Nea Plagia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219394 Üzenet linkje2014-07-01 08:22:39 

Amit még le szerettem volna írni, bár nem tudom, mi történt valójában, de nem árt tudni.
A másik házrészben, az emeleten lévő 2 hölgyhöz elvileg éjjel bement valaki. Felkapta a táskájukat, de mivel a hölgyek felkeltek, kiszaladt, és a táskát eldobta. Emeleti szoba volt, és elvileg ajtót nem zártak éjjelre, csak szúnyoghálós ajtót, és a redőnyt sem húzták rá, sem elöl, sem a terasz felöl. Tehát végül is 2 felöl totál nyitva aludtak. A tv nem megy, aki meccset akar nézni, irány a parti taverna... kép akkor van, ha akar, de nekünk sehol nem akart, és másnak sem nagyon. Majd eszembe jutnak lassan a dolgok....
Ja, Plagia jobb oldala felé, kint a kosárpályánál van egy italdiszkont. Picike. Nem olcsóbb ám, de a Fix Hellas 4 es pack itt volt a leg olcsóbb 3.60 volt bár nem hűtött.

# 167
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219400 Üzenet linkje2014-07-01 08:39:41 

Szia Ágica!

Üdv újra itthon icon_razz.gif Köszönjük a beszámolódat,a tapasztalataid megosztását! Mi idén ismét Kefalóniára megyünk,de mint lehetséges úti cél érdekelt Nea Plagia. Azt hiszem sajnos nekünk kicsit egyhangú lenne a leírtak alapján,bár pihenős elő- vagy utószezoni 1 hétre még el tudom képzelni. Este nincs semmiféle nézelődési,vásárolgatási lehetőség? Hamar elcsendesül a település? Van amit azért érdemes megnézni a közelben (a várromok is érdekelnek bennünket) icon_razz.gif ?
Jó pihenést és felkészülést Marmarasra! icon_razz.gif
Üdvözlettel:
Napfény

# 168
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219402 Üzenet linkje2014-07-01 08:47:40 

Szia! Deee, van, Évi vitte a Lányokat valami romokhoz, 15 euroért azt hiszem, meg a közeli kisvároshoz a kassandra bejáratánál lévő csatornához,az ottani tengerparthoz, meg megy a Vergina , Viera program is, a Makedon körúttal. Este lehet menni, Flogitán van élet, de java részt Beach bárok. Fiataloknak frankó, én nem ezt a zenét hallgatom.
# 169
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219500 Üzenet linkje2014-07-01 18:56:05  Válasz a #219402. hsz-ra Előzmény #219402

Szia Ágica!
Köszi a beszámolót! Ezek szerint megjavult az időjárás!
A leírásod alapján nekünk valószínűleg bejön majd N. Plagia!
A Szalonikivel kapcsolatos infó is hasznos, mi is inkább egyéni megoldásban gondolkodunk. A busz Plagiából ment közvetlenül, vagy Moudaniáig el kellett menni? Menetrend van a buszmegállóban, vagy esetleg az id.vez tud ebben segíteni? Petralona barlangot a végén meg tudtátok oldani, vagy csak az idegenvezetővel lehet eljutni?
Ezek szerint az apartman mindkét épülete esélyes, legalábbis druszád is azt írta, hogy mindegyiket az Apollon bérli.
Bogarakkal nem találkoztatok a szobában - nem szúnyogokra gondolok -? Mennyire készüljünk irtószerrel?
A busz mitől volt kényelmetlen? Az ülések kényelmetlenek vagy az ülések közötti hely nagyon kicsi?
Gyros és egyéb finomságok tekintetében mire lehet számítani?
Kicsit megszórtalak kérdésekkel, bocsi icon_redface.gif

