Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 15256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223017 Üzenet linkje2014-08-10 20:11:46 

Szia Lovas Zsuzsa, úgy alakult, hogy Sartiba megyek nyaralni, voltam már itt 2011-ben, szívesen megyek vissza. A kérdésem az lenne, hogy Torinibe érdemes-e atmenni busszal, illetve ha atmegyunk, akkor a buszmegallóból könnyen megtalaljuk a partot? Lehet hulye kérdés. Megnéztem a neten Torini partját s úgy latom nagyon szép. Egyszer áll meg Toriniba a busz? Mert Neo Marmarasban 2 megalló van, oda is tervezzuk, hogy atmegyunk busszal. Ezek a programok kimaradtak 2011-ben, akkor hajókaztunk inkabb.
# 15257
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223046 Üzenet linkje2014-08-11 08:53:15  Válasz a #223017. hsz-ra Előzmény #223017

Ahogy leszálltok a buszról bal kéz felé látjátok a tengert,azt hiszem három megállója van,ha javasolhatom a Barrakuda Bár-nál szálljatok le ott a legjobb a part ez Toroni vége, az elején ott a kíkötö azután a nagyon zsúfolt plázs, napágyakkal, napernyőkkel,nyugisabb a másik rész ott a szikla szirtig előre mehettek.A busz megállóban hazafelé legyetek türelmessek mert késni szokott a busz,de ha meglátjátok integessetek, mert ha csak ott álltok nem áll meg.Mi most megyünk 11.alkalommal Toroniba igaz mi a junius eleji Toronit szeressük.
# 15258
Gazoli10
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223062 Üzenet linkje2014-08-11 12:17:40 

2014 08 30 Indulunk Sartiba a Sarti Bach apartmanba, ha esetleg valaki mostanában volt ott írhatna nekem az apartman állapotáról. Ja és még a medence vize is érdekelne, állítólag most már édes vízzel van feltöltve? Előre is köszönöm.
# 15259
Callisto81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223073 Üzenet linkje2014-08-11 14:47:19 

sziasztok! a George Hotelról tudtok valamit mondani?
# 15260
Jujo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223074 Üzenet linkje2014-08-11 14:59:55 

Üdv Mindenki!
Annak, aki ezután utazik, néhány (talán) hasznos infó, és egy "kis" élménybeszámoló icon_smile.gif A kifelé útnál végig magyar idő szerint írom. 12.20-kor indultunk Debrecenből, 16.00-kor jártunk Szegeden. Csak Orosházán vettünk fel embereket. Röszkére 16.45-kor értünk, a határon 18.05-kor mentünk át. Nándorfehérváron 20.00 körül jártunk, volt egy megálló 20.30-20.50. A 2. szerb megálló 00.40-kor volt. Szerb-macedón határ 01.10-02.30-ig tartott, a macedón-görög pedig 05.25-05.40-ig. Görögországban újabb szünetet tartottunk 05.50-06.15-ig. 9 körül értünk Sartira. Letettük az ófaluban az embereket, aztán azokat is, akiknek Sarti Beachen volt a szállásuk, végül az Ostraco, Anna és a (talán) George lakókat tette le a busz. Ez összesen kb. 2 óra hosszat tartott. Az Ostracóhoz érve azt az infót kaptuk, hogy fél13 körül foglalhatjuk el a szállást. Alig vártuk, hogy lepakolhassunk, és csobbanhassunk végre  Amíg várni kellett, ittunk a Hannában egy sört, és megkaptuk a Sofiára a karszalagot, amin másnap volt a nyitóbuli. Előre igényeltük az ingyenjegyet, mert Andi volt olyan drága, hogy szólt, van ilyenre lehetőség. Valamint befizettünk náluk a csütörtöki hajókirándulásra, ahol még pont volt 2 hely.
Az Ostraco tulaja beszedett kauciónak szobánként egy lakcímkártyát, a magyar takarítószemélyzet elmondta a „szabályokat” a napellenzőről, egyéb tudnivalókról, és költözhettünk is. Meg voltunk elégedve a szállással. Az erkélyünkről csodás kilátás nyílt a tengerre. Lepakoltunk, gyors zuhany, és fél óra múlva már az Égei-tenger mosta a testünket icon_smile.gif Nagyszerű volt a víz. És jó döntés volt, hogy vittünk napernyőt. Minden nap szükség volt rá, nélküle embertelen hőség volt. Persze akinek kényelmesebb, a parti tavernák bármelyik napágyas-napernyős része is kiváló e célra. Délután a Grand idegenvezetője, Alexandra tartott tájékoztatót a fakultatív programokról, szállásokról az Emmanuel étteremben, ahol a Grandos utasoknak 10% kedvezményt adnak a fogyasztásból. Másnap is fürdőztünk, este pedig a Sofiára vitt el a busz a nagy parkolóból. Sokan voltunk, jó volt a hangulat is. Mai disco zenéket játszott a DJ, ami nem a mi világunk, de persze számítottunk rá, hogy ilyesmi lesz, és úgy gondoltuk, ha már itt a lehetőség, próbáljuk ki. Arnold és a DJ is csinálták a hangulatot. Még görög élő zene is volt. 21.00-től 1.00-ig ment a buli. Fura, mert sosem voltam még rosszul hajón, ráadásul ez egy nagy, kétszintes óriás, mégis nagyon mozgott a gyomrom, elég rosszul voltam egy darabig. Most már 10€ a beugró. Annak, aki ezt a fajta zenét szereti, szerintem elég jó program. A pia viszont nem olcsó. A kicsi (0,33l) sör 3€, ugyanekkora üdítő 2€ volt. Élménynek különben jó volt. Főleg ingyenjeggyel icon_smile.gif A következő napokban is indult a hajó. Először 5, majd 15€ árakon. Ilyen italárak mellett mondjuk ezt más sokallom. Csütörtökön Kalózhajóztunk a Hanna Haus szervezésében. Vártuk a kis Maria Natasát a kis kikötőben. Kicsit meg voltunk ijedve, mert ahogy jött a hajó, nagyon dobálta a tenger, és ingott jobbra-balra. Azt gondoltuk, el sem fog indulni. De megtette icon_smile.gif Nos, ekkora hullámokat én még életemben nem láttam. A második sorban ültünk, de olyan mennyiségű víztömeg jött non-stop az arcunkba… de nagyon élveztük. Több helyen megálltunk pancsolni, kaptunk enni, inni. Hozott fel a kapitány egy csomó sünit meg egy őrült nagy kagylót, amiket meg lehetett kóstolni. Én meg is tettem icon_smile.gif A süni fincsi volt, de a kagyló nekem nagyon rágós. 6 körül értünk vissza Sartira, de mivel még mindig nem nyugodott a tenger, a nagy kikötőben raktak ki minket, és onnan Zsuzsával visszasétáltunk a faluba. A pénteki csapatnak már nem volt szerencséje. A nagy hullámok miatt őket csak a Narancspartig vitte a hajó, aztán vissza. Kárpótlásul kaptak egy ingyen ebédet a Hannában.
Pénteken robogót béreltünk Sassostól. A páromnak van nagy motorra jogsija, így kaptunk egy nagyobb köbcentiset, ami szuperül vette a szerpentineket. Ezen a napon borult volt az ég egy darabig, és volt egy kis eső is, de aztán szépen kialakult. Elrobogtunk először Vourvourura, megnéztük a Karidi beach-et, ahol megmásztuk a sziklákat és fürödtünk is. Alig voltak, és annyira gyönyörű a hely. Mindenkinek ajánlom. Voltunk még robogóval a Narancsparton, megnéztük a szív alakú öblöt és fürödtünk Sykia álomszép strandján is.
Az időnk maradék része a helyi sétákról, vásárlásról, koktélozásról, fürdőzésről szólt. Megismerkedtünk kint egy aranyos békési párral, velük vacsiztunk párszor, és kipróbáltunk néhány parti tavernát. Az Argirist nagyon ajánlom mindenkinek. Kedves a kiszolgálás és nagyon finomak az ételeik. A garnéla és a tintahal isteni volt. Voltunk még az Emmanuelben (garnéla 10€, karhal 10€, sör 2,5€), ahol a kardhalat kóstoltuk meg. Nem volt rossz, de elég kicsi adagokat számoltak. A Sassos féle Zanzibár nekünk tetszett. Koktéloztunk. Azt hiszem, 6€ volt minden koktél, 3€ a sör. Kóstoltuk itt még a görög kávét (2€) és limonádét (3€). Amikor másodjára mentünk, Sassos lánya, Kata szolgált ki minket, aki egy tünemény icon_smile.gif Ja, és Sassostól ha motort béreltek, adnak 2 pohár borról szóló kupont, amit a Zanzibárban fogyaszthat el a kedves vendég icon_smile.gif A Hannában is ettünk. Annyira jól főznek. Nekünk nagyon bejött, mellesleg szerintünk a pitás gyros is világbajnok itt. Tzatzikivel csinálják, nem úgy, mint máshol a ketchup-mustár kombóval. Itt 7€ a sovlaki tál, 10€ a grill tál és a tintahal. Igen bőségesen megpakolják a tányért. Az árban benne van a köret, egy kisebb zöldségköret és tzatziki. A Lauer Grillben megkóstoltuk az olcsó (1,7€) gyrost, ami nem rossz, de meg sem közelíti (számunkra!!) a Hannásat. Az Ovelix, amit nagyon sokan dicsértetek - kövezzetek meg - de nem estünk hanyatt. A kiszolgálás pedig közel sem volt udvarias. Nyilván mindenki mást tapasztal. Mi nem mentünk oda vissza... A környékbeli boltok, fagyizók, pékségek árai kb.: tej ~1,20€, sör 0,60-1,50€ márkától függően, chipsek 1-2€, kenyér 1€, margarin 0,90€, 6-os csomag virsli 2€, tészta 1-1,2€, zsömlék, bucik nagyon nagy választékban 0,30-1€, fagyi mindenhol 1,20€, a Hannában 1€ és a jégkása is ennyi.
Egyéb árak: hűtőmágnesek 0,75-2,5€, konyhai kesztyűs szett 2,8-5€, törölközők 5€-tól, nyári ruhák, kalapok szintén, bizsu ékszerek már 1-1,5€-tól, feles poharak egyenként ~1€, de egy boltban találtunk 4-es csomagolásút 2,7€-ért.
A haza utunk szuper gyors volt. Mindössze 17 órás volt. A határokat könnyen vettük, a sofőrök nagyon nyomták neki. Mondjuk 1-2 előzést nem néztem volna az első ülésekről...
Talán nem jutott minden eszembe, de ha valamiben tudok segíteni, kérdezzetek icon_smile.gif Az ezután utazóknak kellemes nyaralást kívánunk.
...és bocsi, nem terveztem, hogy ennyire bő lére eresztem...

