Januártól fizetős, vszínű még január előtti frissítés van a GPS-eden!
Nem a GPS-en néztem, hanem a Google Maps-on. Ami annyira friss, hogy most magától nem tervez a 47-es úton Debrecen és Szeged között. Nyilván tudja a sebességkorlátozást, mert eddig azt javasolta
#2311552015-06-26 22:13:49 Válasz a #231144. hozzászólásra
Az OK, hogy este haladósabb, de 60-as tábla és előzni tilos van majdnem végig. Ha utolérsz valakit, (mert sokan betartják), akkor vagy visszalassulsz, vagy előzöl a tilosban és haladsz. Mellesleg keskenyebb sáv jobb oldalán méter mélyen ki van szedve az útalap. Nem túl bizalomgerjesztő, főleg éjszaka. Olyan, mint Mezőberény és Csaba között volt 3-4 éve.
Én eddig mindig arra mentem, de most kihagyom inkább. Mellesleg annyi lett a trafi, és éjszaka is mérnek, hogy kezdek leszokni a 120-as döcögésről, 90-es tempóban meg sose érek oda.
#2311562015-06-26 23:34:22 Válasz a #231155. hozzászólásra
Ha sűrűn jársz arra már nem veszed észre. A tábla éjszaka nem fog megfogni mert forgalom sem lesz (trafi és az attól való félelem más tészta, másfél órához nem kell 120-al menni...). Az út már egész jó ahhoz képest, hogy korábban milyen volt, de mindenki úgy megy rajta ahogy szeretne. Emiatt mondjuk én nem kerülnék, mert jelentősen nem fog visszavetni időben. Nappal, nagy forgalommal plusz egy óra. Mindenki számolja ki ha kerül mennyi a plusz idő meg a km-er.
Még1xer mondom nekem nincs nagyon más választásom. Mi tuti arra megyünk és hajnali órákban fogom letudni, forgalom nem lesz az biztos, trafi remélhetőleg nem lesz. Huntert bekapcsolom és vagy szerencsém van vagy nem! A kocsik 70% nem tartja be egyébként a korlátozást! Volt aki piros lámpánál elment mert szemből senki nem jött... ez azért már túlzás!
"Ha a levegőszűrőt cseréled ilyen km futás után, a teljesítmény és a fogyasztás is nőni fog. Szal ez az elgondolás teljesen ellent mond a tapasztalattal és a józan ésszel is!"
Megint tévedésben vagy. A szűrő állapota semmilyen hatással sincs sem a teljesítményre, sem a fogyasztásra. A befecskendezőrendszer ezt a működési elve alapján azonnal kompenzálja. Nem tudom, hogyan is tapasztaltad ezeket, ha mindig idő előtt cseréled a szűrőt?? Aki azt állítja, hogy ilyet tapasztalt, az nem mond igazat. Tudom jól, hogy ez az általános legenda és néphit, de ettől még nem válik valósággá.
" Rád bízom, de ha egy szerelőt is megkérdezel nem hiszem hogy ezt fogja Neked javasolni! "
Hinni bármit hihetsz, de roppant vicces lenne, ha magamtól kérdezgetnék. Ja, ha én vagyok az autószerelő, akkor meg azért, mert azok mind gonosz kétszínű gazemberek és egyetlen életcéljuk, hogy az autósokkal tönkre tetessék az autójukat. Persze.
"Én is maradok a már bevált módszernél."
Tegyed, tegyétek. Egyikőtöknek sem mondtam, hogy változtassatok rajta. Semmi közöm hozzá.
Mindössze arra az ex cathedra kijelentésedre reagáltam, hogy nem teszel vele rosszat. Pedig rosszat teszel vele, és ebből adódóan ez a kijelentésed alkalmas a mások megtévesztésére.
Erre reagálnom kellett, hogy akit érint, az dönteni tudjon. El is magyaráztam, hogy miért. Ellentétben veled, aki csak a hite alapján, "józan ésszel" tesz kijelentéseket!
#2311602015-06-27 07:40:10 Válasz a #231157. hozzászólásra
Meggyőzhető vagyok, ha valaki elmondja hogy akkor mi miért van!
"Megint tévedésben vagy. A szűrő állapota semmilyen hatással sincs sem a teljesítményre, sem a fogyasztásra. A befecskendezőrendszer ezt a működési elve alapján azonnal kompenzálja. Nem tudom, hogyan is tapasztaltad ezeket, ha mindig idő előtt cseréled a szűrőt?? Aki azt állítja, hogy ilyet tapasztalt, az nem mond igazat. Tudom jól, hogy ez az általános legenda és néphit, de ettől még nem válik valósággá. "
Akkor egyáltalán minek bele a szűrő, ha az állapota tulajdonképpen semmire semmilyen hatással nincsen?
Én is szoktam Szeged- Bcsaba között menni és én kis kerülővel Bcsaba-Tótkomlós-Hvásárhely felé megyek a táv ugyanannyi de itt se forgalom se trafi nem nagyon szokott lenni. Időben pedig kb.80-90 perc.
Sziasztok! Tisztelt szűrő cserélő,és autó motor szerelő professzorok, ezeket a nagyon fontos dolgokat, amelyek igazából nem a görögországi utazással kapcsolatosak nem tudnátok valahol máshol megbeszélni. Az ember várja a különböző információkat az utazással kapcsolatban és 3 oldalon keresztül szűrő cseréről kell olvasgatni. Nem vagyok moderátor és bocsánatot kérek mindenkitől akit ez érint, de kezd egy kicsit sok lenni a műszaki eszmecsere !
Mi újság az utakon, ki merre megy, ezekre a dolgokra többen kíváncsiak lennénk szerintem.
Mi 9 nap múlva indulunk Pargába és a 47-es út jelenlegi állapota, illetve a röszkei-tompai kerülő kiváltása miatt, idén az Arad-Temesvár-Smederevo útvonalon tervezzük megközelíteni a szerb autópályát. Annak ellenére szimpatikusabb számunkra ez az útvonal, hogy időben nem spórolunk, bár kilométerben és pályadíjban igen. Tavaly nyáron szintén Románián keresztül mentünk Bulgáriába és egészen jó volt az útminőség, egy-két elhanyagolható szakaszt kivéve Turnu Severin után.
Az idei útvonal ugyan csak Temesvárig egyezik meg a tavalyival, de az útminőség jelző térképükön úgy látszik, hogy nem lesz gond Moravitsáig sem, utána Szerbiában azt a bő 100 km-t meg átvészeljük a pályáig, akár milyen is lesz. Bár arról a szakaszról sem olvastam rosszat, idei tapasztalatokkal még nem találkoztam.
Ha valakinek szüksége lenne rá, itt megtalálja az említett román térképet: Útminőség Romániában
Hogy együtt megtalálható legyen, itt egy hasonló szerb oldal: Aktuális útviszonyok Szerbiában
Sziasztok! Tisztelt szűrő cserélő,és autó motor szerelő professzorok, ezeket a nagyon fontos dolgokat, amelyek igazából nem a görögországi utazással kapcsolatosak nem tudnátok valahol máshol megbeszélni. Az ember várja a különböző információkat az utazással kapcsolatban és 3 oldalon keresztül szűrő cseréről kell olvasgatni. Nem vagyok moderátor és bocsánatot kérek mindenkitől akit ez érint, de kezd egy kicsit sok lenni a műszaki eszmecsere !
Mi újság az utakon, ki merre megy, ezekre a dolgokra többen kíváncsiak lennénk szerintem.
Köszi, Sziasztok !
Szintem meg abszolút belefér egy autós topikba valamilyen szinten, . ugord át nem kell elolvasni.. Sokan mos tudták meg hogy van szűrő a kocsijukban és azt bizony néha cserélni kell
mi is Debrecenből indulunk és tetszik az utvonalad, egy kérdésem lenne csak: a román-szerb határ non-stop vagy sem? Esetleg azt tudod-e hogy ott szokott-e torlódás lenni?
Igaz nem nekem szól a kérdés, de 2 éve mi is erre mentünk Debrecenből a röszkei torlódás miatt. A román-szerb határ non-stop és a torlódást mi okoztuk ,senki nem volt rajtunk kívül, mondjuk ez hajnali 1 óra körül lehetett. A szerb rész sem volt gáz.
Szerintem is sok a szűrő mizéria...
Tudom az én bajom.
Aki meg nem tudja hogy van szűrője
Annak tényleg szerencse kell egy ekkora útra
Bocs ha valakit megbántottam.
Segítsük egymást.
Jo utat szep nyaralást mindenkinek!!!