Nea Plagia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 151
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tarama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218124 Üzenet linkje2014-06-17 12:41:58 

Kedves Hilda!
A Meteorák (Tempi völggyel együtt) 40 euro körül van, ezen felül a belépődíjak, az Athos 35 euro, toroneosi hajókirándulás (Neos Marmarasból indul a hajó és átmegy a Kassandra félszigeten lévő Pefkochoriba, majd visszafelé fürdőzés egy homokos strandon és a hajóról is, ebben van ebéd) és a Makedón túra kb. 32 euro (ezekre emlékszem nagyjából pár euro eltérés lehet). Természetesen gyermekeknek olcsóbb. Ha terveztek olymposi rivierán nyaralást a közeljövőben, akkor onnan jóval olcsóbb a Meteorákat megnézni.
Az apartmanban van wifi, de nem olyan erős, a fontosabb leveleket, viberezéseket el lehet intézni vele. Tv-t nem használjuk (lehet, hogy be lehet állítani, de nem vesződünk vele, annyira nem hiányzik).
Jó gyrost Flogitán találtunk az érdekesség kedvéért gyradiko feliratú póló volt a család minden tagján, akik az éttermet üzemeltetik. Gyradiko Estia annak az étteremnek a neve, mely Budapest legjobb görög étterme:)) az első gyrosunk Plagian nem volt aranyérmes, de Flogitán már hagymát és paradicsomot is tettek bele, illetve a hús ropogós volt:))
Üdv: Tarama

# 152
Tarama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218170 Üzenet linkje2014-06-17 19:24:23 

Thessalonikit kifelejtettem a fakultatívokból és a Petrolana barlangot. A Pertrolana barlanghoz az idegenvezető a saját autóján fejenként 15 euroért tud elvinni pár embert, ezen felül még 5 euro a belépő. Piac Nea Moudaninaban szerdán van (Athos is aznap), kedden van a hajókirándulás, többire nem emlékszem, szombaton nincs fakultatív.
Nea Moudania irányába elgyalogoltunk egészen Dionisiouig, meglepetés volt:) Flogita távolibb része már nagyon igényes, a part mentén csak sétáló rész van autók be sem mehetnek. A sétáló utca egyik oldalán a szép strandok vannak a másik oldalán egy parkosított zöld terület kávézókkal. Tovább haladva vannak vad partok földutakkal következnek és ezután jön Dioniosiu, ami még szebb és hangulatosabb. Érdemes lesz elsétálni, de ha van bicikli az még jobb (talán lehet bérelni), mert arra már kevés az autó és nekünk is jobb lett volna odatekerni:)

# 153
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218173 Üzenet linkje2014-06-17 19:56:34 

Köszönjük a beszámolókat és információkat.

Aki járt/jár étterembe árakat majd tud esetleg írni? Rák,tintahal,rántott kagyló....
Előre is köszönöm.
Jó pihenést és remélem szép időtök van.

# 154
Kuku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218196 Üzenet linkje2014-06-18 06:54:40  Válasz a #218170. hsz-ra Előzmény #218170

Kedves Tarama és Ágica!
Nagyon szépen köszönjük a részletes beszámolótokat! További jó nyaralást kívánok Nektek!

# 155
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218265 Üzenet linkje2014-06-18 22:32:22  Válasz a #218170. hsz-ra Előzmény #218170

Tarama! Neked is köszönet az infókért. Az időjárás megjavult már? Azt még hadd kérdezzem meg, hogy a Makedón túra mit takar?
# 156
Ágica0601
Aktív fórumos
Aktív fórumos
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218276 Üzenet linkje2014-06-19 07:17:08 

Kedves Tarama,és Ágica!
Köszi a sok infót,holnap már mi is megyünk icon_smile.gif

# 157
Rep
Aktív fórumos
Aktív fórumos
216 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218379 Üzenet linkje2014-06-20 12:54:15 

Kedves Ágica/illetve holnaptól Ágicák/és Tarama!
Múlt héten jöttünk vissza 1 hét Parga majd egy hét Lefkada után.Mi a kislánnyal még mennénk nyaralni,apa nem,megy a harc köztünk.Szept.suli,elsős lesz a kicsi.Apa szabija miatt kizárólag pénteki turnussal aug.8- busszal tudnánk menni.Sartira nincs egyik irodánál se szállás se külön busz helyjegy.Stavros és Plagia közt kell hétfőig döntene.Stavroson vagy 10-szer voltam,apa nem szereti.Plagia Nei Pori-hoz hasonlítható?Vannak üzletek?Mert Porin alig este 9-re már a szobába ültünk.Vagy Sarti méret? Nea Moudaniába van buszjárat? Az állítólag kisváros.Plagián mennyi és milyen Gyros pitás/ vannak?A partja látom hogy nagyon szép.A házban mennyi szoba az Apolloné? Szerbek is vannak a házban? 2 bolt van csak,vagy 2 kicsi? Az idegenvezető ki? Telefonszámát leírnád? Írtátok,hogy a házban lakik.
Köszönöm lányok a választ! Sok napsütést!

# 158
Tarama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218550 Üzenet linkje2014-06-22 20:00:59 

Kedves Nea Plagiaba utazók és Nea Plagiaval szemezgetők!
Az idegenvezető Plagian Bodon Éva Myrtill, a facebookon megtalálható és sztem ott lehet neki írni. Az apartmanban csak mi vagyunk magyarok, minden apartmant az Apollon Travel bérli. Nea Plagia érdekes hely, mert meg nem tudom mondani, hogy szebb-e mint Nei Pori:)) másicon_smile.gif) Mivel előszezonban voltunk, ezért fogalmam sincs, hogy főszezonban milyen lehet, de sejtem, hogy van tömeg. Előszezonban nagyon barátságos, hétköznap a napozóágyak negyede van elfoglalva, szellős, élvezhető hangerővel szólnak a zenék és minden megfizethető. Hétvégére már a napozóágyak háromnegyede megtelik (Plagian), de még így sincs tömeg. Nekem, ezért tetszett leginkább. Nem szabad összehasonlítani Lefkadaval vagy hasonlóan gyönyörű hellyel, mert olyan nem lesz (ezért kerül a felébe)icon_smile.gif). A fekvése nincs olyan szép mint pl. Sartinak . Előnye, azért van: közel van, olcsó (kényelmesen napozóágyon fillérekért lehet a tengerpartot élvezni és pihenni). Sok kisgyermekes szerb és görög családokat láttam. A víz ugyanolyan tiszta mint Nei Poriban, de sztem nem olyan sekély és kavicsosabb a partja, viszont ha beljebb úszunk, akkor egy sima finom-homokos sekély rész jön. Ha valaki bulizósabb, akkor egy 10 perces sétával Flogitán talál bőven helyet. A környéket fel lehet fedezni az idegenvezető, ha az ideje engedi nyitott egyéni barangolásokra is. Ár-érték arányban megéri elmenni ide. Abban az étteremben vacsoráztunk, ahol a tájékoztató volt az első napon, korrekt árak voltak és ízletes volt az étel (2 rakott zöldborsó hússal, 1 haltál, 1 nagy 3 személyes görög saláta, ásványvíz, kenyér és az ajándék fagyival összesen 20 eurot fizettünk), sztem olcsó. A boltok is hasonlóak mint más olcsóbb üdülőhelyen, a kisboltok sem drágábbak mint a nagy. egyébként az idegenvezető a nagyobb boltba szívesen elviszi azt, aki kéri. a szokásos dolgokat továbbra is érdemes vinni (pl. szalámi). a vaj árán lepődtem meg, vagy nem emlékeztem jól vagy megdrágult 3 euro körül van.
Ha sorrendet kellene felállítanom, akkor Sarti, Neos Marmaras és Asprovalta megelőzné Nea Plagiat, de Paralia, Nei Pori, Tolo és Vrasna nem:)) szigeteket direkt nem említek:)) de ez az én véleményem:)) mi jól éreztük magunkat!icon_smile.gif). A repülőtér egyébként nagyon közel van, ezért ha valaki csak repülővel utazik és sikerül a wizz airnél kifognia olcsó jegyet, akkor 40 km a transzfer. Egyelőre más nem jut eszembe.
Üdv: Tarama

# 159
Tarama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218556 Üzenet linkje2014-06-22 20:08:44 

van buszjárat Nea Moudaniaba naponta 4-szer, az első 10 órakor. a jegy 1,30 körül van. Visszafelé a 13 órási busszal jöttünk. ez a város nem olyan szép, de megér egy délelőtt nézelődni ott. gyros 2-2,5 euro között mozog, mindenki megtalálja az ízvilágának valóticon_smile.gif) dinnyének 0,55 euro volt kilója, a 6 darabos egybe sütött zsemle 0,80 euro, dobozos szóda 0,55, nagy sima víz 0,30 körül. tej litere már 1,20-tól.
# 160
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218574 Üzenet linkje2014-06-22 22:19:10  Válasz a #218556. hsz-ra Előzmény #218556

Köszönjük a kis élménybeszámolót...
Képeket tervezel felrakni vagy csak ide párat berakni amolyan kedv csinálónak?

# 161
Kuku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218692 Üzenet linkje2014-06-24 11:41:15  Válasz a #218550. hsz-ra Előzmény #218550

Kedves Tarama!

Nagyon szépen köszönjük az alapos és részletes beszámolódat Már nagyon várjuk mi is az utazást, de lassan telik az idő(aug 22.)
Lenne még egy kérdésem: Nea Plagián , vagy esetleg Flogitán van-e lehetőség vizi sportokra? Gondolok itt banánozás,ejtőernyős csónakozás..stb?

Előre is köszi!

# 162
Hilda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219159 Üzenet linkje2014-06-28 17:06:58 

Kedves anyuci68!

Olvasom hogy téged is érdekel a Makedon túra, esetleg megtudtál valamit hogy mégis mit takar?
Edessa, Loutra (vízesések és a fürdőhelyek), Naussa, Verginia, én úgy gondolom hogy ezek a helyek jöhetnek szóba.
Erre a fakultatívra biztos elmennénk. A hajós kirándulás sem maradhat ki a nyaralásból. Alig várjuk már hogy ott legyünk.
Üdv: Hilda

# 163
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219167 Üzenet linkje2014-06-28 19:04:46  Válasz a #219159. hsz-ra Előzmény #219159

Szia Hilda!
Ha minden igaz, akkor ez a túra lesz az. Bár ez Sartiról indul, de mi még közelebb is leszünk hozzá:
http://sarti-info.hu/makedonia/makedon-tura-vergina-es-edessa.ph

# 164
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219390 Üzenet linkje2014-07-01 08:02:49 

Jó reggelt!
Megjöttünk mi is, még fáradtan, de törve nem, itt vagyok, és írok.
Röviden, tömören: Az odaút, mint írtam, nagyon rossz volt, bár a busz kényelmes volt, az út 24 óra volt. A szállásunk, mint Tarama is írta, szép volt, egyszerű, és a teraszok valóban nagyok voltak, bár mi a másik épületben voltunk, földszinten, a felettünk lévő minden lépését hallottuk, de a mellettünk lévőét nem. Törölköző, tiszta ágynemű, és minden alap dolog volt, sajtreszelőt vigyetek, nem árt. A tenger nagyon szép, először lassan, majd hirtelen mélyülő, azután megint pici, homokos. Nagyon szép tiszta, és kék. A part csodaszép, nagyon tuti nagy pálmafák vannak. Szép kövezett parti sétány Flogitáig, és tovább is. Az árak valóban kicsit drágábbak itt, de nem vészes. Az idegenvezetőnk Éva nagyon korrekt , jó fej, sokszor segített , és vitt fel minket a nagy közértbe autóval vásárolni. Itt is köszönöm Neki! Én továbbra is fenntartom, hogy nem a legjobb hely, ahol eddig voltam, kicsit lapos , és 2 hétre nem eléggé kielégítő, de ez csak az én véleményem. Persze, ha van lóvé, és még nem voltál az összes fakultativon, akkor utazhatsz, de én már minden voltam majdnem, és mi sokan mentünk, a kamaszok nem igazán óhajtottak romokat nézni...
Mi a Párommal önerőből elmentünk Thessalonikibe, 6 euro volt a jegy a külvárosig, onnan 54 A helyközi busszal a centerig 1 euro/ fő. Mindent megnéztünk, amit a fakultativ is kinált, kicsit olcsóbban. Na jó, sokkal olcsóbban.
Piacon mindkét szerdán voltunk, nekünk bejött, frankó volt, 1.60 / fő.
Az idő jó volt, leszámítva 2 viharos délelőttöt, és az utazás előtti éjjelt. A hazaút perfekt volt, kicsi fehér busz, ilyen kényelmetlennel ugyan még sosem utaztam, és a klíma sem ment igazán, de 16.5 óra alatt itthon voltunk.

És ha már sorrendet írt Tarama, én is írok, jó ötlet:
Nekem Platamon vezet, majd Sarti, ezekhez nem is hasonlítható ez a hely.
Nei Porihoz talán hasonlítható, de Plagia természetileg, és maga a falu szebb, csak a hangulata és a nyugalma Nei Poris nekem kicsit. Bár én szeretem Nei Porit.

Összességében, aki nyugodtan, csendben, szép helyen akar nyaralni, jó választás. Vásárolgatni egész éjjel biztos nem fogsz, arra nem alkalmas a hely, de még Flogita sem, bár ott több a butik. Én 3 kamaszlánnyal voltam, mi is nagy shoppingolók vagyunk, de egy halom lóvét hazahoztunk....
Ja , ami nagyon tetszett, egy jó búvárszemüveggel nagyon szép kagylókat lehet kihozni. Mi rengeteget hoztunk.

Ha kérdés van, írjatok. Most ujra vágom a centit, irány Marmaras icon_biggrin.gif

# 165
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219393 Üzenet linkje2014-07-01 08:14:22 

Szia Kuku!

Láttam Plagia bő közepéről indítottak nem is tudom, nem banánt húzott a motorcsónak, hanem ilyen széles, nagy gumifotelt icon_biggrin.gif , de ki volt irva egy csomó vizisport a táblán, de nem láttam árakat mellé írva.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 10 11 12 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu