#1760752011-09-27 15:16:16 Válasz a #176070. hsz-ra
Bocsi, nem tudtam, hogy Veszprémi vagy, akkor ez egy kicsit messze lenne. De én láttam többféle csomagolású fetát is, esetleg érdemes megpróbálni hátha valamelyiknek az íze közelebb áll ahhoz amire olyan szívesen gondolsz vissza. Én már most visszamennék egy-két hétre ha lehetne, annyira jól éreztük magunkat.
Sziasztok!
Idén Pargán nyaraltunk és isteni előétel gyanánt Big Bean-t , vagyis nagyszemű fehérbabot ettem Valami felséges volt, de itthon nem találok receptet, hogyan kell megcsinálni Próbálkoztam paradicsom , oliva, hagyma, oregano felhasználásával, de nem lett olyan. Valaki tudna segíteni!!!!Megköszönöm előre is:)
#1760662011-09-27 08:48:46 Válasz a #176050. hsz-ra
Pesten a nagy vásárcsarnok alagsorában van egy görög bolt, esetleg ott meg lehet próbálni. Persze nem tudom hol laksz, de rá lehet kérdezni, biztosan van nekik valahol valamilyen elérhetőség, és akkor nem kell feleslegesen odamenni.
Én rendes Feta sajtot keresek már egy ideje. Vajon van ilyen, vagy csak hasonlót lehet kapni? Olyat már vettem az Intersparban, ami hasonló volt, de az íze közel sem olyan. És azt nem tudja valaki, hogy az a sárga sajt, amit az éttermekben tesznek pl. musakára vagy sült húsra, az milyen fajta sajt? Lehet-e itthon kapni? Köszi!
#1733962011-08-17 17:52:37 Válasz a #173380. hsz-ra
k
• • 750 gm good quality beef or lamb Avoid fat as it makes the meat fall apart during cooking. 750 gm jó minőségű marhahús, vagy bárányhús ne kövér, mint teszi a hús szétesik a főzés során.
• • 3-4 tsp plain flour 3-4 tk sima liszt
• • 1/4 tsp salt 1 / 4 teáskanál só
• • 125 ml. 125 ml. olive oil olívaolaj
• • 1 large onion, peeled and finely chopped3-4 cloves of garlic, peeled and crushed 1 nagy hagyma, megtisztítva és apróra chopped3-4 gerezd fokhagyma, hámozott és zúzott
• • 3-4 heaped tsp. 3-4 púpozott tk. cinnamon powder fahéj por
• • 1/2 tsp cloves, powdered 1 / 2 teáskanál szegfűszeg, őrölt
• • 1 tsp. 1 tk. black pepper fekete bors
• • 1 heaped tsp. 1 púpozott tk. sweet paprika édes paprika
• • 1/2-1 cup of red wine (1 cup approximately 250 ml) 1/2-1 pohár vörösbor (1 csésze kb 250 ml)
• • 2-3 good quality meat stock cubes (you can use a few tbs. of concentrated meat stock instead) 2-3 jó minőségű húsleves kocka (használhatod néhány evőkanál. Koncentrált húsleves helyett)
• • 2 8 oz tins of chopped tomatoes or a bottle of Passata tomato paste (8 medium sized fresh tomatoes with skins removed and chopped) 2 8 oz doboz darabolt paradicsom, vagy egy üveg Passata paradicsompüré (8 közepes méretű friss paradicsom a bőr eltávolítása és az apróra vágott)
• • 1 1/2 cups water 1 1 / 2 csésze víz
• • 3-4 large potatoes peeled and cut in half, leaving large chunks. 3-4 nagy burgonya hámozva és felére csökken, így nagy mennyiségű.
• • 2-3 large carrots peeled and cut into chunks (or 20-30 bite sized small frozen carrots). 2-3 nagy sárgarépa hámozott és vágott darabokat (vagy 20-30 harapás méretű kis fagyasztott sárgarépa).
• • A large handful of green beans topped and tailed and cut into 6-7 cm pieces. Egy nagy marék zöldbab tetején és farkú, és vágjuk 6-7 cm darabokra.
• • 1 tbs. 1 ek. or 20 grams per bowl grated mild cheese for topping vagy 20 gramm tálba reszelt sajtot enyhe feltöltési