Augusztus végén (ha jól tudom 24.-n) lesz Zantén egy nagy ünnep. Írnátok róla bővebben?
Szia Kyra!
Igen augusztus végén van Ag.Dionissiosnak a sziget védőszentjének az ünnepe. A pontos dátumot én sem tudom de 2007-ben mikor mi ott voltunk 20.a körül volt. Az ünnep 3 napos péntektől vasárnapig tart,ez idő alatt szinte megáll az élet a szigeten.Nagy felhajtás van ilyenkor,misével kezdödik az ünnep a Védőszent koporsója is nyitva van,bárki tehet bele hozzá írt kívánságokat.A mise után körmenet van végig viszik a szentet a városban. jelen vannak az ünnepen Görögország főpapjai és állami vezető is. A kikötöben nagy vásárt tartanak amelyre még Törökországból is jönnek árusok.Az utcákon különféle finomságokat árulnak.Este tüzijáték van a kikötöben.Nagyon nagy élmény volt nekünk résztvenni az ünnepen,ha akkor leszel ott ne hagy ki.Képeket nézhetsz róla a Zakynthosi albumomban.
A Szt. Dionysios templom névadója a XVI-XVII. sz. fordulóján szerzetesi életet élt a Zakynthostól délre fekvő Strofades szigetén, a világtól elvonultan. Élete során a Szentföldre igyekezett, amikor Éjina püspökévé választották Athénban. Rossz egészségi állapota miatt azonban vissza kellett térnie Zakynthosra. A temlomban álló ezüst szarkofág, amely maradványait tartalmazza, Diamantis Bafas munkája. Az Ő ünnepét augusztus 24-én tartják, amikor misét celebrálnak és relikviáit körbehordozzák a városban.
#1000952009-05-19 11:52:54 Válasz a #99856. hsz-ra
Szia Kyra!
Néhány oldallal korábban írtam az ünnepről, csak angolul St. Denisnek neveztem. A fotóalbumomban van néhány kép róla.
A nap végén szép tűzijáték is van a kikötőnél. Nekünk tetszett. Kicsit Augusztus 20-ára emlékeztett. Sok helybélit + turistát is vonz az esemény.
Látványos...
Aznap más a helyi buszok menetrendje + taxit sem nagyon láttunk.
#1009222009-05-23 16:09:34 Válasz a #100870. hsz-ra
Hát igen ! Már csak 6 nap van hátra indulásig. Már nagyon készülődünk . Holnap már részben becsomagolunk, hogy ne maradjon minden az utolsó pillanatra.
Ha visszajöttünk mindenről beszámolunk. Aktuális árakról stb.
Üdv: Josza
Jó utat josza2 és cilla! Gondoljatok ránk ki is, szegény itt maradottakra. Még 100 nap....
Kedves Szanna!
Nagyon köszönjük a jókívánságot. Persze, hogy gondolunk rátok, de mikor mi már el is felejtettük a nyaralást, akkor fogtok Ti menni és akkor mi leszünk a szegény itthonmaradók, akikre gondolni kell.
Az az igazság, hogy sokkal jobb utazás előtt lenni, mint utána.
Üdv: Josza és Cilla
#1010252009-05-23 22:45:37 Válasz a #100926. hsz-ra
nekünk még 104 nap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!az nagyon sok!!!!!!!!!!!!!!de már ennyit vártunk,most már visszafele számoljuk a napokat!!!!!
jó utat nektek Cilla és Josza!!!!!!!!!!biztos nagyon jó lesz!!!!
#1010332009-05-24 00:10:59 Válasz a #100922. hsz-ra
Drága Josza,Cilla!!!
Gondoltam,elbúcsúzom,hátha mostanában nem jártok ERRE
Eljön hát a nagy nap,melyre annyira vártatok,
gyönyörű hely lesz ez,hol még nem jártatok.
Szippantsátok magatokba e kis sziget szépségét,
élvezzétek a Jón-tenger gyengéd érintését!
S miután már jól kipihentétek magatok,
ÉN alig várom majd,milyen volt nyaratok..
Pusz:
#1010692009-05-24 12:18:09 Válasz a #100961. hsz-ra
Kedves Atosz!
Valószínűleg egy hétre kölcsönzünk autót, ha sikerül jelentős engedményt kialkudni valamelyik kölcsönzővel. Ha nem, akkor 3-4 napra.
Nem túl jól vagyunk most eleresztve lével. Nincsen vész, de minden fillért meg kell gondolni, mire költünk? Gondolom ez az időszak mindenkinek nehéz. Tényleg hamar eltelik már ez a pár nap Cilla már piszkosul pakol, hogy ne az utolsó pillanatra maradjon minden.
Kedves Barátom!
Nagyon köszönöm a sok információt, türelmet és segítséget.
Üdv: Josza