www.szegedigorogok.hu és ott a a görög nyelv felírat és ott a kezdõknek és ott a nyelvtan leckék.
A görög szótárt pedig az akadémiai tankönyvkiadótól rendeltem meg az interneten és 2 nap alatt hozták is.
Szia olimpic beach!
Attól függ hogy érek rá. De annyira egymásra épülnek a leckék, hogyha két- három napot kihagy akkor sincs semmi.
Az a lényeg hogy hogy ne össze vissza vedd a leckéket. Ha neki ülök akkor 1-2-3 órát tanulok, de sokat halad az ember.
Amit tanácsolok még, hogyha egy pár leckét át vettél akkor ismételd át, mert úgy mégjobban megragad!
Ha bármi kérdésed van, csak szólj.
szia pulma köszi a segítséget az nagyszerû ha egyedül már jól megy a görög és mien gyakorisággal gyakorolszl minden nap minden másnap?és hány órátfordítol rá?
Sziasztok!
A szegedi görögök honlapját én is nagyon ajánlom, mert nagyon jól fel van építve a nyelvtanja.
Én abból tanulok folyamatosan, és már jól megy (még a párom is meglepõdött rajta).
Ha meg még megveszed a újgörög-magyar szótárt is, akkor tudod gyakorolni a szókincset, hogy veszel le az internetrõl görög szövegeket és lefordítod. Igaz eleinte negyon nem fog menni, de sokat segít.
Én így csinálom és nekem bevált.
Sok sikert.
A szegedi görögök honlapján NAGYON JÓ nyelvtan van példákkal magyar-görög fordítással és megoldásokkal.
Igazán hasznos anyag, és nagyon jó a nyelvtani magyarázat ebbõl valóban lehet tanulni.
JOX látom te szerkeszted ezt az oldalt és van a szótár menüpont azon belül nem tudnál csinálni olyat h görög nyelvtan? tod olyat mint az angolban pl egyszerû jelen folyamatos hogy tevõdik össze a múlt idõ jelen jövõ............................................................................................ készits ilyet is szerintem mindenkit érdekelne:D
Pontosítanék: moro mou: kisbabám
ezt fokozhatják : muráki mou: babácskám
és még nincs vége.... sagapo pára poli (nagyon szeretlek)
mou leipeis : hiányzol nekem
leipeis poli : nagyon hiányzol
sagapo moro mou: szeretlek kisbabám
Az asteri mou: csillagom