Szia!Köszi az infót,de vagy nagyon béna vagyok vagy nem tudom ,de nekem nem jön be a videó hiába kattintok rá.
A lejjebb levő írásoknál levő -link- -re kattintva megy a dolog.Ránéznél esetleg?
#2286072015-05-02 22:42:24 Válasz a #228579. hozzászólásra
Szia!
A "linkre" csak rá kell kattintani.
Északról délfelé haladva:
Valti öböl: Kemping Valti. Árnyas akácfák alatt az egész kemping.
Egy család üzemelteti, alapos, rendszerető a tulaj. A szaniterek tiszták és sűrűn takarítják.
A kemping közvetlen a tenger előtt van, a partszakaszon napágyak, pálmaleveles asztalok. Nem kell érte fizetni, a kempinhez tartozik. Tavaly ott nyaraltunk. Fizetés csak kézpénzben, internet nincs.
A következő öbölben van a Kemping Katerina. Szintén a kermping előtt közvetlenül a tenger. Tiszta, gondozott szaniterek. A kemping nagy része árnyas, ahol nincs fa, ott árnyat adó háló van. Internet van, fizetni lehet hitelkártyával is. A kemping mellett van egy beach bar mindenféle jó itókával.
Dél felé haladva a legnagyobb öböl van ahol a Kemping Pitsoni (kicsi kemping) és közvetlen mellette a Kemping Melissi. A Melissi nagy, árnyas kemping. Van benne étterem és bolt. Van internet és hitelkártyával is lehet fizetni. A Melissi előtt egy óriási homokos föveny van, a tenger itt kb. 80 m-re van a kemping bejáratától. Habár a Kemping Pitsoni kicsit közelebb van a tengerhez, de a bejárata nem a tengerparti útról nyílik. A Melissitől délebbre nagy homokos fövenyen van egy nagy lakóautós kemping is, ott viszont nincsenek árnyékot adó fák.
Szia!Merre van a link nem látom,mi is erre a partszakaszra indulunk.Többfelé voltunk már Görögországban itt még nem.Kempingezni szoktunk,mindegy ebből a 4 kempingből melyiket válasszuk?
#2285742015-05-01 08:52:08 Válasz a #228291. hozzászólásra
Az idén június végefelé Vourvourou-ban kezdünk (10 nap), majd irány a Sikia Beach.
Tavalyi élményekből összeállított videóm:
Kemping Valti és környékeLink
Az egész part ilyen!
A keleti irányból fújó Meltemitől védett partszakasz. Amíg Sarti már erősen fúj, itt csak szellő van. A videón is látszik, hogy a part mentén végigmegy egy sétáló, de autók számára is használható díszkövezett út (kb. 5 km hosszú)
A Mellissit követő öbölben van egy tengerparti beach-bár (10 m-re a tengertől), majd a Valti-öbölben egy valódi görög étterem. A Melissi kempingben van bolt is.
Minden reggel 7-8 óra közöt jön Sikiá környékéről egy pék furgonjával,meleg pékárúkkal és ugyanolyan áron, mint a boltokban. Végijárja a teljes partszakaszt, bemegy a kempingekbe is. Nagyon vidám, kedves fickó.
Délfelé jön a halas is a furgonjával.
Egy régi görög falu a parttól 2-3 km-re levő Sikia (a part névadó faluja). Nyugodt, csendes, nem zsúfolt, de éttermekkel, cukrászdákkal és boltokkal teli apró falu. Érdemes oda is beugrani.
A sikia partra lekanyarodás előtt a főút mellett van egy zöldséges. Minden kapható nála, a lakóautóból átalakított "épülete" mögött van a kertje, ahol termeli a zöldségeket.
"Full bio".
Finom házi ouzo és egy másik híres tömény itala van kis kiszerélben is. Gyógynövényes olivaolajai és salátaöntetei vannak.
#2285732015-05-01 08:49:52 Válasz a #228291. hozzászólásra
Az idén június végefelé Vourvourou-ban kezdünk (10 nap), majd irány a Sikia Beach.
Tavalyi élményekből összeállított videóm:
Kemping Valti és környékeLink
Az egész part ilyen!
A keleti irányból fújó Meltemitől védett partszakasz. Amíg Sarti már erősen fúj, itt csak szellő van. A videón is látszik, hogy a part mentén végigmegy egy sétáló, de autók számára is használható díszkövezett út (kb. 5 km hosszú)
A Mellissit követő öbölben van egy tengerparti beach-bár (10 m-re a tengertől), majd a Valti-öbölben egy valódi görög étterem. A Melissi kempingben van bolt is.
