#1173642009-09-14 20:51:31 Válasz a #117292. hsz-ra
Szia Firka!
A 10db-os jegynek a neve tényleg carnet és 11,40-be kerül, de én úgy tudom, csak 1és2 zónában jó, igaz ott 1,5 órát mehetsz vele, úgyhogy át is szállhatsz, de csak pl. metróról metróra. Ha feljöttél a "föld alól", már nem mehetsz vissza, még ha bele is férne az időbe.
A 3. zónába kérdezhetem, hogy hova készülsz?
Még jutott eszembe valami. Hét végén mentek, vagy hétfőn?
Csak azért, mert létezik olyan, hogy TICKET JEUNES WEEK-END, 26 év alattiaknak, 1 napos bérlet és 1-3 zónára csak 3,20.
#1173822009-09-15 10:19:57 Válasz a #117345. hsz-ra
Szia Éva!
Köszi a segítséget!!
Ez nem jó hír.
A 3. zónában van a La Défnese negyed, üzleti negyed, igazi felhőkarcolók, és képzeld nincs autó mert azok a föld alatt közlekednek. Van még ott egy kockaszerű látványosság, most még nem tudom a nevét, tegnap nyomtattam az infókat
Akkor ezek szerint mit csináljak, ha a 3. zónába akarok meni??
Milyen jegyet vegyek??? Úgy látszik a sima nem jó
A sacre coeur az még a 2-es zónán belül van ugye?
Múltkor ilyennel nem volt gondunk, az 5-ös zónáig volt érvényes a Paris Visite kártyánk...
Azt hiszem minden fő látványosság a 2-es zónán belül van, akkor ilye bérletet veszek.
De egyszer el szeretnénk menni a 3. zónába, szerintetek milyen jegyet vegyek?
Hétfőn megyünk...
VAESZ!
Igen, elmegyünk oda, de nem este, mert messze van a szállásunktól, és este nem szeretek olyan helyen sétálni...
Este csak az Eiffelt, Diadalívet és a Louvre -t szoktuk megnézni. Lehet hogy a Notre Dame-ot is meg fogjuk, csak bírja a lábunk
Úgy tűnik, nem én vagyok a te embered. Én ezt a jegy témát nem jártam körül, bérletünk volt. Ami biztos kiegészítő jegyet bármikor vehetsz nagyobb számú zónához. Szerintem, hagyatkozz arra, amit Éva írt erről, vagy kérdezz rá az Index Párizs topikban. Valamiért nekem úgy rémlik, hogy a napi jegyek aznap éjfélig érvényesek (lehet, hogy téves). A magyar nénivel kapcsolatban is Éva az embered.
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
A Notre Dame kilátóját ne hagyjátok ki!
#1174092009-09-15 14:37:56 Válasz a #117407. hsz-ra
Köszi Szilvi!
Eldöntöttem, 2 napra napi bérletet veszünk (nem láttam hogy lenne 2 napos, hanem csak 2x egy napos), és a harmadik napra jegyet veszünk.
A La Défnese negyedbe meg úgy gondoltam az eljutást, hogy a 2. zóna végén leszállunk, átsétálunk a hídon, és máris ott vagyunk. Így nem kell +jegy a 3. zónába, és nem kell PAris Visite kártya sem (ez 1-3-ig lenne érvényes 8.8 euroért 1 napra)
Néztem a Paris Visite leírását is, de más városkártyákkal ellentétben ennél nem látok ingyenes belépési lehetőséget sehova, hanem csak 10-30% belépési kedvezményt adnak.
Érdekes, hogy a Róma kártyával a Colosseum is ingyen volt (meg az utazás), itt meg nem adnak semmi ilyet
Azt hiszem az utazásos dolog letudva
A Notre Dame-i toronyba meg nem engednek fel ingyen, 26 év alattiaknak is kell 3-4 eurót fizetni, a páromnak meg 7-8 eurót Nem tudom hogy ez megéri-e, akkor inkább a Montparnasse toronyra mennénk fel, onnan látni mindent.
