Olaszország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Eduso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
286 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124899 Üzenet linkje2010-01-31 14:46:20  Válasz a #124851. hsz-ra

Szia Firkamano!

www.portal.gesac.it/portal/page/internet/inaeroporto/autobus
Nápolyba készültök ti is??? Mi májusban megyünk, lefoglaltuk a jegyet a wizz-nél még novemberben...
A buszjárat weboldala www.anm.it itt vannak a járatok menetrendek. A jegy ára 3 Euro/fő a reptérről(Alibus) ezzel a központba tudsz bejutni a reptérről. Ajánlom még a vesuviana.it oldalt is itt a nápolyi vonatok elérhetősége van. Mi közel leszünk a Piazza Garibaldin a pályaudvarhoz, onnan egy óra alatt el lehet menni Sorrentoba vonattal, az autóbérlés azért gáz, mert nagyon nehéz parkolni, illetve drága... ahová lehet busszal, metróval tervezzük az eljutást... Capri, Sorrento, Anacapri, Positano, Amalfi, ezek a városon kívüli célpontok....Jó tervezgetést!
üdv Eduso

# 167
Eduso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
286 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124900 Üzenet linkje2010-01-31 14:55:50 

további hasznos link Bologna irányban:www.forliairport.com itt vannak még infók, amit tegnap küldtem, azt most nem lehet megnyitni, ezért nem tudtam csekkolni, hogy jót küldtem-e, mert több repetere is van Bologának. Lehet, hogy amit most küldtem az a korrekt....
Üdv,
Eduso

# 168
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124913 Üzenet linkje2010-01-31 17:01:13  Válasz a #124899. hsz-ra Előzmény #124899

Szia Eduso!

Nagyon köszönöm! Mi is busz-metró-vonat pártiak vagyunk.
Olaszországban nem szívesen bérelnék semmit.

Biztosan írni fogok még neked Nápollyal kapcsolatban, egyelőre még nem tudok vele foglalkozni, mert diplomázok, és még a Barcelonai utazásra sem készültem fel, de utána megkereslek, hogy jól kifaggassalak icon_smile.gif

És mégegyszer köszönöm az eddigi infókat!!

# 169
Eduso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
286 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124925 Üzenet linkje2010-01-31 18:11:29  Válasz a #124913. hsz-ra Előzmény #124913

Szióka!

Akkor jó tanulást. És Kína összes termését neked. Barcelona is klassz, ott is voltunk Callela-ból illetve Malgrat-ból vonattal. Barcelonából is fel lehet menni egy vonattal Montserratra, az is szuper élmény volt. De másodszor a földcsuszamlások miatt nem lehetett felmenni. Én is visszamennék Barcelonába... Remélem jó lesz, érezd ott magad nagyon jól!!!! Mindjárt itt az indulás!
Üdv Eduso

# 170
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124987 Üzenet linkje2010-01-31 21:38:48  Válasz a #124925. hsz-ra Előzmény #124925

Szia!

Nagyon köszönöm, és akkor "hamarosan" jelentkezem ezügyben icon_smile.gif

# 171
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126173 Üzenet linkje2010-02-17 14:17:33  Velence

Sziasztok!
Hamarosan utazunk Velencébe. Örömmel venném, ha segítenétek a programunk összeállításában. Márc. 9-13. között leszünk ott, a szállásunk is Velencében lesz. Gyakorlatilag 3 teljes nap, egy este és egy délelőtt áll rendelkezésünkre.
Vojandi élménybeszámolóját már ismerem.
Mi a véleményetek, melyek azok a helyek, múzeumok, egyéb látnivalók, melyeket feltétlenül meg kell néznünk?
Tervezzük, hogy veszünk 3 napos Museum Passt és Transport Ticketet is.
Örömmel fogfadok minden javaslatot. icon_smile.gif
Előre is köszönöm a segítséget.

