nah kezdődik... "Tegnap elindultunk Sartiról délután 17 órakkor a Grand 2-es busszal és még mindig Nis után vagyunk és 6 órája várakozunk a továbbindulásra.A Szerbek kivettek ellenőrzésre és elvitték a sofőröket.Mi meg csak várunk és várunk.Felháborító ez a helyzet.Ilyenkor ki a felelős a várakozásért?Ezt a kiesett időt és fáradságot ki kompenzálja?" egy utas.
A Macedon autópálya állapota és a 100 euróshoz való viszonyulásra kérnék infót ez előző áll. kátyús max. 80-100 km/h sebesség, az utóbbit nem szeretik, mert hamisnak nézik.
Remélem ez is csak kacsa
Kíváncsian várjuk a fejleményeket mert azért több tíz sőt száz turnus van hátra hogy mért?
Szívatás vagy ez lesz ezek után hogy számítani kell rá vagy véletlen eset?
#2315152015-07-01 12:46:27 Válasz a #231510. hozzászólásra
Rozi, sok Sarti fórum van a neten, kicsit közelebbi infot szerettem volna...
Csak azért kérdeztem, mert ahová ezt kitették először, erdetiben, oda lehet, hogy megy még új információ.
#2315222015-07-01 13:18:26 Válasz a #231505. hozzászólásra
1.
"elindultunk Sartiról ... és még mindig Nis után vagyunk
Akkor ez Nis és Belgrád között van, és nem az SRB/MAC határon?"
Ott a pont titi, NEM A HATÁRON! NIS és Belgrád között az autópályán.
2.
"A Szerbek kivettek ellenőrzésre és elvitték a sofőröket.
Jól értem, hogy leterelték a buszt a pályáról valahová, és elvitték a tartalék sofőrt is?"
"elvitték a sofőröket." tehát ja az összes söfőrt.
3.
"nah kezdődik...
Szerinted mi kezdődik? "
A sz*patás.
Szerintem a tachográffal szivatják őket, de eddig ezt le se sz*rták.
UPDATE:
"Hab a tortán BELGRÁD előtt lejárt a vezetési idejük mind a 2 sofőrnek és ismét várni kell 2-3 órát mire magyarból jön 2 Friss sofőr.EZ VICCCCCCC!!!!!!!!!!"
Tehát már továbbindultak.
Forrás: Imádjuk Sartit - FB csoport, hiteles fénykép is van róla
#2315262015-07-01 13:47:51 Válasz a #231522. hozzászólásra
Nem akarom védeni a szerbeket, de a tachográf nem játék! Itthon és nyugatabbra is szigorúan büntetik, ha valakit elkapnak. A cégem sofőrjeivel is megesett hogy "elfelejtették" kivenni a pihenőidejüket, és 45 percig kellett dekkolniuk a cél előtt 10 km-rel. Nyugat felé indulva nem is mernek kockáztatni a sofőrök, szigorúan betartják a vezetési és pihenési időket. Lehet vitatkozni a szabályokkal, de ez az utasok és az egyéb úton levők biztonsága miatt lett kitalálva.
Egy sofőr max. napi 9 órát vezethet ( hetente 2* 10-et), összesen maximum 15 órát tölthet munkával (beleértve a megállások, határon ügyintézés és a tartalék sofőr székben ülést, de a hálófülkében töltött időt is) , utána minimum 9 óra álló helyzetben bekövetkező szünetet kell tartani. 2 sofőrrel nem lehet szabályosan megjárni Sartit oda-vissza, csak akkor, ha a busz legalább 9 órát mozdulatlanul tölt a célnál, vagy az egyik kiszáll a cél előtt pár órával, és számlával igazoltan megalszik egy motelben. Ez most "lehet", hogy elmaradt?
Nem tudom, hogy így történt-e, de ha igen, akkor ennek semmi köze a szerb-magyar viszonyhoz, inkább annak köszönhető, hogy a szerbek is kezdik átvenni az EU-s normákat . Komoly kis pénzbeszedési lehetőség ez az elején!
Ha ez így van, már mint a tachográfos probléma, akkor egyet értek a szerbekkel! Minket autósokat is védenek ezzel, ha egyébként a célzat esetleg nem is ez hanem a pénz beszedés. Ha nem magyar busszal történt volna hanem pl. románnal, akkor most mindenki egyet értene. Ugye?