Alfi és Taki!Nem hiszem ,hogy ti komoly szándékkal látogatjátok ezt a topikot. Szerintem jól szórakoztok miközben blamáljátok Görögországot meg Lefkadát.Nem értem mire jó ez.
Nektek nem tűnik fel, hogy "Alfi és Taki!" ugyan az az ember??? Csak a primitív barom 2 nick nevet használ! Kár hozzá szólni, ne etessétek a troll-ját! Had éhezzen (az Alpokban )!
#2381372016-04-12 23:34:25 Válasz a #238129. hozzászólásra
Core! Nem kell magyarázkodni, nincs azzal semmi baj, ha minden fontos info eljut az érintettekhez, sőt mindannyian köszönjük!! A 2 trollunk, akiket valamiért Jox nem akar törölni, nem is akar oda utazni, valszeg egyáltalán nem szoktak utazni, a linkelt kép sem a sajátja, lealighanem csak áhítozik az Alpokba, véletlenül akadhattak a topikra. Én is egyetértek azzal, hogy ne etessük őket, max annyit tehetünk, hogy mindenki jelezze Joxnak, hogy töröljék a nickjüket.
Egyébként megérdeklődtem az egyik irodánál, akik már naponta járnak arra, azt válaszolták, hogy az információjuk szerint már megszüntették a videoban szereplő állapotokat. Persze ez akár téves info is lehet, mindenképp érdemes az alább említett B-tervben gondolkozni az autósoknak. A buszt meg nem az utasok irányítják. Mindenesetre a busz is azon az útvonalon megy majd valszeg, mi május utcsó napján már megtudjuk, milyen a határhelyzet, és megígérem, hogy azonnal megírom, ahogy netközelbe kerülök.
#2381382016-04-12 23:48:11 Válasz a #238127. hozzászólásra
OFF:
Suvimarta! Van Photoshop-om, de nem tudom kezelni, az én koromban már túl nagy kihívás Természetesen használok képszerkesztőt, vágom vele a képeim egy részét, mondjuk ha a tengeren hajózunk, és sok az ég meg a víz, akkor többnyire alul-felül vágok, vagy ha ferdére sikerül, kiegyenesítem, és néha a kontraszton állítok, de az már nagyon ritka, leginkább akkor, ha nagyon sötét a kép egyes része, azon világosítok. A CP-szűrő az alap, lehet a szakértőnk egy kompakt gép tulajdonosaként (amire nem lehet szűrőket tenni) furcsállja a képek kékjeit, említett szűrő konkrétan arra való, hogy napra merőleges fotózáskor javítson a fényviszonyokon, esetleg a víz áttetszőségét megszüntesse. Nagyjából ennyi, ha valakit érdekelt volna, ez nem titok, amit troll koma gondolt, az a teljesen amatőr fotózó atribútuma.
Hát most közszemlére tártam a titkaim
Sok más apró trükk van még a fotózásnál, hogy ne csodálkozzunk egy jó képen, amilyet mi magunk még nem készítettünk, de nem boszorkányság! Kell egy jó gép, szép alany, és egy gondos kéz, akkor nem kell idegenek képeivel példálózni az Alpokról, hanem feltehet egy sajátot az illető
Szia
Ne huzd fel magad én tudom láttam mennyit fényképezel és milyen géped van.Nekem csak elfogadhato szint van de ennek s örülök hogy meg van örökitve merre is jártunk . Az utra meg 10 nappal elöbb megirom majd .
A dologban csak annyi a poén, hogy millió fénykép születik Görögország egyéb területein is, amiken szintén gyönyörűek a színek, a tenger mindenfelé ebben a kék-zöld szinben pompázik, ehhez jönnek a part menti sziklák, fák, stb...
Mindenki photoshoppol ezek szerint? A fenének van kedve képeket szerkesztgetni minden nyaralás után.
Hoztam is egy thassosi képet, azén kis Sony gépemmel fotózva is ilyen színek vannak rajta...
#2381442016-04-13 08:08:12 Válasz a #238143. hozzászólásra
Szia Messinia!
Ezzel a képpel maximálisan csatlakozhatnál a csodált színeket tartalmazó fotókhoz,2 dolog kell még hozzá,1.,Cirkulár polár szűrő,2.,minimum 2-3 órával későbbi készítés,a jobb fények miatt.
Meglepődnél a különbségen!
#2381462016-04-13 09:17:46 Válasz a #238138. hozzászólásra
Szia Árpi!
Alapból a különbséget magyarázzuk meg érthető formában,a Photosoppal a kép egyes pontjain lehet beavatkozni,míg a szerkesztő programok alapból minden képpontra egyszerre hatnak.Ma már azért nem ennyire éles a határ.
Egy magán célú fényképnél különösen tájképeknél nincs is létjogosultsága a photosopnak, a lencse tisztántartásával a legfontosabb.(nekem is van több pöttyös képem az itteni albumokban is,de még emiatt senki nem reklamált)pedig minden nap törlöm a lencsét.
Természetes hogy az ember vág,méretet módosít,nem érdemes 20-24Megapixeles képeket feltölteni,kevés az a nézelődő aki 50col feletti 4K tv-n nézi a feltett fotókat.Az meg nagyon komoly odafigyelés mellett is előfordul,hogynéha kifolyik a tenger a képről,erre meg hogy elébe lehessen menni szinte sok gépben segédvonal-ak vannak hát ezért is.
Árpi, a május -júniusi felhőidet meg nagyon írígylem,én láttam már hogy ott vannak,Július-augusztusban szerencse kell hozzá.
#2381472016-04-13 09:29:28 Válasz a #238144. hozzászólásra
Példának itt egy egyszerű de szép látványú kép.
Ezen a képen a kicsinyítésen kívül semmilyen beavatkozás nincs,csak a CP szűrő használata és a nagyszerű fények (vihar után 2 órával,levert por)hozzák az eredményt.
Szerintem vétek lenne belenyúlni.
Azóta sem tudtam ott hasonló látványú képet csinálni.
A bal felső sarokból ki lehetne shopolni az ágat, de minek,sokan észre sem vettétek!
Kónyu!
Igen így gondoltam én is...csak nem vagyok grafomán ha lehet elintézem röviden és értse aki érti:-)
Vannak a fotóid közül vitathatatlanul szépek és egyediek!!!
#2381612016-04-13 15:50:07 Válasz a #238147. hozzászólásra
Így van Tomi. Sokan nem is képzelik, hogy egy kis odafigyelés mennyit javít egy képen. Én ha valakit meglátok, hogy 1 kézzel fogva a gépet felemeli, és a kijelzőn nézve kattint egyet, kényszert érzek, hogy odamenjek, és szóljak neki, hiszen így az expozíció pillanatában rendesen megbillenti a gépet, és lesz egy életlen képe! Meg sokan azt hiszik, a legnagyobb napsütés az ideális fotósidő, így a legtöbb nyaralási fotó július-augusztusban készül a déli órákban, olyanok is lesznek Én az előszezont többek közt ezért is preferálom, mert azok a bizonyos fotósfelhők szinte garantáltak. Én nehezen is tűröm a kánikulát, de ha jól rémlik Tomi, Ti is nehezen viseltétek tavaly
Photoshopot egyszer használtam, akkor kénytelen voltam megtanulni benne a klónozást, mert a nyaralás 2/3-ánál egy kis piszok került az érzékelőre, ami a képeken felnagyítva elég ronda foltot hagyott. Akkor egy ösmerősömmel leültem, és konkrétan azt a folyamatot megmutatta, én vagy 2-300 fotóról eltüntettem a foltot, de csak olyan helyen, ahol homogén területen volt, pl tenger vagy felhő, és a mellette levő területről vett mintát a hibás pontra pakoltam. Azóta persze már elfelejtettem, hogy kell, de minek is megjegyezni Persze fröccsenős képeim mindig vannak, pláne ha hullámokat fotózom, olyankor már figyelek, hogy rögtön letakarítsam az obit.
#2381632016-04-13 15:56:43 Válasz a #238144. hozzászólásra
Köszi, megtiszteltetés, ha szép képnek látjátok, totál átlagos turista szoktam lenni, átlagos fényképzéssel, de szeretem megőrizni az emlékeket, igy bátran kattogtatok, éjjel, nappal, esőben ködben...aztán a végén majd kiderül, hogy sikerült-e a kép.
Hú és szoktam olyat is tenni, amit Kónyu írt, hogy egy kézzel tartom a képet...