Na, akkor sziasztok! Új év, új izgalom, felhozom a topikot a süllyesztőből, lévén idén ő a kiszemelt.... Úgy tudom, nem vagyok ezzel egyedül....
Akár meg is beszélhetjük.
Kezdésnek egy rövidke túra a szigeten...
Link
#2093572013-08-20 17:26:40 Válasz a #209352. hsz-ra
Antikithira egy kis sziget Kithirától délre, közigazgatásilag hozzá tartozik, de eljutni oda elég bonyolult. (Csak, hogy pontosítsam a helyet, a hol azt a valamit találták.)
remelem erröl a szigetröl van szo !
Itt talaltak ugyanis a vilag elsö "Computeret"amit 2200 evvel ezelött keszitettek !!
Magyaraul is van leiras valassz nyelvet !
Döbbenetes a story !! TV-ben is gyakran megy rola a müsor !
#2069682013-07-17 12:37:18 Válasz a #162873. hsz-ra
Látom, valakit érdekel Kithira, mert olvasta a beszámolómat
Szívesen segítek bármilyen infóval (ami nem friss, hiszen 3 éve annak, hogy ott jártunk).
Kithira csodaszép, nincs turista-nyüzsi, megéri elmenni!
Most voltam Kythiran gyonyoru es erintetlen Vannak ismeroseim ott, akinek segitseg kell az irjon nyugodtan.
Szallas ugyben( Avlemonasban ez 8 km-re van a hajotol)
es autoberles, motorberles, bicaj, vizibicaj, stb ugyben. (Panayotis rent a car) Neki van irodaja a hajoallomason is.
Ha kell valakinek segitseg Kythiran az irjon nyugodtan.
Sokat gondolok a szigetre és angyon visszamennék, de annyi hely van ahol még nem jártunk, úgyhogy messze van az, amikor ismét meglátogatjuk a legdélebbi Jón szigetet. Viszont szivesen hallanék-olvasnék róla.
#1563362011-02-12 08:46:03 Válasz a #156316. hsz-ra
Ezt még tavaly találtam, elég sok rajta az információ, menetrendek, árak. Stimmelnek ezek az árak, viszont meg vagyok lepve Monemvassián, ugye ez eddig nem volt?
Neapoliból tényleg drágább az átkelés, 45 a kocsi, 11 a felnőtt. Tavaly mi is törtük itt a topikban a fejünket rajta, utóbbit egy helyi kisebb társaság üzemelteti, ez adhatja a különbséget.
#1560612011-02-08 00:06:03 Válasz a #156060. hsz-ra
Amúgy, jut eszembe, a beszámolómban található infók jelentős része itt is megvan, ha visszaolvasol, akkor egy-egy hosszabb bejegyzésemben megtalálod!
A kempingről nem írtam, de egyebekről elég sokat