Sziasztok!
Segítséget kérnék azoktól,akik már mentek autóval hétköznap Görögországba!
Mi eddig hétvégi turnusváltással voltunk.Idén Keddi váltással megyünk
és az érdekelne mennyivel nagyobb forgalommal számoljak.A határokon
az utakon,érdemes-e korábban indulni?Eddig 20-óra körül indultunk a soroksári
Tesco-tol és másnap 10-11 óra körül értünk ki Nei Poriba.
Előre is köszönöm az infókat.
Üdv Thomasz
#2270862015-02-21 23:08:37 Válasz a #227078. hozzászólásra
Mivel éjszaka kevesebben vannak az utakon ezért gyorsabban tudsz haladni.. ÉN picit előbb indulnék,hogy olyan reggel 7 környékére érjek a Görög határra .. Kevesen vannak nem kell sokat várni, ha esetleg nem akarnának az uniós sávon átengedni...
#2270882015-02-21 23:48:08 Válasz a #227078. hozzászólásra
Azért azt is vedd figyelembe, h kedd és szombat a turnusváltás időpontja. Ezt a kettőt nem árt hanyagolni ha lehet. Mi vasárnap este indultunk és hétfőn reggel értünk oda, tökéletes volt az utunk, csend és nyugalom.
Nem tudja valamelyikőtök miért nincs az autópálya elválasztó sávjában fényfogó növényzet a Szerbeknél és a Macedónoknál?
Mindig éjjel utazunk, sokszor nagyon zavaró a szemből jövő járművek fénye és nem lehet használni a fényszórót sem.
Nem tudja valamelyikőtök miért nincs az autópálya elválasztó sávjában fényfogó növényzet a Szerbeknél és a Macedónoknál?
Mindig éjjel utazunk, sokszor nagyon zavaró a szemből jövő járművek fénye és nem lehet használni a fényszórót sem.
Üdvözlettel, Csarlsz
Ha jobban megfigyeled, már sok helyen nálunk sincs.
#2271532015-02-23 21:49:17 Válasz a #227078. hozzászólásra
Szerdán, csütörtökön szoktam menni, dél-Budáról du 4órás indulással. Reggel 5-kor Platamonasnál nézem meg a napkeltét. Onnan max. 10perc még Nea Pori. Közel szabályos tempóval.
#2271542015-02-23 22:00:05 Válasz a #227086. hozzászólásra
A fenti indulással, éjjel kettőkor vagyok a görög határon. (többszöri tapasztalat) Tehát, ha Ő este 8-kor indul, nagyjából reggel 6-kor kellene a határon lennie. Onnan 150km Nea Pori autópályán, így reggel 8-ra már ott lehet.
Augusztusban megyünk (ha minden jól megy) Paraliára, autóval. Már megtettem korábban ezt a túrát, túl sok félelmem nincs is ezzel kapcsolatban. Viszont most nem a megszokott autóval mennénk, hanem egy Peugeot Partner, 5 személyes személygépkocsival. Ez vajon Szerbiában az autópályán is belefér az I. díjkategóriába?
Illetve korábban már több helyen olvastam, hogy álljak az uniós sávba a határokon, de én sosem mertem, mégha látszólag volt is nyitott uniós kapu, mert nem állt ott egy autó sem, vagy többnyire még határőrt sem lehetett látni a környéken sem, annak ellenére, hogy világított a jelzés. Szóval a kérdés, hogy ezek ellenére álljunk nyugodtan az uniós kapuhoz, mint egyfajta titkos fegyver, vagy álljunk oda, ahova az összes többi. Alapvetően azt figyeltem, hogy ebben a szituban mindenki hozzánk hasonlóan cselekszik, de például Evzoninál láttunk olyat is, hogy uniós rendszámú autó odament az uniós kapuhoz és nem fordították vissza. Szóval tanácstalan vagyok.
#2272322015-02-25 20:42:16 Válasz a #227230. hozzászólásra
Én mindig előre megyek a görög határon akkor is ha összeér a két határ... Eddig mindig átengedtek szó nélkül.. Volt hogy a többi autós állították félre hogy átmehessünk, volt hogy a buszsávon engedtek át, de volt olyan is hogy a Makedóniába bejövő oldalra tereltek át hogy ott tudjunk átmenni..
trisnyak
ez szep teljesitmeny ...
most neztem hol van ez a hely 909 km pesttöl, te 13 ora alatt leertel . nem rossz
ezekszerint megis lehet-ne motorral menni ?
Hello aXXon !
Sajnos ezen az úton következő a helyzet.
Szerbia-ban nincs külön megjelölve uniós, vagy egyéb kapu, amelyiknél ég a zöld lámpa és autót mutat ott lehet átkelni.
A macedónoknál 3 féle kapu van. Egy a macedónoknak, egy az európai uniósoknak és a svájciaknak, egy minden egyébnek, de itt is csak ott lehet közlekedni, ahol ég a zöld lámpa és autót mutat.
A görögöknél ugyanez a helyzet, csak ott a sorompón kívül idén beton akadályokat is kiraktak az idén.
Februárban kétszer is voltam, de a görögök látván a személyit tovább intettek, így tettek a vámosok is.
#2273482015-03-01 10:40:22 Válasz a #227320. hozzászólásra
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Nem akarok túl akadékoskodó lenni, csak a pontosság kedvéért, ez így van a macedón belépő oldalon is (mármint a szerbek felöl) - bár azt gondolom, hogy igen, hiszen miért is különbözne.
Mostmár csak azt kellene tudni, hogy van-e esetleg valakinek tapasztalata Peugeot Partner személyautóval, vagy más hasonló öszvér megoldású gépjárművel. Hiszen ez is csak öt személyes, az első tengelynél mért magassága sem nagyobb egy akármilyen személyautónál, úgyhogy ELVILEG simán bele kellene férnie az I-es kategóriába.