június végén megyünk Paraliába autóval. Úgy terveztük, hogy euróval fizetünk minden útiköltséget, kártyával. Valószínűleg másoknak bugyutának tűnhet a kérdés, de ha szerencsétlen módon beleszaladnánk Szerbiában vagy Macedóniában rendőri ellenőrzésbe, és büntet valamiért, előfordulhat, hogy csak a helyi fizetőeszközt fogadja el? Vigyünk a biztonság kedvéért valamennyit? Ha igen, mennyit?
Nem szeretnék éjszaka de nappal sem helyi bankautomatát vagy pénzváltót keresgélni.
Köszönöm előre is
Szeretik a szerb ésmakedón rendőrök az eurót, nem fognak ellenkezni ha azzal akarod őket lekenyerezni
Sziasztok!
Találtam egy videót. Ebben jól látszik, hogy hogyan kell besorolni Belgrád előtt ahhoz, hogy rajta keresztül tudj menni, 10:31 körül. Konvojban mennek, bár ők azt hiszem, inkább egy család lehet.
https://www.youtube.com/watch?v=lKlLqmIb7DM
Valaki meg tudná mondani, h Vasilikiben hol van a "ticket port kiosk", ahol a lefoglalt jegyet át lehet venni? Persze azt tudom, h a kikötőben, de az üzletsoron, vagy hol??
A görög autópályadíjakról tudtok valami infót? Most olvastam facebookon, hogy Nei Pori-ig 3 kapu van, 20-20-40 Euro-s díjakkal. Ugyan mi Paraliára megyünk és emlékszem, hogy addig csak egy kapu van, de nem emlészem, hogy ilyen magas díjat fizettünk volna korábban, illetve alapvetően is irreálisan soknak tűnik, még a 20 euró is, nemhogy a 40!
A görög autópályadíjakról tudtok valami infót? Most olvastam facebookon, hogy Nei Pori-ig 3 kapu van, 20-20-40 Euro-s díjakkal. Ugyan mi Paraliára megyünk és emlékszem, hogy addig csak egy kapu van, de nem emlészem, hogy ilyen magas díjat fizettünk volna korábban, illetve alapvetően is irreálisan soknak tűnik, még a 20 euró is, nemhogy a 40!
Jah benéztem, már rájöttem. Csak a tizedes vessző utáni számokat vettem figyelembe valamiért Kííííííííííínos
Tudtok-e abban segíteni, hogy ha a régi 5-ös úton megyek Röszkének akkor is kell-e autópálya díjat fizetni, ha az utolsó lehetőségnél rámegyek a pályára, az az a benzinkútnál.
"2015. február 1-től hatályos rendelet szerint az alábbi útszakaszokat lehet díjmentesen használni:
M31 es autópálya teljes szakasza
az M86 autóút,
az M8 autópálya,
az M9 autóútnak 6. számú főút és 51. számú főút közötti szakasza,
az M9 autóút (61. számú főút jelzés) Kaposvárt elkerülő szakasza,
M4 autóút (4. számú főút jelzés) Vecsés – Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti szakasza (19+550 km szelvény és 20+518 km szelvény közti szakasz
M0 autóút alábbi szakaszai:
1. sz. főút és az M5 autópálya közötti szakasz
M4 autóút (4. sz. főút) és M3 közötti szakasz
Megyeri híd (11. sz. főút és a 2. sz. főút közötti szakasz)"
Ezt én úgy értelmezem,hogy sajnos Röszke előtt nincs díjmentesség.
Szia ! Most is szinte egy időben megyünk, még nem tudom, hogy Ásotthalom vagy Tompa. Egyébként szinte ugyanolyan távolság mind a kettő. KKmétről és Félegyházáról is.