Naxos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 151
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96954 Üzenet linkje2009-04-28 20:27:15  Válasz a #96943. hsz-ra

Szerintem a fenti kép Agios Prokopios strandját mutatja, bár még nem jártam ott, csak mivel idén nyáron ide készülünk, már rengeteg képet láttam róla, ezért gondolom. icon_smile.gif Az Agia Anna strand Agios Prokopios déli folytatása, szerintem ott színjátszósabb a víz, legalábbis a képek alapján.
# 152
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#96992 Üzenet linkje2009-04-29 09:09:06  Naxos

Kedves Melynda és Balazsbea!

Az infók ismét megerősítettek abban, hogy el kell jutnom Naxosra (és Parosra is legalább egy napos kirándulás erejéig). Melynda leírása nagyon megfogott. Köszönöm!
Balazsbea, mikor indultok, hol lesz a szállás és egyéni vagy szervezett útra mentek?
Én Agia Anna településre gondoltam, merthogy nagyon nyugis (Vojandi és a többiek szerint túl nyugis és nincs ott semmi, és még messze is van a fővárostól, annak viszont a strandja talán zsúfoltabb, nem?).
Nehéz a döntés - bár ez legyen életemben a legnehezebb döntés!

Sziasztok
Bottakati

# 153
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97042 Üzenet linkje2009-04-29 14:12:45  Válasz a #92644. hsz-ra Előzmény #92644

Szia Bottakati!

Az általad ajánlott oldalon (www.gtp.gr) csak egy minimális változás történt a komp menetrendben. A Malév charter menetrendjének ismeretében így tuti biztos a 2 éjszaka Santorini szigetén. Azért nem fogjuk fel traumaként, de mivel Naxos szigetén még nem voltunk, mégis csak jobb lenne ott 6 éjszakát tölteni.
Ismét kaptam 20-án az utazási irodától írásban visszajelzést ("Az előzetes menetrend-információk (repülőgép, hajó) ismeretében egyelőre azt tudjuk felelni Önnek, hogy a szigettúrára jelentkező vendégeinknek egy éjszakát kell majd Santorini szigetén tölteniük. Azonban a helyzet változhat addig, amíg charter járatunkra vonatkozó végleges menetrendet megkapjuk. Ennek várható ideje kb. 2-3 hét.").

Üdv
Misiarc

# 154
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97057 Üzenet linkje2009-04-29 15:34:43  Válasz a #97042. hsz-ra Előzmény #97042

Szia Misiarc!

Nagyon köszönöm az új infót! Valóban nem trauma Santorinin tölteni 1-1 napot, de még mindig reménykedem abban, hogy a charter járatok változnak. Nem szoktam ennyire „majrézni” egy ismeretlen szigetre történő utazás előtt, sőt, mindig marhára fel vagyok dobva, de – bár Naxos-ról már sokat olvastam és itt is sok jó infót kaptam – nem tudom, hogy 5 nap elég lesz-e a szigetre úgy, hogy még Paros-ra is szeretnék menni. A 7 nap mégiscsak megnyugtatóbb lenne, nem?
Megköszönöm előre is, ha újra írsz, ha van újabb infód.
Egyébként azt nem találtam a fórumban, hogy melyik szállást választottátok?
Szia
Bottakati

# 155
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97058 Üzenet linkje2009-04-29 15:42:40  Válasz a #96992. hsz-ra Előzmény #96992

Szia Bottakati!

Mi egyéni szervezésben megyünk, bár a repülőjegyet irodánál vettem. Santorinire érkezünk, az ötödik napon hajózunk át Naxosra, ahol 9 napot töltünk el. Agios Prokopioson fogunk lakni, de szeretnénk megnézni minél több strandot, ezért autót is fogunk bérelni pár napra. Azért választottuk Agios Prokopiost, mert a képek alapján ez tetszett a legjobban, egy viszonylag szélvédett öbölben van, bár augusztus elején minden bizonnyal így is nagyon erős lesz a hátszél, de legalább nem hullámzik majd annyira. Valószínűleg sokan is lesznek a strandon, de mivel majdnem két kilométer hosszú, remélem, nem lesz túlzsúfolt, s mivel a parton fogunk lakni, élvezhetjük majd legalább a délelőtti nyugalmat. Mindenhol azt olvasom, mennyire barátságos a légkör és milyen kedvesek az emberek, s remélem, ez a valóságban is így lesz. icon_smile.gif Mániákus Görögország-imádóként egy külön honlapot szántam az utazásainknak, ahová már feltettem az idei útitervünket is néhány képpel illusztrálva, itt megnézheted: www.balazsbea.hu/gorog.html
Naxos egy nagyon barátságos sziget gyönyörű strandokkal, szerintem nem fogunk csalódni benne! Ti mikor indultok? Mi július 25-én megyünk, augusztus 8-án repülünk haza Santoriniről, ahol az utolsó éjszakát Oiában töltjük (az első négy éjszakát Firostefániban).

# 156
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97064 Üzenet linkje2009-04-29 16:29:06  Válasz a #97058. hsz-ra Előzmény #97058

Szia Balazsbea!

Mi az Apollon Travellel tervezzük, de várunk last minute-re (ha lesz). Indulási időpont tehát még nincs, már korábban is írtam, hogy a szabimat általában úgyis csak augusztus végén – szeptember elején tudom kivenni.
Mi Agia Anna településen gondolkodunk, de erről is írtam már és a többiektől sok infót kaptam már a helyről. Lehet, hogy nem lesz a legjobb választás, de nagyon nyugisnak tűnik. Remélem, készítesz majd sok képet és írsz személyes élményekről is.
És ha még Misiarc is ír majd a szigetről (ők is július 25-én indulnak), ha nem bánjátok, bombázlak majd kérdésekkel titeket a szigetről!
A honlapod nagyon-nagyon tetszik!!!!
Szia
Bottakati

# 157
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97071 Üzenet linkje2009-04-29 17:20:34  Válasz a #97064. hsz-ra Előzmény #97064

Szia Bottakati!

Szerintem Naxosnak olyan szép strandjai vannak, hogy szinte mindegy, hol lakik az ember. icon_smile.gif Agia Anna is tökéletes választás, s ha esetleg zsúfoltabbá válna a strand, csak el kell indulni dél felé vagy át a keleti partra, ahol állítólag még főszezonban is lehet találni magányos öblöket. Én még Plákán gondolkodtam szállásügyben, de aztán győzött Agios Prokopios az előbb már említett okoknál fogva, s azért is, mert közel van Naxos városhoz, így ha este kedvünk támadna ott sétálgatni, pár perc alatt odaérhetünk busszal vagy taxival is azokon a napokon, amikor nem lesz kocsink. De Agia Annára ugyanez elmondható, onnan is percek alatt beértek robogóval is. icon_smile.gif

Ha augusztus végén, szeptember elején mentek, már tömeg sem lesz, de szerintem ne várjatok teljesen az utolsó percig, nehogy lemaradjatok az útról. Látom, már nagyon sokat foglalkoztál a szigettel, én biztosan belebetegednék, ha ezek után lemaradnék róla. Ráadásul Santorinire csak 109 fős gép megy (máshová általában 180), én január 8-án vettem meg a jegyeinket, s január 19-én már csak egy hely volt a gépen odafelé, s úgy látom eléggé fogynak a helyek (a Neckermann oldalán lehet megnézni, most augusztus 22-re még biztosan van 10 hely a gépen, maximum ennyit lehet egyszerre beírni, de itt folyamatosan figyelemmel kísérheted, mennyi hely van még). Amikor rákérdeztem az irodában, mennyire biztos, hogy ez a charter menni fog (mivel pár éve lazán törölték a mykonosi chartert kellő jelentkező hiányában), azt mondták, teljesen, mert alig lehet rá jegyet kapni. Szóval én a helyedben résen lennék! icon_smile.gif

Mindenképpen készítek nagyon sok képet, s amikor hazaérünk, általában rögtön hozzálátok a beszámoló megírásához, amíg még friss az élmény! icon_smile.gif Egy-két hét alatt elkészül az egész, de a képeket naponta szoktam feltenni, így indulás előtt azt biztosan meg tudod majd nézni, s a kérdéseidre is tudok majd válaszolni. Örülök, hogy tetszik a honlap, így legalább mások is hasznát veszik, nemcsak a saját örömömet szolgálja... icon_smile.gif

Szia!
Bea

# 158
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97080 Üzenet linkje2009-04-29 18:11:31  Válasz a #97057. hsz-ra Előzmény #97057

Szia Bottakati!

07.25. Naxos város, Hotel Naxos Holidays.

Misiarc

# 159
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97106 Üzenet linkje2009-04-30 09:33:13  Naxos

Melynda007!

Azt esetleg meg tudnád írni, hogy a sziget útjai mennyire meredekek és milyen állapotúak? És egy kis (50 cm-es) robogóval egy nap alatt mennyit lehet bejárni? Tudom, hogy a sziget viszonylag nagy a többihez képest, de vajon 2 nap alatt végigmotorozhatóak a fontosabb nevezetességek, úgy, hogy közben 1-2 strandot is meglátogatunk?

