Szia Regeti!
Szerintem akkor a kalóztúrát már itthon foglaljátok le,mert nagyon keresett,nagyon hamar betelik a létszám,ráadásul ha nagyok a hullámok akkor nem mehet ki a hajó.Egyébként fantasztikus a program.Én tavaly voltam,mindenkinek csak ajánlani tudom.Jó nyaralást,kellemes időtöltést.
Szia Andi!
Nálam még mindig favorit a Toroneos,de nem volt a fak.programok
listáján,amit kaptam,így nem tudtam megy e még!?
Ezek szerint a Blue Lagoon helyett Kalózhajót,Kalózhajó helyett
újdonságként Toroneost javasolnád?
Hát igen,a gyerkőceim 13,15 évesek.Most hogy így írod,döbbenek rá,
hogy már nem is annyira gyerekek,hanem kész kis felnőttek.De fura!
Nehéz feldolgozni,hogy így repül az idő!
De tudod mit?Fakultatívban rájuk bízom a döntést,hiszen a lényeg,hogy
ők jól érezzék magukat.És ahol ők jól érzik magukat,ott mi is jól érezzük
magunkat a párommal.Néhány röpke év és már nem velünk jönnek
nyaralni.
És most egy időre búcsúzom Tőled,hisz holnaptól nyaralás!
Ui.:Nagyon szépen köszönök Neked minden jó tanácsot,segítséget,
bíztatást.
Szia:Beszter
Helló Beszter!
Nagyon szívesen segítettem, örülök, ha hasznát tudtad a tanácsaimnak venni!
Valószínű az lehet, hogy az itthon kapott lista hiányos lehet. Mert júniusba ment a Toroneos túra. Teljesen igazad van, hogy döntsenek a gyerkőcök, hiszen ők a fontosak, és, ha látjátok, hogy ők jól érzik magukat, akkor akár milyen is legyen az a túra, ti is jól fogjátok érezni magatokat. Ráadásul a szüleidnek minden program újdonság lesz. Kíváncsi leszek, mennyire nyeri majd el a tetszésüket Sarti.
Attól, hogy voltatok már a kalózhajón, attól másodjára is szerintem ugyanúgy tetszeni fog, ha mégis arra mentek. Egyébként mi is olyanok vagyunk, ha tetszik valami, akkor akár több alkalommal is elmegyünk ugyanarra a programra, és mindig van valami újdonság még így is a számunkra.
Mint ahogy pár hete megírtam Neked, szerintem jó a kishajós kalózhajó, de hangulatos a nagyobb hajós Blue Lagoon is. A nagy hajón szól a zene, sok tánc, mókázás van, míg ezzel szemben a kicsi kalózhajó viszont sokkal családiasabb hangulatú a lényegesen kisebb létszám miatt. De végül is mindkettő jó program. A kalózhajónál viszont annyi a rizikó, hogy ha jobban hullámzik a tenger, akkor nem indul ez a program. De megértelek téged is, hogy egy új programra is kíváncsi lennél. Mi nagyon szerettük a Toroneos túrát is, jó kis kirándulás volt az is.
Esetleg, ha egyik alkalommal sétáltok be az ófaluba, akkor írd már le légyszíves azt a 2 Sithonos árat, amit én a nagy sietségben kihagytam júniusba.
Hiányzik még a következők ára:
-Ammouliani
-Cosmos & Magic Park (Thessaloniki)
Biztosan sokan örülnek majd, ha megosztod itt a fórumon, miután hazajöttök. Köszi!
Hiszen jó sokan utaznak majd még utánatok is ki, és bár mi még nem voltunk ezeken, egy kedves fórumos társunk, amit írt az Ammouliani programról, az nagyon tetszett. Legközelebb tuti elmegyünk rá! A vidámpark az jó buli lehet, de a 250.000 négyzetméteres Cosmos már annyira nem vonz bennünket. De ki tudja, lehet van, aki erre gerjed.
Beszter érezzétek magatokat nagyon-nagyon jól!!!!!!! Gondolatban én is ott leszek Sartin veletek. Nagyon várom majd a beszámolódat, miután hazajöttök. Egyszer majd, ha visszarázódsz a hétköznapokba, és lesz egy kis időd, írd majd meg légyszi nekünk a kinti élményeiteket. Mivel ismeritek Sartit, kíváncsi vagyok a ti szemetekkel látva vajon mennyit változott azóta, mióta ott jártatok. Szerintem sokat, de majd meglátod.......
Szia: Andi
Szia Pacsika!
Köszönöm a válaszod, megnyugodtam valamennyire, hogy nem minden apartman néz úgy ki, mint a 8-as. Az Utazási irodában azt mondták, hogy most leküldtek egy dolgozójukat, aki ott lakik a hotelben és segít mindenben, amiben problémánk merülne fel. Bár nem tudom, hogy a festést is megoldják?
Éva
Köszi Andi,Köszi Jujó!
Mindent megteszünk,hogy szupi,pihenős nyaralás legyen!
A buszsofőr most mondta (Szegeden vagyunk),hogy annyian vannak
a határon,hogy örüljünk,ha ma átérünk.Km-es sort láttunk,mikor jöttünk.
Majd megírom mi volt!
De most megyek,mert startolunk!
Sziasztok!
Köszönöm, hogy Te is válaszoltál a kérdésemre.
Kb. két napja írtam e-mail-t a Kapitánynak, de nem válaszolt. Tegnap a facebookon is írtam. Erre se jött válasz. Megértem Őket, hisz biztosan százzal pörögnek, teljesítik a nyaralók kívánságait. Nappal a tengeren kalózkodnak.
Azért nem adtam fel és reménykedem, hátha válaszol. Most ismét elküldöm a levelem a Hanna Apartmanba. Egyszer csak észre veszik, hogy nagyon szeretnék beállni legénységnek.
#2212602014-07-21 09:23:59 Válasz a #221252. hsz-ra
Helló Gulyi!
Gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!! Szuper jó lett a videó!!!! Lesz esetleg egyéb Sartis is? Mert nagyon szívesen megnézném azt is! És szerintem nem csak én vagyok így ezzel, biztosan sok fórumozónak elnyeri majd a tetszését mindez.
Egyébként a videód hűen tükrözi, amit írtam már itt a fórumon erről a házról. Gyönyörű a körítés, ami a házzal jár. Nagyon szépen parkosított, hatalmas kertje van, óriás pálmákkal, gyönyörű virágokkal, medencével, sütögetős résszel. Igaz mi nem laktunk benne, csak lehetőségünk nyílt széjjel nézni ott 2 éve. És vitathatatlan, hogy nagyon hangulatosra van meg csinálva a ház környezete. Szóval a körítés mondhatni tökéletes! De kár, hogy nem lehet a házzal szemben kijárni a partra. Láttam ti is az Azalea hotel mellett jöttetek ki a tengerpartra.
Sőt láttam még Leo is belekerült egy pár pillanatra a családi videóba. Ha szabad megkérdeznem, összességében jól sikerült a nyaralásotok?
#2212632014-07-21 09:42:20 Válasz a #221247. hsz-ra
Szia Lanita!
Nagyon kedves vagy, köszi, hogy elküldted a 2 árat, de ezeket már felírtam én is júniusba (978-as oldalon vannak fönt). Csak kicsit bénáztam, mert az utolsó napra hagytam mindezt, és bár gyorsan leírtam a Sithonosok összes fakultatív programját, hátha érdekli majd az utánam jövőket, de véletlenül kettőnek az ára lemaradt a nagy sietségben. Mégpedig az Ammouliani hajókirándulás és a másik pedig egy vidámparkos, bevásárlós program ára.
Ezért is írtam az egyik fórumos társunknak, aki éppen Sartin nyaral, ha esetleg nem felejti el, akkor nézze meg, hiszen még jó pár hét van a szezonból, így hátha lenne az ezután odautazók között olyan, akit mindez érdekelne.
Az általad leírt program közül a Thessalonikis szerintem egy nagyon klasz programja a kinti irodának. Itt idegenvezető segítségével megnézheted a várat, a városfalat, a Fehértornyot, a Galerius diadalívet, a St. Dimitrios bazilikát. Illetve van egy pár órás szabadprogram is, ahol mindenki arra megy amerre akar. Érdemes még mindenképpen megnézni például a Rotundát, a régi agórákat, vagy elmenni a török piacra.
Illetve az a jó, hogy ezen a környéken elég sok szép templom található, és az idő függvényében még ezekből is lehet, hogy belefér pár.
Ha valaki elsőre jár ott, akkor ennyi hirtelenjében meg is teszi neki. Viszont, ha járt már valaki ott előtte, akkor az a jó, hogy még az előbb felsoroltakon kívül is rengeteg szép, és érdekes látnivalóval rendelkezik a város, érdemes belemerülni ezekbe is egy kicsit.
A másik, pedig amiről írtál, az a T.Niki melletti csúszdaparkos programjuk a Sithonosoknak.
Szép napot kívánok! Szia: Andi
Hogy mennyire felszerelt a ház? Mi 2-szer laktunk az Ostracóba, teljesen meg voltunk elégedve mindennel. A konyhában az alap dolgok vannak, mint általában mindenütt, ahány ágyas a szoba, annyi bögre, pohár, kés, kanál, villa, lapos, illetve mélytányér található. Volt egy nagyon nagy lábasunk, egy kicsi lábasunk, illetve egy sütős serpenyőnk.
Nekünk tavaly volt még nagy kenyérszelő késünk, gyümölcsmosó tálunk, vágódeszkánk, 1 merőkanalunk, 1 kicsi kávékiöntőnk, illetve egy kiszedő kanalunk is – hogy most idén vajon mi lehet, nem tudom, majd csak szeptemberbe mennek oda barátaink.
A fürdőbe hajszárító nincs, volt viszont nagyítós tükör + egy műanyag lavor, melegvíz volt folyamatosan, bármilyen napszakban tusoltunk. Személyenként kaptunk 1 nagy, illetve 1 kicsi törölközőt is. Felmosó vödör, illetve lapát, seprű pedig szintenként 2 db volt kirakva a folyosóra.
A ház szerintem tökéletesen jó állapotban volt, egyáltalán nem volt lepukkanva. Hűtővel, rezsóval semmi gondunk nem volt. Egyszerűen berendezett, de még nem lelakott, szobái vannak, jó tágas erkélyekkel. Összességében tiszta, rendezett volt, mikor átvettük a szobát.
Ha esetleg a tv dolog is izgat, akkor a görög adókon kívül, bejött az RTL is, amin meg is lepődtünk, mert görög földön ez idáig, általában a Duna Tv, illetve a Duna World jött csak be a szállásokon. Bár nem tévézni megy oda az ember, úgyhogy ez a része, annyira nem izgatott minket.
Egy dologra viszont nagyon oda kell figyelni a háznál, mégpedig a lépcsőkre, amiből van bőven az épületnél, akár szuterénbe megy valaki, akár az emeletre, illetve már a főbejáraton is egy nagyobb lépcsősoron tudsz bejutni. Na nem mintha bárkinek is megártana pár lépcsőfok, csak kicsit hülyén oldották ezt meg, mert belül a szintek között kissé kacskaringósra sikeredett, és emiatt nagyon oda kell figyelni, ha például egy kis papucsba szaladgál rajta bárki is.
Ne lepődjetek meg, ha automatikusan nem kaptok plédet, kérni kell majd (legalább is tavaly még így volt). Figyelni kell majd arra, hogy a tulajdonos egy dologra harap, az pedig a napellenző, bizony esténként leellenőrzi, és bekopog, ha nincs feltekerve. A szuterén szintet kivéve, a többi szobánál minden este fel kell tekerni, hogy egy esetleges viharnál, nehogy belekapjon a szél. Ez az egy dilije van, de ezt leszámítva mindig segítőkész volt ő is, illetve az ott takarító magyar személyzet is.
Egyébként a ház szerintem szuper jó helyen van, nagyon-nagyon közel a part, a pékség, a bolt, és az ófalu is esténként egy kis sétával könnyen elérhető. Ráadásul ez a ház kb. félúton van a központ illetve sarti beach irányába is, így oda is könnyen át lehet ugrani, ha egy sekélyebb vízű, puha homokos partra vágytok.
Ha busszal mentek, akkor meg külön jó lesz, hogy az új Ostraco ház mellett közvetlenül ott van a régi Ostraco ház is, amibe a tulajdonos lakik a családjával. A 2 ház között pedig van egy kiülős rész, ahol le lehet majd tenni a csomagokat, miután el kell hagynotok a házat, így itt kulturált körülmények között tudtok majd várni a buszra, míg be nem fut, és be nem tudtok pakolni, hogy azután a pár órával későbbi indulásig még tudjatok csavarogni egy utolsót, vagy elmenni enni, netán fürdeni egyet.
Helló Gulyi!
Éppen most írtam egy kommentet az előbb a videóddal kapcsolatba. Nem tudom ismered-e a Facebookon a Sarti rajongók csoportját. Ha nem, akkor leírom, hogy találhatod meg. Ha felmész az említett oldalra, és beírod a keresőbe, hogy Sarti Görögország, akkor több lehetőséget is ki fog dobni. Itt válaszd a következő lehetőséget, ami alatt ott található az, hogy ZÁRT CSOPORT (3516 tagos), de, ha nem is vagy tag, attól még majd bele tudsz menni. Itt egyébként sok-sok hasznos infót lehet szerezni Sartival kapcsolatba.
Egy órája felrakták ide a videódat, erre írtam, meg még szerintem fognak is jó sokan. Mert az illető pasi válaszaival már többször is találkoztam itt, eléggé megkeseredett ember lehet, mert folyamatosan csak kritizál, és a hibát keresi. De, ha föl mész majd megláthatod te is, mit írt. Azért is írtam neki, hogy más álarca mögé bújva bizony könnyű kritizálni.
Tényleg jól sikerült a videó, igaz rengeteget lehet találni a youtube-on, de sajna soknál eléggé remeg a kéz, így nem mindig jó a felvétel, persze ettől még ugyanúgy meg szoktuk nézni azokat is. Úgyhogy, ha lesz majd egy kis időd, és felteszed majd ide az oldalra a többi videód is, akkor rajtam kívül is biztosan sokan szívesen beletekintenek majd.