Barátaim felhívták a figyelmemet, hogy a Szerbiai szakaszon változott a fizetőkapuk száma, ha az 5-ös ön megyünk Görögországba, a 4-ről 3-ra csökkent és a hivatalos Szerb autópálya oldalon én is csak hármat találtam (290 730 190). Aki mostanában volt, cáfolja vagy erősítse már meg azt az infót !!!
Barátaim felhívták a figyelmemet, hogy a Szerbiai szakaszon változott a fizetőkapuk száma, ha az 5-ös ön megyünk Görögországba, a 4-ről 3-ra csökkent és a hivatalos Szerb autópálya oldalon én is csak hármat találtam (290 730 190). Aki mostanában volt, cáfolja vagy erősítse már meg azt az infót !!!
Előre is Köszönöm !!!
Elvileg így van, de ez még nem saját tapasztalat.
Mindenesetre az index-en stevie is megerősítette.
A kapuk száma 5, de fizetni már csak 3 helyen kell. A határ utáni első kapu olyan kártyás lett, mint ami Belgrád után is van.
Bizony ez már november óta így van, hogy az első kapunál tikettet húzunk és a második kapunál fizetünk 290 dínárt. Viszont nagyon építik a szerb-macedón határ előtt, azon a bizonyos kb.25 km-en a fizető kapukat. Nekem úgy tűnik előbb-utóbb fizetni fogunk.
Köszönöm a válaszokat ! Szeretném a segítségeteket kikérni azzal kapcsolatban, hogy az E 90-es pálya mellett, mennyi pihenőhely van, illetve benzinkút, mert erre még nem jártunk, valamint a Macedón-Görög határ utáni Eco kút alkalmas-e már egy esetleges pihenésre?
Segítségre lenne szükségem.
Augusztusba megyünk Görögországba egy 6,7m hosszú 2,6m magas lakóautóval.
Megtudja valaki, hogy melyik kategória tartozik ránk az autópályákon?
Előre is köszönöm
Kedves AKI! Mi minden évben Horvátország felé megyünk, mivel tudom hogy te is szoktál arra menni ezért érdeklődnék, hogy arra felé van e valami változás, páyadíjak stb, Olvastam hogy Udvarnál újítják fel a határátkelőt ez okoz esetleg fennakadást a személy forgalomban? Szerb Horvát határon vannak menekültek? Köszönöm!
Üdv. Djbobo!
Igen Udvarnál csinálnak valamit, de nem lehet jelentős, mert különösebben nem vettem észre, igaz a forgalmat elterelik és a kamionok útján engednek ki bennünket. Az autópálya díj 55 kuna és 340 dínár, mint tavaly volt. Most kétszer is az elkerülőn jöttünk, ami a Száva hídig autópálya, a többi is rendben van. Egyedül azt a két lámpa lassítja a forgalmat.
Viszont szombaton az autó piac nagyon lelassítja a forgalmat.
Köszönöm a válaszokat ! Szeretném a segítségeteket kikérni azzal kapcsolatban, hogy az E 90-es pálya mellett, mennyi pihenőhely van, illetve benzinkút, mert erre még nem jártunk, valamint a Macedón-Görög határ utáni Eco kút alkalmas-e már egy esetleges pihenésre?
Szalonikii után, van egy kiépített pihenő hely, WC-vel, ( itt aludtunk egy órát) aztán Kavaláig még benzinkút legalább kettő, de nem tudom, hogy ECO-e.