Szerintem aki rugalmas az leiras nelkul is kitalal, en tobbszor voltam mar busszal meg kocsival is, igaz ebbol csak egyszer vezettem le egyedul a tavot tavaly szeptemberben. Aki viszonylag sokat vezet es van rutinja annak nem okoz gondot idegen orszagban (IGO es tarsai nelkul) sem lejutni a kivant uticelig. Persze en is elolvasom mi a szitu, mindenki utanajar a dolgoknak van aki kinyomtatja van aki megprobalja megjegyezni a "fontos" (kinek mi) dolgokat.
Hát egyre érdekesebb dolgok merülnek fel...
Jöttek az erdõtüzek,aztán most a fosztogatás....Mi szeptember elején megyünk és éjszaka terveztem az utazást.Steve leírás szerintem is hasznos tavaly voltunk elöször autóval és zökkenõmentesen ott voltunk 10és fél óra alatt, idén ismét kinyomtatom és kaptam kipróbálásra kis PDA-t is tehát I-Go is velünk utazik.Ami pozitív hogy az idei görögtérképnél már létezik Nei Pori!
Remélem idén az éjszakai út is problémamentes lesz de azért folyamatosan olvasom a fórumot az újabb infok miatt!
...Ami pozitív hogy az idei görögtérképnél már létezik Nei Pori!...
Ezt most komolyan gondolod...?
Ez, és a hasonló települések is hatalmas táblákkal vannak jelölve az autópályán.
A GPS-nek inkább Athénban, Szalonikiben, illetve nagyobb városokban, utcakeresésnél van értelme.
Egyébként olvastam itt a fórumon olyat is, hogy valaki azért vett GPS-t, hogy megnézze rajta Paraliát, aztán kiderült nincs is benne...
Gyerekek! Én még mindig a "humán GPS" híve vagyok Az E75-ös végigvisz. Bár vannak érdekes kitáblázások - lsd pár bekopizott fotó - de ezek a kicsi, már-már eldugott utacskákra jelemzõek, sõt meg merem kockáztatni - kiindulva Parália esetébõl - hogy ott a mûholdas segítség sem sokat ér. Ahol meg mûködik, ott meg akkora táblákon ki van írva minden, hogy csak a vak nem veszi észre. És míg régen külön táblára írták ki latin betûkkel a szavakat, az új táblákon szinte mindenhol (az E75-ös mellett végig) egy táblán szerepelnek mindkét írásmóddal. Tehát ez sem okozhat nehézséget.
Én Athénban, Szalonikiben is simán eljutottam bárhova a táblák alapján, sõt a fellegvárba tök spontán felvezettem
Nem mondom, hogy alkalmanként nem lehet nagy segítség a technika, de ha valaki a GPS-t figyelve akar közlekedni Athénban, hát felkötheti a gatyáját! Szerintem haladni, a forgalmat követni és a navigátort figyelni egyszerre lehetetlen... Sõt, a két nagyvárosban arra sem igen van mód, hogy félreálj, amíg súg a gép
ööö lehet félreérthetõ voltam...
Nem azért szereztem gps-t mert nem találnék oda Nei Poriba!Görögbe sokadszorra megyek csak autóval lesz ez második de nyugodtan mondhatom eddig is megtaláltam mindent.
Inkább az I-got szeretném tesztelni...amúgy meg az is jó pofa hogy megmondja lakhelytõl számítva hány km+ kb mennyi a menetidõ[ez is tesztelve lesz ]
Nem értettük félre
És bevallom, ha úgy lesz módomban én is beszerzek egy ilyen kütyüt, mert tud azért okos dolgokat is és egyre több helyen lehet használni. De amíg nem "beszél" hozzád (bár mintha talán olyan is létezne ), addig egy Athén féle metropoliszban nem sok mód van rá. hogy a kijelzõjét figyeljed. De komolyan! Írtam régebben, hogy az Athéni közlekedés koránt sem olyan tragikus, mint sokan híresztelik, de térkép vagy GPS figyelése kizárt, ha csak valaki nem navigál, de neki is elég idõbe kell szólnia... Én elõzõ este átfutottam egy papír térképet, belõttem mi merre, hogyan, utána 5x mentem be a városba és sima ügy volt...
Nekem sincs még GPS, de azért nem lenne rossz...
Volt már olyan, hogy Athénban az Omonia téren a kõrforgalomban mentünk pár kõrt, mire kitaláltam merre is kell továbbmenni.
Na az nem semmi hely
Ott egy tanuló vezetõnek... maga a hirtelen halál
Egyik alkalommal kifogtam egy trailert és valami óriási mirelit autót, akik a körförgalom közepén kitették az elakadásjelzõt... közben még egy busz is beszerencsétlenkedet... hát egy pillanatig eltartott, míg felmértem a szitut de szerencsére helyesen...
Nekem elõször gyalog is sikerült az Ommónia téren eltévednem. A Plakáról jövet nem a Konstantinou utcán fordultunk be ahol a szállodánk volt, így kerestük egy darabig.
Egyébként a görög szigetek nincsenek rajta a GPS-en, nekünk legalább is most Krétáról, de tavaly Zakynthosról sem sikerült szerezni.
Ami pozitív hogy az idei görögtérképnél már létezik Nei Pori!
Én már 1996-ban szereztem az Utazás kiállításon olyan görög térképet, amin rajta volt Nei Pori. Egyébként tavaly elõtt is hoztam egyet a Görögország standról, mert a régi már eléggé elrongyolódott.
Athén az tényleg nem egyszerü.Én pont akkor voltam amikor 1000-el építették a metrót és minden fel volt túrva na meg persze térképünk se volt csak egy utikönyv hátulján.Kb 2,5 óra kavargás után megtaláltuk a szállodánkat majd közölték hogy parkolóhely az ami nincs mert valami színházi napok voltak és így újabb 1órás athéni kocsikázás után sikerült egy földalatti garázs sokadik szintjén megállni.
Kalandos volt de megérte és inkább metróztam mert beláttam ott autózni....külön történet
Ma értünk haza Görögo-ból (Paralia, Sarti) autóval! Akit érdekel, írtam pár sort a "Paralia" topicba!
Egy kis tapasztalat!
GPS, IGo - a fõbb útvonalak rendben voltak, tökéletesen navigált! Viszont, pl. Paralian, és még pár helyen úgy megzavarodott, hogy öröm volt nézni! Párszor jól megszivatott! A cimbi azt hitte, hogy tökéletes lesz a navigáció, és otthon hagyta a Görögo. térképét!
Párszor jó lett volna ha kéznél van.......