Sziasztok!
Szégyellem bevallani,de már nagyon régen jártam itt...de ahogy közeleg a június 22. feltörtek az emlékek és egyszerűen teljesen bezakkantam annyira szeretnék visszamenni Zakynthosra! Én tavaly június 22.-én voltam a szigeten és elvarázsolt!
Kívánok mindenkinek aki éppen oda tervezi a nyaralását nagyon szép-feledhetetlenül szép élményeket és nagyoooon jó nyaralást!
Az idő úgyis tuti lesz,mi 10 nap alatt egy deka felhőt se láttunk csak napsütést és gyönyörű tájakat....
...valaki vigyen magával!
Üdv Zakynthosra készülők!!!
#1019652009-05-28 08:25:09 Válasz a #101955. hsz-ra
Szia Zsebkuty!!
Én amire emlékszem, van egy a Zante-Argassi közötti főút mellet, aztán van egy Zante városban az elágazásnál(Keri-Laganas felé)de nyilván van még, csak mi az Argassi út mellettit használtuk mert ott laktunk!
#1019712009-05-28 08:46:35 Válasz a #101955. hsz-ra
Szia!
Egy teljes tankkal körbe tudod járni a szigetet!! Ne rágd le a körmöd mert rengeteg helyen tudtok majd tankoli.Minimális árdiffik vannak és lesznek kút és kút között, de nem számottevő anyagilag.A térképen amit kapsz, azon bevannak jelőlve a tankoló helyek!Laganasba,de ott Sostisban is mindjárt csontra tankoljatok fel és sokág levan tudva a gond.Úgy haszáld és úgy számítsd ki és annyit autózz,hogy olyan mennyiségű nafta maradjon benne mint amennyivel átvetted!Mert annyival kell leadni,mint amennyivel átvetted.
Sziasztok!
Légyszi segitsen,aki már járt Zantén,merre vannak benzinkutak?
Előre is köszi!
Szia!
Zante déli és keleti oldalán vannak kutak, de a nyugati részen nagyon kevés, így érdemes telitankkal elindulni, ha azt a részt járjátok végig. Számíts arra is, hogy nagyon könnyű eltévedni Zantén, mert az útjelző táblák (vagy annak hiánya) nem igazán segítik a tájékozódást, éppen ezért lehet, hogy jó pár kilométerrel többet fogtok kocsikázni, mint ahogy elterveztétek! Nekünk és még sokaknak sikerült!
#1019922009-05-28 09:37:20 Válasz a #101967. hsz-ra
Drága Josza és Cilla!
Kívánunk jó utat jó pihenést,meleg csillagfényes éjjszakákat, Jana azt mondja biztos a májának van valami baja,mert egyre sárgább, Rajtunk is kitört az utazási láz, ráadásul a lányom úgy megrakta a böröndöt hogy már oda sem férünk . Most 10- napig csak azon álmodozunk hogy éppen hol is lehettek , vigyázzatok egymásra, szeretettel ölel:
#1020242009-05-28 10:35:57 Válasz a #101977. hsz-ra
Szia Kvalcsi!
Rengeteg kút van Zantén nem úgy mint Kefán.Nyugati oldalt kevesebb,keletin pedig egymásba érnek a kutak.Szinte lehetetlen az,hogy valaki "kiszáradjon".Mint írtam főútvonalon körbe tudod autózni a szigetet egy tankolással.Ráhagyással kell az esetleges eltévedések miatt,de ez minimális mennyiség.Tehát aggodalomra sehol nincs ok.Na meg azt kell még figyelembe venni,hogy hányszor keresnek meg kissebb helyeket,öblöket olyan utakat ami nem igen ismert.
Kedves Jana és Timba!
Nagyon aranyosak vagytok. Részvétünk Janának. Én ezt a bajt retzinával, vagy úzóval szoktam kezelni. A kombinált kezelés is hatásos, főleg, ha Görögországban történik, a klimatikus viszonyok miatt.
Helyesbítelek Titeket, mi 17 napig leszünk távol, konkrétan Zakynthoson két hetet. Nektek,és minden fórum-lakónak köszönünk minden segítséget a felkészüléshez és további szép nyarat kívánunk :
Josza és Cilla
#1020362009-05-28 11:12:10 Válasz a #102024. hsz-ra
Szia Atosz!
Voltam Zantén és béreltünk is egy kisbuszt, így nagyjából tudom, hogy mennyi benzinkút van. Mi elég rendesen autóztunk és nem csak a főutakon hanem a kisebb utakon a sziget belsejében is. Nem volt elég egy tank a sziget körbejárásához. Saját tapasztalat, hogy a nyugati részen sokkal kevesebb a benzinkút.