2015. január 1-től Magyarország területén életbe lépett a megyei matricák rendszere, ami a fent említett Horgos-Röszke határátkelőtől induló autópálya, és az autópályáról való első lejárat közötti 900 m szakasz megfizettetésével jár. Ez indokolatlanul többletköltséget ró mindazokra akik Szegedre szeretnének bejutni, illetve Szegedről a határátkelőhöz visszajutni az autópálya hathatós igénylése nélkül a régi 5-ös út használatával.
Tudom, hogy melyik út vezet Röszkére, a gond, hogy fizetős a felhajtás rá.
A gugli térkép szerint egy AGIP kútnál lévő körforgalomnál csatlakozik a Röszkéről kifele jövő út, az 5-ös főút meg az M5.
Ha ott hajtunk fel a pályára, akkor nem kell a matrica?
5000 forinton nem múlik a nyaralás, de én nem szívesen fizetném ki.
#2311072015-06-26 09:39:18 Válasz a #231105. hozzászólásra
Persze, ha a pályán mész. Viszont ott van mellette a régi ötös ami párhuzamosan megy vele és a határ előtt csatlakozik be rá. Mondjuk az megint más dolog, hogy én még mindig a régi 10 napos matricát veszem ha pályázok. Ezen már semmi nem múlik ha otthonról a pályát használja az ember, de nyilván nem vagyunk egy formák!
#2311092015-06-26 09:54:23 Válasz a #231102. hozzászólásra
Igen, onnan 1 kilométer a határállomás. Kizártnak tartom, hogy pl a helyi röszkei lakosok határátlépés miatt vennének rá matricát és nem utolsó sorban a józan ésszel is ellenkezik, hogy egy nagy forgalmú határátkelőt ne lehessen matrica nélkül megközelíteni. Persze volt olyan is amíg ez a szakasz szegedtől a határig ingyenes volt.
De ha véletlen fizetős lenne akkor a királyhalmi átkelő marad alternatíva ami azt hiszem minden nap 7-19 óráig tart nyitva van nyitva és szinte sosincs rajta senki. Magyarok és szerbek használhatják csak és a régi ötösről át lehet menni rá a kisori úton.
Egyenlőre a police.hu szerint nincs semmi várakozás, de nem szabad hinni ebben az oldalban, mert amikor 3-4 órát kellett várni, szerintük akkor is max 1 óra volt.
Tehát előfordulhat, hogy a "nincs várakozási idő" kb 1 óra várakozást jelenthet. Telefonon elérhető az össze határátkelő, de régebben több fórumos is állította, hogy hazudtak a várakozásról.
Feljebb már írtam, hogy a régebbi inváziós naptárak szerint már ezen a hétvégén jönnek a törökök. De a többség jövő hétvégén érkezik.
DE EZ CSAK A RÉGI INVÁZIÓS NAPTÁRAKON ALAPULÓ FELTÉTELEZÉS!
Üdv! Írtam is, hogy a fizetős Röszke miatt. Tompa 00-24 a többi 19-kor bezár. Mi 20:00 körül érünk a határra. Nyíregy - Deb - Szolnok - Kecskemét - Tompa. Ez az útvonal a legegyszerűbb nekem. Szabadkánál fel a szerb pályára.
Mi is Nyíregyházáról járunk minden évben, de mi a Nyíregyháza-Debrecen-Berettyóújfalu-Hódmezővásárhely-Tiszasziget útvonalat használjuk, inkább egy órával hamarabb indulunk, hogy elérjük a határt, mintsem kerüljünk az M5 felé és még matricát is fizess...
#2311172015-06-26 11:31:34 Válasz a #231115. hozzászólásra
Akkor mi jövő héten tutira belefutunk.
Szerintem érdemes weben hallgatni a Rádió 88 -at. Szegedi rádió, szoktak útinfókat mondani,hátha a határról is van friss információjuk. A weboldaluk www.radio88.hu.
Üdv! Írtam is, hogy a fizetős Röszke miatt. Tompa 00-24 a többi 19-kor bezár. Mi 20:00 körül érünk a határra. Nyíregy - Deb - Szolnok - Kecskemét - Tompa. Ez az útvonal a legegyszerűbb nekem. Szabadkánál fel a szerb pályára.
Mi is Nyíregyházáról járunk minden évben, de mi a Nyíregyháza-Debrecen-Berettyóújfalu-Hódmezővásárhely-Tiszasziget útvonalat használjuk, inkább egy órával hamarabb indulunk, hogy elérjük a határt, mintsem kerüljünk az M5 felé és még matricát is fizess...
Az általad írt útvonalon biztosan nem kell sehol útdíjat fizetni ?
Mi jövő héten indulnánk pénteken szintén Nyíregyházáról.