perc híján 24 óra. Utóbbi brutális volt, főleg, ha azt vesszük, hogy 24-26 óra alatt kompozással együtt akár egy kis szerencsével le lehet érni például Zakynthos szigetére is, ami ugye lényegesen lentebb van, mint Sarti. De azért átlagban számolhatsz egy 17, inkább 18 órával (Pestről még ugye + kb. 2 óra hozzá).
Sok iroda buszával utaztunk már Görögországba. Nagyon szerettük az Eurotourst, a Németh Travelt (ez a 2 már megszűnt azóta), de nagyon jó tapasztalataink vannak a Grandosokkal, illetve az Apollonosokkal kapcsolatba is. Bár az utóbbival sajnos már sikerült 2-szer is lerobbanni, de ez benne van a pakliba, szerencsére a helyzet magaslatán álltak a sofőrök, és bár pár óránk a semmibe lett, de legalább kiért a buszunk.
Az előbb említett 2 iroda sofőrjei rutinosan, gördülékenyen intéznek mindent akár ott a buszon, akár a határokon, és szinte mind nagyon segítőkész volt az utasokkal. A Dias Zeusnál szintén jó sofőrök vannak, bár a buszparkjukra azt gondolom, hogy ráférne már egy kis újítás. Ibuszos szálláson voltunk már, de saját buszukkal még nem mentünk, viszont ismerettségi körünkben voltak már többen is, és nem igazán voltak jó véleménnyel a buszaik állapotát tekintve (pedig tök jó szállásaik vannak).
#2163422014-05-17 21:58:09 Válasz a #216321. hsz-ra
Kedves Bebe!
Megkaptam a privát üzidet. De azért nem oda válaszolok, hogy hátha érdekel ez a ház mást is.
SARTI BEACH APARTMANHOTEL
Az emeletes épületbe 4 személyes apartmanok vannak, és mindkét szobáján jó nagy terasza van. Így egyik a tenger felé néz, amíg a másik a hegyek felé. Az tuti, hogy pazar innen a kilátás!
Ami nagyon szép itt, az a kert. Szépen gondozott, nagy kertje van sok-sok virággal, szoborral, és hatalmas nagy pálmákkal. Nagyon hangulatos, és igazán az tudja ezt a sok helyet értékelni, aki lakott már odakint olyan apartmanba, ahol egyikből a másik épületbe szinte át lehetett nyújtani valamit a teraszról, annyira közel voltak építve. Ennél már csak azt bírom jobban, mikor olyan bénán építkeznek rá a másik házra, hogy a reggelinél a teraszról akár meg lehet „simogatni” a szomszédos ház falát. No ilyesmitől itt nem kell félni! Mert a külső körítés valóban gyönyörű.
Van egy medence is (napozóágyakkal), ami mindig tiszta volt. Bár mi őrült sokat nem voltunk benne, hiszen a tenger miatt mentünk, medencézni itthon is tudunk. Viszont arra jó volt, hogy az egész napos tengeri fürdőzés után (az esti séta előtt) azért jól esett megmártózni. Illetve azok használták inkább előszeretettel, akik kisgyerekkel voltak, illetve nem igazán tudtak úszni, lévén akkor igen nagy hullámos volt szinte egész héten a tenger. Van egy kis bár is, de úgy hallottuk az csak főszezonban működik, mi szeptemberbe voltunk ott, akkor zárva volt.
Van egy fedett sörpados rész is, ahová esténként be lehet ülni beszélgetni, iszogatni, ha jó társaság verbuválódik össze. Illetve ez akár jól is jöhet, ha valaki nem kocsival, hanem busszal megy oda, mert amíg nem lehet elfoglalni a szállást (illetve hazautazáskor is) oda lehet pakolni, le lehet ülni. Ha kocsival megyünk, akkor az a jó benne, hogy közvetlen a közelünkben tudhatjuk az autót, hatalmas részen lehet ott parkolni.
A part közel van a házhoz, ami jó, mert bármiért könnyen visszaugorhat az ember, ha a házba marad. Sarti többi részével ellentétben, itt a beachen nagyon puha, lágy homokos a part. Szuper jó, bár lemosni kicsit nehezebb magunkról.
A nagy ház mellett közvetlenül bungalló néven futó, 2 személyes stúdiók vannak. 8 éve, illetve 2 éve laktunk ezekben. Ez nagyon klassz lenne itt, bár utoljára azt tapasztaltuk, hogy az előző években nem igazán foglalkoztak vele, és ráférne már egy kis felújítás. De azért nem volt vészes (mi viszonylag jó állapotút kaptunk), lényegében szinte csak aludni jártunk haza, a nap többi részét vagy a parton, vagy kirándulással töltöttük a környező gyönyörű öblök egyikében.
A bungallók mellett több németek által látogatott szállás is van, akik igencsak hangosan buliznak, többször éjje 1-2 óráig is bömböltették a zenét. Sok volt rájuk a panasz, bár minket nem igazán zavart. Zömében 18-25 éves korosztály volt, aki valószínű örült, hogy elszabadult otthonról anyuci szoknyája mellől, és ott jött rájuk a tombolhatnék. Hasonló szintű tombolásokban anno Laganason volt részünk, ahol az angol tinik sem fogták igazán vissza magukat, ha egy kis piálásról és szórakozásról volt szó. Nem vagyunk egyformák, mindenki másképpen mulat!
Viszonylag közel (kb. 200 m) van egy kisbolt is, bár az ellátottsága igen rossz. De arra jó mondjuk, hogy az összecsomagolt 6-os nagy ásványvizeket csak onnan közelről kelljen cipelni. Szóval, aki először megy ide, nem árt tudnia, hogy pékség és nagyobb bevásárlások csak jóval messzebb oldhatók meg, illetve az éttermek, ajándékboltok zöme is leginkább az ófaluba található.
Étterem kettő is van Sarti Beach-en (az ófaluban rengeteg van). Az egyik közvetlenül a tengerparton van, ez a Paradise taverna. Itt jártunk már, ízletesen főztek, elég nagy adagokat adtak – nekünk tetszett a hely. A másik az Evros étterem, ami kint Sarti Beach szélén van. Itt még nem ettünk, de többektől hallottuk odakint, hogy nagyon jól főznek itt is. Úgy tudom, hogy a Blue Sarti apartman aljába is működik egy büfé-kávézó Sarti Beach szélén, de ezt csak Grandos utasoktól hallottuk a buszon, nem ettünk még itt.
Én csak egy valamit nem értek, hogy ezen a részen szebbnél-szebb házakat építenek, de igazából turisták ellátására nincsenek itt felkészülve. Nem hiszem, hogy nem érné meg ott bárkinek is végre nyitni legalább 1 normális boltot. Bár lehet, hogy jelentkező lenne, csak talán nem véletlenül nem adnak erre engedélyt, mert így mindenki kénytelen a nagyobb bevásárlásait elsősorban az ófaluban, Sarti középső részén (Sarti Village) elintézni.
Az biztos, hogy rengetegen átjárnak Sarti messzebbi részeiről is ide fürdeni (akár az ófaluból is), mert tényleg szuper. Legalább 1-szer érdemes elmenni oda, utána meg majd úgyis visszavágyik oda az ember. Bár mivel mi sokat úszunk, így mi nagyon szeretjük Sarti hirtelen mélyülősebb részeit is, annak megint más hangulata van, mint Sarti Beach-nek, ahol hosszasan be kell gyalogolni, ha azt akarjuk, hogy legalább a derekunkig érjen a víz. Szóval választék van, mindenki megtalálhatja azt a partrészt, vagy közeli öblöt, ami igazán bejön neki.
Viszont attól függően ki mennyire szeret gyalogolni, nem biztos, hogy mindenkinek jó szívvel ajánlanám Sarti Beach-et. Mivel innen az ófalu kb. 1,5 km (ha elmegyünk a végéig), az ugye oda-vissza barátok közt is jó 3 km. Odafele még ez nem is gond, de visszafele, este-éjjel már kicsit nyűggé is válhat mindez. És mindez akkor igazán izgalmas, ha még ráadásnak jó meleg is van. Persze ez a gyaloglás sokaknak csak akkor gond, ha nem autóval megyünk, és nem bérlünk kint robogót sem. És tudom, hogy a nagyon fitteknek ez a táv meg sem kottyan.
Én sem lebeszélni, sem rábeszélni nem akarok senkit se Sarti Beach-re. De azt javaslom, mindenki saját kondija függvényében jól gondolja át, hogy be tudja-e gyalogosan vállalni Sarti Beach-et a mindennapos ingázással együtt, vagy sem. Mert bizony nagyon sokan ott kint döbbennek rá, hogy mennyire messze van tőle minden. És ez igen csak rányomhatja a bélyegét, a kinti nyaralásra.
