Egyébként egy hasznos info: Ha több autóval mentek és szükségesnek érzitek a CB rádió hazsnálatát, akkor ajánlom a Decathlonban kapható Onchannel 110 nevű terméket. 7990 Ft és kettő darab CB rádió van a dobozban elemmel együtt. Ha többet vesztek, akkor együtt is működnek azonos csatornán (de ez igaz minden olyan cb-rádióra, aminek megegyezik a frekvencia sávja).
A Decathlon blokk ellenében 30 napos (tözskártyával 90 napos) "visszavásárlást" vagy "levásárlást" ad.
#2310792015-06-25 22:30:35 Válasz a #231075. hozzászólásra
Nem veszek én semmilyen matricát. Ha BP-re megyek, akkor is a régi 3-ast használom. Bár lehet, hogy nem néztek sokan utána ezek az utak kb ugyan olyan hosszúak, mint az autópálya. Viszont cserébe lassúak, tehát minimum 1 óra plusz.
De speciel az én esetemben nem éri meg 5000-ért megyei matricát venni Röszke miatt, mert a havi országos matrica csak 4750 Ft. Még ez is olcsóbb. Ezt akkor éri meg, ha autópályán közelíted meg Röszkét. Na most ha Nyíregyről az M3-M0-M5 autópályákon érjük el Röszkét, akkor ez kb 400 km és 3.5 óra (ideális esetben). Ha Nyíregy - Deb - Szolnok - Kecskemét - Tompa útvonalon megyek, akkor ez kb 300 km és kb 4 óra út.
Elindulok 1 órával hamarabb. Spórolok 7 liter benzint és egy matricát.
Ez kb 7500 Ft (24 euro).
Lehet zsugori vagyok, de ez nekem 9 gyrost jelent.
#2310802015-06-25 22:33:11 Válasz a #231078. hozzászólásra
Stomi! Amire igazából ki akartam térni az az, hogy több CB-t is össze lehet vonni, esetemben 3 autó miatt (vagy több). Lehet, hogy vannak akik ezt tudják, azoktól bocsi.
#2310812015-06-25 22:33:47 Válasz a #231079. hozzászólásra
9 Gyros-t nekem is megér !
Szolnok - Nyíregyháza vonalat letoltam 1 hete,egész jól lehetett haladni.
Van még pont 1 hetem eldönteni,hogy mi a végső útiterv.
Köszönöm a tanácsaidat.
Merre is mentek pontosan ?
#2310822015-06-25 22:41:57 Válasz a #231081. hozzászólásra
Stomi: Idén Thassos.
Törökökről van friss info? Számítok rájuk, mert a régebbi inváziós naptárak szerint holnaptól jön az első roham. Július 3-4-5 pedig csúcsidőszak elvileg.
Stomi! Amire igazából ki akartam térni az az, hogy több CB-t is össze lehet vonni, esetemben 3 autó miatt (vagy több). Lehet, hogy vannak akik ezt tudják, azoktól bocsi.
Szuper dolog! Talán sokan azért "félnek" a konvojozástól mert nem egyszerű a kommunikálás.Pedig tényleg szinte "fillérekért" megoldható.Bár nagy hátránya,hogy ezek a kis PMR rádiók 0,5 Watt-ot tudnak ami kocsik között csak pár száz méteres hatótávot jelent,ha nincs külső antenna rajta.Azzal lényegesen megnő a hatótáv.
Na igen! A komp lesz a nagy falat, ha sztrájk lesz. De erre is gondoltam, nem most tudtam meg. Tenni viszont nem tudom majd ellene.
Tavalyelőtt mi is az utolsó pillanatban tudtunk eljönni Korfuról.. Délután azt láttuk ezer ember a kikötőben a jegypénzáraknál.. este beszélgettünk Görög barátokkal és akor megemlítettük hogy mit láttunk a városba.. Oda telefonáltak a kikötőbe és akkor tudtuk meg 3 napig sztrájk lesz, és ha nem akarunk még 3 napig ott maradni,. akkor éjfélkor megy az utolsó komp... NA rohantunk jegyet venni, és haza kellett jönnünk előbb mint a tervezet időpont ..
Törökökről van friss info? Számítok rájuk, mert a régebbi inváziós naptárak szerint holnaptól jön az első roham. Július 3-4-5 pedig csúcsidőszak elvileg.
Pont Július 3.-án indulunk.Lehet,hogy akkor érdemesebb a kishatárokat megcélozni ?