Bár az anyacég azonos, de országonként eltérő az iformatikai hálózatuk, így nincs egységes rendszere a Citibanknak, ezért külföldön közvetlenül nem tudsz a számládra pénzt rakni.
Külföldről csak az utalhat a Te euros számládra, akinek van kint is bankszámlája, amihez a számlád IBAN formája szükséges. Az itthoni euro számla és a hozzá kapcsolodó bankkártya külföldön csak a pénzfelvételt könnyíti meg.
Tehát ha itt nyitok egy EUR alapú számlát, akkor kint arra nem tudok befizetni? Ani mintha "csak" annyi nehézséget említett volna, hogy egy helybéli tud csak befizetni, aki állandó lakcímmel rendelkezik.
A helybeli valószínüleg rendelkezik ottani bankszámlával, amiről utalni tud. Befizetni csak itthoni fiókban lehet, külföldről csak utalni tudsz.
Tehát, két lehetőséged van. 1. Egy helybéli a saját számláján keresztül utal a Te bankszámládra (ez az olcsóbb), 2. hazaküldöd a pénzt - pl. Western Union-nal - egy rokonodnak, barátodnak és ő befizeti itthon a számládra (ez drágább, de biztosabban ér célba a pénzed)
Köszi a választ!
W.Unionnal biztosan nem fogom hazaküldetni, mert egy ismerősömet így lopták meg Londonban. Valahogy nem érkezett meg a pénze...
Az előbbi lehetőséget fogom választani.
#1085112009-07-08 17:42:47 Válasz a #102055. hsz-ra
Bár azt is meg lehet próbálni, hogy te nyitsz kint bankszámlát(ha ez lehetséges), csakúgy,mint a külföldiek itt nálunk, és úgy utalod haza a pénzt. Talán még ez a legbiztonságosabb.
Sziasztok!
1.Ha a bankkártyám nem fogadták el Szlovákiában, akkor vajon Görögországban tudnám használni?
2.A bankkártyás biztosítás (k&h) szolgáltatásairól van valakinek fogalma?
friss infó. az ERSTE banktól: ha kint -ahol elfogadják a kártyát-, (főleg a nagy benzinkútaknál au.pályán) akkor közép árfolyamon számolják az €-ót, tehát nem biztos, h. itthon érdemes ezen görcsölni, persze a kis szigeti minimarketba nem biztos, hogy....
és az sem, h. ez minden bankra érvényes
érdeklődni
és még1: ha ERSTÉNÉL veszed a valutát akkor mint vásárlásnak minősűl és "illetékmentes"
#1094672009-07-15 15:52:14 Válasz a #109409. hsz-ra
Szia! Dombor kártyád van, vagy csak sima? Mert csak a domborhoz adnak biztosítást. Robogj be egy KH fiókba, és kérj igazolást a biztosításról (kérhetik út közben), meg egy leírást, hogy mit tartalmaz a biztosítás. Ne hagyd hogy elküldjenek, mert sajnos néhány bankban így rázzák le az ügyfeleket!
Szia! Dombor kártyád van, vagy csak sima? Mert csak a domborhoz adnak biztosítást. Robogj be egy KH fiókba, és kérj igazolást a biztosításról (kérhetik út közben), meg egy leírást, hogy mit tartalmaz a biztosítás. Ne hagyd hogy elküldjenek, mert sajnos néhány bankban így rázzák le az ügyfeleket!
Szia!
Közben megjártam a bankot, kaptam igazolást meg valami leírást, h. milyen biztosítás is ez, bár mondjuk a tájékoztató elején az látható, h.K&H trambulin Maestro és felsőoktatási program bankkártyák.
(bocsi, h. nem a legszebb, csak print screeneztem)
Mondjuk én biztos,ami biztos, kötöttem még egy Uniqa-s 250Ft/nap/fő -s biztosítást is. Mert ha jól tudom a K&H utólag térít, nálunk meg nem lesz annyi euró,h. esetleg megbetegedés esetén elég legyen.
Amúgy rendesek voltak a bankba (gödöllői fiók), csak éppen az igazolás magyar nyelvű, és a tájékoztató is. Nem tudom,h. ha gáz van, az orvos mit csinálna vele.
#1094982009-07-15 18:57:25 Válasz a #109455. hsz-ra
nem számolnak fel kezelési költséget, mint pl. a havi 3-dik kp. felvételre, mivel a vásárlásnál a kezelési költséget az eladó fizeti, legalább is ennél a kártyánál és ennél a banknál
#1095342009-07-16 07:47:10 Válasz a #109313. hsz-ra
pl.: MOL (határ mentén), OMV (Lapovo, Aleksinac) kint van az jelzés is
NEM középárfolyampn számolnak!!!!! Deviza eladási (nem valuta eladási) Már vagy 2 éve a deviza eladási is eltávolodott a középárfolyamtól (régen egészen kis árréssel dolgoztak, ezért mondtuk, hogy gyakorlatilag közép). Persze még mindig jobb ez a váltás, mit a valuta eladási árfolyam.
Azonban ajánlom az ALLIANZ BANK bankszámláját, aminél havi 40ezer forgalom (vásárlás, külső utalás) esetén választható az ATM kedvezmény, ami Magyarországon az összes POSTA bankkártyás fizetés ingyenes, illetve a VILÁG ÖSSZES ORSZÁGÁBAN ingyenes az ATM kivét !!! És itt tényleg csak a deviza árfolyam marad. A feltétel pedig nem teljesíthetetlen. De vigyázat, 1 hónapnak el kell telnie a nyitástól, mert az előző hónapban teljesítjük a feltételeket.
#1095532009-07-16 10:00:54 Válasz a #109473. hsz-ra
Szia!
Hát ez a KH-s biztosítás nem valami nagy, igazából nem sok mindenre elég az a térítés. Az Uniqás biztosításhoz kaptál igazolást? Meg leírást, hogy mik a térítési összegek?