# 172
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126276 Üzenet linkje2010-02-18 14:49:03  Válasz a #124899. hsz-ra Előzmény #124899

Szia Eduso!

Megvan az 5-ös diploma, így teljes erővel az utazásra koncentrálok icon_smile.gif icon_smile.gif

Nápolyban május 4-8-ig leszünk.

A hotel Idea-t néztem ki. Azt hiszem így írják. Booking.com-on.
Reggelivel 20 euro/fő/éj.

Az állomáshoz közel van.

Vonattal lehet menni Pompeibe?
És ha a Vezúv tetejére szeretnénk menni, akkor be kellene fizetni kirándulásra, vagy hogyan lehetne megoldani?

Tudsz erről valamit??

# 173
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126282 Üzenet linkje2010-02-18 15:19:32 

Szia Szilvi!
Épp most írtam neked, a barcelonás topikba. Sajnos többet nem tudok neked segíteni, mert mi nem szívesen megyünk be múzeumokba, templomokba, mi csak a külső összképet szeretjük. Tök jó, hogy két hónapban egymás után két ilyen városlátogatós utazásotok lesz. Az index Velence topikjában (láttam már vagy ott) rengeteg használható indó van mindenről, érdemes messzemenőleg visszaolvasni. Kicsit irígykedek most mindkét város miatt, mert mindkettőt imádom én is. icon_wink.gif

# 174
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126292 Üzenet linkje2010-02-18 17:07:23  Válasz a #126282. hsz-ra Előzmény #126282

Szia Andi!
Így igaz, az indexen mar fárasztom a társaságot. icon_smile.gif
Mi sem tervezünk túl sok helyre bemenni, de azért a főbb látnivalókat megnézzük.
Tényleg jól jött ki egymás után ez a két utazás, kicsit kiszakadunk az itthoni télből. Remélem, addigra Velencében jobb idő lesz, sok esőzést láttam az előrejelzésekben.
Igaz felkészülten megyünk, viszünk esőkabátot, sőt még gumicsizmát is veszünk.

# 175
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126301 Üzenet linkje2010-02-18 17:38:05 

icon_smile.gif Igen, a gumicsizma hasznos lehet és ott nem is vicces, hanem szokványos. Amikor mi voltunk ott, úgy 4 óra hosszát esett az eső, de hihetetlen, hogy egy óra múlva már mindenütt bokáig ért a víz az utcákon. Esőben is megvolt a romantikája, összebújva egy kis ernyő alatt fagyoskodva. Majd térdig vizes farmerben, nagyon átfagyva egy pizzériában ücsörögni...
Valamiért ez a sorsunk, 2005 óta az utazásaink 80%-át állandó esőzések kísérik. Lassan már megszokom és ki sem borulok tőle. icon_smile.gif

# 176
Eduso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
286 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126367 Üzenet linkje2010-02-18 23:32:23  Re:

firkamano írta:
Szia Eduso!

Megvan az 5-ös diploma, így teljes erővel az utazásra koncentrálok icon_smile.gif icon_smile.gif

Nápolyban május 4-8-ig leszünk.

A hotel Idea-t néztem ki. Azt hiszem így írják. Booking.com-on.
Reggelivel 20 euro/fő/éj.

Az állomáshoz közel van.

Vonattal lehet menni Pompeibe?
És ha a Vezúv tetejére szeretnénk menni, akkor be kellene fizetni kirándulásra, vagy hogyan lehetne megoldani?
Szia Firkamanó!
Először is nagyon gratulálok az ötös diplomához, maximálisan megérdemled a sok szép utazást.! Mi május 11-18-ig leszünk Nápolyban, szintén a Hotel Idealban egy másik párral. A szállás a Piazza Garibaldin van, közel a vasútállomáshoz. Én ott minden infót be fogok gyűjteni, de neked is megnézem a vasutas lehetőségeket és megírom! Majd indulás előtt én is várom tőled a hasznos infókat 8-a után. Te is Wizairrel mész??? Szerintem mindkét helyre el tudsz menni egyénileg. Kívánom, hogy Velencében is szuperül érezd magad, és ne kelljen a gumicsizma. Hány napra mész??? A várost egy nap alatt be lehet járni egy térképpel, ha nem akarsz bemenni sok időt tölteni múzeumokban. Murano, Burano, Torcello hajóval elérhető, ahol az üvegművesek vannak A Szent Márk téren nyáron kígyózott a sor a Bazilikába való bejutáshoz. Az óratoronyba Campanile-be érdemes felmenni, szép onnan a kilátás. A boltok, pizzeriák méreg drágák, nyáron 4,5 Euroba került hármunknak a pisilés. Nem vagyunk csórók, de vittünk kaját, és vettünk is ott, mert találtunk egy Billát, de irreálisan drága Velence, arra készülj fel.
üdv Eduso

Tudsz erről valamit??

# 177
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126381 Üzenet linkje2010-02-19 10:07:06  Válasz a #126367. hsz-ra Előzmény #126367

Szia Eduso!

Köszönöm szépen!!
Akkor mi előbb megyünk Nápolyba, és majd adom a híreket 8-án és 9-én!! icon_smile.gif

Wizz-el megyünk.

Úgy olvastam egész jó ez a szállás, igaz mindenki panaszkodika reggelire, hogy szegényes, de én még olyan helyen nem voltam ahol fejedelmi lett volna a reggeli, ennek ellenére meg voltunk elégedve vele, és sokat számított, hogy reggel nem kellett azt már venni.
Tegnap egyébként lefoglaltuk a Hotel Ideal-t. (egy éjszaka 23euro/fő reggelivel)

Majd csak most esek neki az infó gyűjtésnek, de ahogy jutok valamire, megosztom veled!

Amit első körben meg fogok nézni, az az, hogy a repülőtérről mivel és mennyiért lehet bejutni a belvárosba, és az ottani tömegközlekedésnél mennyibe kerül a jegy illetve a napi bérlet.
Valamint hogy Pompei-be és a Vezúv tetejére hogyan juthatunk el.

Aztán majd írok, vagy ha megtudsz valamit írj te is icon_smile.gif

Szilvi van abban a szerencsés helyzetben, hogy Velencébe is megy, Nekünk most csak Barcelona és Nápoly van a terveink között, illetve várom az akciót a wizztől, mert Pisa-ba is szeretnénk még idén menni.

# 178
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#127914 Üzenet linkje2010-03-06 11:11:09 

Vojandi, a velencei élménybeszámolódban írtad, hogy több üvegtárgyat vásároltál. Emlékszel esetleg még rá, hogy milyen áraik voltak?
Előre is köszönöm.

# 179
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#127928 Üzenet linkje2010-03-06 14:48:28 

Szia Szilvi!

Sajnos nem emlékszünk pontosan, csak kb. :

A "cukorkák" azt hiszem 60 vagy 80 Eurocent voltak, a béka 5 Euro, a delfin talán 6-7 euro, a tálka is olyan 5 Euro körül. Igazából darabonként ennél nagyobb pénzt nem szántunk rá - pedig tudtam volna még miket venni - azért emlékszem, hogy így 5 euro körül voltak.

# 180
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#127930 Üzenet linkje2010-03-06 14:52:15 

Ami nagyon tetszett azoka boros üveg dugók voltak, ilyen hegyesedő végő fémből alul (rajta egy gumicsíkkal, hogy jól zárjon) és a teteje, a vége, üvegből volt, ezer formában, színben, a legolcsóbb 3 euro volt, de voltak 8-10-ig is. nagyon sajnálom, hogy nem vettem (de ahol 3 euro volt, nem vettük meg, később meg már csak drágábbakat találtunk) belőlük jópárat, mert ez nagyon szép ajándék lehetne szülinapokra, névnapokra, ha lenne belőle itthon 5-6 darab raktáron.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 18 19 20   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu