Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13591 Üzenet linkje2006-08-09 16:48:15 

Kedves Rebeka!

A hozzászólásod igen elgondolkodtatott engem és be kell valjam, hogy igazad lehet. Valahol a tudatalattinkban mi is szerintem Montenegróhoz mértük a görögöket. Tuti igazad van, mert több alkalommal is megjegyeztük, hogy "ez sem így meg Budván" (Bu2)! Nagyon jól érzed én imádom ezt az országot. Nagyon várom már hogy szeptemberben visszamenjek. Tavaly július elején csak a családdal és aug elején meg egy baráti társasággal mentem le - igaz ekkor csak egy pár napra -, ugyanabban a szállodában szálltam meg és nyoma sem volt a fásultságnak! Nem jelentkeztem be elõre, csak odaállítottam, hogy itt vagyok és szállást keresek! A feleségem megkönnyezte a fogadtatás amiben részünk volt akkor. Azt az örömet és kedvességet amit a szálló dolgozóitól kaptunk nem lehet leírni, pedig csak júliusban voltunk ebben a szállóban elõször.

Üdv: Zenu

# 167
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13593 Üzenet linkje2006-08-09 16:54:24 

Örülök neki, hogy így felpörgött ez a topik. Igen, igazad van Zenu, nem is vitatom, hogy a pénzünkért igenis legyenek kedvesek velünk, szolgáljanak ki rendesen, mert egész évben erre spórolunk és - mellesleg - a vendéglátók megélhetése tõlünk függ.
Mi nem beszélünk még pár szót sem görögül, de lehet, hogy ha szükséges, tényleg csodákra képes a pici nyelvtudás.
Nagyon, nagyon kíváncsi vagyok, milyen annak a három ismerõsömnek a tapasztalata, akik most nyaralnak Sartin. Majd beszámolok - bár az meg nem az én tapasztalatom lesz.... icon_wink.gif
De.
Úgy gondolom, ez a Fórum úgy jó, ahogy van. Nagyon sok helyrõl írogatnak itt a Többiek is, érdemes mindent elolvasgatni, mutasd meg a Párodnak is, biztosan kedvet kap majd valamelyik szigethez.
Montenegrót más is dicsérte, lehet, hogy majd megkereslek priviben, ha szálláscím kell és ha nem bánod.
És meg kell írni a kellemetlen tapasztalatokat is, attól lesz kerek egész a kép.
Köszönjük.

# 168
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13594 Üzenet linkje2006-08-09 16:58:24 

Kedves Kriszta!

A közbiztonsággal minden rendben van! Én is autoval járok és még sohasem bántották. Mondjuk többnyire az apartmanhoz tartozott parkoló is. összesen 2 alkalommal ált az utcán a kocsi, de akkor sem volt probléma! A szálláskereséskor azért szükséges tisztázni a tulajjal, hogy van-e parkoló az apartmanhoz. A városban a fõszezon alkalmával nagyon sokan tartózkodnak ezért a rendõri jelenlét is folyamatos, de senkit snem állítanak meg, nem kötözködnek, hanem segítenek eligazodni, ha valamit nem találsz! A város az idegenforgalomból él és igyekszik úgy is viselkedni, hogy vissza akarj menni oda!

A helynek varázsa van egyszer mindenképp érdemes megnézni! icon_smile.gif

# 169
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13595 Üzenet linkje2006-08-09 16:58:49 

Kedves Zenu!
Még egy dolgot elfelejtettem megkérdezni.
Milyen volt az idõjárás Montenegróban? Hogy tapasztaltátok a többszöri nyaralások alatt.
Most hétvégén jöttek haza Horvátország legdélebbi csücskébõl ismerõsök, ott is olyan rossz idõ volt, mint nálunk.
És hát jó lenne a garantált napsütés, úgy, mint Görögországban!
Üdv
Judit

# 170
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13596 Üzenet linkje2006-08-09 17:01:22 

Szia HJudit!

Ha komolyra fordul majd nálatok a dolog, szívesen segítek szállást keresni illetve tudok címet is adni. Nyugodtan írhatsz privit is s e-mailt is! icon_smile.gif

# 171
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13600 Üzenet linkje2006-08-09 18:48:31 

Szia Zenu!

Én eddig 8 vgay 9 görög szigeten jártam. Én szigetrajongó vagyok, ezt már sokszor leírtam ide. MInt ahogy ferrari is írja, én sem csalódtam még egy szigetben sem. Mindnek más és sajátos arculata van, mégis tipikus görög. Ha jövõre szigetre mentek, én azt javasolnám, (tapasztalatból, ha szabad), hogy olyan helyre menjetek, ami egy cseppet sem hasonlít a sarti-i hisztériához. Válasszatok egy nuygis, csendes, szép szigete, ahol még a levegõben lebeg a görög meghittség. Pl. Thassos, ami megfizethetõ és könnyen elérhetõ. Ott a feleséged sem fog csalódni! Vagy Santorini!!! Vagy Lefkada.

Andi

# 172
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13602 Üzenet linkje2006-08-09 18:57:49 

Kedves Kriszta35!

Én el nem tudom képzelni, hogy Paraliára mennék. Bár még nem jártam ott, de ha már csak egy fényképet látok róla és látom rajta azokata mesterséges, kõhullámtörõ sorokkal elválasztott strandöblöket, nekem az jön le a képrõl, hogy olyan mû, olyan nem természetes, hogy ott vannak a szép tengerben azok a mesterséges öblök. Hasonlít bizonyos olasz partokra. Már nem emlékszem, hogy te vagy Rebeka írta, hogy pont ezért szeret oda menni, mert arra emlékezteti. Szóval, kinek mi jön be, ez a szíve joga, ezért soha senkit nem is szólnék meg, nem is emiatt kezdtem e témába, hanem mert Zenut nem fogta meg Sarti. Ott sem jártam még. A képek alapján nagyon szép lehet, de én nem szeretem a nagy nyüzsit. Én Észak-Görögországban csak Stavrosban jártam, ott nagyon tetszett, de összességében Észak-Görögországnak ez a része nem vonz, nem mennék többet. Szívesen bejárnám a Chalkidikit egyszer autóval, meg a Piliont, a Parga közeli partokat és Kavala és Alexandroupoli közötti részeket...szóval inkább az vonz, amit még az átlagturista nem fedezett fel.
Ti mind szerettek autóval nyaralni járni, igzán nem okozhatnak gondot, ha kicsit odébb állnátok ezektõl a felkapott helyektõl. Ott van csak a Pilion, olyan közel a szeretett Paraliátokhoz...csak azt akartam mondani, hogy nem pezseg bennetek az ismerni vágyás, a vágyakozás olyan helyek felé, ahol úgy érezheted, te fedezted fel elsõként? Annyira más élmény, annyira más érzés, akkor a szenzáció a lelkednek...
Elkalandoztam. Ez csak olyan eszmefejtegetés volt, csak mert kíváncsi vagyok, ti északra járók, miért nem vonzódtok más helyek felé? icon_smile.gif

Andi

# 173
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13605 Üzenet linkje2006-08-09 20:30:34 

Andi!

Lehet, hogy félreértettél, engem Sarti nem azért nem fogott meg mert nyüzsis! Hanem azért mert nem úgy szolgáltak ki engem, nem azt kaptam amit elvártam a helytõlaz emberektõl. Engem nem igazán vonzanak a csöndes, eldugott helyek. Én ahol elõször járok az nekem mindíg új, mindíg az újdonság erejével hat és nem zvar, ha az egy túrista paradicsom. Én szeretem a nyüzsit. Számomra ez a nyaralás. Azért megyek nyaralni, hogy kikapcsolódjak, pihenjek, szórakozzak, bulizzak. Mindent csináljak amit két nyaralás között nem tudok megtenni, mert a munkámból adódóan mondjuk nem tehetek meg.

# 174
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13606 Üzenet linkje2006-08-09 20:38:34 

Szia HJudit!

Az eddigi nyaralásaim alkalmával egyedül 2004-ben volt esõ egy nap. Nem jellemzõ a huzamos rosszidõ! Esõvel pedig most július végén a Sithonián is találkoztam! icon_smile.gif
Egyébként júliusban és augusztusban garantált a jóidõ!

# 175
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13608 Üzenet linkje2006-08-09 21:04:34 

Én a görögöknél nem tapasztaltam fásultságot. Ha bementem egy üzletbe elsõ alkalommal tartózkodóak voltak, de ha csak egy görög szót kiejtessz, repdesnek a boldogságtól. Ha egy helyre másodszor is betévedsz, úgy fogadnak, mintha évek óta oda járnál.
Ellenben a horvátoknál ha naponta tízszer mész be valahová pénzt költenei éreztetik veled, hogy idegen vagy. Ráadásul nagyon vastagon fog a tolluk. De ezeket a tapasztalataimat már leírtam egyszer.
Egy-két esetlen szó a helyiek nyelvén, csodákra képes, ezért akárhová megyünk legalább tanuljunk meg köszönni a helyiek nyelvén, és van egy fontos szó, amit sokszor a saját nyelvünkön sem tudunk kimondani: KÖSZÖNÖM. Ez bárhol a világon csodákat képes mûvelni.

# 176
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13610 Üzenet linkje2006-08-09 21:09:31 

Csutek!
Ennyit azért meg tudtam jegyezni. Tehát kösszönni és megköszönni tudtam dolgokat görögül.
A horvátokról alkotott véleményedet meg osztom veled. Õk egyenesen seggfejek!

# 177
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13615 Üzenet linkje2006-08-09 22:36:09 

Zenu!

A görögökkel nekem még nem voltak rossz tapasztalataim. Lehet, hogy ebben közrejátszott az is, hogy mosolygósabb vagyok az átlagnál, ráadásul, ha találok egy kedvemre való éttermet vagy bármilyen boltot, oda visszajárok, így már ismerõsként fogadnak.
A horvátok nem tudják mit csinálnak, mert nem látnak az orruknál tovább. Egyébként osztom a véleményedet, de nem használok ehhez hasonló kifejezéseket nyílvános fórumon. Szerintem, néhány év múlva, ugyan úgy vegetálni fog, mint a Balaton.
Igazán kedves embereket csak Erdélyben láttam. Igaz ott a mi nyelvünket beszélik. Sajnos nekik nincs más lehetõségük a megélhetésre, csak a turizmus, ami még nem elég fejlett.
Üdülõk hada lepi el a várost, ahol élek, de itt sem látsz túl sok barátságos embert.

# 178
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13617 Üzenet linkje2006-08-10 07:00:47 

Igen Csutek egy kicsit durván fogalmaztam velük kapcsolatban, de a munkám során nap mint nap kapcsolatban vagyok velük és egytõl egyig nagyon nehéz esetek. Pillanatok alatt ki tudnak akasztani.
A visszajárást án is megtettem az idén görögbe. tehát két hétig egy supermarketben (A Sassos melletiben) vásároltam és borravalót is mindíg hagytam a hölgynek vagy az ürgének aki kiszolgált, mert 10-20 centeket nem kértem vissza folyamatosan.
Az utolsó nap mikor bevásároltunk a hazamantetelhez 10,10 EUR volt a számla. Volt nálam egy 10 Eurós és egy 50 Euros, gondolod, hogy elengette volna nekem a 10 centet, hogy ne kelljen felváltani az 50 Euróst? De említhetném a húsboltost is akihez 5 percel a nyitás elõtt értünk oda. (Csak nála vásároltuk a húst két héten keresztül.) Csak nézett ki a pult mögül mint egy b...ka, azt hiszed beengedett?

# 179
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13618 Üzenet linkje2006-08-10 07:19:16 

.
Ebben a topikban az egyéb utazásokrók kellene írni, különben lezárhatjuk ezt a témát.

Ha nem a megfelelõ topikba írtok, egy idõ után összekeveredik minden és nem lehet eligazodni a témákban.

Tapasztalatok: https://www.hellasz.hu/forum/viewforum.php?f=2
Görögország: https://www.hellasz.hu/forum/viewforum.php?f=13
Élménybeszámolók: https://www.hellasz.hu/forum/viewforum.php?f=17

# 180
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13622 Üzenet linkje2006-08-10 07:43:11 

Sorry Jox!