A Chrisula Apartmanban volt már valaki? Esetleg hallottatok róla valamit?
Sartinak melyik része szebb (már ami a partot illeti): Sarti Beach vagy az Ófalu környéke?
Szia christine!
A narancspart közelebb van az ó faluhoz.Sartitol is kb 5 kilométerre van gyalog messze.De ha autóval mentek érdemes felkeresni felejthetetlen élmény.Az is igaz,hogy minden iroda indít autót 5-6 eurókörül,ezért elvisznek és délután vissza hoznak.
A "SÁRGA BOLT" NEVE : Αρβανιτιδης αz országút mellett van, és szerintem is nagyon jók az áraik, olcsóbbak mint a kis szuper-marketeké általában.
Igaza van koveti-nek elsõ nap ugyis körbevezetnek a faluban, így minden helyet megmutatnak amit nem azt úgyis felfedezitek magatok is, hiszen egy kis falu, így lesz idõtök feltérképezni.
Szia Timi!
Szerintem úgyis azzal fogjátok kezdeni elsõ nap, hogy az idegenvezetõtök végigvezet benneteket a falun, és mindent megmutat (feltéve, ha nem teljesen egyéni szervezésben mentek). Amúgy úgy kb. a falu közepén van egy sárga bolt, aminek ugyan nem tudom a nevét, de a legtöbb turista is csak "sárga szupermarketnek" nevezi. Ez egy eléggé preferált bolt. Viszonylag széles árukészlettel, és jó árakkal. Az alap élelmiszerek közül egyedül a pékáru az, amit ha jól tudom, csak a pékségekben kapsz meg. Az árak kb. forma-formák, csak egész kicsivel drágább, mint itthon. Tavaly szeptemberben például a kifli (vagy minek nevezzem, amolyan buci féle, nagyon finom valami) 20 cent volt (kb. 50 forint?). A víz, a 6-os nagyüveges kiszerelés asszem 1,20 volt a legolcsóbb, amit vettünk, ami megintcsak nem sok szerintem. A tejet, meg a tejtermékeket, felvágottakat találtam egy kicsivel drágábbnak, mint nálunk. Egyvalami viszont elég drága, mégpedig a kávé (az õrölt), ti. ott azt nem nagyon isszák, frappéznak, meg nescaféznak. Ha valaki kávés (mint pl. én), érdemes vinni itthonról.
Na és az élvezeti szerek
Marlboro 20 szálas 2 euro volt tavaly, Pall Mall 25 szálas 2,10 (tehát az sem sokkal drágább).
Sör kb. 0,5-1 euróig.
Persze egyéne meg ízlése válogatja, de én az elsõ görög utam után már sosem vittem a kávén kívül semmilyen élelmiszert. Más kérdés, hogy én busszal utaztam, ott meg aztán kétszer is meggondolandó, mit cûgölsz magaddal.
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, meg aztán úgyis az lesz a leghitelesebb, amit majd saját magad tapasztalsz, ez csak egy picike adalék.
Üdv. Eti
Az itthoni árakat szorozd fel, kb. 1,3-mal, átlagosan ennyivel drágábbak szerintem a kinti dolgok. Van ami azért több, pl. a naptej, de a dinnye pl. júliusban 30 cent volt a tavaly nyitott nagy bevásárlóközpontban. Ez két szintes, nagyon sok minden van benne.
Ezekre a kérdésekre sajnos én nem tudok válaszolni, mert nem tavaly voltam Sartiban, de biztosan kapsz majd valakitõl infót.
Egyébként Sarti nem volt drága hely sõt, a szigetekhez viszonyítva olcsóbb is volt.
Mit szeretnél tudni róluk? Sartiban sok bolt van, köztük supermarketek, ajándékboltok, pékségek, aranyboltok. Mindent meg tudsz venni amire szükséged lehet. A legtöbb üzlet természetesen a központban található, de van vásárlási lehetõség a Village és a Beach részen is.
Szia Petyaa !
Azt a házat nem ismerem,de ha a Phyllishez közel van,akkor a beach részen van és a fõút másik oldalán.A faluhoz nem túl közel,a tengerhez sem...de kárpótol a nyugalom.
Én júni 7-10 körül utaznék Sartira,de sajna egyedül,ha valakinek lenne jedve jelentkezzen.Én imádom Görögországot,és mennék mindenképp.
Szép napot mindenkinek!
Köszönöm a válaszokat,én most utazok Sartiraelõször,és igy elõszezonba,Paralián föszezonba voltam, Vrasnán pedig Szeptemberbe,és ott sajna igen esõs idõt sikerült kifognunk.Remélem tényleg jó idõ lesz.