Egy biztos, Sarti szuper hely! Anno 1998-ban szerelem volt első látásra, akkor még kb. harmad ekkora volt. És hiába jártunk, azóta is több szép helyen Görögországba, valahogy itt érzem azt, hogy „hazaértem”, szerencsére a párom hasonlóan érez. És ahogy olvasom a fórumot, sokan osztják velünk ezt az érzést. Rengeteg barátot szereztünk odakint, akik ugyanúgy évről-évre egyéb utazásaik mellett visszatérnek ide is, mert egyszerűen nem tudnak elszakadni ettől a csodálatos helytől.
Bebe, ha van még kérdésed, nyugodtan írj, szívesen segítünk, ha tudunk!
Üdvözlettel: Andi
#2163482014-05-18 07:00:08 Válasz a #216332. hsz-ra
Helló Sancho!
Persze gondoltam, hogy ez 1-2 hetes adag volt részetekről, de még akkor is jó kis teljesítmény volt. Tényleg nagy a választék, így mindenki egy kis keresgéléssel megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Az a baj, hogy mi is mindig eldöntjük, hogy felfedezünk újabb és újabb helyeket is, de sokszor azután még is a már eddig jól bevált, kedvenc helyeken eszünk. De azért mindig próbálunk becsempészni pár újdonságot is.
Szerintem apud röfiimádatával sem lesz különös gondotok odakint, hiszen ilyen jellegű ételek szinte majdnem mindegyik tavernába, gyors étkezdébe megtalálhatóak.
Andi
Én nem lreztem olyan nagy távolságokat Sartn belul, igaz mi az ofaluban laktunk s csak az öblökhöz jártunk, de minden este lent csatangoltunk Sarti többi részén, gyalogosan. Elmentunk a másik csucsokbe is, de nem éreztuk olyan nagy távolságnak, de lehet, hogy ez a boldogságtól volt, hogy ott lehetunk. Nekunk az új rész nem tetszett, de azért bejártuk azt is.
Kiprobaltuk a lovaglast is, elég messze az ófalutól, akkor ereztem egy kicsit a tavolsagot, de ez 2 óra lovaglás után volt, akkor nehezemre esett felmászni a szállásig.
Érdekes, hogy mindenki máshogy éli meg az egészet,de ez így van jól.
#2163972014-05-18 18:58:55 Válasz a #216361. hsz-ra
Mert azért szerintem nem ugyanaz, ha az ófaluba laksz, mint ha kint Sarti Beach végén. Hiszen az ófaluban szó szerint ott van minden nagyon-nagyon közel, legyen szó akár a sok kisboltról, a nagyobb szupermarketről, ajándékboltokról vagy az éttermek sokaságáról. Persze attól függően hol laksz, mondjuk a dombon fönt, vagy a főutcán, ott is menned kell ezekért, de annyi azért kell is, hogy ne tunyuljon el az ember a kirándulása idején sem. De összességében ott azért minden az ember keze alatt van, viszonylag picike távolságokon belül. És teljesen más az, ha az ófaluból, mikor éppen kedved támad, akkor átruccansz fürdeni mondjuk Sarti Beachre néha.
És szerintem megint más szitu az, mikor Sarti Beach legvégéből kell, tulajdonképpen muszájból bemenned, mert nem tudod a kiránduláshoz még az alap dolgokat sem ott beszerezni, mert az a 2-3 étterem, no meg az, az 1 kis béna bolt van – és ennyi.
Én ezért írtam, hogy mindenki tudja magáról, a családjáról, akikkel utazik, hogy mennyit bírnak, és ez alapján érdemes Sarti 3 része közül választani. Mert igaz, hogy sok embernek meg sem kottyan napi 2-3 km gyaloglás, de sajnos vannak olyanok is, akik bizony nem tudnak ennyit napi szinten menni, akár gyenge fittségük, akár rossz egészségügyi állapotuk miatt. És ugye nem mindenki kocsival megy oda kirándulni.
Hiába laktunk sokfele már kint, nekünk például úgymond a középső rész a kedvencünk (Sarti Village, ami a nagy parkolótól a focipályáig tart). Azon belül is nagy pékség (Artohora) környékét választjuk előszeretettel, hiszen az a rész kicsit nyugisabb, mint az ófalu, viszont onnan egy laza sétával könnyen bent tudunk lenni a „központban”, de, még akár gyalogosan is simán el lehet sétálni, akár Sarti Beach igen sekély partjára is, ha kedvünk támad.
Ezen a területen van 3 kis bolt, 2 pékség, 3 étterem. Szóval itt sincs minden ház alatt bolt (nem is kell), de legalább innen, a közelsége miatt sokkal könnyebben megoldhatóak az ófaluban a nagyobb bevásárlások.
Az a jó, hogy nagyon-nagyon sokféle szállás van Sartin, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Csak a család igényeinek függvényében érdemes egy kicsit előtte utánajárni, hogy melyik rész a legmegfelelőbb az igényeinknek, és akkor kint kevésbé érhet majd csalódás emiatt.
Biztosan nagyon szuper lehetett lóháton bejárni ott a környező hegyeket! A Christos vezette öszvértúráról tudunk, de lovas programról nem. Bár többször láttunk (elsősorban mikor napfelkeltét mentünk nézni reggel a partra) 1-2 lovas férfit, de komplett lovas csoportokkal még eddig nem találkoztunk.
Még ennyi év után is mindig hall az ember új dolgokat, és ezért hasznos ez a fórum.
Üdvözlettel: Andi
#2163992014-05-18 19:03:16 Válasz a #216361. hsz-ra
Bocsi rosszul másoltam az előbb be a levelemet, mert az eleje lemaradt.
Szóval így kezdődött volna, hogy.......
Szia Fekikecske!
Teljesen igazad van, mindenki másképpen éli meg a dolgokat. És ez így van jól!
Félre ne érts, nekünk nem jelentett gondot a gyaloglás, és nem is a riogatás volt a célom, csak úgy gondoltam, hogy olyan valakinek, aki még esetleg sosem járt Sartin nem árt, ha tudja, hogy mi vár majd rá kint.
Szia borkaandi, neked is teljesen igazad van, aki eloszor megy, nem árt ha tudja a távolságokat. De nekem tényleg nem tunt vészesnek, de lehet azert mert mi viszonylag közel laktunk az öblökhöz, oda gyalogoltunk minden nap többször is és csak este mentunk le csatangolni. Ja és a föld fölött 20 centivel repdestem, hogy Sartian lehetek, ez begyorsított. Valószínuleg aki a másik csucsokben lakik, nem megy minden nap el az öblökhöz, bár ezt nem tudom.
Minket ez vonzott nem a beach. Ezért írtam, hogy mindenki másképp nyaral és nincs ezzel baj.
2011.ben voltunk, akkor volt lehetoseg lovas túrára menni. Nagyon érdemes kipróbálni egy kis szerencsével még a tengerbe is be lehet menni lóháton,persze csak a szélére.
Sziasztok!
A keresővel nem megyek semmire, - nem értem miért..... Írnátok valamit az autóbérelésről? Eddig csak motort béreltünk. Úgy tudom 1 helyen lehet bérelni, mennyi egy napra?
köszi
Valaki írhatna nekem arról, vagy ide, aki volt már idén kocsival, hogy kész van-e az autópálya a szerbeknél???? Tavaly nagyon gáz volt a sok korlátozás.
Valaki írhatna nekem arról, vagy ide, aki volt már idén kocsival, hogy kész van-e az autópálya a szerbeknél???? Tavaly nagyon gáz volt a sok korlátozás.
Olvassál bele ebbe a topikba: Autóval Görögországba
#2164572014-05-20 09:30:00 Válasz a #216397. hsz-ra
Szia!
Igen van komplett lovastúra föl a hegyekbe,képzett túravezetővel.Én két éve próbáltam,nagyon nagy élmény volt.lovaglás után meg is etethetted,megengedték hogy megszeretgesd.Élmény még akkor is hogy egyszer ledobott,mert mindketten mást akartunk,és hát a ló győzött.Szerencsére éreztem hogy gebasz lesz és rásegítettem,mivel előtte karatéztam megtanultam esni.De ez ne vegye el a kedved ha kiakarnád próbálni csak bátran,az én lovam kicsit engedetlenebb,volt.
Én itthon sokat túrázom de ami Sartin feladta nekem a leckét az a meleg volt. Gyalogolni napközben lehetetlen! Egyszerűen annyira süt, éget a nap hogy ha gyalogolsz 500 métert már abba leég az arcod,karod, lábad + ami kint van a ruhából. Erre ott jöttem rá, el akartunk sétálni a beach rész felé de 50 méter után feladtuk, szétéget a nap. Úgyhogy gyalogtúrát távolabbra senki ne tervezzen mert nem lehet bírni. Ami még más ott mint m.o-on az hogy már reggel 8 órakor nagyon meleg van. Napernyő alatt reggeliztünk mert az erkély keletre nézett és a nap már nagyon sütött.