Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 14536
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kela
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216689 Üzenet linkje2014-05-23 20:10:06  Válasz a #216678. hsz-ra

válaszd a Pegassust. Szuterént sose , a Sarti beach pedig messze van a kôzpontól. a pegassus a dombon van de a három kôzul ezt választanám.
# 14537
Eduso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
286 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216690 Üzenet linkje2014-05-23 20:19:49 

Én sem választanám a szuterént, tudom, hogy eltérőek az igények, de a mi ismerőseink a Sarti beach apartmanházban voltak, már annak a színvonalával sem voltak megelégedve, (sokat romlott), de akikkel egy időszakban voltak azokkal beszéltek nagyon ki voltak akadva a bungalókra, amiknek a színvonala állítólag még sokkal rosszabb volt. Én csak az első emeleti apartmanban voltam, a bungalókban nem jártam.
# 14538
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216694 Üzenet linkje2014-05-23 21:08:27  Válasz a #216678. hsz-ra Előzmény #216678

Helló Guba!

Az általad felsorolt házak közül csak kettőben laktunk eddig (Sarti Beach bungalló, Apostolos apartman).

Sarti Beach aparthotel - bungalló
A Sarti beach bungallóról nemrég írtam Bebének, azt itt megtalálod a Sarti fórum 967-es oldalán.
Tavaly mikor kint voltunk, akkor hallottuk, hogy a Grandosok azért adták vissza ezeket a bungallókat, azért nem hosszabbítottak velük szerződést tavalyra is, mert nagyon-nagyon sok panasz volt az utasoktól erre a szállásra, a bungallók állapota miatt. Úgyhogy én ezt nem igazán ajánlanám. Ha hagyták ennyire leromolni az állapotát, akkor kicsit esélyt látok arra, hogy most nyárra ezen változtattak volna valamit is.

Apostolos apartman
Helyileg szerintem nagyon jó részen van ez a ház. Közel van hozzá a part, kb. 30 m-re ott van tőle Sarti legjobb péksége (Artohora), illetve egy kicsi boltocska, ahol a legalapvetőbb dolgok beszerezhetőek. Nagyobb vásárlásokat az esti séták során meg lehet ejteni az óvárosban. Ez a ház az általunk oly kedvelt „középső” (Sarti Village) részen van. Ami azért jó, mert egy rövidke sétával könnyen elérhető akár az ófalu, vagy egy kis gyaloglással el lehet menni az ellenkező irányba, Sarti Beach nagyon sekély vizű részéhez is.
Pár alkalommal laktunk már mi is szuterénbe, ami mondjuk főszezonban még akár jól is jöhet, hiszen ott nincs annyira meleg. Főleg az Apostolos ház előtt a bokrok elég jó kis árnyékot adnak. Viszont pont a bokrok miatt nem lehet túl jól kilátni, no most ez valakit zavar, valakit nem. Mivel alig tartózkodtunk a szálláson, így minket ez egyáltalán nem zavart. Mi jó pár évvel ezelőtt laktunk itt, de 2012-ben be tudtunk oda is kukkantani, így picit lehetőségünk nyílt arra, hogy körülnézzük. Úgy tűnt, hogy mióta ott voltunk, nem igazán foglalkoztak vele, ráférne már némi kis felújítás. Szóval eléggé le volt pukkanva, lógó zsinorok a falból, a fürdő sem volt a leggusztább, stb. Nem biztos, hogy minden szoba ilyen állapotba van (bár túl nagy különbségek szerintem nem lehetnek), ezt ugye nem tudhatjuk, hiszen csak azt az 1 stúdiót láttuk.
Ebben az a vicc, hogy az emeleti 4 ágyas szobák a lentihez képest nagyon jó állapotban vannak. Itt is láttunk egy apartmant, és igen furcsa volt a nagy változás, tudván azt, hogy egy épületen belül vagyunk. De ezt a fölső rész sokáig a szlovákoknak, most pedig úgy hallottuk, hogy szerbeknek van irodán keresztül kiadva, valószínű ott azért figyelnek a szobák állapotára, mert különben ők nem vennék ki.

Pegasus apartman
A Pegazus tekintetében nem vagyunk teljesen biztosak, hogy pontosan merre van, bár tippünk lenne, valahol egész fönt lehet a dombon, legalább is a parttól írt méterek, illetve a ház előtti dőlés miatt gondoljuk. De pontosan nincsen meg fejben, hogy melyik ház lehet. Próbáltam képet nézni róla a neten, hátha így beugrik – de nem igazán, az, az igazság, hogy ott az ófaluban, az utóbbi években nagyon sok új ház épült a dombon, illetve annak környékén. Hátha majd valaki itt a fórumon megfejti pontosan, hogy merre is van ez a ház. Kíváncsi vagyok én is rá!
Viszont a neten talált képek alapján, jól néz ki. No most, hogy ezek mennyire régi képek, az már más kérdés, lehet a ház elkészülte (2009) időpontjában készültek. De még, ha azóta kicsit le is lakták, szerintem akkor is jó állapotban lehet, legalább is a másik 2 házhoz viszonyítva.
Egyébként, ha dombon van fönt a ház, akkor oda a legközelebbi part a sziklás rész, de mellette közvetlenül már következik a jó hosszú homokos, pici apró kavicsos part.

Csatlakozom én is Kelához. Annak ellenére, hogy az Apostolos környékét mi sokkal jobban szeretjük, mint az ófalunak a dombos részét, mégis azt mondanám, ha csak ez a 3 ház közül lehet választani, akkor mi tuti, hogy a Pegasust választanánk.
Szia: Andi

# 14539
Kela
Aktív fórumos
Aktív fórumos
106 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216695 Üzenet linkje2014-05-23 21:37:23  Válasz a #216694. hsz-ra Előzmény #216694

Igen Andi, j´´ol írod a Pegass a dombon van. Nem sokára találkozunk, juli
15 - én érkezem

# 14540
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216696 Üzenet linkje2014-05-23 21:37:34 

Én is a Pegasust ajánlanám! Képek alapján elég jól néz ki és Sarti ófalu szerintem szuper. Mi jobban szeretjük mert hangulatosabb mint a másik részek:)
# 14541
Guba
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216699 Üzenet linkje2014-05-23 23:23:08 

Köszönöm szépen a válaszokat! Most egy kicsit elbizonytalanodtunk mindhárom szállást illetően. A legjobban Sarti Villageben szeretnénk lakni, de a szuterén az felejtős részünkről. A Sarti Beach-es szállásról sem írtok túl jókat, így azt is levettük a listáról, a Pegasust pedig a távolság miatt.

Esetleg tudnátok ajánlani még utazási irodákat? (Apollon, Ibusz és Dias Zeusz kilőve...)

Köszi icon_smile.gif

# 14542
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216700 Üzenet linkje2014-05-24 00:32:19  Válasz a #216699. hsz-ra Előzmény #216699

Szia Guba!

Feladtad ám a leckét! Nagyon piszkálta a csőrömet, hogy vajon merre lehet ez a Pegasus apartman, sikerült rábukkanni, és ezek alapján megmondom őszintén, hogy kicsit én is elbizonytalanodtam, ezzel a házzal kapcsolatba.
Ugyanis nagyon-nagyon kint van az ófalu majdnem legvégén, utána egy kis „utcával” (vagy inkább csapással) már csak a Maistrali Hotel van (aki járt már Sartin, majd tudja hol van). Szóval az a rész, szó szerint Sarti legszélén van. A dombra gondoltam én is, de nem pont ide.

