Kalymnoszra gyakrabban jár hajó Mastichariból, így nem kell egy egész napot kirándulással eltöltenetek, ha nem bírja a csöppség. Nagyon szép kisváros Póthia, érdemes áthajózni.
Ugyan tavalyi ez a menetrend, de tájékozódásnak azért jó lehet.
Nisszíroszt is csak ajánlani tudom, mert lenyűgöző szerintem, de ez már tényleg egy napos program. Ide a leggyorsabban Kardaménából lehet áthajózni. Valamikor 9 óra körül indult a hajó, vissza pedíg 4 felé.
Rodoszra a szárnyashajó 8.30-kor indult Kos város kikötőjéből. A menetidő 2 óra 15 perc volt. Vissza 5 óra körül (nem emlékszem már pontosan) jött a hajó.
Andi!
Mielőtt szárnyas hajóra ülsz, azelőtt érdeklődd meg, hogy van-e légkondi! Tavaly ma Patmoszra menet és jövet végigszenvedtük a 40 fokot, mert állt a levegő. Kicsi gyerekkel ez nem kirándulás, hanem tortúra! Illetve sima hajókirándulásra csak akkor induljatok el, ha alig szeles, vagy szélcsendes az idő, mert még a keményebbeket is megizzasztja olykor egy-egy szép hullám! A szárnyas hajón semmilyen tengeribetegség érzésünk nem volt!
Köszönöm a tanácsaidat.Hát, igen, kisgyerekkel más lesz az idei nyaralás, mint az eddigiek, mikor csak ketten mentünk a férjemmel, akkor nem voltak ilyen "gondjaink". De bízom benne, hogy azért majd sikerül elkirándulnunk egy-két helyre és szuper lesz az első nyaralásunk, így hármasban!Már nagyon várom, ha lehetne már holnap indulnék!
Aki Kos városból szeretne hajózni (bármely más Dodekániszosz-szigetre), annak ajánlom a Dodecanisos Seeway Express katamaránt, ami nagyon modern szárnyas hajó típus, belül úgy néz ki mint egy repülő, kívül katamarán, légkondis, plazmatévé van benne, az üléssorok úgy sorakoznak, mint a moziban. Kalymnosra 35 percet tartott az út és úgy siklott, mint a repülő. Igaz, jó drága is (28 Euro körül volt per fő oda-vissza). Ez minden nap jár, Rhodoszon kezd hajnalban és Leroson fordul délután. így egy nap végigjárja délről északra, majd vissza az összes Dodekaniszoszt.
Szia csz75!
Amikor Koson nyaraltunk a szállásunk Lambiban volt. Kos városába gyalog sokaltuk az utat, így kerékpárt kölcsönöztünk. Persze máshova is tekertem vele, nem csak a városba. Fogalmam sincs, hogy hol található a ti szállásotok, de a mi apartmanunk környéke nyugodt volt. Néhány traverna, üzlet(suvernir, supermarket). Lambi és Kos város egybe épült, de fogalmam sincs, hogy hol találkoztak össze. A városban van egy jó kis bazár sor. Ott aztán mindent lehet venni("márkás" cuccokat is beleértve).
Új fórumozó vagyok, mi is Kos-ra megyünk és úgy tűnik, hogy u.abban az időpontban és u.abba a szállodába, ahova Ti A TUI-nál foglaltunk mi is (Pécsről megyünk).
Kb. 1 hónapja keresgélek, a Blue Lagoon Resort-nak jó értékelései vannak a www.tripadvisor.com és a www.hotelbewertung.de honlapokon.
Én mindig leellenőrzöm ezeken az oldalakon a kiválasztott szállodát, csak utána foglalunk. Néhány éve jártunk már Rodoszon, de most már 4 éve Törökországba járunk vissza (csak ajánlani tudom mindenkinek). Most szeretnénk más helyet is megismerni..egy kicsit vágyunk az újdonságra.
Remélem, itt sem ér minket csalódás, bár az már mond valamit, hogy 229-ből 3. helyezést ért el ez a szálloda az angol internetes oldalon.
Szia csz75!
A mi kosi nyaralásunk csak egy hétig tartott és így nem láthattam mindent. Néhány tipp, hogy mit nem szabad kihagyni (legalábbis én nem hagynám ki) :
-Askeplion szentély romjai, amely a dombon fekszik. Eszméletlen a kilátás onnan! Szerintem ott a betegek a kilátástól is meggyógyultak. A beugró anno 3 euroba került(szerintem abszolút nem sok). Én ide feltekertem a kerékpárommal, de nem biztos, hogy mindenki bírja.
-Kos városban az erődöt ajánlom. Az udvarban szobor és oszlop tördékeket állítottak ki. Remek kilátás a tengerre és a kikötőre, no meg a városra. 3 eurot kérnek a belépőért (csodálkoztam, hogy ilyen olcsó)
- a 3 sziget túra(valamiért nekünk csak 2 volt) óriási élményt nyújtott. Egéysz napos hajókázás ebéddel. Kalymnoson vagy megnézted a szivacs készítés titkait vagy a sziklákról ill. a hajóról ugráltál a vízbe(mi az utóbbit választottuk). A következő öbölben az ebéd elkészültéig pipa és búvárszemüveg segítségével vizsgáltuk a tenger élővilágát. A következő szigeten élveztük a finom homokos tengerpartot.
Szia csz75!
Ha homokos tengerpartra vágytok, akkor ugorjatok el Tigakiba. Mi ide biciklivel mentünk. Viszont nem jó napot fogtunk ki, mivel a szél fújta a homokot. Ez napozás közben kellemtlen volt, de a hullámzó tengerből ki se akartam jönni.
Bodrumon gondolkodtam, de egyedül, mint nő nem akartam menni.
Amikor a repülőtérre szállítottak minket, áthaldtunk a hegytetőn. Fantasztikus látvány volt! Kár, hogy csak a busz ablakából láthattam. Ha még egyszer eljutok Kosra biztos felmegyek oda.
Kos városban sok antik rom található és a régészeti múzeum is várja a látogatókat. Ezek persze nem kötelezőek.
Üdv:Szanna
Ui: A 3 sziget túrára a kikötőben keress hajót, mivel olcsóbb. Bodrumba is találsz onnan járatot(ha így válalni mered). Mellesleg számunka vízum köteles, ami pénzbe kerül.
Szanna
Nagyon örülök, hogy írtál! Végre találtam valakit, aki a Blue Lagoonba megy, ráadásul jún. 15-től.Ez szuper, akkor a reptéren találkozunk hajnal 3 kor. Mi februárban foglaltuk az utat, azóta nézegetem a netet, már szerintem nincs olyan oldal, amit ne néztem volna meg!!
Egyébként a szállodáról én is szuper véleményeket olvastam, német, angol, lengyel utasoktól, ill. ha itt visszakeresel Szanna is jókat írt róla.
Már mi is nagyon várjuk a nyaralást.Mi Miskolc mellett lakunk, de Debrecenből fogunk indulni majd Pestre.(én egyébként debreceni vagyok, a családom ott él, keresztapám visz fel minket a reptérre.)Pécsről is jó hosszú lesz az út Pestre.Én nagyon sajnálom, hogy az idén csak Korfura megy gép Debrecenből (a görög szigetek közül), nekünk Debrecen közelebb lett volna).
Ti milyen típusú szobát választottatok?Mi most leszünk először all. inc. ellátással, biztosan szuper lesz! Tényleg, Ti hányan mentek?Mi hárman, ez lesz az első nyaralásunk hármasban,az akkor 19 hónapos kislányunkkal.Szóval már nagyon várjuk, számoljuk a hátralevő napokat!
Még egyszer köszi, hogy írtál.Itt tudunk levelezni, információt cserélni,ha gondolod!
Üdv.: S. Andi