#2216532014-07-24 16:55:44 Válasz a #221652. hsz-ra
Akkor Polli még is jól gondoltam, mert az Ibusznak is vannak ott szobái, nem csak az Apollon Travelnak. Szóval, akkor mégis csak oda mentek, ahol mi is laktunk.
Segítséget szeretnénk kérni a helyi busszal kapcsolatban.
Sartiból szeretnénk Neos Marmalasba menni.
Az kellene ,hogy milyen úton jár, mennyi a menetidő és kb. mennyibe kerülhet?
KTEL busztársoság honlapját néztem, de ezt így nem találtam meg.
Helló Kimicila!
Üdv itt a fórumon!
Érdekes piac szokott lenni csütörtökönként Marmarason, valóban érdemes átruccanni oda, mert maga a település is igen hangulatos. Többször is átmentünk már, de helyi busszal még ezidáig nem.
Viszont úgy rémlik, hogy Sancho pár hete mikor Sartin nyaralt, akkor ők helyi járatos busszal mentek át oda a piacra. Olvasd el a beszámolóját, érdemes, mert nagyon kellemes stílusban ír. És lehet, hogy tett fel ezzel kapcsolatba árat is, de erre nem mernék megesküdni. Inkább olvasd el te is!
Bár ő most éppen még nyaral, vagyis már most készülődik hazafele, de szerintem pár nap és tiszteletét teszi megint itt a fórumon, úgyhogy ő egész biztosan tud majd Nektek segíteni a kérdéseid megválaszolásában.
Kellemes nyaralást kívánok majd Nektek! szia: Andi
Helló MaciG!
Igen van! Mi az esetek 90 %-ban vagy júniusban, vagy szeptember közepe után szoktunk Sartira menni (utóbbit azért imádjuk, mert onnantól vannak a legeslegszuperebb hullámok ott), és általában mindig át szoktunk menni. De voltunk mi már október elején is ott piacozni. Bár nem biztos, de szerintem ez a „vándor piac” nyaralóktól függetlenül, egyéb hónapokban is ugyanúgy működik. Hiszen nem csak turisták tömkelege látogat oda, hanem nagyon sok helyi lakos is ott szerez be sok mindent. De majd legközelebb, ha ott járunk, rákérdezünk.
Szerintem érdemes átmenni, érdekes már maga a piac forgataga is, emellett sok dolog igen jó áron beszerezhető (pl: gyümölcsök, kimérős olajbogyók, olajok, cukorkák, italok, fűszerek, házi méz, mézben eltett zöldségek és gyümölcsök, stb.). A tengeri herkentyűk is általában jó áron megvehetőek, de azt mi mindig ott helyben Sartin szoktuk inkább megvenni. Persze itt is árulnak egy csomó bóvli kacatot is, de ettől függetlenül érdemes ide ellátogatni.
Emellett pedig Neos Marmaras egy nagyon hangulatos hely, a óriás pálmafás kikötőjével, a lejtős utcáival, és a kellemes hangulatú parti tavernáival - így már önmagában is jól eső érzés csavarogni ott egy kicsit.
Andi
#2218482014-07-27 12:52:57 Válasz a #221842. hsz-ra
Kedves Györgyi!
Örülök, ha tetszett a térképem, bár egy pöttyet káoszos szerintem a sok-sok vonal miatt, de mondjuk annak talán segítségére lehet majd, aki először nyaral Sartin. Így talán kicsit könnyebben oda talál majd azokra a helyekre, amiket oly sokszor emlegetünk itt a fórumon. Úgy gondolom, hogy a térkép segítségével esetleg jobban be tudja majd lőni magának, hogy merre van az adott hely.
Bár Sarti nem egy nagy világváros (szerencsére), így majd meglátjátok, hogy saját magatok is simán, könnyen megtaláltok majd mindent, bármilyen térkép segítsége nélkül is.
Szia: Andi
Épp most foglaltam le egy utat Sartiba, a Vasso apartmanba a Personal Tours-szal.
Még sosem hallottam erről az irodáról, ezért kicsit tartok tőlük, holnap fizetném be az előleget. Utazott már velük valaki? Tudnátok véleményt írni róluk? És esetleg az apartmanról?
Helló Nati!
Üdv a Sartis fórumon!
A Vasso ház az ófaluba található, a Szűz Mária templom közelében. Még nem laktunk itt, de kívülről, szép és igényes háznak tűnik. Nincs messze tőle a part, közel esik hozzá a sziklás rész, de utána ott a hosszan összefüggő homokos-apró kavicsos part is. Szintén közel van hozzá Sarti főtere éppúgy, mint a tengerparti sétányon található sok-sok taverna.
A Personal Tours irodával nem utaztunk még ezidáig, csak annyit tudok róluk, hogy ezek nem saját útjaik, hanem mások kirándulásait árulják, mint oly sok iroda az ország területén. Viszont, ha úgy van, ahogy gondolom, akkor igazán kíváncsi leszek majd, hogy kivel utaztok ki. Mert régebben az Otp Travelos utasokat az Apollonosok, illetve az azóta, már megszűnt Német Travelosok is szállították. Mivel most már van az Ibusznak is Sartira busza, kíváncsi leszek, hogy jók-e a barátnőm információi, mert ő úgy hallotta, hogy ők viszik az Otp-s utasokat, és ezen a házon kint van már évek óta a nagy Otp Travelos tábla. Egy jó 2 hónapja éppen Gubával tárgyaltuk ki ezt a házat, ők készültek oda a nyáron, de nem tudom, hogy hazajöttek-e vajon már, vagy még majd csak ezután utaznak, mert időpontot nem írt. Viszont azt ígérte, hogy majd megírja a tapasztalatait a házzal kapcsolatba, így elképzelhető, hogy még ők is az utazás előtt állnak.
Szia: Andi
Nem ismerem a personalt, de reméljuk jó. Ez már last minute út? Én is most kezdtem el vadászni. Még nem talaltam megfelelot, ha nem sikerul, akkor idén sajnos nem utazunk. De én még bizakodó vagyok.
Régió: Görögország, Sarti
Hotel: Vasso apartmanház
2014.06.18. - Fruzsina T. - Tartózkodás dátuma: 2014.06.06 - 06.15.
Nagyon jól éreztük magunkat az eltöltött több mint egy hét alatt. A szerencsés időjárásnak köszönhetően minden nap tudtunk strandolni, de aki aktív pihenésre vágyik az is megtalálhatja a számos program közül a számára megfelelőt. Az érkezés, illetve az indulás kicsit kényelmetlen volt a várakozások (szervezetlenség?) miatt.
Elhelyezés
Nagyon szép helyen, az Ófaluban helyezkedik el. A leírtaknak megfelelő volt, egyszerű, pihenésre illetve főzésre alkalmas volt a szállás.
Tengerpart
A tengerpart a szállástól 2 utcányira volt mindössze. Nagyon szép és tiszta volt a strand illetve a víz. Ebben az időszakban (06.07-06.15.) egyáltalán nem volt zsúfolt sem a település sem a strand.
#2220162014-07-29 09:16:58 Válasz a #221777. hsz-ra
Szia kimicila!
Srtiról Marmarasba háromszor indul busz. Egyszer reggel 7 körül, aztán valamikor délben és úgy emlékszem talán 17 órakor. A menetrendet pontosan meg tudod nézni a buszmegállóban, ami a Karpouzaki coctail bárnál van, úton az új nagy bevásárló üzlet felé. Így most bonyolultnak tűnik, de ha ott leszel, akkor már könnyen megtalálod Arrafelé lehet menni a Makedonia Disco felé is A jegy ára kb 5.30 EUR. A menetidő? Hm... nos kb. 1-1.5 óra körül lehet és a busz bemegy Sikhiába, megáll a Kalamitsi elágazásnál, bemegy Toroniba és úgy megy be Marmarasba. Arra kell figyelni, hogy Marmarasban két helyen is megáll a busz. Ha a piacot szeretnétek megnézni, az csütörtökön van és a kikötőnél található megállóban kell leszállni, tehát nem a felső részen, ahol először megáll. Maga a piac a kikötő felső részén található, ahol a vendéglők is vannak. Azok mellett kell elmenni és onnantól egészen fel a tengerparton van a piac, mindenféle árucikkel a cipourotól kezdve a Lacoste pólókon át a gyümölcsökig minden Visszafelé ugyanonnan indul a busz, ahol leszálltok. Ott is ki van írva a pontos menetrend a cukrászda, vagy étterem falán. Marmarasban is van sok látnivaló, ott van a templom, a kikötő is érdekes és jókat lehet sétálni a városban is. Remélem valamennyit sikerült segítenem, mert ennyi idő után, már sok dolog kiment a buksimból, főként, hogy azóta más helyeken is jártam és a sok emlék néha keveredik