Szia Szilo. Végre valaki a Tassuláról kérdez. Mi 3 éve voltunk ott, elõtte újították fel teljesen. Nagyon tetszett. Szerintem jó helyen van, elég csendes de azért közel a város. Minden új benne, az ágynemût is cserélték az egy hét alatt. Volt saját kis teraszunk is. Szóval mi jól éreztük ott magunkat.
A panoráma tours honlapján találsz róla egy csomó képet. Pont olyan.
De jó! Mármint nem jó, de megnyugtattatok. Akkor az igaz, amit mondtak, hogy talán érdemesebb orvossal kiszedetni, nehogy beletörjön a vékonysága miatt... de hogy a "beleakad a bõrbe, ha visszafélé húzod" ezt honnan szedtem....??? De addig meg ki bír várni, amíg elbiceg a dokihoz (ha csak 1-2 szúrásról van szó)...
Még egy kérdés. Emiatt nem aggódom, csak még sosem hallottam errõl. Ha pl. megcsíp egy medúza (erre kevésbé látok esélyt, bár amilyen figyelmetlen vagyok, képes vagyok hátulról belerohanni az 1km2-es körzetben lévõ egyetlen medúzába), akkor mit kell tenni a csípéssel? Érdemes borogatni valamivel, vagy egyszerûen magától is simán elmúlik?
Szia Vi79.
Mi három éve június elején voltunk Sartiba A Panoráma Tours-al. Semmi gond nem volt. A busz jó volt, a sofõrök aranyosak, a szállás is tetszett. Kint már vártak a Sithon Travel irodától. Volt vagy 4-5 magyar nyelvû idegenvezetõjük. Körbevezettek a faluban este, mindent megmutattak, mit hol érdemes venni, elmondták az összes fakultatív lehetõséget, és hogy hol találjuk õket.
A hazaút is teljesen rendben volt. Én csak ajánlani tudom.
Legutóbb Eszter79 szerkesztette (2008-07-08 11:00:18), összesen 1 alkalommal
Szia!
1. A medúzacsípés majdnem pont olyan érzésre is, látványra is, mint a csaláncsípés. Talán ezért is hívják õket csalánozóknak? Kellemetlen, de ha nem nyúlsz hozzá, negyed óra alatt elmúlik, nyoma sem marad, és ezek a medúzák nem mérgezõk. Ezt saját tapasztalatból mondom, én is megismerkedtem velük, oszt itt vagyok. Egyébként partközelben én Sartin nem láttam sem élõt, sem holtat, hanem mikor beúsztam pár száz méterre, ott volt szerencsém õkelméjükhöz.
2. Nudista része a Narancspartnak van.
part közelében (olyan közel, ahol rohangálni lehet) nem fogsz medúzával találkozni, hacsak rá nem lépsz egy kisodródott, halott példányra-bár Sartin erre nincs sok esélyed.
Úszás közben, pár száz méterre a parttól néha lehet találkozni az emberre ártalmatlan Cothyloriza tuberculata nevû akár 35 cm tányérátmérõjû példányokkal:
Ami még elõfordulhat, az a mérgezõ csípésû Világító medúza, melynek áttetszõ, mályvaszínû tányérja csak 10-15cm átmérõjû de a csalánfonalai akár 10 m-esek is lehetnek. A mélyebb vizekben él, csak erõs hullámzásnál sodródik partközelbe. Ilyennel én még nem találkoztam...
Mióta megépítették azt a nagy sárga izét, azóta nem voltam Sartin, így sajnos nemtudom, hogy miben különböznek az árak. Más fórumokat is olvasok, ott ellentétes infók vannak. Egyesek szerint drága, egyesek szerint olcsóbb mint a kis boltok. Mi mindenesetre mindig tájékozódunk, mielõtt rászoknánk valamelyik boltra. A Thassulát sajnos nem ismerem.
christine
A medúzacsípésrõl azt hallottam, hogy le kell pisilni. Õszintén...én még egy medúzával sem találkoztam sehol, úgyhogy nem próbáltam még a módszert. )
A nudizásról...
A Narancsparton lehet nudizni. Valamint amint találsz egy olyan öblöt, ahol nincs rajtad kívül senki, akkor nudizz. Nálunk a párom olyan, hogy amint lehet, már dobja is le a gatyáját. Sykia felé is találtunk olyan öblöt ahol csak mi voltunk, de Sarti beach végén, ha átmész a sziklákon, ott is nudiztunk már.
Szia Szilo.
Mi tavaly voltunk Sartin és már megnyitott a sárgaáruház.Voltunk is benne,de szerintem nem olcsobb mint bármelyik kis bolt.Szerintem a legjobb árakat az Apollon apatman közelibe volt a leg jobb választék és ár.
sartin a faluban a buszmegállóban van automata marha drága.
Ez nem sartii specialitás. A külföldi ATM használat mindenhol drága, bár a bankok között van némi különbség de abban megegyezik mind, hogy ha nem vásárlásra, hanem kp felvételre használod a kártyád, akkor annak jelentõs ára van. Minimum 1500-2000 Ft/tranzakció.
De vásárlásra használni jobban megéri, mint kp-t vinni, mert jobb árfolyamon számolják.