sziasztok
nekem a vőlegényem görög és Athénban szeretnénk összeházasodni! Most beszéltem az athéni magyar nagykövetséggel! A szükséges iratok: születési anyakönyvi kivonat (születési hely szerint illetékes anyakönyvi hivatalban igényelhető, nekem 3 hetet mondtak de 9 nap alatt megjött, de ha érte mész azonnal kiállítják), és hatósági bizonyítvány családi állapotról (ezt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások hivatalában lehet igényelni postai úton ajánlott küldeményben 8-10 nap), illetve korábbi házasság esetén az anyakönyvi kivonat a vállásról (lakóhely szerint illetékes anyakönyvi hivatal)! Az első két papir igényléséhez 2000Ft értékű illetékbélyeg szükséges (postán lehet beszerezni), feltételezem a harmadiknál is (de nekem olyan nincs). Mindegyiket el kell láttatni apostille pecséttel a Külügyminisztériumban! majd mindezzel befáradni (ha a vőlegény görög akkor az ő papirjaival is az athéni magyar nagykövetségre (itthon csak akkor érvényes a házasság), ahol kiállítanak valami igazolást. Illetve le is fordítják görögre a papirokat (a nagykövetség állítása szerint az OFI - Országos Fordító Iroda - fordítását nem fogadják el)! Valaki tudna nekem segíteni mindez igaz?
Kiscsillag:) Megnéztem amit ajánlottál. Ha netán lesz esküvőm én is Corfun szeretném majd tartani:), de ez még kicsit várat magára. Viszont ott nincsen esküvői szervező. Igaz van két barátnőm is akik ott mentek férjhe. Vagyis csak az egyik, a másik majd most fog.
Szia!
Én sajnos még csak a papírok beszerzéséről tudok nyilatkozni, elég nagy kálvária az is! Autentikus görög esküvőről nem nagyon lesz beszámolóm még, nálunk karácsonykor lesz a polgári esküvő, aztán jövőre vagy azután a templomi.
De én is szívesen hallanék részleteket a többiektől!
Sziasztok, most nézem, hogy páran Görögországban esküdnének. Nos gondolom azóta már mindenki túl van a nagy napon. Nagyon örülnék neki, ha megírnátok, kinek milyen kálváriája volt vagy nem volt kint:).
Nézzétek meg ezt az oldalt! Görög esküvõszervezés Görögország több pontján. Nekem tetszik. Bár ha egyszer valaha lesz esküvõm és Görögországban lesz, tuti, hogy egyénileg szervezném és nem esküvõszervezõn keresztül. Az akkor tényleg az én esküvõm lesz, egyedi,a hogy megálmodom...
Bocsi, hogy belekontárkodok, de kriszisz-ék Toloban vannak 2008.08.05.- 2008.08.19.
Szóval, JÓ NEKIK, már kint élvezik a napsütést.
Reméljük sikerült nekik elintézni mindent és összejön álmaik esküvõje
illetve beszámol majd róla, hogy mi történt velük.
Sziasztok. Én jövõ tavasszal, nyár elején akarok a párommal külföldi esküvõt. Mi is Korfu-t találtuk, ami viszonylag árban elfogadható. Augusztusban megyünk Sartiba, ott van Leo, hátha õ is tud segíteni intézkedni. Ha vki más esetleg tudott vmit intézni, írjon.
Húúú ez az oldal jó ötlet volt!Mi is görög esküvõt szeretnénk:)Az a baj hogy 2-3 hónap a papírmunka. (és Kb. 80000.-)
Amúgy mi ilyet a Tensi tours oldalán találtunk, igaz õk Korfura hírdetik, de ki tudja...
Szerintem a Toló topicban megtalálod Agnitolo valamelyik hozzászólást és ott rákattintassz alul a pü ikonra és már is írhatsz privát üzenetet Agnitolonak. Azt biztosan elolvassa és remélhetõleg tud megoldást a problémádra.
Hát ez az egy biztos, mert elõbb oda kell menned a hivatalba és mindent lezsírozni.
Ha esetleg van hely, elõre bejelntkezés nélkül, talán összeadnak ott helyben, ha minden papír megvan. De amúgy nem sok esélyét látom.
Köszi! Én már körbejártam mindent, nem nagyon akarnak segíteni! A papírokkal nagyjából már tisztában vagyok, de az esküvõt sajnos nem egyszerû megszervezni görög kapcsolatok nélkül.