#2367612016-01-24 21:13:11 Válasz a #236759. hozzászólásra
A határt zárják le, nem a határátkelőt,akár a magyar déli szakaszt,szerinted itt sem tudsz kilépni?
Ha a görög vezetés nem akarná az úniót lehúzni,már rég megoldották volna a határvédelmet.
szerintem is a lóvéra játszik Görögország, múltkor egy napig nem ment a leszboszi komp és egy nap az ezrek helyett kb. 10 migráns érkezett hozzájuk. Ha akarnák, már rég megoldották volna. Mi Lefkadára megyünk a nyáron, én ott nem számítok semmi változásra.
Sziasztok ! Szeretném pontosítani a kérdésemet. NEM a határokon való átkeléstől tartok a különböző csatornák sky, cnn, dw stb... nem a közúti határátkelőket mutatják hanem egyéb a közúti átkelőktől távolabbi határszakaszokat. Ami érdekelne az a Görögországon belüli migráns jelenlét.(esetleg idegenforgalmi területeken) Elnézést ha megtévesztő volt a kérdésem. Előre is köszi !
Természetesen és sem a határon való átkeléstől tartok, de a macedon- görög határon épülő(?) kerítés a legális átkelőhelyek felé terelheti a tömeget. Akkor az átkelés is problémás lesz. Lásd Röszke. Számomra is sokkal inkább az országokon belüli helyzet érdekes. Főleg a Szerbek és a Macedónok tekintetében, hiszen a haladás útvonal megegyezik a főbb migráns útvonallal, főleg a két fenti ország tekintetében.
#2367812016-01-25 20:05:28 Válasz a #236778. hozzászólásra
Nagy előrehaladás van migránsmozgás tekintetében tavalyhoz képest. Mint ahogyan a tengeren sem úszva jönnek át, a szárazföldön se gyalog mennek már, a 90 %-ukat busszal viszik tovább.
Szóval semmivel se lesz rosszabb a helyzet, mint tavaly volt (és tavaly se volt semmi különösebb gond velük a mi görög-nyaralós szempontjaink szerint nézve).
#2367882016-01-25 21:24:27 Válasz a #236778. hozzászólásra
Valóban már a múlt nyáron se lehetett a migránsokat csak 1-2 kis 10-20 fős csoportokban látni.Amennyiben teljes lezárás lesz, majd megpróbálnak más útvonalakat keresni, Bulgária vagy Albánok felé,az Albán verzió nemigazán lenne jó a görögöknek sem az Egnatia Odos járhatósága kulcsfontosságú.A Macedón határ átjárhatósága mindkét országnak hatalmas gazdasági érdeke,ha beszorulna nagyszámú migráns,tönkre tehetné a turizmusukat ezzel tisztában vannak.Csöppet sem izgulok a lejutás miatt.Nyáron is úgy mentünk hogy nem tudtuk mire leérünk nem e Drachma lesz a hivatalos fizetőeszköz,vittem is magammal a régről maradtból,a szállásadónk napokig azzal rohangált hogy a magyarok már Drachmával jönnek.
Érdekes lehet még a közel 4millió orosz túrista nyaralási megindulása a Török tiltás ,az Egyiptomi,Tunéziai helyzet miatt,ha nem lesz változás és elözönlik görögországot,a következő években jelentős drágulást idézhetnek elő.
Nyáron is úgy mentünk hogy nem tudtuk mire leérünk nem e Drachma lesz a hivatalos fizetőeszköz,vittem is magammal a régről maradtból,a szállásadónk napokig azzal rohangált hogy a magyarok már Drachmával jönnek.
Ez jó. Nekem is van régi drachmám, majd elviszem és azzal stresszelem őket, hogy az únió többi részén már drachmát adnak a Görögországba indulóknak
Nyáron is úgy mentünk hogy nem tudtuk mire leérünk nem e Drachma lesz a hivatalos fizetőeszköz,vittem is magammal a régről maradtból,a szállásadónk napokig azzal rohangált hogy a magyarok már Drachmával jönnek.
Ez jó. Nekem is van régi drachmám, majd elviszem és azzal stresszelem őket, hogy az únió többi részén már drachmát adnak a Görögországba indulóknak
Én meg viszek keletnémet márkát ,a szállásadónknak nincs tévéje
valasszatok a repülöt gyors es problemamentes
nem kell szallodat hozza rendelni, csupan magat a jaratot . akkor mesz amikor akarsz es akkor jössz.
ott aztan berelhetsz autot-motort, es abban a hazban laksz ami eppen sympatikus .
felejtsd el a mocskos tömeg szallas-szallodakat meg a szar kajakat , m,eg a karambolt esetleg . . . .
Szia
Mi ha a repűlőt és a bérlést választanánk az idén kb 1000eu-ba lenne kedvezménnyel. Igy marad az autó.Az meg hogy hosszu az ut nem zavar egybe végig szoktam menni kb ezeröt körül szokott lenni. Szinte mindig ketten megyünk igy semmi nem szab határt hogy merre és mikorra (esetleg a komp)