#2309962015-06-25 08:24:41 Válasz a #230987. hozzászólásra
Én nem CRTDI-ről beszélek, nekem egy TFSI motoros benzines kocsim van. Amit írsz egyébként lehet teljesen logikus is, bár nem tudom mennyi igazság van benne. Egyébként a szűrők alatt a levegő és pollen szűrőt értettem. Az üzemanyag szűrőt nem szoktam ilyen sűrűn cseréltetni. Minden második alkalommal cseréltetem azaz 20-30.000 km között. Elnézést ha félre érthető voltam.
Más: Ti milyen biztosítást szoktatok a kocsira kötni ha külföldön vagytok? Marad az itthon megkötött casco? Jó az Macedóniában és a szerbeknél?
Ő úgy van vele, h én vezetek, és nekem legyen "kényelmesebb".
Azt hiszem, hogy ez a lényeg, és ez lenne akkor is, ha a feleségem vezetne.
Mindenkinek fárasztó az utazás, az utasoknak talán még inkább, mint a sofőrnek. A gyerekeknek is jobb, ha alszanak, nem tűz be a nap az ablakon, nem esznek ezért nem szomjaznak meg, ezért nem kell megállni 2-3 óránként. Nem nyűglődnek, nem vitatkoznak = nem vonják el a figyelmet a vezetéstől.
#2310312015-06-25 17:14:09 Válasz a #231005. hozzászólásra
Ha a levegőszűrőt cseréled ilyen km futás után, a teljesítmény és a fogyasztás is nőni fog. Szal ez az elgondolás teljesen ellent mond a tapasztalattal és a józan ésszel is! Rád bízom, de ha egy szerelőt is megkérdezel nem hiszem hogy ezt fogja Neked javasolni!
Én nagyon örülök, ha megbeszéljük a levegő, üzemanyagszűrő, porlasztó karbantartását illetve cseréjét, de jobb lenne, ha az úttal foglalkoznánk. Egy hete jöttem le és különösebb probléma nem volt. A szerbek építenek, de sajnos nem nagyon haladnak, viszont a szervízutak jó minőségűek, lehet haladni, ha kamion, vagy kőhordó autó nincs előttünk.
Igaz a macedón gázolajtól 0,3-el több a fogyasztásom, de engem nem zavar.
Sziasztok! Augusztusban autóval megyünk Korfura. Kicsit parázunk a szerb-magyar határon történő falépítés miatt, hogy szívózni fognak velünk, "szemét magyarokkal" Szerbiában. A kérdésem az lenne, hogy tudtok -e tanácsolni valamit, mit vigyünk, vagy épp mit ne vigyünk magunkkal, ha esetleg szétkapják az autót a határon? Gondolom az átjutás már alapból több idő lesz, mint egyébként, illetve számítunk arra is, hogy igazoltatni fognak útközben és nem épp arra fognak játszani, hogy mindent rendben találjanak. Arra gondoltam, hogy váltani kellene szerb dinárt, hogy ha mégis perkálni kell, akkor ne az eurót szipkázzák, mert azt a macedónok is imádják dézsmálni (euróban fizetsz, macedón dinarban ad vissza). Szerintetek ez hülyeség? Mármint, hogy eurón kívül dinárt is váltsunk? Az egyéb ötleteket, javaslatokat örömmel fogadom.
Sziasztok! Augusztusban autóval megyünk Korfura. Kicsit parázunk a szerb-magyar határon történő falépítés miatt, hogy szívózni fognak velünk, "szemét magyarokkal" Szerbiában. A kérdésem az lenne, hogy tudtok -e tanácsolni valamit, mit vigyünk, vagy épp mit ne vigyünk magunkkal, ha esetleg szétkapják az autót a határon? Gondolom az átjutás már alapból több idő lesz, mint egyébként, illetve számítunk arra is, hogy igazoltatni fognak útközben és nem épp arra fognak játszani, hogy mindent rendben találjanak. Arra gondoltam, hogy váltani kellene szerb dinárt, hogy ha mégis perkálni kell, akkor ne az eurót szipkázzák, mert azt a macedónok is imádják dézsmálni (euróban fizetsz, macedón dinarban ad vissza). Szerintetek ez hülyeség? Mármint, hogy eurón kívül dinárt is váltsunk? Az egyéb ötleteket, javaslatokat örömmel fogadom.
Teljesen feleslegesen paráztok az úttól Semmi atrocitás szívatás nem fog történni se Szerbiában se Macedóniában !!!!
Oké, minket már Macedóniában ért kellemetlenség, ezért kérdeztem, hogy most a szerbek részéről mire számíthatunk...nyilván nem lettünk a szemükben népszerűek a falépítés miatt...
Valahol olvastam (talán itt?) egy vajdasági magyar írását, amiben ha jól emlékszem az is szerepel, hogy a szerbek még örülnek is a falnak, hiszen így jó eséllyel ők is megszűnnének jelentősebb tranzitországnak lenni.
Egyébként osztom Kepkypa véleményét, akik mostanában jöttek mentek és nyilatkoztak akár itt, akár a facebookon, semmilyen retorzióról nem számoltak be. Én a görög államcsődtől jobban félek, ami azt illeti.
Oké, minket már Macedóniában ért kellemetlenség, ezért kérdeztem, hogy most a szerbek részéről mire számíthatunk...nyilván nem lettünk a szemükben népszerűek a falépítés miatt...
Ezt részleteznéd kérlek? Milyen módon és miért kellemetlenkedtek veletek a hatóságok?