Ami előnye lehet a háznak, az a gyönyörű kilátás. Mert az biztos, hogy lenyűgöző kilátás nyílik innen a tengerre és a környező zöld hegyekre, no meg a csodálatos Athosra. Nem lehet semmi innen egy napfelkeltében gyönyörködni. Szó szerint a lábatok alatt heverne Sarti.
Sőt találtam még képeket, több néven is fut ez a ház (Pegasus, Pigasos, Sotiria). A látott képek alapján látszik, hogy egy igényesen kialakított házról van szó, valószínű ezzel kicsit azt is akarják kompenzálni, hogy nem éppen a legjobb helyen van.
A térképen azt néztem, hogy onnan tuti nem 250 m a part, hacsak nem tudsz repülni. És ráadásul lehet, kicsit körülményes lenne, onnan lejutni a partra. Mert vagy kerülsz egy kicsit, hogy rá tudjál menni az előző utcára, és ott egyenesen le jössz a partig, vagy részben földes úton eljössz és a sziklás rész mellett elsétálva jutsz ki a partra, ami szintén nem megoldhatatlan.

Sarti Beach szuper jó, mondjuk, ha kocsival van az ember, vagy bérel kint robogót. Mert hiába szuper a partja, elég rosszul ellátott az a környék, és én továbbra is azt mondom, hogy kicsit messze van mindentől.

Én a helyetekben próbálkoznék még a Grand Tours irodával, egy korrekt, jó kis iroda, szuper jó buszokkal. Egy kicsit talán drágábbak az Apollonnál, ott is az előfoglalással tudtatok volna spórolni kicsit, de erről már most lecsúsztatok.
Bár náluk vannak felárak, mondjuk, ha tengerre néző szobát kérsz, de ezt leszámítva is az a jó bennük, hogy pontosan szobára tudsz foglalni náluk, és a honlapjukon (grandtours.hu) meg tudod nézni, hogyan helyezkednek el a házak szobái. Így, hogy van online foglalásuk is, így tulajdonképpen otthon te is bele tudsz nézni a gépeden, hogy az adott időpontban, mikor éppen szeretnétek Sartira menni, akkor hová van még szabad helyük. Nekik is vannak mind három területen (ófalu, Sarti Village, Sarti Beach) szállásaik.

Nekik például nagyon jó az Ostraco hoteljük, ott laktunk már 2-szer is. Ez a ház ráadásul nagyon közel van az Apostolos házhoz, így tulajdonképpen, amit ahhoz írtam, itt is érvényes lenne. Ez is Sarti középső részén van (ott ahová szeretnétek menni), még közelebb a parthoz, mert, hogy pusztán a „régi” Ostraco ház (itt a tulaj lakik a családjával) választja el a parti homoktól, kb. 20 m a pékség, és a kisbolt is.
Andi

# 14543
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216702 Üzenet linkje2014-05-24 06:20:05 

Hát igen én is azt mondom, hogy a Grandtours igen színvonalas iroda. Tökéletes buszokkal és apartmanokkal. Legalábbis én Parálián voltam velük és minden igényes volt, de valóban nem a legolcsóbb utazási iroda.Mondjuk én most az Appolonnal megyek Lefkadára , mert nagyon jó árban ajánlottak utat, olcsóbban ,mint a Grand. Én elvagyok roszabb apartmanba is, mert kevés időt fogok ott eltölteni.
# 14544
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216704 Üzenet linkje2014-05-24 06:33:33 

Ja azt elfelejtettem mondani, hogy a Grand nem megy Lefkadára, csak Zakintosra. A két hely között gondolkoztam, de az ár miatt nállam Lefkada nyert.(Appolon) Meg mindenki máskép gondolkozik, tavaly voltam Sartin és először énis úgy gondoltam ,hogy Sarti beachet választom, de aztán szerencére nem úgy alakult én is a Villa részen laktam, csak az Ibusszal mentem. Sarti Beach számomra is messze volt, mindentől, mikor ott voltam akkor már fel tudtam mérni a távolságot.Pedig én párszáz métertől nem vagyok megijedve.Most ez itt egy kicsit off volt, mert Sarti fórum. Viszont a Grand tényleg nagyon jó iroda.
# 14545
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216709 Üzenet linkje2014-05-24 08:10:41  Válasz a #216699. hsz-ra Előzmény #216699

