3-an megyünk mi is: a férjemmel, plusz egy "kölcsön gyerek". Unokaöcsémet visszük, neki ez lesz a ballagási ajándéka. Hát igen, a 3 óra elég borzasztó, de mi már kezdünk hozzászokni, mert valahogy mindig ilyen korai charter gépet fogtunk ki. Néhány kollégánk is Kos-ra megy, más szállodába ugyan és nekik is eltolták az utazásukat a TUI-nál (jún.1 helyett 8-án indulnak). Ők most már másodszor mennek Kos-ra.
Mi medencére néző szobát választottunk, mert a tripadvisor-on azt olvastam, hogy azon a parti úton, amely a szálloda és a tengerpart között van, esténként szeretnek robogóval száguldozni a helyi fiatalok és ez időnként zavaró volt a tengerre néző szobában. Ezért választottuk a medencére néző szobát. Ti mit választottatok?
Az All Inclusive ellátást mi jobban preferáljuk, mert nem kell gondoskodni napközben innivalóról, ami a melegben elég nagy előny. Remélem, az idő is jó lesz
Ha lesz valami új infód, oszd meg velünk is! Én is jelentkezem még...
Üdv. Aresz
Irigylem az unokaöcsédet! Ez egy gyönyörű ajándék lesz neki, jobb, mint bármi más.Ez egy örök emlék, amire mindig emlékezni fog!
Tudja már, hogy ez lesz az ajándéka?
Mi best price szobát foglaltunk, ami állítólag felszereltségben nem különbözik a többitől, valószínűleg az elhelyezkedése nem olyan jó, szerintem a kertre fog nézni, de minket ez egyáltalán nem zavar,mi általában csak aludni járunk a szobába.
Újabb információm most nincs.Várjuk az indulás napját nagyon.Most ez az új vírus aggaszt,nehogy bekavarjon itt a nyaralásba!!
Ti készültök kirándulni valahova a szigeten vagy környékén?
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyibe kerülnek a kirándulások + a vízum Budrumba?
Visszanéztem pár oldalt + az élménybeszámolókat, de sajnos nem találtam meg, pedig emlkészem, hogy láttam valahol korábban.
Valaki közületek bevállalta a budrumi utat saját szervezésben, nem irodával?
Nekünk 2005-ben 13 euró + 4 euró kikötői illetéket (fejenként) kellett fizetni Bodrumi útra. Bodrumba és Rodoszra is a Kos travelnél vettük meg a jegyeket, mely Kos város kikötőjének sétányán található.
Részlet az élménybeszámolómból:
"Áthajóztunk a Törökországi Bodrum városába, azaz a 2000 évvel ezelõtti Halikarnasszoszba. Itt állt a világ hét csodájának egyike a híres Mauzóleum, mely Mauszólus káriai uralkodó síremléke volt. Ebben a városban született Hérodotosz, a "történetírás atyja" melynek emlékét egy szobor is õrzi a kikötõben.
Érdekes módon az útleveleinket le kellett adni a kikötés után, és helyette egy kártyát kaptunk amely ellenében a visszainduláskor kaptuk vissza az útleveleinket. Innen egy ingyenes kis busszal felmentünk az öblöt körülölelõ domb tetejére a szélmalmokhoz. Sajnos ezek már nem mûködnek, de csodálatos panoráma tárult a szemünkelé.
Buszunkkal folytatván utunkat elõször megnéztük a görög színházat, mely i.e. 350 körül épült, és az Epidavroszinak a mása. 13.000 ember a befogadóképessége és a tenger felé néz, majd tovább haladva egy aranygyárba mentünk. Hatalmas exluzív termek, káprázatos ékszereket és jobbnál jobb órákat kínáltak eladásra. Itt nem sok idõt töltöttünk, mert engem igazából hidegen hagynak az ékszerek."
Bizony rosszul! A vízum az 20 euró vagy 30 dollár lenne fejenként Törökországba, de ez csak a több napos tartózkodásra érvényes. Amennyiben egy napra kirándulsz (nem alszol ott) akkor csak kikötői illetéket kell fizetned!
Kos városban ismerek egyet, de sajnos csak akkor tudnám megmondani, hogy hol találhatod meg, ha ott lennék.
Nekem valami gyorsétterem szerűségnek tünt. A gyrosuk és a görög salijuk nagyooon fincsi volt.
Szanna
Szia csz75!
Mi Kos városban többször ettünk gyrost a következő helyen: szemben állsz a Régészeti Múzeummal (hátad mögött az új piac) és attól balra a sarkon. Ha a sarkon jobbra fordulsz, egy üzletekkel, kajáldákkal teli utca visz le a kikötőbe, de nekünk a sarki gyorsétteremszerű hely volt a szimpatikus. A tér és az utca nevét nem tudom, de abban Valcsi biztos tud segíteni.
Éva
A leírásodból erre következtetek, hogy itt ettél fincsi gíroszt.
A kikötõ felé tartó odosz Vasszileosz Pavlos utca végén a Szabadságtérre jutunk. Ezen a forgalom elõl elzárt területen található a 18. században épült Defterdár-mecset. Itt áll az Archeológiai Múzeum is. A múzeummal szemben van a mai modern Agóra, azaz a piac. A tér nyugati oldalán helyezkedik el a Görög Nemzeti Alap székháza, és itt kapott helyet a Jachtklub is.