Üdv! Már régi fórumos vagyok, csak újra regisztráltam. Az én tapasztalatom az, hogy hosszú évek óta semmilyen problémát nem okozott egyetlen autónknak sem a szerb, sem a macedón üzemanyag. Legyen az benzin vagy gázolaj. Visszább írta valaki a placebo hatást, én is ezt osztom. Én speciel az olcsóbb üzemanyagot keresem, de semmi különbséget nem tapasztaltam francia (2004-es) autómnál. OMW kúton pedig még életemben nem jártam. Jugopetrol, Makpetrol, Eko, Gazprom, Nispetrol, RTpetrol - mind ugyanaz.
Nem beszélek le senkit a márkásabb kutakról, mindenkinek szíve-ügye, hogy hol tankol, de olyat ne állítsunk már, hogy ez meg ez az üzemanyag jobb vagy rosszabb. Ez ugyanis képtelenség. Sok a félelem és a tudatlanság. Minden ellenzőnek van pórul járt ismerőse, mégsincs konkrét eset. Urban legend az egész.
Munyika20: Egy határon kell tartanod a csomagtartóban turkálástól, mégpedig hazafelé a magyar oldalon. Máshol csak az útlevél+forgalmi+zöldkártya kell. Sebességhatárokat betartva senki sem fog megállítani. Euro + bankkártya. Nem kell váltogatni.
Nekem a holnapi úton a következők lesznek:
Teli tankkal indulás Nyíregyházáról.
Tompánál kilépés (Röszke miatt nem veszek megyei matricát).
Szerb autópályákat előre elkészített euro-ban fizetem.
Pihenő Hotel Predejane és tankolás (kb 20 liter) ugyanitt Jugopetrol (éjjel is nyitva)
Macedóniában végig euro-ban fizetés.
Tankolás RT petrolnál (full)
Görög nyaralás
Gondtalanul, sebességhatárokat betartva vezetve. Jó nyaralást mindenkinek!
Ne is mond...ez számomra felfoghatatlan...mármint az, hogy egy ilyen szuper turizmussal és gyönyörű tájakkal rendelkező ország a csőd szélére juthat...
Az úttal kapcsolatos megnyugtató válaszokat pedig köszönöm szépen.
Én meg elég szomorúnak tartom, hogy egy ilyen kis közösségben is mint ez, letudatlanozzák és szinte lehülyézik a másikat, csak azért mert másképpen lát dolgokat.................
Valahol olvastam (talán itt?) egy vajdasági magyar írását, amiben ha jól emlékszem az is szerepel, hogy a szerbek még örülnek is a falnak, hiszen így jó eséllyel ők is megszűnnének jelentősebb tranzitországnak lenni.
Egyébként osztom Kepkypa véleményét, akik mostanában jöttek mentek és nyilatkoztak akár itt, akár a facebookon, semmilyen retorzióról nem számoltak be. Én a görög államcsődtől jobban félek, ami azt illeti.
Ha lesz is Görög csőd, abból a nyaralóhelyeken semmit sem fogsz észrevenni idén biztos nem
Valahol olvastam (talán itt?) egy vajdasági magyar írását, amiben ha jól emlékszem az is szerepel, hogy a szerbek még örülnek is a falnak, hiszen így jó eséllyel ők is megszűnnének jelentősebb tranzitországnak lenni.
Egyébként osztom Kepkypa véleményét, akik mostanában jöttek mentek és nyilatkoztak akár itt, akár a facebookon, semmilyen retorzióról nem számoltak be. Én a görög államcsődtől jobban félek, ami azt illeti.
Ha lesz is Görög csőd, abból a nyaralóhelyeken semmit sem fogsz észrevenni idén biztos nem
Csak járjanak a kompok is, nehogy sztrájkoljanak, és otthagyjanak Thassoson!!!
#2310642015-06-25 21:52:55 Válasz a #231061. hozzászólásra
Ne haragudj, de Te is tudatlannak tartod a másikat, amikor az ellenkezőjét állítod. Én azért írtam - amit írtam - mert az én tapasztalatom az, hogy az olcsóbb kutaknál sincs semmi probléma. De hogy megnyugodjanak a kétkedők, holnap egy benzines Citroen C4 (1.6), egy benzines Ford Fiesta (1.2) és egy dízel Renault Fluence (1.5 DCI) fogyasztását fogom figyelni. Tapasztalatokat leírom majd.