# 170
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219530 Üzenet linkje2014-07-02 08:01:01 

Szia! Akkor sorban írom:)
- Szalonikibe a busz Plagia főteréről indult 10 órakor. Menetrend van kint, de nem sokat ér, kb negyed órákat késnek a buszok. Nekem Éva irta fel oda-vissza. És fontos, rosszul írtam, a helyközi a Praktikertől Szaloniki központjába 45A!!! . Buszon van jegyautomata, ott kell venni a jegyet, figyelik, hogy megveszed e. 1 Euro.
Mi nem jutottunk el a barlangba, de akik velünk voltak igen. Mi sajna nem tudtuk megoldani, mert sokan voltunk. Önszorgalombol oda nem jutsz el, csak Évával.
Igen, mindkét épület erkélyes, és Apollonos. Az átlagnál nagyobb erkélyekkel.
Bogár volt, minden féle. Pók, szunyog, kicsi sáska, sőt, mi a redőny lehuzujának sinjéből mentettünk kicsi gyíkot is icon_biggrin.gif
Éva anyukáját atomra csípte valami pók, minket nem bántottak, de ott laktak velünk az állatkák.
Busz??, Jaj, még mindig fáj mindenünk... Nagyon kicsik voltak az ülések, és mivel mi a hátsó ötösben ültünk, gyakorlatilag semmi üléstávolság sem előre, sem oldalra. Nagyooon szar volt. Kicsi emeltszintű fehérrel mentünk. Viszont kárpótolt a két soför, akik mentek mint a golyó, és én 14. éve járok ki, sosem mentünk még 16.5 órát... szuper gyorsak voltak.
Gyros: Főtér, fast food, 2 nagy teraszos, fekete pólós személyzet. 2.50 gyros pita, 2,40 bifteki pita. szuflakit nem vettünk ott, mert a hentesnél megvettük a nyársakat, és a kerti sütőn, grillen megsütöttük este 2-3 sörrel lekísérve.
A lányaim voltak inkább édességben otthon, Flogitán ettek mindent.
Jégkása 1,50
Sütik a nagy cukiba, ami gyönyörűűűű: 2,50-től felfelé
Fagyi: 1-1,50 -től felfelé, 1 adag kb másfél magyar gombocnak volt megfelelő.
Baklava félék: 2-4 eruro / kg, sokféle, és k... jók.

Röviden ennyi, kérdezz, ha valamit kihagytam.

# 171
Kuku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219533 Üzenet linkje2014-07-02 08:25:05  Válasz a #219394. hsz-ra Előzmény #219394

Szia Agica2!
Nagyon szépen köszönjük a hasznos infókat! Már alig várjuk, hogy mi is induljunk..jaj de még messze van aug.22.!
Kérdés: nem a Sarti-s járattal mentetek, hanem külön buszt indítottak Plagiára?
A két épület megtölt egy buszt?
Görög est nemvolt?
Bocs, ha hülyéket kérdezek...

Köszi!
Kuku

# 172
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219537 Üzenet linkje2014-07-02 08:54:01  Válasz a #219530. hsz-ra Előzmény #219530

Szia Ágica!
Köszi, jegyzetelek icon_smile.gif! Bogárnál csótányra gondoltam, a többi elkerülhetetlen. A gyíkot kislánykám lerendezi icon_smile.gif, szereti őket.
Buszoknál az a negyedóra belefér, már megszoktuk. Ülőhely az volt rajta, vagy nagy a tülekedés?
Már nem emlékszem, bár korábban mintha "beszéltünk" volna róla, hogy fix ülőhelyet vettetek Apollonnál, vagy csak leírtátok, kb. hová szeretnétek ülni? Vagy a facebook-on vagy itt olvastam, hogy hazafelé előbb elmegy Sartira a busz. Ez tényleg így volt, vagy az inkább korábbi turnusra volt jellemző?
Egyelőre most ennyi, ami megint eszembe jutott, de lehet, hogy még kérdezősködni fogok.
Jó készülődést Marmarasra! Nem rossz hely, de a vádlitokat addig is erősítsétek!

# 173
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219541 Üzenet linkje2014-07-02 09:33:14 

Odafelé nagy rózsaszin emeletessel mentünk, fele Sarti, fele Plagia.
Hazafelé mikor hajnalban ideért a busz értünk Plagiára, aki akart átment Sartira, és délután visszajött a busszal, kb 8-10 ember jött Sartiról a mi buszunkon haza. De sokan 2 heteztünk, igy ha tele lenne a 2 ház Plagián, el tudom képzelni, ha mindenki 1 hetezik, hogy egy kisbusz megtelik vele.

Kuku! Nem, nem volt görög est, sztem nem is lenne hol rá alkalom, meg hely... nem láttam igazán pici görög éttermet, Flogitán jellemzöen csak beach bárok vannak.

# 174
Kuku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219579 Üzenet linkje2014-07-02 13:01:05  Válasz a #219541. hsz-ra Előzmény #219541

Agica2!

Most kicsit elszontyolodtam.. icon_sad.gif Nincs olyan hely Plagian, Flogitán ahová este be lehet ülni és vacsorázni?
Tudsz valamilyen helyet ajánlani?
Köszönöm!
Kuku

# 175
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219588 Üzenet linkje2014-07-02 14:15:47 

Dehogy nincs, ne legyél elkeseredve!!! Csak kajálda van, meg beach bár.
De én olyan pici eldugott igazi görög éttermet akartam, olyan nincs.
Druszámék voltak több étteremben is, Remélem olvassa ezt, vagy írj neki privátba, mi csak a fast foodba ültünk be a főtéren, és ott le is ragadtunk minden másnap.

