Ó jaj! Ha te lennél menekült merre mennél, hogy ne zavard az Európaiakat?
Nem kell válaszolni!
Miért ne válaszoljak? Remélem az összes menekült párti majd akkor is tutujgatja őket, amikor ez a nagy népvándorlás majd valami jó nagy járványt idéz elő, kiirtva több ezer embert. Arról már nem is beszélve, hogy ki tudja, hogy hány Iszlám Államos vagy egyéb szervezetekhez tartozó terrorista lehet köztük megbújva? Ezekre mind mi a biztosíték? És akkor már arról nem is beszéltem, hogy etetünk mi már elég ingyenélőt az adónkból....
De tudod mit? Tényleg nem kell válaszolni, mert nem akarok itt se politikai, se más jellegű vitát, én csupán vállalom a véleményem, nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy nekem van igazam. Lehet, hogy neked van, sőt az is lehet, hogy egyikünknek sincs.
Szerbiában lehet euróval fizetni a benzinkutakon? Nincs Visa debit kártyám, csak Mastercard. Raiffeisenes.
Ahogy a többiek is írták, simán. Arra viszont figyelj (ez az én tanácsom), hogy mindig, MÉG MIELŐTT LEVENNÉD A TÖLTŐPISZTOLYT, tisztázd határozottan a személyzettel, a MATRICÁK ÉS KIÍRÁSOK ELLENÉRE, hogy elfogadják-e a Mastercardot, vagy akármilyen más kártyát. Majd ha rámondják, hogy oké, indulhat a dolog. Ezzel elkerülheted még a minimális kockázatot is, hogy esetleg egy kapzsi, rosszindulatú kutas esetleg úgy gondolja, hogy majd jól megszívat.
Sziasztok!
Mi július végén mennénk, ezért igen sűrűn olvasgatom a fórumot. Igazándiból engem nem a menekültek vonulása zavar, hanem attól tartok, hogy vezéreink politikája miatt esetleg minket is utálni fognak. A külföldi híreket olvasva, nem vagyunk éppen kedvencei a világnak. Esetleg, ha ezzel kapcsolatban van valakinek negatív vagy pozitív tapasztalata, nagyon megköszönném, ha megosztaná velünk.
Visszaolvastam egy kicsit, éreztem némi feszültséget a menekültkérdés kapcsán. Az a véleményem, hogy ez a világ attól szép, hogy nem gondolkodunk egyformán, de mindezek ellenére el tudjuk fogadni, azt is, hogy ha valakinek eltér a véleménye. Milyen unalmas is lenne az élet, ha mindenki egyformán gondolkodna.
A fenntebb említett és általam levezett Nyíregy-Deb-Szolnok-Tompa útvonal kitűnően járható, péntek ellenére szinte senki sem volt az úton. Tompán lazán várakozás nélkül mentünk át. Szabadkán átmenve csatlakoztunk az E75-re. Fizetőkapuk a leírtak szerint. Apró érdekesség, hogy a Macedón is visszaadott EURO-ban, viszont ki is van írva, hogy 10-20 centest nem fogadnak el. Az úton nagyon kevesen voltak, Osztrák rendszámú törökök pár autóval nyomták. Pihenőhelyeken és az út mentén SEMMILYEN MENEKÜLT NEM VOLT.
Szerb-MAC határon könnyedén pár perc alatt értünk át, útlevélen kívül mást meg se nézett. Macedóniában az RT PETROL-nál hatalmas tumultus volt. Sokan tankoltak, várni is kellett. A bankkártyás terminál izzott. Figyeljetek arra, hogy ilyen tömeges helyzetben azt fizessétek, amit tankoltatok is, mert előttem pont összekevertek két tankolást, de megoldották. Görög határra érve kb 200 autó sok MK meg SRB. Volt egy komoly tülekedés, itt kérek elnézést a néhány magyar autóstól, akik elé agresszíven bepofátlankodtam. Görögországban vad száguldás után a Keramoti-ból induló kompra tülekedést épségben túlélve értünk Thassosra. Minden szuper, sok a román autó.
Az autópályákat végig kiszámolt euro-val fizettük, a tankolásokat kártyával. Semmilyen görög problémát nem látok a válsággal kapcsolatosan, ismétlem: Lefelé nincs menekült se.
Sziasztok!
Autópálya díjjal kapcsolatban kérdezném, hogy Peugeot Expert-nek ugyanazok a díjak, mint amit az autópályás résznél lehet olvasni? Van Valakinek tapasztalata?
Köszönettel:
A fenntebb említett és általam levezett Nyíregy-Deb-Szolnok-Tompa útvonal kitűnően járható, péntek ellenére szinte senki sem volt az úton. Tompán lazán várakozás nélkül mentünk át. Szabadkán átmenve csatlakoztunk az E75-re. Fizetőkapuk a leírtak szerint. Apró érdekesség, hogy a Macedón is visszaadott EURO-ban, viszont ki is van írva, hogy 10-20 centest nem fogadnak el. Az úton nagyon kevesen voltak, Osztrák rendszámú törökök pár autóval nyomták. Pihenőhelyeken és az út mentén SEMMILYEN MENEKÜLT NEM VOLT.
Szerb-MAC határon könnyedén pár perc alatt értünk át, útlevélen kívül mást meg se nézett. Macedóniában az RT PETROL-nál hatalmas tumultus volt. Sokan tankoltak, várni is kellett. A bankkártyás terminál izzott. Figyeljetek arra, hogy ilyen tömeges helyzetben azt fizessétek, amit tankoltatok is, mert előttem pont összekevertek két tankolást, de megoldották. Görög határra érve kb 200 autó sok MK meg SRB. Volt egy komoly tülekedés, itt kérek elnézést a néhány magyar autóstól, akik elé agresszíven bepofátlankodtam. Görögországban vad száguldás után a Keramoti-ból induló kompra tülekedést épségben túlélve értünk Thassosra. Minden szuper, sok a román autó.
Az autópályákat végig kiszámolt euro-val fizettük, a tankolásokat kártyával. Semmilyen görög problémát nem látok a válsággal kapcsolatosan, ismétlem: Lefelé nincs menekült se.