Én még soha nem nyaraltam olyan szigeten, hogy a szállás és aszép strandok egy helyen lett volna. Igaz én fiatal vagyok, de nekem éppen ezért "buli" az egész, mert rá vagyok kényszerülve, hogy felfedezzem a szigetet. És sok esetben találtunk már gyönyörű strandokat, ami rajta sem volt a térképen Én kifejezetten ezért is szeretem ha a szállásunk nem a sziget legszebb részén van. És legjobban mindig a motoron barnulok
firka!
Ha először jársz Thassoson, lesz mit felfedezned. Csak óvatosan azon a mocin Egyébként Thassoson nagyjából mindegy, hogy hol alszol, ha fel akarod fedezni, ugyanis bár a nyugati part is rendben van, bár extrának nem mondanám, viszont a dél-nyugati parttól indulva (az óra járásával ellentétesen) egészen Limenas utánig millió apró szépség vár.
Köszönöm az infókat! Kértem ajánlatokat szállás ügyben remélem találok valamit ami megfelel.Nincs túl nagy igényünk,az a lényeg hogy legyen tiszta az apartman,és kényelmes legyen az ágy.Láttam gyönyörű apartmanokat flancos medencével...horror árakon.Nekünk nem ér annyit,nem a medence mellett szeretnék napozni,hanem felfedezni a szigetet.Gondolom ezzel így vagyunk egy páran.
Üdv Nixi007 !
Ha neked megfelel főszezonba a készemélyes appartman légkondival 35-40 eu áron. Akkor az Ifigénia hegyi apartmant tudnám ajánlani. Ha nem probléma az hogy nem közvetlenül parti. ( kb 300 m :igaz a szigetet kerülő főuton kell átmenni, de nem komoly a forgalom.)
Enyhe domboldalon van ezért jó kilátású a tengerre. Ha jól emlékszem ide megy "bocsika" is valamikor juliusban.
Firkamano!
Nem rossz párosítás a két sziget egy nyárra.
Thassos nagyon szép és bőven van mit felfedezni. Sok szép hely viszont nem közelíthető meg másképp, csak földúton. Bérelt járművel (személyautóval legalábbis) nem szabad lehajtani az aszfalt útról. Mi ezért béreltünk inkább quadot, mert azzal nem volt ilyen problémánk és a legrosszabb utakon is gond nélkül elment.
(Lefkadán még nem jártam, de a tervek között szerepel és a képek alapján ott is van mit nézegetni.)
D.
Mi robogót szoktunk bérelni, szerintem azzal sincs gond.
Olvastam a méhekről. Mennyire jelentenek veszélyt ezen a szigeten?
Nagyon sok van? Vagy csak éppen annyi mint más görög szigeten?
Azt is olvastam nincs kórház a szigeten. Ez kicsit elvette a kedvemet, ugyanis múltkori nyaralásunk alkalmával páromnak gyomorfertőzése lett, és 2 éjszakát ott töltöttünk, szóval valakinek van ilyesmi tapasztalata, hogy mi van, ha lebetegszik vki?
A többi szigethez nincs viszonyítási alapom, de más tengerparti helyekhez képest több a méh és a darázs. Mivel a sziget egyik fő profilja a méhészkedés - méztermelés, így valószínű, hogy több van, mint más helyeken.
Mikor főszezonban voltunk, nem lehetett az apartman teraszán napközben kajálni, mert egyből megjelentek. A helyiek kávét égetnek, mert állítólag annak a füstjét nem bírják. Mi vettünk kávét, de elfelejtettük használni...
Átlag turista első nap: segítség, megcsípnek, mennyi van, hessegeti őket.
Második nap: jééé, darázs is van és nem ugyanolyan, mint a méh
Harmadik naptól pedig már észre sem veszi, hogy ott vannak körülötte.
Nem bántanak, de ha motoroztok, jobb ha van plexi a sisakon (nekem berepült a sisak alá menet közben egy, de szerencsére ki is talált és nem bántott). Mondjuk bukósisakból elég siralmas választék volt a kölcsönzőben és nem is úgy néz ki, mint ha valaha is tisztítanák őket. (Mondjuk ez egy kölcsönző, lehet, h máshol másképp működik).
Jótanács: ha nem tudtok vagy nem akartok itthonról cipelni sajátot, akkor egy kendőt vagy sapit célszerű vinni, amit alá tudtok venni.
Kórház nincs, egy egészségügyi központ van, állítólag jól felszerelt. Mi csak messziről láttuk útközben, közelebbről nem volt rá szükségünk. Gyógyszertárak vannak, de célszerű az alapvető dolgokat itthonról vinni. Ez mindenkinek egyéni - én nem sok gyógyszert szoktam vinni, de alapból itthon is ritkán szedek. De láttam már olyat is, aki egész elsősegélyes dobozzal jön tele gyógyszerrel.
Gyomorpanaszok ellen pálinka, jager, unicum. Garantált gyógyulás.
D.
Ezért kár lenne kihagynod Thassost!
Én is itthon menekültem minden repülő "zizitől", de ott tényleg úgy jártam, mint ahogy leírtam az átlag turistát. Azóta no para.
Tavaly szeptemberben meg alig volt méh, igaz, akkor az idő sem volt nyárias, gondolom ezért.
De tényleg hangsúlyozom: nem bántanak!!! Én nem találkoztam Thassoson olyan emberrel, akit méh vagy darázs csípett volna meg.
Ellenben mikor Sartin nyaraltunk, volt szerencsém látni egy lányt, akit megcsíptek a méhek. Felborult a motorjuk egy méhkaptárnál. Pedig ott senki sem mondogatta, hogy vigyázzunk a méhekkel...
Az 50euró/nap aug.13-27-ig a Viki hegyi apartmanra vonatkozik 2 felnőtt 1 gyerek /13éves/ részére.Gondolod hogy az általad említett szállást 3 főre megkapnánk 35-40 euróért? Jó lenne de Ágitól nem kaptam csak 60eurós és annál drágább ajánlatot.Mikor jeleztem neki hogy ez nekünk sok, utána küldte az 50eurós Viki hegyi ap. ajánlatát.
firka!
Az előző 2 nyarat Lefkadán töltöttük, az 5 évvel ezelőttit Thassoson, de nem érzem úgy, hogy valamelyik a másik fölé nőtt volna. Bár összehasonlíthatatlanul mások, mindkettőnek van előnye a másikkal szemben (így magától értetődően hátránya is). Mindkettő gyönyörű, Lefkadát mondanám látványosabbnak, Thassost izgalmasabbnak. Lefkada ma már "túristásabb", Thassos barátságosabb. Lefkadán percenként tátva marad a szád, Thassos elvarázsol, és a szívedbe hatol. Máshogy szeretnivalók, de mindkettő az.
Darazsakat mi júniusban nem láttunk, sem méheket, de ez utóbbiakat hallottuk, amikor Maries felé gyalogolva elhaladtunk pár tucat útmenti kaptár mellett. Hát az fura érzés volt, szedtük a lábunkat. De tegnap láttam épp a "Méhek titkos élete" c. gyönyörű filmet, abban mondja az egyik szereplő, hogy a méhek okos állatok, és egyik sem olyan hülye, hogy céltalan öngyilkosságot kövessen el. Ugyanis mint tudjuk, ha egy méh belédereszti a fullánkját, az beleszakad a bőrödbe, a fullánkját vesztett méh pedig elpusztul. Tehát vigyázzatok, hogy ha tömegesen látjátok őket, véletlenül ne kerüljön a ruha, lábbeli (2x is úgy csíptek meg, hogy a papucsomba ill. a szandimba belekerültek, és beszorulva védekeztek a szúrással, de ebből az egyik idehaza történt) alá, és bekapni sem tanácsos
nixi!
Írd meg neki a lehetőségeidet, és próbálj úgy szállás után érdeklődni, hogy azokat megírod az érintettnek. Magyarul hogy mennyit tudsz szállásra költeni, és arra mondjon lehetőségeket. Most még biztos lesz bőven ajánlat, de ha egyénileg mész és nem főszezonban, sokan melegen ajánlják a helyben kiválasztást, ahol személyesen is tájékozódhatsz, és alkudhatsz is. Én magam autó hiányában még nem utaztam így, de sokan mások igen.
Bár én már elég régen, kb 15 éve voltam Thassoson, szeptember elején, de egy darab méhecskével sem találkoztam. Viszont a parton, a sekély homokos részen a gyönyörű márvány sziklákon ugrálva egyszercsak felemelkedett előttem egy kígyó. Nem volt túl nagy, kb 30 cm hosszú, de elég egyértelműen jelezte, hogy ne menjek tovább. De ez nem vette el a kedvemet a szigettől és a további túrázástól.
Firkamano, ha van rá lehetőséged, látogasd meg Thassost!
Üdv
Bottakati