Köszi
bottakati

# 160
Melynda007
Aktív fórumos
Aktív fórumos
219 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97111 Üzenet linkje2009-04-30 10:31:50 

Szia!
A sziget egyik oldala szerintem minden nehézség nélkül bejárható, viszont a másik oldal hegyekkel teli. Bár oda is jár busz, szóval elvileg van járható út (bár ezt sosem lehet náluk tudni), de mi azt már nem mertük bevállalni.

# 161
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97122 Üzenet linkje2009-04-30 11:27:37  Válasz a #97111. hsz-ra Előzmény #97111

Szia!

Nagyon jó kis térképet küldtél, köszi! Tehát jól gondolom, hogy a Naxos-Agiassos (esetleg még Panormos) útvonal motorozható könnyebben? És a másik oldal meg a sziget belseje a hegyes-völgyes, szerpentines? (Bár olyan görög szigeten még nem nagyon jártam, ahol a belső részeken ne szakadékok és szerpentinek között kellett volna mennünk, ilyen volt Kefalónia is, volt is részemről visítozás rendesen….)

Bottakati

# 162
Melynda007
Aktív fórumos
Aktív fórumos
219 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97124 Üzenet linkje2009-04-30 11:37:47 

Nem voltunk arra, de gondolom elég veszélyes (nekem legalábbis alföldi gyereknek) icon_smile.gif!
# 163
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97133 Üzenet linkje2009-04-30 14:01:15  Válasz a #97122. hsz-ra Előzmény #97122

Szia Bottakati!

A Google Earth-öt nézegetve nekem úgy tűnik, elég kacifántos az út a hegyeken át, de Moutsunától délre már egyáltalán nem tűnik veszélyesnek, s valahol olvastam is, onnan nemrég végig jó minőségű aszfaltutat építettek közvetlen a parton egészen Panormosig. De mivel Naxos nem nagy sziget, még így sem telhet olyan sok időbe átjutni a keleti partra, bár kétszer annyit kanyarog az út, mint amekkora a sziget nyugat-keleti átmérője: 20 km helyett 40-et kell kanyarogni a hegyek között Naxos várostól, s Moutsunától Panormos még 16 km a Google Earth-ön mérve. A nyugati parton Alikóig van aszfaltos út, de az sem a part mentén halad, a part mellett csak földút vezet. Így ha Panormosig akartok eljutni, Moutsuna felé tűnik érdemesnek elindulni, de az ~56 km motorozást jelent. Mi kocsival biztosan át fogunk menni, ha a kislányunk hajlandó lesz nekivágni a szerpentinnek, de robogóval sokkal kalandosabb lehet, s Kefalónia után már biztosan kevesebbet visítoznál, nem? icon_smile.gif

A múltkor még elfelejtettem írni, hogy a Santorini charter az Apollon és a Neckermann közös járata, ezért tudod megnézni a járaton még meglévő szabad helyeket a Neckermann honlapján, bár az Apollon is biztosan készséggel ad felvilágosítást telefonon.

Szia!
Bea

# 164
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97138 Üzenet linkje2009-04-30 14:10:17 

Sziasztok!
Mint tudjátok (mert olvastátok már mind a beszámolóm) icon_smile.gif , mi kis robogót béreltünk és azzal mentünk keresztül a Zá-hegységen, volt amikor kettőnk súlyával inkább visszafelé akart gurulni a meredek úton, mint felfelé. icon_smile.gif De a távolságok kicsik, simán elég volt a robogó is és veszélyes szakadékok nem voltak. Semmi veszélyes nem volt, azt leszámítva, hogy alig van azon az oldalon benzinkút és a hegyi menetben zabál a motor, aztán egyszer csak ott állsz üres tankkal. Akkor nézhetsz icon_smile.gif

# 165
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97144 Üzenet linkje2009-04-30 14:23:12  Válasz a #97138. hsz-ra Előzmény #97138

Szia Andi!

A könyved már rám is kacsintgat a polcról, csak a jövő hétre tartogatom, mert ezzel akarom feldobni azt a néhányórás unalmas programot, ami rám vár. Addig ki sem merem nyitni, mert tudom, akkor le sem bírnám tenni! icon_smile.gif

Azt szeretném kérdezni, nektek melyik strand tetszett a legjobban Naxoson, s ha visszamennél a szigetre, melyik részen szállnál meg? Amikor voltatok, mennyire erős volt a szél?

Szia!
Bea

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 10 11 12 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu