Mivel nem láttam sehol sem ( de,ha írtátok, elnézést kérek érte), érdeklődnék, hogy most így az emeléssel - válsággal - Paralián milyen árak vannak? Mennyi egy liter benzin? Gyros? Mágnesek? a Lidl-ben árak? Mert kalkulál a család, csak, hogy mégis mire számítsunk? A cél Paralia, Békés megyéből aug. 17.-i indulással autóval unokatesómékkel 2 autóval. Szállás nincs foglalva, majd ott keresünk ( eddig bejött )
Előre is köszönöm a válaszokat
Mi 15-én kb délben léptük át a határt Tiszaszigetnél mert Röszkénél a Szerb oldal tragikus volt, gyakorlatilag a magyar határig ért a sor, ahol kb. 5-6 kapun engedték át az autókat. Subotica után a rendőrök minden autót betereltek egy parkolóba és a gyorshajtókat félreállították. Ilyen profi kiszedést még nem láttam. Ezután az úton sehol sem láttam, hogy mértek volna és a többi határ is meglepően sima volt. A Belgrád- Nis közötti autópályán lefelé komoly munkák folynak, mi itt elég lassan haladtunk. Hazafelé Macedóniában volt sok terelés, viszont jó hír, jövőre jobb lesz a pálya.
Sziasztok! Szeged és Röszke között kell autópálya dijat fizetni?
Sajnos 2015 január 1 óta kell.
Vagy a Regesz által is használt buszforduló a lehetséges opció:
#232142 Üzenet linkje2015-07-10 11:34:31 Hozzászólás a témáhozVálasz erreHozzászólás idézettelOff bejegyzés
Régi 5-ös körforgalmàból egyenesen tovàbb az àthuzott Röszke tàbla felé,ez a régi hatarhoz megy.omv kút mögött el,zsàkutca tàbla ne zavarjon,menekülttàbor mellett egyenesen,majd pàr 100méter utan a régi hatar epülete előtt jobbra és követni az utat,majd szemből betontuskok, ott àt a felemelt sorompón és a behajtani tiloson (nyugi icon_biggrin.gif ) ott szintén jobbra tartani és màr àt is tudtok menni a pàlyàn. Itt fordulnak vissza a buszok a hatar előtt, itt ki van bontva a sàvelvàlasztó. Sajnos ettől jobban nem tudtam leírni, a környéken sokan hasznàljàk ezt.
Sziasztok! Tegnap mi is megérkeztünk Vourvourouba. Az út eseménytelen volt, éjszaka rendőrt csak Hódmezővásárhelyen láttunk (-10 perc szonda, minden adat lekérve a központból. Biztosan annyira ártalmatlannak látszottunk, hogy gyanúsak lettünk). A szerbek, macedónok gond nélkül elfogadták a lányom 1 hónapig érvényes személyijét. Vranjénál reggel 6-kor már mértek. A 47-es út már jól és gyorsan járható éjszaka - ha nem zavar a Békéscsabától végig 40- es és előzni tilos tábla, és átmész a piroson is az egysávos részeken. Engem zavart, de csak a pirosakat vettem észre, visszafelé a pályán jövök. Bruttó 15 óra alatt értünk le Debrecenből, ennyi a normánk. A határokon alig kellett várni, ez kompenzálta a Röszkéig beszedett fél óra minuszt.
Sziasztok!
Tegnap éjjel hazaértünk az Olymposi Rivierárol!
Dunaújváros –Hercegszántó-Sombor-Novi Sad útvonalon közelítettük meg a pályát. Az út minősége nem volt rosszabb, mint itthon a kétszámjegyű utak minősége (pl.:52 vagy 51) csak picit keskenyebb.
A SRB-MAC határon volt kifelé 40perc, befelé 10 perc várokozás. Máshol max. 1-2 perc. Befelé Hercegszántónál a NAV-os „kislány” belenézett az egyik nagytáskába és a motortérbe +tükörrel a kocsi alá (2 perc)!
Novi Sadnál a pályafelhajtónál és a lehajtónál új fizetőkapuk készülnek!
Beogradon keresztül hajnal 3-kor 10 perc odafelé és délután 17-órakor kb 15 perc visszafelé.
Beograd „bilétás kapu” után kb.30-kmrel (a szmederevoi kihajtó közelében) útépítés ~10 km hosszan, illetve a kapu után kb.75-kmrel 1,5 km terelés szintén útépítés.
Visszafelé a MAC 1. fizető kapu után (ahol szétválik a pálya) kb 20 km hosszan építkezés!
Pályadíjjak EUR-ban, tankolás közvetlenül a MAC határ után, illetve visszafelé a határ előtt kártyával fizetve 360 HUF/liter 95-ös (71,5 MKD MAKPETROL)
Csaba