Németország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 16
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173514 Üzenet linkje2011-08-18 20:06:05 

Még egy valóban „apróság”, a világ talán legkisebb szállodája Ambergben; mindössze egyetlen lakosztálya van napi 240 € áron.

# 17
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173236 Üzenet linkje2011-08-15 21:03:31 

Tavaly írtam az „Egyéb utazásaink”-ban: „Két hetet töltöttük augusztusban Baden-Württembergben egy Rajna menti kisvárosban a Fekete-erdő szélén, egy nem egészen 30 €/nap-ért bérelt 65 négyzetméteres lakásban (teljes önellátással – kihasználva a jól felszerelt konyhát). Kitűnő bázis volt a tervezett csillagtúrákhoz; nagyszerűen éreztük magunkat. Voltunk már rosszabb és drágább szálláshelyen is, s tartok tőle, hogy még leszünk is…”

Ami igaz, az igaz; vérszemet kaptam… Régen is vonzódtam a német nyelvterülethez, s bár messze nem voltak olyan lehetőségek az utazáshoz, mint manapság, mégis sikerült apránként bejárni szinte minden számunkra fontos, érdekes területet, s nem csak Németországban. Van ott még néhány látnivaló „apróság”, gondoltam, s ezúttal egy bajor faluban (Oberpfalz körzetben) kerestem és találtam egy összkomfortos kiadó lakást (családi ház földszintjén, kertkapcsolattal) 25€/nap (!) bruttó áron. Nagyon bevált, s már szinte sajnálom, hogy csak 8 napot töltöttünk ott, aztán mentünk tovább Csehországba. (Erről majd kicsit később, ha elkészülök a képekkel.)

Jókat barangoltunk a hangulatos falvakban, kisvárosokban, útközben gyönyörködtünk a tájban, esténként meg a teraszon sörözgettünk… Csupán Nürnberg szerepelt a már látott helyek közül a programban, mert korábban valahogy soha nem volt elég idő rá, ezt most pótoltuk.

Úgy tűnik, rákaptunk erre a fajta utazásra; már nézegetem a jövő évi célpontot, a Harz-hegységet és tágabb környékét. icon_biggrin.gif Na de azért a tengerpart sem marad el; augusztus végén még lesz egy kis Görögország is.icon_wink.gif

Néhány kép az útról:

További képek a fotóalbumban: https://d-cs-2011.h-apci.fotoalbum.hu/?pageid=0
(Az utóbbi időben sokszor „gyengélkedik” az oldal, nagyon nehezen jelennek meg a képek; sok türelem kell hozzá…icon_rolleyes.gif)

# 18
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118921 Üzenet linkje2009-10-06 20:40:20 

van itt jópár ismerős kép a blogodból icon_smile.gif
# 19
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118919 Üzenet linkje2009-10-06 20:39:39  Válasz a #118841. hsz-ra Előzmény #118841

Szia Andi!
Köszönöm a figyelmeztetést, arra nem is gondoltam, hogy ilyen nehézkes a bejutás. de nekem ilyen képek teljesen megfelelnek, mint a tieid! de legalább tudom, hogy ne vegyünk mindenképp belépőt. és egyébként azt fent is meg lehet venni, ha látom, hogy normális időn belül bejuthatok? vagy akkor vissza kell sétálni?

# 20
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118843 Üzenet linkje2009-10-05 22:11:59 

Én is rácsodálkoztam "honfitárs". icon_smile.gif

Pár képecske tőlem:
Burghausen:

Regensburg:

Bad Tölz:

Passau:

Lindau:

Nürnberg:

Zugspiztland, jobbra a legmagasabb a Zugspitze:

Kedvenc képem, mely a falon is lóg, e hegyek szinte mindegyikét megmásztuk: Wetterstein-hegység:

Landshut:

Altes Rathaus, München:

"Piroskás ház" icon_lol.gif Oberammergau:

Wolfratshausen:

Augsburg:

Olympiaanlage München:

Karácsony, Marienplatz, München:

# 21
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118842 Üzenet linkje2009-10-05 21:58:56 

Nahát! Eddig még nem is létezett Németország topik? Csúnya hiba. icon_biggrin.gif
# 22
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118841 Üzenet linkje2009-10-05 21:32:33  Németország

Szia Hadiandi!
Mi 2003-ban voltunk (talán augusztusban, de ott mindg tömegek vannak,mert minden társasutazás buszai érintik, akik a közelben járnak) Neuschwanstein-nál. Eleve parkolóhely alig volt már, az is iszonyatos árban. A kastélybelépő is borzasztó drága. Van csak a Schwansteiba, vagy a Hohenschwangauba, vagy mindkettőbe kombi, plusz még valami harmadik hely is.
Mi leparkoltunk lent a nagy parkolóban. Előbb felsétáltunk (olyan Gellért-hegynyi) Neuschwansteinhoz, a kastély bejárata előtt vagy 100-150 méteres sor kígyózott, többnyire buszos csoportok. Nem vártuk ki, nagy szerencsénk volt, hogy nem vettük meg lent a belépőt, hanem úgy döntöttünk, majd fent meglátjuk. Így mi bent nem jártunk. Utána lesétáltunk a patak feletti hídhoz fotózni, majd át a Hohenschwangau kstélyhoz és egy darabona Schwansee körül. Pár kép:

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu