#1226092010-01-03 23:26:50 Válasz a #122607. hsz-ra
Szia!
Ezt örömmel hallom!
Akkor majd nem tartok ettől a térségtől is.
Görögországba bátran szervezek magunknak utat, nem tartok semmitől, de más régióba még kicsit félek ettől.
De lehet hogy egyszer kipróbálom, és többet nem lesz bennem ez az érzés, hiszen tudni fogom, ott hogyan is működik ez a dolog.
A Kanári sziget engem is vonz, de főleg a Páromat. De kicsit tartok is tőle... Élővilág, hosszabb repülőút...
#1226102010-01-03 23:38:19 Válasz a #122609. hsz-ra
Az én megítélésem szerint kicsit rendezettebben mennek a dolgok a spanyoloknál, tehát ha ment a szervezés Görögországba, ott sem lesz gond. Hosszabb repülőút? No igen, 4,5 óra, nem kevés, de nem is vészes.
Az élővilág tekintetében viszont abszolút nem értem, mi aggaszt. Vagy semmi konkrétum, csak úgy?
Szia Firkamanó!
A Kanári-sziegetk miatt ne aggódj semmi miatt sem, tényleg nincs miért. 3x voltunk Tenerifén, nem úgy, mint az átlag nyaralni járó, aki csak megnézi a látványosságokat, hanem mi túrázni voltunk a magas hegyekben, de ott sem volt sosem semmi veszélyes.
A repülőút csak 4 és fél óra, nem olyan vészesen hosszú. Élővilágban nincs semmi extrém állat, de a növényzet leírhatatlan. Firka, elküldöm neked priviben a tenerifei fotóalbumjaim linkjét...De beszámolóim is vannak fent a neten.
Szia ElChe!
Jövőre mi is Lanzarote mellett döntöttünk, amin már vagy 4 éve vacillálunk, e mindig Tenerifére lyukadtunk vissza. Párom már volt ott, én még nem. Novemberben mennénk...
#1226372010-01-04 15:59:03 Válasz a #122635. hsz-ra
Lanzarote is jó. Igazság szerint mindnek megvan a maga sajátossága. Nekünk a legnyugisabb útjaink La Palmán és Fuerteventurán voltak, Tenerife és Gran Canaria nagyságrenddel zsúfoltabb. Lanzarotén nem olyan egyszerű letérni a "kitaposott ösvényről". Jól ki vannak találva a megnéznivalók, de mégis, az ember nem érzi annyira szabadon barangolósnak a napjait. La Palma viszont pont az ellentéte, nincsenek kötelező körök, de sok lehetőség van túrázni. Szóval az is egy érdekes hely.
Szia ElChe!
Már régebben is leveleztünk erről valahol. Mi szeretnénk mind a 7 "nagy Kanárit valamikor kivégezni". Legkevésbé Fuerteventura (túl kevés zöld) és Gran Canaria (túl nagy tömeg) vonz. Ezzel szemben La Palma, El Hierro, La Gomera még biztosan sorra fognak kerülni nálunk....valamikor.
#1226472010-01-04 21:19:50 Válasz a #122646. hsz-ra
Gran Canaria azért Jolly Joker, mert ott tényleg minden van, meg hát én persze búvárszemmel is nézem, és igazán látványos dolgok vannak a víz alatt, a sziget több pontján is. GC és Tenerife között viszont szerintem már nem akkora a különbség. És GC-n nagyon kellemes, csendes helyek is vannak, nekünk például Agaete mellette egy kis apartmanos helyen volt pár nagyon szép napunk. Tudod hogy van ez, a többedik alkalommal már egyre merészebben keresi az ember az abszolút nem tipikus helyeket.
Gomerán csak egy napot voltam még, szerintem az lesz a következő hosszabb túra, de a többiről vannak alaposabb benyomásaim. Több cikket írtam már az útjaimról, szívesen linkelek párat, bár a búvártéma erősen dominál bennük. Azt mondanám, a legjobb utunk messze a három hetes nyári kaland volt, legközelebb ugyanilyet is jó lenne csinálni, csak Tenerife-Gomera-El Hierro összeállításban. De az is jó, ha az ember 11-14 napos repjegyet szerez két szigetre, vagy egy szigetre de annak két részén. Szóval ötleteim bőven lennének, mert szeretem a környéket, erősen. A mostani hazai benzinárak mellett még jobban, mert visszasírom a 215 forintos kinti benzinárat...
Ezek a több szigetes utak egyébként nem csak itt vonzanak, a múltkori Kalymnos-Kos kalandom után nagyon elkezdtem töprengeni 2-3 héten Görögországban is.
Itt még nem írtam. Barcelonában már voltam ha kell szívesen segítek ha gondolod. Wizz járatai ferihegy 1-ről indulnak,mert ezek fapados járatok.Gyönyörű város Barcelona nagyon tetszett Nekem is és a családomnak is. Gondolom azt már tudod mit kell megnézni. A nyaralásunkkor mi elmentünk és végigjártuk Dali összes jellegzetes helyét.
A Kanári szigeteket imádom, Mi 2-szer voltunk Teneriffen,de a fiam akár minden héten menne. Mi is Bécsből szoktunk menni, igaz 2-szer annyi a repülési idő,mint Barcelonába,de nagyon-nagyon megéri.Imádjuk azt az országot.
Kérdésed van szólj és segítek.Képeket is tudok küldeni ha kell.
#1226712010-01-05 15:04:02 Válasz a #122648. hsz-ra
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Hát 4,5 óra az nem semmi. Eddig kettő volt a max. Dehát végülis mindegy hány óra, ha meg van írva h lezuhan, akár fél órás is lehet az út...
Élővilág: pókoktól rettegek. A cápáktól is félek, már sikerült felfognom, hogy az ismertebb görög szigeteki strandokon nem fog egy sem megkóstólni, na de az óceánnál... Vagy csak félre kéne tennem a hülye félelmeimet
Szóval semmi különösebb nehézség nincs a szervezésnél, ez jó hír.
Az easyjet Tenerifére megy.
Ezt a szigetcsoportot még nem nézegettem, melyik az a része, ahol a legszebb a strand? Ezerféle kékben pompázó a kedvencünk.
És a szél? Mindig van? Melyik hónapban érdemes menni? Szeptember-október még jó?
#1226742010-01-05 16:16:53 Válasz a #122671. hsz-ra
Pókok? Nem emlékszem nagy pókokra arrafelé. Cápák minden tengerben élnek. És szinte mindenütt a parttól távol, a nyílt tengeren. A horvát Adrián elvileg jelentős méretű fehér- és kékcápa állomány él, de kezet rázok a fürdőzővel, aki egyet is látott valaha... Véleményem szerint tényleg nyugodtan sutba vághatod az aggodalmakat. Én elég sokat búvárkodtam a Kanári-szigeteken, de veszélyes cápát sose láttam. Angyalcápát igen, de az csak fekszik az aljzaton jó mélyen, elássa magát mint egy lepényhal, és kis rákokra vadászgat éjszakánként. Nem is túl nagyok, nincsenek is strandokon. Szerintem a "veszélyes" élőlény jellemzően ugyanaz, mint bizonyos görög partokon, a tengeri sün, mert abba nem túl jó belelépni.
Tenerifén strandolni inkább délen lehet. A szigetek nem túl nagyok, de ahol olyan magasak hegyek, mint Tenerifén is, ott az északi oldal mindig hűvösebb és nyirkosabb. A szigetek közül a legszebb strandok viszont szerintem egyértelműen Fuerteventurán vannak:
A keleti szigeteken azt tapasztaltam, hogy délelőtt kevésbé szeles az idő, délutánra szinte mindig feltámad. Évszakbeli ingadozásokkal nem nagyon kell számolni, nyáron 24-32 fokok vannak, télen 20-25, de ez is függ szigettől, szigeten belüli elhelyezkedéstől, amit nem csak az befolyásol, hogy északi vagy déli oldal, de akár az is (ha valaki olyan szállást keres), hogy mennyire van magasan az ember. A szeptember szerintem az egyik legjobb hónap, a víz ilyenkor a legmelegebb, 24-25 fokos, de turista már kevesebb van.
#1226772010-01-05 17:00:46 Válasz a #122674. hsz-ra
Szia Elche!
Nagyon köszönöm a válaszodat!!
Majd ha ténylegesen eljutunk az utazáshoz (ami nem most nyáron lesz), akkor még biztosan jobban utána érdeklődök a szélnek, mert azt nagyon nem szeretem
A képed nagyon tetszik, az ilyenek láttán mindig kicsit megingok, hogy elég lesz-e a kéthetes nyaralás Görögországban
Csatlakozom az előttem szólóhoz és teljes egészében egyet értek a pókokkal és a cápákkal kapcsolatban.
Mi Teneriffén januárban és márciusban voltunk. Egyik időben sem fürödtünk az óceánban,mert januárban már nem lehetett márciusban pedig még nem.
A hőmérséklet mindig nagyon jó. Márciusban amikor voltunk érdekes volt a hőmérséklet. Reggel ébredéskor 14 fok, reggeli után 21, délben 36, este 6-kor 24fok.Az esti sétákhoz mindig vinni kellett a pulcsit.Éjszakára a fűtés beindult a szállodában.A szeptember a legjobb szerintem ebben az országban.
Mi mindig Bécsből repültünk, a fiamnak a Lauda járata volt a kedvence.
Elkezdtem írni neked, de az új gépemről voltam, onnan meg még nem jártam a fotós oldalamon és sehol sem volt meg a linkje. Most, ha ezt megírtam, utána adom neked. Nem felejtettelek el, csak nem volt időm azóta.
A pókoktól én szabályosan rettegek, mégis elmentem Mexikóba, ahol madárpókok is vannak. Tenerifén még sosem találkoztunk még egy picúrka pókkal sem. Cápa ügyben egyetértek az előttem szólókkal: mindenütt vannak, hogy felfal-e az csak szerencse kérdése. Én bízom a szerencsében.
Szerintem is Fuerteventurán vannak a legszebb strandok.
Tenerife nem a strandjairól híres, nagyon sok ember nem is emiatt jár oda, hanem, mert ahogy mondani szokás, ez a sziget magában hordozza az összes kontinens egy kis részletét: kis sivatagot a Teide-kalderában, jeges hegycsúcsót, trópusi növényzetet, fekete lávstrandot, aranysárga (igaz a Szaharából odahordott homokból) strandot, fenyőerdőt, dél- amerikaira emlékeztető tájat.
A levegő hőmérséklete mindig kedvező, egész évben lehet ide menni nyaralni. Mi először februárban voltunk, majd októberbe, majd májusban. Október és május kitűnő volt, februárban sokat esett az eső.
Beszámolóim Teneriféről (bocs a linkhegyekért, de lusta vagyok egyenként nevet adni a linkeknek és úgy feltűntetni, így egyenesen bemásolom őket):
#1227022010-01-05 20:50:06 Válasz a #122677. hsz-ra
Ha belegondolok, a legtöbb nyaralásom Egyiptomban, Görögországban és a Kanári-szigeteken volt. Egyiptomban jó búvárkodni, de az ország hangulata engem nem ragadott magával. Ahol kötetlenül jól érzem magam, az például a görög vagy a spanyol szigetek valamelyike lehet, de ezek más és más élményt adnak. Egy görög úton jó ellazázni a strandon, meleg a tengervíz, jól esik egy frappé... A Kanári-szigetek teljesen más. Legalábbis nekem. Az ember mindig megy valamerre, mert még egy szigeten belül is annyiféle eltérő hely van. Szóval oda nem úgy utazok, nem olyan céllal, és azt is szeretem, hogy a "nem olyan jó" időszak is nagyon-nagyon kellemes, főleg mondjuk egy decemberi Budapesttel összehasonlítva.
Itt van most pár Gran Canarián készült kép, csak úgy. Egy sziget, egymástól 1-1,5 óra autózásra.
Szóval ha engem valaki megkérdez arról, szerintem milyen Gran Canaria, nem tudok egy mondatban válaszolni...
Kedves Firka!
Mallorcanál sokkal szebb a tenger, rengeteg karibi szinekben pompázó kis eldugott öböl van, elég tiszta is a víz.
A Kanári-szigetek partjai túlnyomórészt meredek sziklásak, kevés a fürdésre alkalmas part, ami van, az általában fekete homokos, az óceán pedig nagyon erősen hullámzik és hideg.
A Kanári-szigetekre nem strandolás céljával érdemes menni. Ahogy ElChe is írja, nagyon jó, hogy egész évben bármikor kedvező az időjárás és nagy élmény kiszabadulni az európai hideg télből egy húsz fokos kellemes klímájú helyre, ahol a természet ezer féle látnivalóvan csalogat.
Németországból a Condor légitársaság repül minden nap olcsón a Kanári-szigetekre, több városból is.