A faneromeni kolostor a szigeten van? Merre? belépõs, nyitva tartást tudja valaki? A Meterórákhoz hasonlóan itt is vannak kötöttségek az öltözéket illetõen vagy egyebek? Köszi.
A Faneromeni Frininél van, vagy 2 km-re a fõvárostól. Pár oldallal ezelõtt Jox belinkelte a Csaba által feltett térképet, azon pirossal jelölik, könnyedén megtalálod. Szabadon látogatható (mi mindig ingyen mentünk be), szünnapról nem tudok, de attól még lehet.
"Hivatalostól eltérõ lehetõségek." Ezen mit értessz? Mindenre , minden apró fontos infóra kiváncsi lennék.
Arra gondoltam, hogy mindannyiunknak különbözõ az érdeklõdési köre; van aki fürödni szeret, van aki búvárkodni és van aki egy hegycsúcsról bámulni Te nyilvánvalólag ismered magad, tudod, hogy mi hoz tûzbe és a fórumot olvasgatva remélhetõleg választ kapsz, hogy megtalálod-e és ha igen akkor hol? a Te érdeklõdési körödnek megfelelõ dolgokat. Ha pedig semmit sem találsz, akkor kérdezõsködj, ha tudjuk a választ nyilvánvalólag meg is írjuk Neked, hiszen errõl szól a fórum, a valós információk megosztásáról.
A "Hivatalostól eltérõ lehetõségek" kifejezés alatt pedig azt értettem, hogy nem csak az Apollon által preferált programok léteznek és azok sem csak velük.
Teljesen egyetértek Kakadu-val! Ahogy lehet, ki kell kerülni a telepített idegenvezetõket
Eddig nekem szerencsém volt a szállással, most egy nagyon szuper helyet kaptunk medencével, és éjszakánként kb 5000 Ft-ba került, pedig utazási iroda által volt. Néha ki lehet fogni a jót. Viszont ennek ellenére jövõre saját magam foglalom a szállásunkat, de még mindig hihetetlen hogy azt írjátok, hogy a légkondi is benne van az árban. Ha tényleg így van, annak nagyon fogok örülni jövõre
Ha valakinek volt már Lefkadán medencés szállása (nem hotel), és nem utazási iroda által, megírná, hogy melyik volt, és esetleg egy linket is bemásolna róla? Hátha az is kedvezõ áron van..
az Oneironál nincs légkondi, de nekünk nem is volt rá szükségünk mert nem volt túl meleg bent. Ez valszeg köszönhetõ egyrészt az idõjárásnak, másrészt az épület tájolásának is...Volt viszont 3 napos törcsi és ágynemûcsere, házi olivaolaj és vörösbor ajándékba a házigazda termésébõl.
Ismét itt vagyok néhány kérdéssel, ami most jutott eszembe:
-A Faneromeni kolostorról nem találtam meg a linket, amit Jox felrakott, pedig visszolvastam 40 oldalnyi hozzászólást.
-Olvastam a kígyókról. Kicsit tartok tõle, de talán nem olyan vészes, ahogy leírtátok páran és kiveséztétek ezt a témát. Néztem azt a kígyós képet, elég ronda és ijesztõ, nem szeretnék velük találkozni.
-1-2 hozzászólás volt a buszos utazásról, amibõl megtudtam, hogy Bp-rõl 10-kor indulás, és másnap 8-12 h közti érkezés az általános. És a hazaút turnusváltásnál keddenként 12-kor indul vissza az apollonos busz?
Olvastam, hogy valamelyik szállásra ágynemûhuzatot kellett vinni? Igaz ez a Gatsoulisra? Gondolom nem...
Még kérdés:
-A buszra ajánlatos vinni hányinger elleni tablettát? Nem tudom hogy bírom a hosszú buszozást, de nem olyannak ismerem magam hogy gond lenne. Bár a szerpentinek...
-Nem vagyunk kullancs ellen beoltva. De ajánlatos, vagy nem? És ha tablettát szednénk elõtte, vagy ez már nem létezik? Elfelejtettem a nevét.
Párnácska!
Mi is a Gatsoulis-ba megyünk, és én úgy tudom, hogy nem kell ágynemûhuzatot vinni. "Hányinger elleni tablettát" mindenféleképpen készíts be, mert én sem vagyok soha rosszul a buszon, de mikor a Meteorákra mentünk, már én is alig vártam, hogy leszálljunk! Azóta én is mindig készítek be gyógyszert! Azóta sem nem volt rá szükségem, de soha nem lehet tudni!
Az indokolt óvatosságot én is szükségesnek tartom, de könyörgöm: Görögország egy fejlett európai ország! alapvetõen megbízható éttermekkel, üzletekkel, az nem egy közép-afrikai lepusztult benszülöt falu!
A csapvíz is nyugodtan fogyasztható, de ezt is kiveséztük már oda-vissza.
A korábban említett kígyók is ahogy már említve lett félnek és eltünnek, ha embert látnak, de valszeg Te sem mész olyan helyre ahol találkozhatnál velük.