Szia Guba!
Egy kis segítség a Sartin található Grandos házakhoz:
George I. apartman: Szerintem szuper jó helyen van, kár, hogy a ház építésénél nem voltak elég előrelátóak, mert elég lehangoló, hogy a van, amelyiknek az erkélye a szomszédos ház falára néz. Nagyon közel van hozzá, viszont a part, a pékség, a kisbolt. És esténként könnyen elérhető az ófalu is egy laza sétával.
Ostraco apartman: Pár éve laktunk ebben a házban, bár akkoriban még folyt az építkezés, csak az első szintje volt készen. Illetve maga az épület föl volt húzva, bepucolva, stb, csak az első emelet volt berendezve, és még folytak ilyen-olyan fúrásos munkák, emiatt kicsit zajos volt akkoriban, de ez bármelyik háznál előfordulhat, hogy éppen akár mellette építkeznek. De ettől eltekintve, nagyon tetszett már akkor is.
Szuper jó helyen van, kb. 20-25 m tőle a pékség, illetve a kisbolt, a part szintén nagyon-nagyon közel van. Ez egy L alakú ház és tulajdonképpen a ház egyik oldalánál ott van a régi Ostraco ház, és mellette már ott is van rögtön a tengerpart. Ez a ház szintén kb. félúton van a központ illetve Sarti Beach irányába is, és emiatt lényegesen nyugisabb, mint az ófalu rész, nekem mindig is ez az úgymond középső rész (ez ami a nagy parkolótól a focipályáig tart) a kedvencem Sartin. Laktunk mi már többször az ófaluba, Sarti beach-en is, de a legtöbbet ezen a részen volt a szállásunk.
Itt is vannak 2-3-4 ágyas szobák. Egyszerűen berendezett, de még nem lelakott, szobái vannak, elég tágas erkélyekkel. Jó pár évvel ezelőtt a 7-es szobába laktunk (a nagy lépcsőn mikor fölmész rögtön az első ajtó), az nagyon jó volt, 2 ágyas, és van egy erkélye, ami a főutcára néz, és van neki egy erkélye, ami oldalról a tengerre néz. Akkoriban mindez nagyon nyugis volt, mert bár már évek óta állt ez a ház, de nem volt utazási irodának kiadva, és csak egy pár apartmanba voltak turisták.
2012-ben bekerült a Grandosok kínálatába, akkor lent laktunk a szuterénbe, a 6-os szobába. Ez egy jóféle szuterén, mert nincs nagyon mélyen (szuterén és szuterén között is sok különbség van). Ez egy 3 ágyas, 2 szobás apartman, aminek 2 nagy terasza volt. Unokatesóim is itt laktak a házba, így megnézhettünk több szobát is, de a kicsi alapterületűnek meghirdetettbe nem jártunk
Szerintem jó állapotba van belülről a ház, egyáltalán nem volt lepukkanva. Egy dologra viszont nagyon oda kell figyelni, a lépcsőkre, amiből van bőven az épületnél, akár szuterénbe megy valaki, akár az emeletre. Na nem mintha bárkinek is megártana pár lépcsőfok, csak kicsit hülyén oldották ezt meg, mert belül a szintek között kissé kacskaringósra sikeredett, és emiatt nagyon oda kell figyelni, ha például egy kis papucsba szambázik rajta bárki is.
Ha ide mentek, akkor ne lepődjetek meg, ha automatikusan nem kaptok plédet, kérni kell majd. Figyelni kell majd arra, hogy a tulajdonos egy dologra harap, az pedig a napellenző, bizony esténként leellenőrzi, és bekopog, ha nincs feltekerve. A szuterén szintet kivéve, a többi szobánál minden este fel kell tekerni, hogy egy esetleges viharnál, nehogy belekapjon a szél. Ez az egy dilije van, de ezt leszámítva mindig segítőkész volt ő is, illetve az ott takarító magyar személyzet is.

Anna II. apartman (Van az Apollonnak is 1 utcával arrébb egy másik Annája)
A ház maga tök jó helyen van, pár lépésnyire az Ostraco apartmantól, szóval az elhelyezkedését nézve jók az adottságai (part, bolt, pékség közel), de régebben ebben is voltunk már bent széjjel nézni, akkoriban még az Apollonosoké volt. A képeket nézve nem túl sok változás történt ott az elmúlt években, már akkoriban is kissé lelakott volt, ráfért volna némi kis frissítés, és ami még nem tetszett benne, az az volt, hogy, ha nem az utca felé néző szobát kapsz, akkor a másik ház falára néz az erkélyed, és gyönyörködhetsz abba, ha kiülsz enni az erkélyre.

Irini és Maria apartman
Szintén Sarti Beach távoli részén van nagyon kint, messze a központtól, úgyhogy ezt tovább nem is ragoznám. Ide kisgyerekkel a közeli sekély víz miatt, vagy autóval mennék csak. Mi a Mariába tudtunk benézni, maga a ház szép belülről, egyszerű, de tiszta, látszik, hogy foglalkoznak vele. A prospiban láttam, hogy az Irini ház tetején van egy kis tetőterasz, az biztosan klassz lehet,
Anno voltunk mi is egy ilyenben az Apollon apartmanhotelbe, ott is nagyon szuper volt a tetőterasz, gyönyörű volt a kilátás, biztosan hangulatos lehet mindez itt a Maria háznál is.

Alexandrion apartman
No ebbe még nem laktunk. A térkép alapján az ófalu új részén van, fönt a dombon, annak is a végénél, messze a parttól. Bár a prospi 200 m-re írja a strandot, de ezt a párom kizártnak tartja. De tudjuk, hogy a porspikban sokszor mennyi hülyeséget leírnak, olyan dolgokat, ami nagy része nem is fedi a valóságot.

Villa Sartios
Ezt a házat szintén nem ismerjük, de ez is messzebb van az ófalutól, ugyanis Sarti Beach legszélén található.

Mitsokopi apartman
A Grandosok Mitsokopi apartmanjában még nem laktunk, de bent már itt is jártunk széjjel nézni. A ház nagyon jó helyen van, az ófalu nagy parkolóhoz közelebbi részén található, az első kis keresztutcában. Azért voltam nagyon kíváncsi erre a házra, mert, hogy halas bolt található a kiadó szobák alatt, és kíváncsiak voltunk vajon mennyire „szagosak” odafönt emiatt az apartmanok. Meg is lepődtünk, és igen kellemesen csalódtunk, mert egyáltalán nem érződött semmi, pedig a halbolt fölött közvetlenül található egyik szobában jártunk bent. És mivel éppen aznap igen meleg volt így számítottunk a jó büdös, tömény halszagra. És megerősítettek abban az ott lakók is, hogy semmit nem éreztek ebből az 1 hét alatt. Nem értek hozzá, de gondolom, sok múlik azon is, hogy a halüzlet szagelszívója hogyan működik, hogy mennyit áldoznak erre a tulajdonosok.
Az apartmanba a szezon vége felé jártunk, ennek ellenére látszott rajta, hogy foglalkoznak vele. Egyszerűen berendezett, szép, tiszta volt, semmi kifogásolni valót nem találtunk benne, és az külön tetszett, hogy kényelmes teraszai vannak. Aki járt már szűk teraszos apartmanba, az tudja milyen rossz mikor lapjával kell közlekedni odakint, mert annyira pici a hely. No itt ilyen gond nincs!
A ház 1-es (ez esik legtávolabb a halbolttól), 2-es, 3-as, 4-es szobáinak erkélyeiről a szomszédos ház oldalára lehet rálátni (ezek 3 ágyasak). Míg a 5-ös és 6-os szobák teraszai vannak közvetlenül a halbolt fölött, innen rá lehet látni oldalról kicsit a tengerre is. Mindkettő 4 ágyas, 1 franciaágy és 1 emeletes ágy van benne.
A házhoz közel van a part, a nagy emeletes Carrefour Marinopoulos supermarket (van több kis bolt is a közelbe), de a pékség is egy rövid sétával elérhető. De éppen úgy közel vannak hozzá az éttermek, bárok, és a kis ajándékboltok is.