# 176
Ágica0601
Aktív fórumos
Aktív fórumos
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219613 Üzenet linkje2014-07-02 19:33:39 

Sziasztok Nea Plagiába utazók,szia Ágica!
Vasárnap érkeztünk,de csak mostanra szedtem össze gondolataimat.Személyes véleményemet írom most le,de persze kinek a pap,kinek a papné.Az utazásról csak annyit,hogy nagyon hamar leértünk,és haza is.Jó sófőrök voltak mindkét úton.Reggel fél 7-kor már Nea Plagián voltunk a Belissima apartman előtt.Nea Plagia szép hely,de nekem uncsi volt.Hiányzott az élet este.A tengerpartja nem tetszett,hogy olyan köves volt az elején,és 3 lépés után már derékig ért a víz.Kicsit beljebb még mélyebb,utána homokpad van.Nem tudok úszni,így nem sokat fürödtem.De mivel pihenni megy az ember,hát az megvolt.Nea Plágián 2-3 étterembe voltunk,első nap oda mentünk,amit az idegenvezető ajánlott.Souflakit ettünk hasábkrumplit adtak hozzá,meg mustárt.Hát ez az összeállítás nekem nem ízlett,így oda nem mentünk többet.De többen dícsérték a helyet,sokféle halétel volt a kínálatukban.A fast foud nekünk is nagyon bejött,isteni ott a gyros,és ott is ettünk souflakit,baconba tekert,nagyon ízlett.Voltunk még egy étterembe,Plagia,és Flogita között a sétánynál.Ott gyros tálat ettünk ( 5 euró).Finom volt nagyon,és igencsak nagy adagokat adnak,felét sem tudtam megenni.Flogita nyüzsgősebb,főleg hétvégén,de inkább beach bárok vannak mindenfelé.Szerdán átmentünk Moudaniába,először a piacon nézelődtünk,utána elmentünk a kikötőhöz,majd a beachhez.Ott nagyon jó homokos a part,és a víz is tényleg sekély.Az a rész nekem jobban tetszett.Megnéztük még a templomot,nagyon szép,most renoválják a tornyot.5 órási busszal jöttünk vissza.Esténként elmentünk a szomszéd településre,Flogita után.Jó kis séta volt,de mi odafelé az aszfaltos úton mentünk,visszafelé már a tengerparton.Az utóbbi rövidebb út.Hazaindulás napján mi átmentünk Sartira,ott pihentek a sofőrök pár órát.Mi addig sétálgattunk a faluba,nosztalgiáztunk kicsit,és ott is ebédeltünk.Fél 2-kor indultunk haza,útba ejtve Plagiát,a többi utasért,és jöttünk haza.Fél 9-kor a Hősök terén voltunk.
Jól éreztem magam,lehet bennem van a hiba,de többet vártam a helytől.De kipihentük magunkat,kikapcsolódtunk,és ez a lényeg.
Mindenkien kellemes nyaralást kívánok!

# 177
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219628 Üzenet linkje2014-07-02 23:38:04 

A google street viewen megjelent Görögország is! Innentől kezdve barangolhatók, nosztalgiázhatók azok a területek ahova készültök vagy voltatok. A legjobbkor mert így baragolhatunk azokon az utcákon ahova megyünk. Megyek is megkeresem a Bellisimát icon_smile.gif
# 178
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219634 Üzenet linkje2014-07-03 00:54:19 

Ha valaki aki volt a Bellisimába és kiigazodik a street viewen az apartman utcája nincs feltérképezve. Jol gondolom?
Valoszínűűleg lent a negyedik fénykép a Bellisimából készülhetet így legalább a térkép mutassa a pontos helyet. Jó lenne ha valaki megerősítené...
A képek alapján Plagia egy kis üdülő falu ahogy mások is leírták itt de semmit nem lehet kikövetkeztetni mert ugy néz ki az autó sziaszta idején járkált és köztudott teljesen más arcát mutassa a település ha kinyitnak az üzletek.
Megyek körülnézek Flogitába, majd Parga vissza térve Paraliába, Nei Poriba, Toloba, Olimpic Beachre, Platamonba .. Szoval a következő yaraklásig meglesz a barangolás Görögországba. Pár hete még ez nem működött. A legjobbkor teték fel.

# 179
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219665 Üzenet linkje2014-07-03 11:30:08 

én megtaláltam a házat icon_smile.gif
# 180
Kuku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#219669 Üzenet linkje2014-07-03 12:44:10  Válasz a #219665. hsz-ra Előzmény #219665

Sajnos én nem találom!Nekem a képek sem jelennek
meg!Vagy béna vagyok?icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 11 12 13 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu