Szia Josza!
Ami biztos, a fővárosban lesz a szállásunk. Ott, ahol Ti is jártatok valamikor. A kikötőtől balra (északra) tervezzük. Nem tudom eldönteni, hogy én vagyok korán, vagy görögjeink még téli álmukat alusszák. Már vagy húsz helyre írtam, de csak hárman válaszoltak. Bár még csak az elején járok, de néha úgy érzem, mintha egyfajta titok övezné a hotelek és autókölcsönzők árait. Nem kényeztetnek bennünket infókkal, mint más helyeken. (Ezt talán Verka is megjegyezte valamikor Andros szigetével kapcsolatban)
Misiarc
Én sajnos nem jártam még Tinoszon, sőt egyik Kiklád-szigeten sem, mert az anyagi lehetőségeim behatároltak, pedíg talán ezek vonzanak a legjobban. Amennyiben van időd és kedved, írjál róla légyszíves. Milyen pl. a közlekedés a szigeten? Autó nélkül is be lehet járni?
Köszi Valcsi!
2006-ban jártunk ezen a méltánytalanul keveset emlegetett szigeten, de tervezzük mi is a visszatérést, mivel csak a fővárost sikerült megnéznünk tüzetesebben. Akkor Mykonoson nyaraltunk és átrándultunk ide. Nagyon megtetszett és magával ragadott a hely szépsége, a táj kedvessége, romlatlansága, a messze földön híres székesegyház Görögországban szokatlan monumetalitása. A külváros "skanzenszerű" népi építészete. Itt látható a Kykádokon a legtöbb autentikus kyklád szigeteki un galambház szerü épület.
Üdv: Josza
Erről a szigetről nekem mindig az a film jut eszembe, amiben egy nő (ha jól emlékszem Shirley Valentine) ide utazik nyaralni és a beleszeret egy görög halászba, majd oda is költözik a szigetre. A magyar tévében láttam, már vagy tíz éve, kétszer is, talán ismeritek...