Minden reggel 7-8 óra közöt jön Sikiá környékéről egy pék furgonjával,meleg pékárúkkal és ugyanolyan áron, mint a boltokban. Végijárja a teljes partszakaszt, bemegy a kempingekbe is. Nagyon vidám, kedves fickó.
Délfelé jön a halas is a furgonjával.
Egy régi görög falu a parttól 2-3 km-re levő Sikia (a part névadó faluja). Nyugodt, csendes, nem zsúfolt, de éttermekkel, cukrászdákkal és boltokkal teli apró falu. Érdemes oda is beugrani.
A sikia partra lekanyarodás előtt a főút mellett van egy zöldséges. Minden kapható nála, a lakóautóból átalakított "épülete" mögött van a kertje, ahol termeli a zöldségeket.
"Full bio".
Finom házi ouzo és egy másik híres tömény itala van kis kiszerélben is. Gyógynövényes olivaolajai és salátaöntetei vannak.
Mi 2006-ban nyaraltunk a másik oldalon Metamorfosiban. Akkor busszal mentünk és béreltünk autót, hogy körbejárjuk a félszigetet. Sartira emlékszem, ott meg is álltunk, de Sikia strandjánál nem álltunk meg, így nagy kíváncsisággal várom, hogy megnézzem mit választottam. A gyerekeknek biztos bejön, nekik az a lényeg, hogy homokos vagy aprókavicsos strand legyen.
Shaba!
Mi körbejártuk az egész félszigetet, de ezt találtuk a legjobb partszakasznak. Igaz mi júniusban voltunk, de akkor rajtunk kívül senki sem volt a parton.
Remélem Nektek is tetszeni fog!
suvimarta, Köszi szépen! Szépek a képek. Remélem jól választottunk. Sartiba és Neos Marmarason nézegettem először a szálláshelyeket, de júliusban már minden olyan drága. Aztán találtam rá Sikia-beach-re, ahol jóval jutányosabbak az árak. Autóval megyünk, így bármikor beugorhatunk Sartiba, ha nyüzsgésre vágyunk.
Sokan mennek Sartira, mert népszerű a magyarok körében.
Mi továbbmentünk a Sikia-beach-en található Valti kempingbe.
2 hetet töltöttünk el a kempinben. A Sikia tengerpart eszméletlen szép. Tavaly már gőzerővel folyt a tengerparti nagyon hosszú kövezett út és sétány kiépítése a legmodernebb világítással. Ez a tengerparti rész nem zsúfolt, nyugodt, igazi relax nyaralást biztosít. A kempingek tiszták, minden európai igényt kielégítenek és az emberek fantasztikusak. Kora reggel, amikor feljön a nap az Athosz-hegy mögött, varázslatos fényeket áraszt.
Valti egy kicsiny néhány házas falu valójában, egy dombokkal körülvett zöldellő völgyecskében.
Aki sátras, vagy lakóautós turizmust szereti, annak a Valti, a Katerina, Melissi és Pitsoni kempingeket ajánlom. Valti-ban vannak apartmanok is, gyönyörű belső udvarral. Ugyanitt van egy igazi görög étterem is. A kemping Katerina mellett van egy igazi tengerparti beach-bár, a kemping Melissiben még bolt is van.
A víz főzésre jó, de a magas ásaványanyag tartalma miatt ivásra nem javasolják. A sikia bech-tól néhány km-re, a Sikia falu felé menő út kereszteződésének közelében 2 nagy bolt is van. Nincs olyan áru, amire egy nyaralónak szüksége lenne, ne lenne kapható.
Minden szombaton Siki-ban heti vásár van. A falu végén egy hosszú utcában van a vásár. Egy igazi falusias, görög árukkal teli piac.
A halkidiki félszigeten található Toroniban lévő Studio Castro nevű apartman hotel az alapvetö tisztálkodási feltételek sem felel meg.
Nincs VÍZ a 3-ik emeleten csak néha az is sós víz !!!! hogyan lehet a sótól sós vizben le mosdani, katasztrófa. A fürdő szobában olyan bűz van, hogy ember ezt ember elviselni nem tudja!!! Nincs WC illatosító, sem takarítás.
Én 63 éves vagyok a családommal akartunk eltölteni egy kellemes hetet de ez nem sikerült. Bejártam fél világot de ilyen ocsmány helyel és tulajdonossal még nem találkoztam
MÉG JÓ :HOGY A TENGER ÉS TÁJ SZÉPSÉGE NEM Vliali Maria tajdonos nőtől függ!!
Az árnyékolót nem lehetett kihajtani mert letörik,a klimát csak akkor lehet használni ha otthon vagy,mikor szállásra érkeztünk a BŰZ ÉS FORROSÁG VÁRT!!
Nagyon sajnálom, hogy studio castrót választottam.