# 15261
Callisto81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223085 Üzenet linkje2014-08-11 17:34:58 

Kimeredt szemmel olvastam az élménybeszámolódat nagyon köszönöm!!!!!!!! Szuper volt! Lélekben már én is ott vagyok.Nemsokára indulok én is icon_smile.gif Robogót sajna nem merek bérelni valami mással is el lehet jutni Sykiába? Jogosítványom az van,de kocsira icon_biggrin.gif Nagyon szeretném látni! Igazából mindent szuperül leírtál,nincs is mit kérdeznem.Örülök hogy jól sikerült a nyaralásod! icon_lol.gif Remélem az enyém is hasonló szuper lesz!!!!Voltam már Sartin és felülmúlhatatlan tudom,elég ha ugyan azt kapom mint 2 éve!
# 15262
Gabo24
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223086 Üzenet linkje2014-08-11 17:41:51  Válasz a #222234. hsz-ra Előzmény #222234

Szia. Láttam, szept. 12-én mentek, megkérdezhetem, hogy mivel, mi is 12-én indulunk autóval Sartira. icon_biggrin.gif
# 15263
Gabo24
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223088 Üzenet linkje2014-08-11 18:04:41 

Halihó. Mi szeptember 12-én indulunk autóval?, Esetleg valaki nem akar csatlakozni(konvojba?)???
# 15264
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223115 Üzenet linkje2014-08-11 22:30:02 

Köszi szépen Zsuzsa
# 15265
Jujo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223136 Üzenet linkje2014-08-12 08:54:31  Válasz a #223085. hsz-ra Előzmény #223085

Szia Callisto!
Sajnos azt nem tudom. Egyáltalán nem közlekedtünk még kint busszal, de gyanítom, hogy a busz, ami Neos Marmaras felé megy, megáll Sykián is. Hogy onnan mennyit kellene menni a parthoz, nem tudom. Mi azon a részen fürödtünk, amihez tábla mutatja, hogy Sykia beach, és látszik onnan a hegyoldalba írt "5 steps in the sand". Hátha van itt valaki, aki okosabb a témában, és megírja, mi a helyzet a buszos dologgal icon_smile.gif A B-s jogsiddal simán tudsz robogót bérelni, és egyáltalán nem vészesek az utak. Szerintem próbáld meg. Ráadásul nem is drága a bérlés, és arra mész, amerre kedved tartja. Én a Karidi beach-et is nagyon ajánlom. Legyen szuper nyaralásod! icon_smile.gif

# 15266
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223344 Üzenet linkje2014-08-15 15:38:17 

üdv.

Ha grill vagy tengeri kajákat, illetve ezeknek a "keverékét" (pl. grillezett polip) szeretnénk enni akkor melyik tavernát ajánlanátok?

# 15267
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223356 Üzenet linkje2014-08-15 19:19:20 

Helló Jujó!
Üdv újra itthon! Nagyon jó volt olvasni a beszámolódat, KÖSZI (a többiek nevében is)! Én csak örültem, hogy végre más is bő lére ereszti a mondókáját. Jómagam teljes átéléssel olvastam minden egyes sorát, sőt nagyon szívesen olvastam volna akár még tovább is.
Látom tartalmasan telt a kint töltött 1 hét. Akkor valóban mázlitok volt a kalózhajóval, hogy végül mégis el tudtatok indulni. Mert náluk a pici hajó miatt tényleg úgy van, hogy, ha már kicsit nagyobb hullámok vannak, akkor visszamondják Attiláék az utat.

Nyugodtan megkövezhet bárki érte, de nekem még mindig kétes érzéseim vannak ezzel a Sofia hajóval kapcsolatba. Pont ezt beszéltük a párommal, hogy valami svédcsavar kell, hogy legyen majd, mert szerintünk eléggé áron alul árulják a Sofiás programokat. Hogy majd most ez a minőség rovására megy, vagy ezek most időtartamban lesznek rövidebbek a megszokott többi hajós programtól - nem tudom, de kíváncsian várom a fejleményeket. Persze az is lehet, hogy szuper jó programok lesznek ezek, szuper jó áron. Bármi megtörténhet. Kíváncsi leszek lesz-e majd olyan fórumozó, aki mondjuk részt vett anno egy Sithonos Athos túrán, és majd most egy Sofiás Athos úton, igazából ő tudná összehasonlítani, hogy mit kapsz és mennyiért ezen a 2 úton a pénzedért.

Mert előttem valahogy egy kicsit leszerepeltek már azzal, hogy így hetente változik az ár. 1-2 hétig hirdetünk valamit, utána hipp-hopp máris jön a változás, számomra kicsit komolytalannak tűnnek emiatt. Pedig a kalózhajós vállalkozást már évek óta nagyon jól csinálják, ezért nem is értettük igazán mindezt. Azt láttam én is a honlapon, hogy több programuknak lement az ára, illetve a welcome partit megemelték. Valószínű annyira kicsi lehet még egyelőre a programokra a kereslet, hogy ezért voltak kénytelenek árat csökkenteni, hogy beinduljon úgymond az etetés, és többen menjenek a programokra. Kíváncsi vagyok vajon a szezon maradék pár hetében változnak-e még majd az árak náluk.
Ahogy néztem a nyitó bulis fotókat, elég foghíjasan táncoltak az emberek, legalább is a képek alapján nem tűnt úgy, hogy valami őrült nagy tömegnek lennének ott. Persze ennek az ott lévők biztosan örültek, hogy nem kellett egymás hátán állniuk. Jujó ti ott voltatok, valóban így volt? Vagy csak a kép készült még nagyon korán, amikor még alig voltak a hajón?
Végül is ők az igazán nagyot úgy látszik, mint általában mindenütt, a piával akarják kaszálni. Klasz, hogy sikerült végül is ingyenjegyet kapnotok, azért is írtam, hogy veszíteni valótok nincs, próbáljátok meg, hátha sikerül. De, ezen is ki voltam akadva, mert több fórumon is olvastam, hogy többen csak igényelték a jegyeket, de közben meg nem néztek pontosan utána a dolgoknak, és olyan is igényelt jegyet, aki nem is tartózkodott abban az időpontban Sartin. Ezzel, lehet olyanoktól vették el a lehetőséget, akik valóban ott voltak éppen, és szívesen elmentek volna erre az ingyenes programra.

A Sithonos programok tekintetében otthon vagyunk, pár programot leszámítva mindegyiken voltunk (volt, amin többször is). Ismerjük a Hannások kalózhajós programját is, azon is voltunk már pár éve. Viszont megmondom őszintén nagyon kíváncsi vagyok, a Sofia hajós programokra. És csak remélem, hogy, ha itt a fórumról valaki a következő hetekben kipróbálja valamelyiket, akkor beszámol nekünk arról, miképpen is zajlottak ezek. Jövőre biztosan próbálunk majd ki belőle, hogy lássuk valóban megéri-e a kicsit olcsóbban menni velük, vagy inkább érdemesebb a picivel drágább, de már hosszú évek óta beváltnál maradni. Mert a Sithonosok minden egyes fakultatív programjával maximálisan meg voltunk elégedve ez idáig. Már csak azért is kíváncsiak vagyunk, mert sok barátunk jár Sartira nyaralni, akikkel hasonló az ízlésünk, így meg szoktuk osztani egymással az élményeinket, így tudjuk majd nekik mondani, hogy erre vagy arra érdemes-e elmenniük.
Majd írok e-mailt is, ahogy ígértem a hétvégén. Emlegettelek többször is, míg kint voltatok Sartin. Egyrészt, hogy milyen jó most éppen nektek, másrészt meg azért, mert volt egy „kedves” értetlen lakótársatok az Ostracoba, akivel csatáztam egy kicsit más fórumon. Pedig elég nagy türelmem van, de néha, azért még engem is sikerül belőle kizökkenteni, neki elég gyorsan összejött.
Szia: Andi

# 15268
Borkaandi
Fórum tündér
Fórum tündér
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223357 Üzenet linkje2014-08-15 19:27:34  Válasz a #223344. hsz-ra Előzmény #223344

Helló Macig!
Voltak ebből már itt kisebb „viták”, úgyhogy hozzáteszem, a mi ízlésünknek tökéletesen megfeleltek a következő helyek. Persze, hogy nektek ízlik-e majd ott az étel, vagy sem, az más kérdés. De majd meglátod, hogy népszerű helyekről van szó, amit sokan szeretnek (és ennyiünk ízlésével csak nem lehet baj), mert általában elég sok turista szokott mindben falatozni.
Az ófaluban van több kedvencünk is. Különösen jók a különböző tengeri herkentyűk, illetve a grill husik a következő tengerparti tavernákba: KIVOTOS, ARGIRIS, KOTSARIS, BPAXAKIA, NERAIDA.
De ugyanúgy finoman készítik a halételeket és egyéb finomságokat is a Sarti Village részen található GIORGAKIS tavernába (Bellissimo pékséggel srégen által), illetve az ófalu főutcáján található PIROFANI tavernába. Én ezeket jó szívvel tudom Nektek ajánlani, mindig nagyon finomakat ettünk náluk.
Szia: Andi

# 15269
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223369 Üzenet linkje2014-08-15 21:42:30 

Sziasztok! Esetleg van olyan, aki épp kint van, és be-benéz ide? Előbb indulnánk, ha lenne szállás, de a booking szerint már nem nagyon van... Ha valaki meg tudná kérdezni, hogy 18-19-re 1 éjszakára van-e valahol olcsóbb szállás Sartin, megköszönném icon_smile.gif
# 15270
Melcsi87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223398 Üzenet linkje2014-08-16 16:49:16 

Sziasztok! Mi a párommal augusztus 22.-én indulunk Sartira. Itthonról csak az útra elegendő kaját viszek ki. Kint 2-3 fakultatív programra szeretnénk elmenni, motort bérelni egy napra, illetve az étkezés önellátó lesz. Így szerintetek körülbelül hány eurót vigyek, úgy hogy kisebb ajándékokra is jusson? (bocsi, ha volt már ilyen kérdés)

Melcsi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 1017 1018 1019 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu