Pont most gondoltam én is erre,hogy rákérdezek egy olcsóbb kategóriára bár nem tudom sikerül-e az olcsóbb szállás,mert augusztus előtt nem tudunk indulni és hát ez igencsak főszezon,de próba szerencse.Komolyan arra gondoltam ha kihagyom az utazási irodát és neten foglalok,sokkal jobban járok!Egy francokat! Lefkadára 2 hétre főszezonba utazási irodán keresztül 50.000ft-al beljebb voltam.
Hát végülis ha tényleg nem zümmög tőlük a sziget, akkor még bevállalható lenne, de ez a kórházas dolog. Engem igaz csak kicsit rémiszt meg hogy nincs a szigeten, de a párom egyenesen retteg, mióta úgy jártunk ahogy...
Már hosszabb távra sem megy szívesen robogóval, mert egy ilyen távon lett rosszul, és még szerencse, hogy véletlenül elértünk egy kompot. Bele sem merek gondolni mi lett volna ha nem így alakul a helyzet.
Teljesen megértem hogy fél, kicsit én is félek, mert se jogsim, se vezetési tapasztalatom, valami baj van, nem tudok segíteni, és még a kórház hiánya tudat is eléggé megrémiszt.
Merthát nem lesz semmi bajunk, de akkor is.
Firkamanó!
Még egyszer sem láttam olyan embert a szigeten akit megycsípett egy méh. Minden évben előjön a csípésveszély. Valószínűleg csupán arra alapozódik, hogy elég sok mézet termelnek a szigeten. Itthon is van annyi mint ott. Én nem figyeltem fel arra, hogy a hazaihoz képest a helyzet más lenne. Aki náluk egy hársfasor vagy akácos közelébe lakik többször annyi méhhel találkozik mint thassoson.
Kedves Firkamanó!
Kár lenne, ha a méhek elvennék a kedved Thassostól! Mi tavaly július végén voltunk Skala Potamian és ekkor egyáltalán nem tapasztaltuk, hogy több darázs lenne mint bárhol máshol.
Majd augusztusban derül ki, hova is megyünk megint. Ha nem lesz last minute ide, akkor nem tudunk menni, vagy ha kapunk egy nagyon jó repülős ajánlatot (nagyonnagyon jót) akkor persze mást választunk.
Sziasztok! Mi is júliusban voltunk tavaly és nem is igen emlékszem méhekre, darazsakra.... Biztosan vannak, mert a sziget egyik fontos terméke a fenyőméz, ehhez meg ugye kellenek méhek is, de rajzásról vagy tömeges előfordulásról nem hallottam. Lehet, hogy a nyár egy bizonyos időszakában jellemző, ha valaki tudja, írja meg!
Sziasztok!
Méhek és darazsak vannak a szigeten, nem is kevés! És van is akit megcsípnek (lásd engem) , de nem vészesek.
Mi kétszer voltunk Thassoson, mindkétszer augusztus közepén, 2007 nyarán sokkal több volt mint tavaly. Igazából egy nap kell azért, hogy megszokja az ember, de utána már szinte fel sem tűnnek. Engem mindkét évben megcsípett egy, ugyanott és szinte pont ugyanazon a helyen. Beleléptem a parton a Golden Beachnél. Sajnos a tavalyi csípés után éjszaka elég magas lázam lett, de másnapra jobban lettem. Valószínű fertőzött volt a darázs. Tavalyelőtt viszont megcsípett, fájt kb. egy órát és ennyi volt. Ajánlott vinni fájdalomcsillapítót és valami kencét csípésekre, de amúgy van gyógyszertár Panagiaban és nem vészes az ár.
Hjudit!
Szerintem augusztus az az időszak amikor jellemzőek, bár nem vagyok benne biztos. Viszont ez az évtől is függ. Van olyan év amikor tömegével vannak, van amikor kevesebb.
Már megint jön az ijesztgetősdi? Most jönnek a kígyók, aztán a cápák?
hagyjuk már abba ezt a méhesdit, ezek szerint ott sem haltak még ki, engem tavaly 2 is megcsípett 2 nap alatt egy Szamosangyalos nevű szatmári faluban. Nem nyitunk róla egy topikot? Vagy hívjam a Fókuszt-t, esetleg ürítsük ki a falut?
Mintha nem lenne más téma Thassossal kapcsolatban.
Mi júni első 2 hetében megyünk, és kövezzetek meg, könnyelműen se lángszórót nem viszek magammal, sem vegyvédelmi ruhát
Kónyu!
Jól teszed!
Mi is csak kalciumot vittünk a méhcsípés miatt, de az is az apartmanban volt, mi meg általában ott csak éjjel tartózkodtunk, tehát sokra nem mentünk volna vele. De nem is bántott egy sem. Sőt, ahogy már írtam, Thassos óta itthon sem félek tőlük.
Amúgy nem jársz messze az igazságtól, a cápák már megjelentek, csak egy másik topicban.
D.
Kónyu!
Ez nagy duma volt,megnevettettél.
Amúgy én alergiás vagyok a csípésre,de szerintem,ha madár nagyságúak lennének a szigeten,az sem nagyon tartana vissza.Had csípjenek,csak ott legyek végre!!!!!!!!!!!!