Macedóniában az egyik fizetős kapunál kártyával akartuk kifizetni az aktuális szakasz díjat, (azért kártyával, mert a fülkére ki volt írva, hogy van rá lehetőség, meg mert kifogytunk a macedón dinárból, és nem akartunk euróval fizetni, mert hazafelé tartottunk már, és mivel mindig a saját pénznemükben adnak vissza, nem akartunk újabb dinárt gyűjteni), és közölte a fülkés ember (nem tudom, hogy nevezik pontosan), hogy nem, nem fizethetünk azzal. Mivel csak eurónk volt, így nyilván azzal fizettünk, ő macedón dinárban adott vissza, és természetesen annyi visszajárót kaptunk, amennyit ő gondolt. Apukám szóvá tette, hogy ez így nem fair, pont ezért szerettünk volna kártyával fizetni, és erre az ember felállt, feltépte a fülkeajtót, odatrappolt apámhoz, és kb 5 cm-ről beleüvöltött a képébe, hogy fogd be a pofád, ez itt Macedónia! A beszélgetés egyébként angolul zajlott, és nagyon ijesztő volt. Nyilván nem ellenkeztünk, hogy ne romoljon tovább a helyzet, így néhány perc fenyegető kézmozdulat és macedón káromkodás után tovább engedett minket.
#2310672015-06-25 21:57:22 Válasz a #231058. hozzászólásra
malkolm2cole:
Mikor indultok és hová ?
Mi jövő héten indulunk szintén Nyíregyről , én Tiszasziget vagy Ásotthalom határátkelők között vacilálok. Kb 18 óra környékén érnénk oda.
Te miért Tompát választottad ?
Macedóniában az egyik fizetős kapunál kártyával akartuk kifizetni az aktuális szakasz díjat, (azért kártyával, mert a fülkére ki volt írva, hogy van rá lehetőség, meg mert kifogytunk a macedón dinárból, és nem akartunk euróval fizetni, mert hazafelé tartottunk már, és mivel mindig a saját pénznemükben adnak vissza, nem akartunk újabb dinárt gyűjteni), és közölte a fülkés ember (nem tudom, hogy nevezik pontosan), hogy nem, nem fizethetünk azzal. Mivel csak eurónk volt, így nyilván azzal fizettünk, ő macedón dinárban adott vissza, és természetesen annyi visszajárót kaptunk, amennyit ő gondolt. Apukám szóvá tette, hogy ez így nem fair, pont ezért szerettünk volna kártyával fizetni, és erre az ember felállt, feltépte a fülkeajtót, odatrappolt apámhoz, és kb 5 cm-ről beleüvöltött a képébe, hogy fogd be a pofád, ez itt Macedónia! A beszélgetés egyébként angolul zajlott, és nagyon ijesztő volt. Nyilván nem ellenkeztünk, hogy ne romoljon tovább a helyzet, így néhány perc fenyegető kézmozdulat és macedón káromkodás után tovább engedett minket.
Na ezt velem tette volna még mindig ott feküdne a fülke mellett
Ne haragudj, de Te is tudatlannak tartod a másikat, amikor az ellenkezőjét állítod. Én azért írtam - amit írtam - mert az én tapasztalatom az, hogy az olcsóbb kutaknál sincs semmi probléma. De hogy megnyugodjanak a kétkedők, holnap egy benzines Citroen C4 (1.6), egy benzines Ford Fiesta (1.2) és egy dízel Renault Fluence (1.5 DCI) fogyasztását fogom figyelni. Tapasztalatokat leírom majd.
Jó nyaralást!
Egyikünk sem mondott semmi sértőt a másikra. Meg lehet úgy is oldani, h neked ez a véleményed, másnak meg emez. Nem vagyunk egyformák, így normális a világ, én ilyen miatt senkit sem kezdenék el sértegetni.Véleményt lehet írni normális hangnemben is.
#2310702015-06-25 22:00:19 Válasz a #231065. hozzászólásra
Bocs, de az 1 euro (vagy 2 euro) miatt ment a vita? LOL
Tavaly egyébként 1.5 órás sor volt 2. macedón kapu előtt, mert egy értelmes 500 euro-val akart fizetni. Ö sem engedett és a pénzszedő sem. Mégsem a pénzszedő kezdte a problémát.
Na igen! A komp lesz a nagy falat, ha sztrájk lesz. De erre is gondoltam, nem most tudtam meg. Tenni viszont nem tudom majd ellene.
Tavalyelőtt mi is az utolsó pillanatban tudtunk eljönni Korfuról.. Délután azt láttuk ezer ember a kikötőben a jegypénzáraknál.. este beszélgettünk Görög barátokkal és akor megemlítettük hogy mit láttunk a városba.. Oda telefonáltak a kikötőbe és akkor tudtuk meg 3 napig sztrájk lesz, és ha nem akarunk még 3 napig ott maradni,. akkor éjfélkor megy az utolsó komp... NA rohantunk jegyet venni, és haza kellett jönnünk előbb mint a tervezet időpont ..
#2310732015-06-25 22:05:50 Válasz a #231067. hozzászólásra
Üdv!
Írtam is, hogy a fizetős Röszke miatt. Tompa 00-24 a többi 19-kor bezár. Mi 20:00 körül érünk a határra. Nyíregy - Deb - Szolnok - Kecskemét - Tompa. Ez az útvonal a legegyszerűbb nekem. Szabadkánál fel a szerb pályára.