Kedves borkaandi!
Igazán köszönöm a segítőkészségedet. bár erről már meggyőződtem eddig is, ugyanis folyamatosan figyelem a fórumot és jegyzem a sok hasznos infót, amivel szolgálsz.
Én azért még mindig reménykedem, hogy a főépület földszintjén van a 2 fős stúdió, ugyanis hatan megyünk, én a férjemmel, a fiam a barátnőjével és a lányom a barátjával. Mint család nyilván szeretünk együtt reggelizni, délután kártyázni, beszélgetni stb. Tehát nem lenne jó, ha külön épületben lennénk. Mivel már voltunk itt, azért választottuk ezt a szállást, mert a 3.emeletről nagyszerű kilátás volt egyrészt a tengerre, másrészt a konyhai teraszról a medencére és a hegyekre. Valamint nem kellett légkondi, mivel kereszthuzatot lehetett csinálni. Bár a felszereltség már augusztus végén hiányos volt- mélytányér nem volt, de most felkészültem eldobható tányérokkal. Mert azért 6 főre nem mehetünk minden nap étterembe kajálni.
Mivel mi Kecskeméten lakunk ami teljesen sík vidék így imádom a tengert nézni és a hegyeket. Erre ez a szállás lehetőséget nyújt.
Kedves Borkaandi!
Május végén 1 hét Parga,majd következő hét Lefkada után/Apollonos/,augusztusban mennénk 1 hétre ismét Görögo.-ba.Sartin is voltam többször.Párom nem akar már menni idén,mi a kislánnyal igen.Elő a spórolt pénzem,amit protkocsináltatásra gyűjtöttem.Az időnk nekünk is esős illetve kirándulidő volt,a gyerek lázgörcsöt kapott,így nem sikerült ez a két hét.Kizárólag pénteki turnus jöhet szóba és aug.8 fixen,mert a párom 6 nap szabit írt a kérelméhez aug.-ra.Így Sarti és Stavros marad vmelyik irodánál,ahol lesz hely.Kb.2 hét múlva tudok foglalni.Az Apollonnál ahogy nézem a megmaradt helyek mind a kieső részen/Stamatis,Dina/ részen vannak,én belső vagy Village részen akarok szállást..Annára fájt a fogam,mert az még olcsóbb is katalógus ár szerint,ott már jártam 9 éve, akkor még az OTP szállása volt.Hátsó részenalul az első szoba kétágyas.A gond a zuhanynál volt,a kizárólagos összefolyó miatt? Nálad már később kiépítették?Apollon Prokopis ugye a parkolótól az ófalu irányában van? Szóba jöhet még az Ibusz,nekik sok házuk van,Spanos part közeli Village végén,Fotiniről mit tudsz? A parkolóval szembeni Asteras is szép,csak félek,az Ibusznak a kerti szobái vannak,amikhez nincs korláttal elkerekített rész,így bárki bejöhet.Avra régen állati gáz volt a parkolónál,főleg az étterem miatt is,de a Sithon Sarti.gr honlapján írták hogy valamelyest felújították.Szerinted? Esélyesebb az Ibusz,hogy ezek közül marad helyük.Illetve én szeretem a Romcaros buszokat,sofőröket,és ha nincs Apollon szállás,akkor lemennénk az őket fuvaroztató busszal,és Ibusz szállással.Sartin Apollon és Ibusz partnerirodája mindkettőnek a Sithon,a busz a parkolónál tenne le,ezért néztem ki ezeket az Ibuszos szállásokat.Fotinit nem tudom egyedül merre van.Szép időt,Szegeden már süt a nap.Ja,és ha Görögo.-ba végképp nem lesz busz helyjegy,akkor Robinson T.Bulgária Napospart vagy Neszebár.
Szia Andi!
Voltam az irodában befizetni a fennmaradó összeget
és a tegnapi érdeklődő telefonom után nemcsak az Apollont
hívták fel,hanem Sartin a Sithont is.
Idézem:
"Ezen apartman fürdőiben nem is lesz csempe és járólap,mivel
a legújabb,legdrágább vakolási módszert használtak ,aminek a megnevezése
MODERN DESIGN BETON."
Valami vízlepergetős akármi.
De képzeld olyan jó kedvem lett,olyan jót nevettünk a fiammal,mikor
kijöttünk az irodából,hogy miért is aggódtam,hiszen kiderült
"LUXUSBA MEGYÜNK"!!!!
De igazán nem akarlak a nyaralásban zavarni!
Köszönök mindent,a sok jótanácsot,infot,megnyugtató szavakat!
De most aztán nyaralj végre,mi itt mindannyian megvárunk!!
Szép időt,jó pihit!
Szia:beszter
Szia Sancho!
Tudom,hogy teljes titoktartást fogadtál,de van ennek valami
köze a Sofiához?
Annyit láttam a f.book csoportban erről,melynek mint kiderült
mindketten tagjai vagyunk,hogy szuper jó kirándulásokat terveznek,szuper jó
árakon!Remélem ennyit egy kis promóba elárulhatunk!?
További szép nyaralást Nektek!
Szia:beszter
Kedves Andi!
Mi július 11.-én indulunk Szegedről az Apollonnal. Nagyon várjuk már. Az lenne a kérdésem még, hogy mi az amit feltétlen pakoljunk be 8 éves kislányunknak? Természetesen gondolok: gyógyszerekre, krémekre, kalap-ra stb... Mi az,amit véletlen se felejtsünk el? Most megyünk elöszőr így hármasban tengerhez.
Az idő itt most Hódmezővásárhelyen már jó, süt a nap. A tegnapi egésznapos esős idő után szuper.
További jó nyaralást!
Üdv.
Kata
Helló Rep!
Szóval ti is Szegedről hódítjátok meg a nagyvilágot. Nagyon szép helyeken jártatok idén. Parga zegzugos utcáit egyszerűen imádtuk, különös hangulata van a helynek, egyedül a strandokkal nem voltunk igazán kibékülve, hiába volt csak ott helyben 3 is. Lefkada meg különös helyet foglal el a szívünkbe. Sarti mellett Zakynthos és Lefkada a másik 2 kedvencünk. Hezitáltunk mi is, melyikre menjünk ősszel. De győzött Zante, mert ott már régebben voltunk, mint Lefkadán. De jövőre tuti az egyik kirándulásunk oda lesz szervezve, varázslatos partszakaszai vannak. Jól befürödtetek, akkor ti is az idővel, a betegség az meg sosem kellemes, főleg egy kirándulásnál nem és főleg, ha pont a gyerkőc betegszik le.
Voltunk már Stavroson is, de a kettő közül én inkább (talán nem meglepő), de biztosan Sarti felé hajlanék, ha voksolnom kellene.
Szerintem nem sok esélyetek lesz már Apollonnál foglalni, mert ott már hónapokkal ezelőtt elment a szállások zöme.
Szerintem is esélyesebb, hogy talán az Ibusznak jobban vannak még kimaradt helyeik, mint az Apollonnak. Persze meg lehet úgy is oldani a dolgot, hogy Apollonos busszal mész, de Ibuszos szálláson laktok. Csak akkor mindenképpen jobb volna, mondjuk az Asterast kiválasztani, mert oda gyalog simán elmentek. Ugyanis hiába tartozik mindkét iroda odakint a Sithonhoz, tudod, hogy olyankor mikor befut egymás után 3-4-5 busz, akkor bizony tombol a fejetlenség. És persze ők végig fogják hordozgatni a saját utasaikat kisbuszokkal, illetve az Apollon bemegy a nagy busszal is, ahová tud, és majd csak utána valamikor számíthatsz arra, hogy foglalkozzanak veletek is, mert majd úgy vannak vele, miért nem foglaltál mindent le egy irodán belül. Szóval ebben van némi rizikó. Most egy fiatal srác, Ádám volt az Ibuszosoknak kinti idegenvezetője, az Apollonosokat kis busszal meg Leó furikázta az ófaluba szanaszét.
Egyébként jó hír, ha Ibusz irodával mentek, hogy más céggel kötöttek szerződést, és most szuper jó, kényelmes busszal jöttek az utasok (többekkel is beszéltem, nagyon dicsérték). Tavaly előtt még vacak buszokat béreltek, amik a szezon alatt állandóan lerobbantak.
A Stamatis egyébként jó kis ház, a fölső szinten a tulajok laknak. De nagyon kint van gyalogosan, Sarti utolsó háza a műút mellett. Tetszett itt a nagy udvar, volt egy kis grillezős rész is. Ha jó csapat verődik össze, akkor itt jó kis bulikat lehet tartani. Ha nem zavar, hogy Sarti Beach-ről kell majd esténként bemásznotok az ófaluba, ami jó másfél km oda, akkor jó választás ez a ház. Bár őszintén szólva én inkább csak akkor mennék ide, ha kocsival utaznánk Sartira. Vagy, ha kint robogót bérelnék. De mivel gyerekkel lesztek, ez nálatok eleve kilőve.
A Dinában szintén nem laktunk, de jártunk már bent széjjelnézni. Egyszerű, de szép tiszta, gondozott szobái vannak. Nagyon hangulatosan meg van csinálva a közvetlen környezete. Szép parkosított kert van, ott a medence, a sütögetős rész, a kis bár – szóval a körítés tökéletes. De a főút mellett van a ház, és elég nagy kerülővel lehet csak eljutni a partra. De bővebben írtam már erről a 968-as oldalon.
Igen a Prokopis az ófaluban van, nagyon közel a főtérhez. Küldök át erről is egy linket, itt alul a térképen látni fogod, hol is van a ház. Így könnyebben be tudod majd lőni magadnak, hol található. Elég közel van ott mindenhez, viszont elég messze ahhoz, hogy óriási nagy zaj legyen. Nem laktunk még benne, de elég igényesnek tűnik kívülről ez a ház.
Annába igaz többször laktunk, de mi csak minden alkalommal az utcafronton lévő főépületbe, az alsó szinten laktunk (fölül a tulajdonos és családja lakik – akik jó fejek). Ott a 3 ágyas stúdió, illetve a 4 ágyas szobás apartman is tök jó volt, semmi bajunk nem volt vele.
Nem is tudtam, hogy voltak ebbe a házba már OTP Travelosoknak is szobái. Volt ez már sok irodáé, de most egy ideje visszakerült az Apollonosokhoz.
Az Ibusznak valóban sok jó szállásuk van Sartin. A Spanos tök jó választás lenne, sőt azon a részen van, amit ti is szerettek. Klassz benne, hogy szó szerint karnyújtásnyira ott a tengerpart. De ott a kisbolt, pékség a közelbe, ráadásul egy szép és igényes házról van szó.
Ha az Ibuszosoknál volna ide hely, én ezt választanám a helyetekben, vagy az Asterast.
Igazad van, az Asteras szuper jó helyen van, közel a part, és pillanatok alatt bent is vagy onnan az ófaluban. Azt viszont nem tudtam, hogy az Ibuszos szobák, azok a lentiek. Tény, hogy ott nincs erkélykorlát, de ilyen alapon Sartin rengeteg olyan ház van, ami könnyen megközelíthető, ha valaki be akarna törni. Szerintem, ettől itt sincs nagyobb rizikó, mint máshol. Ha valaki be akar menni, akkor, ha van korlát, ha nincs, úgy is bemegy. Mi simán bevállalnánk ezt a helyet! Mert egy parkosított, gondozott, szép házról van szó.
Egyetértek veled, az Avrát én erősen hanyagolnám. Elég lesz majd gyönyörködnötök benne, mikor az utolsó nap kénytelenek lesztek több órát ott szobrozni az indulás előtt várva a buszotok befutására. Elég kretén a tulajdonos, sikerült is vele összeszólalkozni az utolsó napon. Emellett ráférne már egy kis fölújítás a házra. És az sem igazán tetszik benne, hogy nem túl tágasak az erkélyei. Pedig ezt leszámítva nagyon jó helyen lenne.
Nem mondanám, hogy nincs az Ibuszos Nikosnál jobb szállás Sartin, de, ha más nem lesz, akkor az sem egy rossz választás, sokkal jobb, mint az Avra. Pár éve laktunk ott, a fölső szint legutolsó szobája volt a mienk. Ez ráadásul azon a részen van, ahol szerettek lenni. Ez a ház a parkolótól számított első kis keresztutcában található. Biztosan sok fele sétáltatok anno, lehet emlékszel is ott a környéken egy erős citromsárga, és kék színű házra, azzal szemben van a Nikos. A part nagyon közel van innen, és az ófaluhoz is borzasztó közel van, kisbolt, pékség pedig 1 kisutcányira van tőle. Mivel jártál ott, tudod ez milyen kis távot jelent ott. Egy furcsa dolog volt csak benne, hogy egy hosszan benyúló házról van szó (ilyen volt a telek adottsága), és a mellette lévő Vassilis Maria ház ugyanilyen elosztású, így a teraszon töltött étkezések alkalmával szépen át lehet integetni a szomszédos házba. De nem olyan nagy gond ez, úgy sem sokat van az ember a szálláson, és helyileg meg szuper jó részen van.
http://www.sarti.gr/hu/nikos-house-sarti-halkidiki-31430.html
Mivel a Fotinibe nem laktunk még, így nem tudom, hogy milyen belülről. Kívülről szépnek tűnik, ráadásul 5 éve épült házról van szó, így talán még nincs annyira lelakva.
Helyileg nincs az sem rossz részen, de innen azért jóval többet kellene mennetek a partig, mint akár az Asterastól, akár a Spanostól. Az ófaluban, a főtér közelében található, viszont kizártnak tartom, hogy oda 200 m lenne a part.
Attól függ mennyi idős a gyerkőc, és mennyire szeret melegbe gyalogolni, végül is Prokopis, és a Fotini nem rossz helyek, központi fekvésüknek köszönhetően. Inkább innen másznék le a partra, mint, hogy esténként oda-vissza kelljen gyalogolnom mondjuk a Stamatisba. Bár az is igaz, hogy gyerekeknek jobb Sarti Beach sekély vize, mint mondjuk Sarti egyéb részein. Persze ez is attól függ, mennyi idős, no és mondjuk, hogy tud-e úszni, vagy, hogy mennyire fél a kicsit nagyobb víztől esetleg még úszógumival is.
Bár igaz, hogy a legnagyobb kínálata Bulgáriába a Robinson Toursnak van, de nem tudom hallottál-e róla, hogy az Ibusznak is vannak ide buszos útjai.
Egyébként Rep, köszi a jókívánságokat. Örülök, hogy otthon is kisütött a nap, végre nálunk is jó idő van, már éppen itt volt az ideje. Ma ki se lehetett minket imádkozni a vízből, lassan már a hártyák is kinőnek az ujjaink között.
Szia: Andi
Legutóbb borkaandi szerkesztette (2014-06-18 21:55:46), összesen 1 alkalommal
#2182612014-06-18 21:45:41 Válasz a #218217. hsz-ra
Kedves Éva!
Bár nem mi megyünk oda nyaralni, de komolyan mondom, most már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon hol lesz a szállásotok, hogy valójában hol vannak ott 2-3 személyes stúdiók. Gondolom Dias Zeus irodával mentek ti is (vagy az Ibusszal?), így talán az lenne a legbiztosabb, ha nem ott kérdeznél rá, ahol befizettetek Kecskeméten az irodába (hiszen ők csak közvetítik az utat, nem sajátjuk), hanem fölhívnád a pesti főirodát, talán ők el tudnák oszlatni a kételyeidet. Feltételezem, csak tudják, hogy mit árulnak, és hova.
Az emeletes házba a 4 ágyas egyébként nekem is nagyon tetszett. Nekünk is az tetszett benne, amit te is megemlítettél, hogy mindkét szobán erkély van, és így 2 oldalra is csodálatos a kilátás innen. Egyik oldalt gyönyörködhetsz a napfelkeltében, a tengerben, no és az Athos hegy gyakran változó látványában, a másik oldalt meg a gyönyörű zöld hegyekben. Mivel mi is sík vidéken lakunk (Szegeden), így én is osztom a véleményedet, már önmagában örömteli látvány a tenger és a hegyek látványa. És mondjuk egy nagyon meleg időben az sem elhanyagolható, amit írsz, hogy a 2 oldali erkéllyel bizony kereszthuzatot lehet csinálni, így fölösleges légkondit fizetni.
A sok rossz előjel ellenére, őszintén kívánom, hogy pozitív kicsengése legyen majd ennek a történetnek, és ne szúrja el semmi se a nyaralásotokat odakint.
Andi
#2182672014-06-18 22:47:54 Válasz a #218233. hsz-ra
Beszter imádom, ahogy fölfogod ezt a helyzetet. Kár is ezen bosszankodni, változtatni már úgy sem tudsz. Úgyhogy teljesen igazad van, ezen már tényleg csak nevetni lehet. Szinte biztos voltam benne, hogy kimagyarázzák a dolgot az irodában. Látod, itt látszik, hogy velünk van a baj, mert nem értünk a modern design-hoz. Egy biztos, akár vízlepergetős, akár nem, elég furán néz ki.
Mi is hallottunk a Sofiáról, ami egy új rendezvényhajó lesz Sartin. Nem tudom ez miért olyan nagy titok. Több helyen is olvasni lehetett már erről, de mi is hallottuk kint, hogy majd június vége fele kezdi el pályafutását. Ezen a hajón majd fürdőtúra programok lesznek, és állítólag este welcome partykat illetve különböző nemzetiségi esteket szerveznek majd.
Szerintem éppen, hogy örülniük kellene, hogy minél több ember minél hamarabb értesülhetne erről. Nekik még is csak az lenne a jó, ha minél többen fizetnének be rá. Legalább is gondolom én naivan.
Ma megjött nálunk is végre a jó idő, úgyhogy nyaralunk ezerrel! Ma szinte egész nap pancsi volt.
#2182692014-06-18 22:57:16 Válasz a #218211. hsz-ra
Helló Eduso! Úgy van, ahogy írod, hatott a sok jó energia. Köszi mindenkinek! Már kezdtünk egy kicsit elkenődni, de végre ma már gyönyörű napunk volt.
Szerintem nagyon jól választottatok, nem hiszem, hogy hatalmas csalódásokat kellene majd ezzel a házzal megélnetek. Végül is az arany középúton lesztek. Mert az ófaluba is egy kis sétával el lehet érni, de oda hozzátok nagyon közel lesz Sarti Beach jó minőségű, sekély partja is, ami kisgyerekekkel menő családoknak mindenképpen teli találat. Ha meg kirándulni támad majd kedvetek a környéken, akkor nagyon jól jön majd az, hogy kocsival vagytok.
Sancho nagyon köszi, hogy rákérdeztél a kirándulás árára. Igazán kedves vagy! Majd érdeklődnek, akkor a barátnőmék tőlük szeptemberben, úgy is a közelbe laknak majd, így sűrűn járnak, majd el a taverna előtt. Igen tudom, hogy jól felszerelt a kalózhajó, mert voltunk már velük kirándulni. Ha mennek velük, akkor ők tuti a kicsi hajót fogják választani, nem az új nagyobbat. Hiszen, ha nagy hajóra, sok emberre, no meg jó hangulatú görög bulira vágynának, akkor elmehetnének a Blue Lagoon túrára is.
Még szerencse, hogy gyorsan eloltották a tüzet. Utána sikerült kinyomozni, hogy valóban közel volt a tűz Sartihoz (Armenistis kemping mellett gyulladt ki a növényzet). A tüzet állítólag villámlás okozta. Pár éve nagyon durva látvány lehetett akkor ott lenni mikor Athos egy része égett. Mi még hetekkel utána is találkoztunk a vízben rengeteg égett fadarabbal. Akik pedig pont a tűz idején voltak ott, azok sok arról számoltak be, hogy sok pernyét, hamuhullást tapasztaltak. Akkor szerencsére nektek most ilyen élményetek nem volt.
No kóstoltad már a Hannába az Athos tálat? Még kint a parton beszélgettem egy szegedi párral, ők mesélték, hogy a Hannába van egy olyan „játék”, hogy egy hatalmas étellel teli tálat kell elpusztítanod, ha jól emlékszem 25 perc alatt. Ha mindezt teljesíted, akkor nem kell a tál tartalmát kifizetni. Nagy gyomrú, sokat evő férfiaknak ez tökéletes kaland lehet.
További jó pihenést Nektek! Szia: Andi
Kedves Kata!
Szóval te is majdnem földim vagy, ott laktok a „szomszédba”. Imádjuk a vásárhelyi strandot!
Elküldöm neked azt a listát, amit éjjel írtam az egyik barátnőmnek össze, akik holnap utaznak, találtak egy nagyon kedvező árú akciós utat. Otthon van nekem komplett utazós listám, remélem ebből sem hagytam ki semmit.
Ez egy általános lista, hátha találsz benne olyat, ami esetleg nem jutott még eddig eszedbe. Természetesen mindenki saját igénye szerint még kiegészítheti ezt. Ebbe inkább csak alapdolgok vannak. Most, hogy ki mennyi bugyit, meg pólót visz magával, azt döntse el maga.
AMI NÉLKÜL SEMMI NEM MEGY:
- útlevél vagy az új típusú (kártya) személy igazolvány
- Utasbiztosítás!!!!!! (bár ne legyen rá szükség, de sose lehet tudni nem-e kell majd)
- Ha van EU-s egészségügyi kártyánk (kék kártya) azt is vigyük
jogosítvány - autós papírok, ha autóval utazunk illetve, ha kint bérelni akarunk majd kocsit
- repülőjegy (már aki ezzel megy)
- pénz (hitelkártya)
- apró pénz (Némi Ft, mert a buszon lehet üdítőt, kávét, sört venni a pihenőidőknél)
- Voucher (szállás visszaigazolás, idehaza az utazási iroda állítja ki, és majd kint le kell adni)
HOGY NYUGODTAN NAPRA MEHESSÜNK:
- Naptej, napolaj vagy bármiféle napozókrém
- Napozás utáni hűsítő krém
- Napszemüveg
- Fejfedő (főleg gyereknek mindenképpen legyen valami)
- Fürdőruha (Ez az első, amit beteszek mindig, mert bár kint is lehet kapni, de általában a nyaralóhelyeken csak 50-60 kg-os nőkre árulnak, azokra viszont sokféle van - szóval erről finoman szólva is lecsúsztam.)
- Nagy törölköző vagy gyékény
- Játékok a strandra (felfújható labda, frizbi stb.) – gumimatracok viszonylag jó árban kint is kaphatóak
- Úszócipő (Ha menni akartok Sartin vagy a környező öblökbe sziklás részekhez is kirándulni, akkor a kislánynak nem ártana egy úszócipő. Normális esetbe Sarti strandján nincs erre szükség. Viszont a sziklák közelében általában sok süni van, és nem túl szerencsés abba belelépni.)
TESTÁPOLÁS:
- Fogkefe, fogkrém
- Tusfürdő
- Testápoló
- Egy kevés sampon (ha sokat úszunk, akkor a sós tengertől hamar összeáll sokunk haja)
- Összecsukható utazós hajszárító (igazán akkor van csak rá szükség, ha nincs az, az őrült nagy meleg, de ettől még simán úszhatunk, viszont a hajunk még is csak nehezebben szárad)
- Parfüm vagy dezodor
- Izzadásgátló deo
- Szájfény
- Fésű
- Nőknek eü. betét, stb. ki mit használ
ÚTI PATIKA:
- az itthon állandóan szedett gyógyszerek + lázcsillapító, gyerekkel utazóknak egy lázmérő sem árt, hasmenésre gyógyszer, hányásra gyógyszer (pl. Dédalon)
Ha kint lesz ilyesmire szükségünk (mármint hányásra gyógyszerre), akkor ezt a következő 2 dolgot a kinti orvostól hallottuk. Emetostop (12 év felett szedhető) illetve a Pediakid szirup (ezt kisebb gyerekek is szedhetik), kint majd ráírják az alkalmazást. De én azt javaslom, még ha nincs is túl nagynak tűnő bajunk, de rosszul vagyunk, akkor érdemes felkeresni az ottani orvost, az a biztos. Ilyenkor az utasbiztosítás mellé vinni kell az útlevelet is!!!!!!!
- égésre spay (de tökéletesen megteszi, a kint vásárolt joghurt is, ami amellett, hogy megnyugtatja a bőrt, még regenerálja is)
- ragtapasz, esetleg némi kötszer
EGYEBEK:
- Útikönyv, térkép
- Tű, cérna
- Körömvágó olló
- Szúnyogriasztó
- Toll, papír vagy füzet (ha valaki jegyzetelni szokott, mint én is)
- Pár rejtvényújság, könyv
- Konzervbontó
- Esernyő
- Fényképező vagy kamera
- Telefontöltő
- Konyharuha
- Törölköző
- Wc papír (Néhol megérkezéskor van kirakva 1 guriga. Ha van még hely a bőröndben, akkor itthonról viszünk, de van, hogy kint vesszük meg.)
- Zsebkendő
- Mosogatószivacs
- Mosogatószer
- Egy kevés folyékony mosószer (vagy egy kis öblítő)
Persze ezek közül több minden is, hasonló áron beszerezhető kint is, viszont én pl. azért szoktam mosogatószert, illetve mikor 2 hétre megyünk némi folyékony mosószert vagy egy nagyon kevés öblítőt vinni, mert eléggé érzékeny a bőröm. És, ha dupla turnust kint vagyunk, pólókat azért kell közben is mosnom, mivel nem 20-25 pólóval indulunk el itthonról. Kint meg úgyis pikk-pakk megszárad. És mivel vigyázok az allergiám miatt, ezért inkább nem kísértem a sorsot, maradok az itthon bevált márkáknál, amiről tudom, hogy nem lesznek kiütéseim utána.
Mivel 8 éves gyerkőccel mentek szerintem igazán az a fontos, hogy (bár ne legyen rá szükség odakint) legyen a nyári holmik mellett mindenképpen odapakolva egy szabadidőruha vagy valamilyen hosszúszárú nadrág, pulcsi, ha esetleg hűvösebb, esős idő van, akkor se fagyjon meg se a szálláson, se az utcán. De ezt kisgyerekes szülők úgy szokták megoldani, hogy általában ebbe utazik a gyerek a buszon.
És, ha van, akkor egy esőkabátot tuti odatennék neki, ha véletlenül esne is, akkor is el lehessen menni vele akár a boltba, pékségbe, stb. Mert egy nyaralóhelyen nehéz bent tartani sokáig egy ekkora gyereket a szobába. Reméljük nem lesz rá szükség!
A buszra érdemes fölvinni kispárnát vagy vannak ezek a felfújhatós párnácskák, illetve a gyereknek elkél majd valószínű egy kis pléd is. Az sem baj, ha lesz nálatok fönt a buszon egy ernyő, mert, ha véletlenül órákon át esik az eső, attól még a sofőrök megállnak pihenőt tartani, hogy a bagósok kiélhessék magukat, illetve, akinek kell, el tudjon menni a benzinkutaknál toalettre. Igaz van az Apollon buszon wc, de ezt csak is kisdolgokra lehet használni! Szóval, ha netán 2 megállás között is menni kell, akkor végszükséglet esetén ide is el lehet menni.
Mivel mi egy szál pólóba utazunk mindig, mindenféle takaró nélkül, így egyik alkalommal azért nem tudtunk leszállni kicsit mozogni, mert nem volt nálunk ernyő vagy kabát, így abba az ázott pólóba kellett volna tovább utaznunk. Erre érdemes odafigyelni!
Szia Kori!
Jól gondolom,hogy a menő,modern,drága beton fürdőnkre
gondolsz!
Ha igen menj vissza a 985-ös oldalra,Andi ott linkelte
be nekem.
Megnézted?
Ugye csúcs??!!
Szia:Beszter