A személyigazolvány elég, nem kell útlevél. Ennek ellenére tőlem idén már kétszer követelték, de nem adtam oda. Kevés orosz tudásommal közöltem, hogy beszéltem a macedón nagykövetséggel és nem kell. Erre mérgesen kiadott egy papírt, hogy töltsem ki. Kitöltöttem, vissza adtam, ő lebélyegezte és tovább engedett, de láttam rajta, igen mérges.
Azt javaslom, nem kell oda adni az útlevelet!
A macedón rendőrök még nem mozgolódnak, igaz kétszer megállítottak márciusban, de ők is csak személyigazolványt kaptak, amit elfogadtak. Büntetés nem volt.
#1601712011-04-17 00:15:05 Válasz a #160067. hsz-ra
Jól hallottad. Azért az a Macedon személyis dolog még tavaly június végén is határeset volt, kicsit bolygatni kellett a követségeket, hogy működjön. Mostanra már rendben van.
Mi tavaly útlevéllel voltunk, mert már megvolt az útlevelünk, viszont azt hallottam, hogy elég a személyi is a felnőtteknek.Macedoniába eddig is elég volt, csak Szerbia miatt kellett útlevél.
Tegnap jöttem haza Görögországból, lehet , hogy idén nyárra már késő az info, Én kipróbáltam, hogy sikerül-e belépni Macedóniába személyivel, és bátran javaslom mindenkinek, hogy ne váltson ki útlevelet, mert gond nélkül be és ki is engedtek mindkét irányba személyivel, és nem is ugyanazon az útvonalon utaztam oda illetve vissza.
A személyis belépéshez Macedóniába szeretnék egy pár infót megosztani veletek.
1. 2008-as Macedón közlönyben jelent meg a megállapodás az EU-s és Schengeni országok állampolgárai számára a személyis belépés.
Eredeti közlöny linkje:macedón közlöny
A Macedón vámhivatal linkje:mac vámhivatal
A közlönyben a 2423-as határozat a lényeges.
Valamint feltettem a 2423-as nyers fordítását .
link:mac közlöny(2423) fordítása
Plusz még itt van a konzulátus telefonja: +38971386096
Sziasztok,
Tegnap éjjel tankoltunk macedóniában, a görög határ utáni makpetrolon terveztük, de közölték, hogy euróval fizessünk és hiába van kártya at nem fogadja el. ÉN meg mondtam akkor nem tankolunk, pár kilóméterrel arrébb új benzinkút kedves udvarias kiszolgálás európai mosdóval ami tiszta volt. A sok negatívum után ezt le kellett írnom, mert bizony némelyik magyar kutas is tanulhatna tőlük.
Én Visával fizette, anyósom Master Card-al és gyors volt a terminal.
Csak ajánlani tudom azt a kutat.
Szia
Megtudnád adni a kordinátákat vagy a kút nevét én is szeretnék ott tankolni de valószinü eu val
Sziasztok,
Tegnap éjjel tankoltunk macedóniában, a görög határ utáni makpetrolon terveztük, de közölték, hogy euróval fizessünk és hiába van kártya at nem fogadja el. ÉN meg mondtam akkor nem tankolunk, pár kilóméterrel arrébb új benzinkút kedves udvarias kiszolgálás európai mosdóval ami tiszta volt. A sok negatívum után ezt le kellett írnom, mert bizony némelyik magyar kutas is tanulhatna tőlük.
Én Visával fizette, anyósom Master Card-al és gyors volt a terminal.
Csak ajánlani tudom azt a kutat.
#1434352010-07-10 11:12:06 Válasz a #141502. hsz-ra
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok az új tapasztalatokra a személyivel való átkelést illetően! Mióta egyik fórumtársunk eljárt ez ügyben és beszerezte a macedón közlönyt, változott-e valami? Próbálta-e valaki lobogtatni a közlönyt? De tényleg, ha lobogtatod a közlönyt, meg a személyit, akkor is erősködhet? Mit csinál, hazazavar, vagy hogy?
Nem tudom, merjem-e megkockáztatni, hogy személyivel megyek (nem túl olcsó az útlevél ).
Szóval, ha valakinek van friss tapasztalata, kérem, ossza meg!
Köszi!