Vagy én már semmit sem tudok. Valószínűleg most hagyni fogom hogy a párom döntsön mindenről, végülis az ő meglepetés útja
Mi három éve voltunk Párizsban, akkor a jegy téma úgy működött, hogy a "Carnet"-ben vásárolt jeggyel közlekedhedtél az 1-3 zónán belül szabadon, nem kellett kiegészítő jegyet venni, illetve Párizs közigazgatási határain belül érvényes volt a RER-re is. Amíg nem jössz ki a metróhálózatból, vagyis nem kezeled a jegyet még egyszer szabadon közlekedhetsz bizonyos időkorláton belül (már nem emlékszem, 1 vagy 1,5 óra). Buszra szállásnál új jegyet kell lyukasztani. Nem kell megijedni, ha néhány nagyobb állomásnál, ahol több vonal csatlakozik még egyszer kéri a jegyet kezelésre, az nem azt jelenti, hogy kimész a rendszerből, hanem csak átszállsz egy másik vonalra. Aszem az 1-es metróval mentünk ki a Defance negyedbe , felmentünk a nagy fehér kocka ( Grande Arche- Nagy Ív ) tetejére. Onnan nagyon szép kilátás nyílik a belvárosra. Ha a nyugati oldalon átnézel alatta, akkor a Diadalíven keresztül, a Champs-Élisées át pont a Louvre udvarára látsz. A bérletes dolgokat sajna nem ismerem. ha az ember metrózik érdemes megnézni a 14-es vonalat, amely teljesen autómata vezérlésű
Kicsit megzavar az az infó "Új JEGY: « t+ » jegy (1,60 € darabja vagy 11,60 € a 10-es jegytömb (carnet). Ezzel a jegyel 1,5 órán át lehet utazni bármelyik közlekedési eszközön, átszállással is. "
Ez azt jelentené, hogy 1,5 órán belül át tudsz szállni metróról buszra is?
Mi jövőre tervezünk egy 1 hetes utat. Már háromszor jártam ott, de egyszerűen nem tudok betelni vele.
#1174172009-09-15 17:50:52 Válasz a #117412. hsz-ra
Tauri!
Köszi az infót
Én is azt hittem hogy azzal a jeggyel át lehet szállni metróról buszra, de elvileg nem lehet.
A Grande Arche-t feltétlenül megnézzük, a képek alapján nagyon tetszik nekünk a La Défense negyed. Van egy ujj szobor fémből, azt szeretném megtalálni...
Mi másodjára megyünk Párizsba, de nem ez az utolsó utazásunk oda
Sziasztok!
Napközben nem voltam gép közelben, de most itt vagyok!
Firka!
Ameddig a metró jár, addig tuti jó az 1-2 zónára szóló jegy. Ez azt is jelenti, hogy az 1-es metróval elmehetsz végállomásig és ott van a Defense negyed, az tulajdonképpen a 2-3 zóna határán van, de biztos így látod Te is a zónatérképen. Ha ott kiszállsz a metróból az szerintem Neked már elég is (legalábbis nekünk elég volt). Onnan sétálhatsz és nézelődhet. Felszíni közlekedés már ott sincs, érdekes nagyon.
Biztos vagyok benne, hogy 1-2-vel metrózhatsz bármeddig. Figyelni a RER-nél kell, mert az túlmegy a 2-es zónán.
Busszal hova szeretnél menni?
Ilonától remek jó a közlekedés a 4-es és a 6-os metróval, azokról meg át tudsz szállni újabb jegy lyukasztása nélkül.
Összeállítottad már a programot? Szívesen megnézném.
Ha Wizz-zel mész, a Porte Maillotra érsz, onnan az 1-es metróval egyik irány a Défense negyed (Grande Arche a megálló neve), a másik irány végállomása pedig a Chateau de Vincennes. Erre felé kell menned, és a Charles de Gaulie Étoile (Diadalív) megállónál átszállhatsz a 6-os metróra, az kivisz a nénihez. A Porte Mailloton nehezen találtuk meg a metrót, de összejött. Nem tudom elmondani merre mentünk, mert elég sokat kóvályogtunk mire megtaláltuk.
Na olvasom, tovább mit írtatok még, aztán ha tudok még valamiben segíteni, folytatom az írást.