Szóval a Grandosok házai közül, ha Sarti Village részre akartok menni, akkor nekik az Ostraco, az Anna II., illetve a George van ott. A házaik közül, ha lenne még hely, akkor vagy az Ostracót, vagy a Mitsokopit is nagyon merném ajánlani.
Jó tudni a Grandosokról, hogy ha mondjuk 2-en mentek, de nincsenek csak már 3 ágyas szobáik már üresek, akkor ki szokták azt is adni 2 személy részére, és nem számítanak semmiféle felárat fel a maradék ágyra. Mi többször is laktunk már így velük.

# 14546
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216716 Üzenet linkje2014-05-24 09:21:52  Válasz a #216702. hsz-ra Előzmény #216702

Helló Borzi!
Nagyon jó lesz neked, ha Lefkadára mész idén, szuper jó hely. Elképzelhetetlen kékség, hihetetlen gyönyörűség, fantasztikus érzés, örök élmény – ez Lefkada. Csak az a kár, hogy nem nagyon akarnak az Apollonosok terjeszkedni ott. Mert bár hangulatilag nagyon tetszik Nidri, de sajnos partilag nem a legjobb hely, borzasztó keskeny partja van. De este, mikor Nidri kikötőjében beérkeznek a nagy, kivilágított hajók, nagyon hangulatos hellyé válik. Ha van rá lehetőséged, hogy béreljetek akár robogót, akár autót, akkor mindenképpen ajánlom, hogy látogassátok meg Egremnit, Porto Katsikit, Kathismát, Kavalikeftát, Vassilikit, a picike Agios Nikitast – varázslatosan szép helyek, szuper jó partok vannak itt. Viszonylag nyugisabb Pefkoulia beach, Milos beach, Agiofili, Megali Petra, Agios Ioannis beach régi szélmalmaival. Lefkada város is igen hangulatos. Vannak aranyos hegyi falvak is (Karya, Kalamitsi). Persze ezek mellett is rengeteg szép hely van Lefkadán, de nem akarom itt hosszasan részletezni, hiszen még is csak egy Sartis fórumon vagyunk.
Nekünk is Sarti mellett Zakynthos és Lefkada a másik két nagy „szerelem”. Mindkettőn többször jártunk már, és nagyon imádtuk. Nemsokára megyünk Sartira, és majd szeptemberbe pedig Zantéra megyünk vissza.
Üdv: Andi

# 14547
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216717 Üzenet linkje2014-05-24 09:35:37 

Köszi Andi, hogy még nekem is írtál tanácsokat. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif De it mostmár tényleg off a végén még fenéken billentenek bennünket, Lefkada miatt. De mégegyszer nagyon köszi. Szép napot!
# 14548
Larik
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216718 Üzenet linkje2014-05-24 09:42:15  Válasz a #216699. hsz-ra Előzmény #216699

Szia!
Nem tudom mikorra tervezitek az utat, de megpróbálhatod az Aeolus és a Personal tours irodánál is megnézni. Igaz az Aeolusnak hosszú turnusaik vannak, de szerintem ez inkább pozitív, mint negatív icon_smile.gif most néztem, hogy június 8-tól van útjuk 12 nap !!! kb. 100000 Ft/2fő. Ez szerintem nagyon szuper ár. Tavaly velük voltunk igaz nem Sartin, hanem Thassoson, de csak pozitív dolgot tudok mondani róluk. Ellenben a Grandról hallottam már nem túl sok jót! Elnézést ha esetleg ezzel valakit megbántottam ez csupán az én véleményem.
A másik a Personal tours. Őket személyesen nem ismerem, de nekik is van jó árban útjuk Sartira. Nekik a Vasso apartmanját néztem, ez ott van Sarti végében ahol a Pegazus, csak sokkal közelebb a parthoz kb. 80 m.

Az Aeolusnak a Vassilis-Mária stúdióját néztem. Elhelyezkedés szerint nagyon jónak tűnik. Az Apostolos apartman mellett található, csak közelebb a parthoz.
itt megtekintheted bővebben: http://www.sarti.gr/hu/vassilis---Maria--house-sarti-halkidiki-5668.html

Üdv:
Klára

# 14549
Bebe18
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
16 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216719 Üzenet linkje2014-05-24 09:58:31 

Sziasztok!
Érdekelne, hogy robogót csak útlevéllel lehet bérelni vagy személyi is elegendő a jogosítvány mellé?

# 14550
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216724 Üzenet linkje2014-05-24 11:46:20  Válasz a #216718. hsz-ra Előzmény #216718

Szia Larik!

Abban egyetértek veled, hogy tök jók az Aeolus iroda hosszított turnusai, de őket én például direkt nem említettem meg Gubának. Igaz csak 1-szer utaztunk velük, még anno az első Zakynthosi utunkra, és nem is akarom itt most hosszasan részletezni a sok negatívumot velük kapcsolatba, hiszen azt már kitárgyaltuk a Zakynthos fórumon.
Röviden annyi, hogy nem a szállásaikkal volt bajunk (csak szállásukat autóval máskor is igénybe vettünk), mert klassz helyen laktunk, hanem az utazási körülményekkel (a busz állapotával, a csak szlovákul beszélő buszvezetőkkel, a csak szlovákul beszélő filmek nézésével, stb.). Én értem azt, hogy ők egy szlovák-magyar utazási iroda, de kicsit bosszantó volt mindez, holott a busz nagyon nagy százaléka magyar utas volt. De baráti körünkben is voltak gondok velük, az egyik barátnőméket pont egy Sartis útjuknál felejtették véleglenül (???) Szegeden a parkolóba, két kisgyerekkel. Én szaladtam Sartin kint be az irodába, és végül a Sithon Travelosok segítségével sikerült egy másik irodával kijönniük, pár nap csúszással. Ezek után azt hiszen érthető, ha többször buszozás tekintetében nem igazán akartunk velük utazni.

Persze ez csak a mi véleményünk, lehet, hogy másnak másik irodával voltak rossz tapasztalataik. Tök jó az, hogy megírtad te is a véleményedet. Hiszen nem vagyunk egyformák, mindenki mást tart fontosnak egy utazásnál, így könnyen lehet, hogy ami minket zavar, az mondjuk másnak meg sem kottyan.
Te sem, és én sem bántó szándékkal írok le rossz tapasztalatokat, hiszen egyikünk sem akarja mások érzését direkt megbántani, csupán az általunk átélt élményekről számolunk be.

Mi eddig még maximálisan meg voltunk elégedve a Grandosokkal, negatívumok velük még nem értek, ezért mertem csak ajánlani. Szerintem pont az a jó, ezekkel az utazási fórumokkal, hogy itt mindenki elmondhatja a jó és rossz tapasztalatait egyaránt.

Personal Toursosokkal még nem utaztunk, de én úgy tudom, hogy őnekik ezek nem saját útjaik, csak másokét árulják (Apollon, Ibusz, Otp Travel). De lehet, hogy nem jól tudom.

Egyébként a Vasso ház valóban jó helyen van az ófaluban, szép és igényes ház, ott van a Szűz Mária templom közelében. De nincs messze a part sem, közel van hozzá a sziklás rész, de utána ott a hosszan összefüggő homokos-apró kavicsos part is. Közel van hozzá Sarti főtere éppúgy, mint a tengerparti sétányon található sok-sok jó taverna.
Tegnap éjjel sikerült rábukkanni a Pegasus házra, és az jóval távolabb van még a Vasso háztól.

Amit írtál Vassilis-Maria ház, az valóban nagyon jó helyen van. Sarti középső részén található, közel a parthoz, kisbolthoz, 2 tavernához, és a 2 pékség is kb. egyforma távolságra van tőle. Emellett közel van hozzá az ófalu is, szóval nagyon jó helyen van. Az általad írt Apostolos apartmantól egyébként 1 utcával visszább van ez a ház az ófalu irányába.
Ebbe a házba nem laktunk még, viszont közvetlenül mellette, illetve úgy mondanám, hogy vele szemben (hiszen 2 hosszan benyúló házról van szó) az Ibuszos Nikos házba már laktunk egyszer. Mi nagyon szeretjük azt a környéket.
Szép napot kívánok mindenkinek!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 969 970 971 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu