Hydra engem is érdekel nagyon érdekes lehet ez a sziget.
Olvastam szárnyashajós lehetõséget is Hydra megközelítésére.
Tud valaki konkrétabbat ezzel kapcsolatban.(Nafplióból vagy Tolóból indul?)
De lehetséges hogy busszal is meglehet közelíteni a félszigeten és csak egy kis hajóutat kellene megtenni hogy gyorsabban oda érjen az ember.
Pontosan nem tudok errõl bõvebb infot ezt csak én gondolom.
Az az igazság hogy más megközelítési lehetõség is lehet,csak errõl általában mindíg a helyszínen tud pontosabbat meg a turista...
Ha valakinek van valami egyéni tippje az legyen szíves írjon.
Köszi.
Toloból indul hajós út, Hydra, Spetses, sõt van Monemavassia is!
Hydrán voltunk hajóval a görögök Nemzeti Ünnepi Fesztiválján, FANTASZTIKUS volt!
Elégettek egy hajót, de az augusztus 20.-i tüzijáték Pesten csak nyuszifül, ahhoz képest, amit Hydrán csináltak a görögök!
Mindenkinek ajánlom Hydrát és Monemavassiát, bár az utóbbiba autóval mentünk a tengerparti úton, ami szintén nehezen szavakba foglalható!
A hajó út, amúgy idõjárástól függõen 2-2,5 óra Tolóbol Hydrára!
A legszebb parti út Diru és Kalamáta között volt, amin mi jártunk!
A Diru barlang szintén kihagyhatatlan! Bár 2 felnõtt és három gyerek után 45 EU volt a belépõ, de megérte, már csak a barlang klímája miatt is!
Vathia? Vathia!!! Máni!!! Errõl csak ennyit!
Githio szintén egy nagyon helyes kisváros, de csak áthaladtunk rajta.
Ja, Nafplion szintén kötelezõ, mi szinte minden nap bejártunk, mázli épp tengerészeti hét volt, ment a buli és a folklór mázsa számra!
De ettõl függetlenül gyönyörû "makettváros" Nafplion! Fel is vittem a családot a Palamidi erõdbe, kicsit utáltak felfelé, de aztán megbékéltek, vagy elfáradttak...!? Minden esetre lefelé már nem szidták a rokonaimat...
Mykines múzeum! Tessék elmenni!!!
Athén... Még a görög buszvezetõ is eltévedt... Én bevállaltam éjjel autóval... Hosszú rémálom volt, de most már csak egy kedves emlék! A görögök,
úgy vezetnek, mint állat! A GPS a alig gyõzött újra terevezni,mert sehol se tudtam idõben befordulni! A végén egy lépcsõre akart felvinni, de ezt már nem vállaltam be! Mire meglett a csodálatosan kivilágított Akropolisz,
épp leoltották a villanyt... Azért egy kép készült, a sötétrõl...
Irigyelek mindenkit, aki csak most megy majd, mert rengeteg lehetõség várja, csak gyõzzön választani! Jó nyaralást mindenkinek!
Jimko
Ui:Reggel a Nefeli bárban, (majdnem szemben a Marinopulos Super Markettel), Olga néninél isteni kávézni az öreg görög bácsikák között...
Ui:Ui:Diesel kishajót 3 nap béreltünk, annyira csuda jó móka volt... Csak azért nem többször, mert másra is kellet idõ... Nagyon egyszerû kezelni õket, a 9 éves lányom is simán vezette, sõt a horgonyt senkinek nem engedte le és felhúzni...
[quote="ypsi"
Tolo mennyi km-re található a Meteoráktól? Indítanak Toloból oda fakultatív programot, ha igen, akkor mennyi az ára??[/quote]
Szia!
Tolotól nagyon messze vannak a Meteorák. Legalább 600 Km. Onnan nem szerveznek fakultatív programot oda. Tolo közelében rengeteg a látnivaló. Mükéne, Korynthos, Naphlion, Olympia,Epidavros, Sparta, Athén, stb. a teljesség igénye nélkül. Ezeket kell megnézni Toloból.
Javaslom nézd meg a térképet és úgy tervezd meg a nyaralásodat.
Üdv: Josza
Köszönöm segítséged! Éppen a térképet böngésztem és sejtésem, hogy kb 500-600 km-re lehet a Meteorák Tolótól közben sajna beigazolódott.
Napok óta olvasom ezt a fórumot és nagy kedvet kaptam Tolohoz és a hozzá közelebb esõ nevezetességekhez...
Az itt olvasható infók nagy segítség azoknak, akik elõször készülnek Görögországba, konkrétan Toloba. Jó pár fontos infót már kinyomtattam, hogy egyszerûsítsék ottlétünket.
Már nagyon várjuk, hogy végre indulhassunk!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz: mi 1 hétig voltunk Toloban, de a felét sem láttuk annak, amit még lehetett volna. Azt hiszem legalább 2 hét nyaralás kellene, hogy a sok látnivaló mellett még fürdésre és pihenésre is jusson idõ.
Mindenkit irigylek, aki ezután fog menni. Jó nyaralást!